2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar herkese iyi geceler...Ben oğlum Deniz i sağ salim dünyaya getirdim 1 Ocak saat 20:40 gibi.....37+2 ve 2950 gr dunyaya geldi.Odaya çıktık şimdilik herşey yolunda görünüyor.Az az emiyor.Ben biraz zorlandım ameliyatta ve ameliyat sonrasında.Hastanedeki yogunluk sebebiyle ameliyata 20.00 civarında girebildim,çok aç ve susuz kaldım.Bende nabız, tansiyon seker düşüklüğü gibi sorunlar oldu vb vb. Bir de tüp bağlama ve kesi düzeltme (2 sezeryan kesisi alınıp tek kesiye dönüştürüldü) ameliyatım 3 saate yakın sürdü.Ama iyiyiz nihayetinde.Agrilarim var tabi dogal olarak ama odamizda ve oglumla birlikteyiz.Bundan ötesi yok....Guzel dilekleriniz,desteğiniz merak edip sorduğunuz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Doğum yapacak olanlar sağlıkla kavuşsunlar,yapmış olanlar sağlıkla büyütsünler.Sag olun iyi ki varsınız
Hayırlı olsun canım benim. Sağlıkla büyüsün.. Benim oğlumun adı da Deniz olacak kısmetse.. ❤ Allah uzun ömür versin..
Cok geçmiş olsun cnm..

Kızlar herkese iyi geceler...Ben oğlum Deniz i sağ salim dünyaya getirdim 1 Ocak saat 20:40 gibi.....37+2 ve 2950 gr dunyaya geldi.Odaya çıktık şimdilik herşey yolunda görünüyor.Az az emiyor.Ben biraz zorlandım ameliyatta ve ameliyat sonrasında.Hastanedeki yogunluk sebebiyle ameliyata 20.00 civarında girebildim,çok aç ve susuz kaldım.Bende nabız, tansiyon seker düşüklüğü gibi sorunlar oldu vb vb. Bir de tüp bağlama ve kesi düzeltme (2 sezeryan kesisi alınıp tek kesiye dönüştürüldü) ameliyatım 3 saate yakın sürdü.Ama iyiyiz nihayetinde.Agrilarim var tabi dogal olarak ama odamizda ve oglumla birlikteyiz.Bundan ötesi yok....Guzel dilekleriniz,desteğiniz merak edip sorduğunuz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.Doğum yapacak olanlar sağlıkla kavuşsunlar,yapmış olanlar sağlıkla büyütsünler.Sag olun iyi ki varsınız
Çok sevindim canım sağlıcakla analı babalı büyüt oğlunu gözünüz aydın 🧿💕Sende en kısa sürede toparlarsın inş💕🧿🙏

Nasılsınız kızlar yazamadım ben dün doğum yaptım ilk başta normal doğum olarak konuşuldu ama bebek aşağıya inmedi 7 cm açılma olmasına rağmen sonra bebeğimin kalbi durmak üzereydi zor sezaryen e yetiştirdiler çok şükür şimdi ikimizde iyiyiz bı kaç gün daha hastanede kalicaz neyim yok doğum yapan arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı mübarek olsun ☺️ yaşı uzun olsun inşaallah 🤲🏻
Allah analı babalı büyütsün hayırlı ömürlü olsun 🙏🧿 sağlıcakla kavuştum ya yavruna gerisi hiç önemli değil. Nasılsınız şimdi emiyor mu
Kızlar 💕
Doğum hakkında bilgi vermek için geldim.
Önceki sayfaları okuyamadım. Doğum yapanlar varsa hayırlı uğurlu olsun 💕💕💕
Benim sıpa tam bir temas bağımlısı. Telefonu elime alamıyorum.

Salı günü akşam kontrolüm vardı.
Doktor çatı muayenesi yaptı. 1.5 cm açılmam varmış.
Sonra nstye girdim. Düzenli 100 üzerinde sancım çıktı.
Ama ben hissetmediğim için doktor eve yolladı. Sabah gel kontrol edelim durumu dedi.
Ama Bn ocak bebesi olsun istediğim için sabah gitme gibi Bi niyetim yok 😁 çünkü ağrı hissetmiyordum.

Akşam eve geldik 10 gibi ağrı hissetmeye başladım.
Gece 12de sonra ağrılar kramplara dönüşmeye başladı.
4 gibi 5 dkda 1 dkya düştü sancılarım.
Özel çalıştığım ebem vardı. Bundan sonrasının tamamen onun desteği ve benim tevekkülüm vesilesiyle doğal doğum olduğunu düşünüyorum.

Ebeme haber verdim. Biraz duş altına gir gevşe dedi.
Gece 6 gibi yanıma geldi. Açılmamı kontrol etti. Henüz 2 cm olmuş. Ben doğuruyorum zannediyorum 🤣

Bana kendimi yormamamı ve uyumaya çalışmamı söyledi.
9 gibi tekrar ağrım şiddetlenince Bidaha kontrol etti. 4 cm olmuş.
Sonra beni duşa soktu. Plates topunda nefes egzersizleri yaptık. Yarım saatte açılmam 8 cme çıktı.

Hazırlanıp yola çıktık.
Hastaneye vardığımızda 9 CM olmuştum.
Doktor işlemler için beklememi ve dinlenmemi istedi.
Ama nerde 😬
Ebem durur mu
Ikınma çalışmaları yaptık. Ve tam açıklığa ulaştık. Hatta oğlumun saçları görünmeye başlamış.
Saat 3 gibi doğuma girdik.
3.24te oğlum çok şükür kollarımdaydı 🤲🤲🤲
Kesi atılmadı.
Müdahale edilmedi.
Bebek içeriden elle çekilmedi.
Karnıma baskı uygulanmadı.
Epidural yanda başka ağrı kesici verilmedi.

Çok şükür istediğim gibi bir doğum oldu 🥰

Ammaaa velakinnn.
Bizim sıpa hiç yüzünü göstermiyordu bize. Çünkü eli hep yüzündeydi.
Doğarken de sen sıpa elini sok kafanın yanına 😁
İç bölgemde 2 3 dikişli bir yırtık oluştu.
Ben oğlumla tentene temas yaparken ve plesanta kanının bitmesini beklerken doktor da o dikişleri yaptı.

Sağlıcakla çok şükür çıktık.
Bitti mi hayır 😅
Emzirme vs eğitimimi ebem verdi. Bi 2.5 saat kadar daha yanımda durdu durumumu incelemek için.
Sıkıntı olmadığını görünce gitti.

Sonra akşam 7 gibi benim kanamam arttı.
Alt bölgem şişmeye başladı.
Hemen doktorumu çağırdılar.
Kadın koşa koşa evden geldi 😌
Meğer kanım normal insanlardan daha geç pıhtılaşıyormuş.
Rahmimdeki kan durmamış ve rahmimin içi kanka dolmuş.
Apar topar belge imzalayıp beni ameliyata aldılar.
İçte görünmeyen Dikişleri söküp kanı boşaltıp tekrar dikecekler.
Neyse Spinal oldum (o deneyimi de yaşadım yani 😁akyon bitmiyor)
Anestezi uzmanı dedi ki konuşa konuşa şimdi yarım saatte bitiririz ameliyatı dedi.
Ben doğumun yorgunluğuyla sızıp kalmışım masada.
Gözümü odada açtım.
Çok şükür kanamamı durdurmuşlar.
Şuanda da hafif o bölgemde şişlik var. Hiçbir şekilde dikiş vs gelmiyor elime. Sadece arada minik sızım oluyor.
Doktor doğumdan dolayı vajina biraz şişer hiç takılma dedi.

Şimdi oğluşumla bol bol emişiyoruz 💕💕💕
Çok şükür 🤲
Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Sadece şunu söylemek istiyorum.
Normal doğum evet kolay değil. (aynı gün Spinal de olan biri olarak söylüyorum)
Ama bebeğinizin an be an size gelişine şahit olmak.....
Bambaşka Bi duygu. 🥰

Ve normal doğum düşünen varsa kesinlikle özel bir ebeyle çalışmasını tavsiye ediyorum.
Benim bittim dediğim yerlerde ebem öyle bir destek verdi ki...
Tekrar güç kazandım ıkınma ya devam ettim.

Benden bu kadar kızlar.
30 Aralık 2020.
Saat 15.24te 3340 gram 43 cmlik Bi can parçasını Rabbim bana emanet etti 🧿☀️😇
Çok güzel anlatmışsın canım gözün aydın sağlıcakla büyüt yavrunu🧿💕Benimde özel ebem var gerçekten çok faydası oluyor. İnş benimde sen gibi normal doğumum olur. 1 cm açılmayla geziyorum 2 haftadır hiçbir ilerleme yok☺️ Ameliyat ağrıların geçti mi nasılsınız şimdi emiyor mu bebiş

Benimki de makat gelisti ama suyum patlayınca doğum başladı bir gece önce çok kasılmam vardı çocuk fırlayacak karnımdan diyordum ertesi gün suyum geldi hastaneye gidince direk nst bağlandı ağrı 100un üstü çıkıyordu hep ama ben ağrı hissetmedim bel ağrısı dışında
Ya acile gittim dün nstde sancım 70-80lerde ama açılmam yok ne yapacağım bilmiyorum

Kızlar şu sancı olayından bahsetmek istiyorum.ben doğuma gittiğimde iki saat nst ye bağlı kaldım ve son en şiddetli sancıda bile 70 falandı değer..yani nstde önemli olan 100 değil de düzenli mi geliyor? Örneğin benim sancı dışında 20 gözüküyordu.ama her üç dskikada bir 60 oluyordu en şiddetli anımda..yani nstbde düzenli gelip gelmediğine bakın..öbürleri yalancı olabilir.

Ya acile gittim dün nstde sancım 70-80lerde ama açılmam yok ne yapacağım bilmiyorum
Sizin sezaryen olmayacak mı zaten makat geliş olduğu için, sancılar başladıysa daha fazla beklemenin bir anlamı var mı? Ben mesela sezaryen tarihini bir hafta önceden aldım doktorum ısrar ettiği için ona kalsa 38. haftada alacaktı bebeği, doktorunuzla bir konuşsanız?

Gözünüz aydın çok şükür 🤗 Inşallah çabucak iyilesirsiniz Allah hayırlısı ile büyütmeyi nasip etsin 🙏😇🤲

Benimde iki gündür çok kasılma var... Bugun adım atamayacak kadar güçlü oldu ve nefesimi kesti... O şekilde mi olmuştu sizinde?
Benim agrım çok oluyordu bebis ters pozisyonda ayakları aşağıda olduğundan sürekli ağrı çekiyordum yani o ağrı ile birleşmiş olabilir ama bir gün önce bebis öyle bir hareketliydi ki nasıl kasti karnimi

Ağırların nasıl canım benim çok sancım var kaburgalarım sırtım çok fena yürürken bu arada konseyle ilgili doktorun Bilgi verdi mi benim doktorum hemen takma perşembe geldiğimde ben bi kontrol edeyim ona göre dedi
Agrım çok oldu kesigim fazlaydı benim ama çok şükür geçiyor sırt ağrısı ve bel ağrısı çok uzun surebiliyormuş spinal in etkisinden galiba bol bol kahve tuketiyorum ben korseyi hiç konuşmamışız canım unutmusum sormayi

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün insallahhhhhh🤲🤲🤲

Yalancı sancıdir belki canım ben gittiğimde 2 cm acilmam vardı kızlar yazmıştı burada daha önce mesela belli aralıklarla geliyormus sancı daha sonra sıklasiyormus anlaşılmayacak gibi degil demislerdi

Çok geçmiş olsun canım Gozun aydın. Şükür sağlıkla kavuşmuşsunuz..Uzun,sağlıklı,hayırlı bir ömrü olsun🤗

Yani bir memeyi emdi ve doydu,diğer meme dolu kalmasın onu da sağarak boşaltmak gerekiyor mu diyorsunuz?
Diğer emmediği memeyi sağmadan bıraksak bebek bi sonraki emmesinde o dolu memeyi emse olmaz mı?
Yani 1 saat içinde o dolu memeyi de emerse tamam ama çok beklerse bu sefer süt üretimi azalabilirmiş diye anladım ben izlediğim videolardan. Betül Bağçeci diye bir hemşire campalle nin youtub kanalında anlattı. Bana da zor gelir sağmak, tabi temennimiz 2 memeyi de emip bitirmesi. Bu konuyu uzman bir emzirme hemşiresine sorabiliriz tekrardan. Ben instadan takip ediyorum bir kaç kişiyi bir sorayim tekrar

Ay allh razi olsun cidden cok faydali oldu... kafam cok karisisiyordu heryerde baska baska seyler yaziyor hangisini nasil uyguluycam diye kafam allak bullak oluyordu . Umarim hic zorluk cekmeden emzirebilebiliriu hepimizde😍
Biraz da annelik icgüdüsüyle evelallah üstesinden geliriz inşallah. Bebelerimiz saglikli ve istahli olursa emzirme düzenimiz oturur. Bol bol dereotu, yeşillik ve su tüketimi olacak. tahin, kuru incir, hurma, ceviz, badem bol bol tüketilecek. Protein önemli, yumurta, et, yoğurt...karbonhidrat olarak da bulgur ve aşurelik buğday süt yapar. sabah mutlaka kahvaltı yapin saatini geçirmeyin, çünkü sabah emzirince bi de yemek.yenmezse vücut güçsüz düşer. Öğlene kalmayın sakın. İkindi vakti.yine besleyici bir ara öğün olmalı. Ama dereotu gerçekten tek önemli tavsiyemdir. Benim tek mememden doğru dürüst süt gelmemesine rağmen ilk 6 ay hiç mama vermeden sırf anne sütüyle besledim. Kilo alimi maşallah iyiydi. Bir de anne biraz uyusa ve dinlense sütü artar bunu tecrübe edeceksiniz. Bebek.uyurken siz de uyuyun yarim.saat ya da 1 saat.

Allah analı babali büyütsün, içinize sindirerek sağlıkla huzurla büyütün inşallah. Çok sevindim, tabi ameliyatınız uzun sürmüş size de acil şifalar bir an evvel toparlarsınız inşallah canım

Doğum yapan arkadaşlar hastanede kendiniz ve bebeğiniz için ne kadar kıyafet görürsünüz neler kullandınız bebeği nasıl giydirdiniz gereksiz gördüğünüz şeyler varmıydı veya mutlaka olması gereken şeyler tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim 😊

Ya dursun durabildiği kadar kuzum ya dışarda daha zor, ben kaşındım doğum yaptğm gün baya temizlik yaptım yerlere çömele çömele banyo sildim falan, resmen doğurmak istedim sanırım🤦‍♀️🙈😂 çok mide bulantım oluyordu benim makat geliş olduğu ve saçlandığı için maalesef. Ama hastaneye giderken de pişman oldum daha 36 haftalık ya gelişemediyse vs diye baya vicdan yaptım. Bir de doktor nstde taşikardisi var dedi daha panikledim ama o suyu azaldığındandı, bir de ameliyatta; daha çok küçük küvöze girebilir hazırlıklı ol dedi, bir de o da yetmedi suyun enfeksiyondan gelmiş olabilir inşallah bebeğe geçmemiştir dedi, ay dedi de dedi ama ben duamı ettim bol bol, çok şükür küvözsüz, sorunsuz aldım yavrumu kucağıma🧿🙏 inşallah sen de zamanında hayırlısıyla alırsın kucağına evladını🥰🙏
Evet çömelme hareketi doğumu kolaylaştırıyormuş zaten ee seninkinin de gelesi varmış demek ki 🤭 ama doğum esnasında da baya stres olmuşsun doktorun da sağolsun büt0n kötü senaryoları dizmil önüne. Şükür sıkıntı olmamış ama bi anne için bunları duymak kolay değil tabi ki. Amin canım çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla gelsin benim kuzum da. Sağlıkla bütüsünler tüm evlatlarımız 🤲🤗💝
Canım gözün aydın öncelikle sağ salim sağlıkla evladını kucağına almışsın 🌸 sana da çok geçmiş olsun ameliyat vs baya sıkıntılı geçmiş ama geçmiş bitmiş şükür şimdi iyisiniz 🤗🤗
Allah analı babalı büyütsün hayırlı ömürlü olsun 🙏🧿 sağlıcakla kavuştum ya yavruna gerisi hiç önemli değil. Nasılsınız şimdi emiyor mu

Çok güzel anlatmışsın canım gözün aydın sağlıcakla büyüt yavrunu🧿💕Benimde özel ebem var gerçekten çok faydası oluyor. İnş benimde sen gibi normal doğumum olur. 1 cm açılmayla geziyorum 2 haftadır hiçbir ilerleme yok☺️ Ameliyat ağrıların geçti mi nasılsınız şimdi emiyor mu bebiş
Ben de 1 cm açıklıkla 11 gündür geziyorum 🤷‍♀️🤷‍♀️ çoğunun açılma başlayınca devam ediyor saatler sonra doğum başlıyor. Bizim böyle günlerce 1 cm kalmamız açılmamızın zor olacağı anlamına mı geliyor ki 🤦‍♀️ dün gece de bel ağrım oldu. Kızlar da doğum sancısı belden başlıyor demişti korku geldi içime. Ağrım çok değildi ama gir gide artıp doğum başlıcak diye korktum sanırım hazır değilim normal doğum yapabilecek miyim hiç bilmiyorum🤦‍♀️🙄

Back
X