2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bebek hareket ettikçe sancı geliyor bana doğum sancısı mi acaba diye düşünüyorum hep
Ha geldi ha gelecek derken kaldı 6 gün daha tık yok 🤦
Başı kanalda olduğundan hareket ettiği bazı anlarda benim de alt kısma sanca giriyor 🤦‍♀️ doğum ağrısı denen şey adet ağrısının çok şiddetli versiyonu sanırım ağrı şeklindeyse sanki dayanabilirim ama sancı yani bıçak batması şeklindeyse ürkütücü 😱

kızlar korseyi sordumben ilk hafta önerilmiyormuş.
ebe dedi ki iç organlarının yerleşmesini beklememiz lazım aksi halde iç organlar tam oturmadan kalır. yer çekimine bırak bir hafta bol bol karnını ov masaj yap öyle tak dedi.
hatta ilk bir hafta yer çekimi için bol bol yürü dedi.

Sizin sezaryen olmayacak mı zaten makat geliş olduğu için, sancılar başladıysa daha fazla beklemenin bir anlamı var mı? Ben mesela sezaryen tarihini bir hafta önceden aldım doktorum ısrar ettiği için ona kalsa 38. haftada alacaktı bebeği, doktorunuzla bir konuşsanız?
Doktor açılmayı beklediğini söyledi belki sancıyla dönebilir bebek diyor

Sabahtan beri midem bulanıyo çok fena. Malum her şeyi doğuma yoruyoruz. Hamilelik beklentisinin olduğu zamanlar gibi kendimi Googleda ... doğum belirtisi mi diye ararken buluyorum sürekli.

Sabahtan beri midem bulanıyo çok fena. Malum her şeyi doğuma yoruyoruz. Hamilelik beklentisinin olduğu zamanlar gibi kendimi Googleda ... doğum belirtisi mi diye ararken buluyorum sürekli.
Aynı şekilde bende😒aklıma böyle durumlarda hep hamile olup olmadığımı tam anlayamadığım zamanlar geliyo sürekli googleden belirtileri araştırıp hamile miyim acaba diye kendi kendimi darlıyordum😅Doğumda da aynı şeyi yapıyorum maalesef...

Ben de 1 cm açıklıkla 11 gündür geziyorum 🤷‍♀️🤷‍♀️ çoğunun açılma başlayınca devam ediyor saatler sonra doğum başlıyor. Bizim böyle günlerce 1 cm kalmamız açılmamızın zor olacağı anlamına mı geliyor ki 🤦‍♀️ dün gece de bel ağrım oldu. Kızlar da doğum sancısı belden başlıyor demişti korku geldi içime. Ağrım çok değildi ama gir gide artıp doğum başlıcak diye korktum sanırım hazır değilim normal doğum yapabilecek miyim hiç bilmiyorum🤦‍♀️🙄
3 cme kadar olan açılma haftalar sürebiliyormuş siz hiç başkalarınınki hızlı oluyor diye düşünmeyin. 4 cm'den 10 cm'e kadar olan açılmanın hızını belirlemez o. Zaten daha iki haftadan fazla zamanınız var, o zamana kadar egzersiz falan da yaparsanız inşallah daha kolay olur doğumunuz.

Doktor açılmayı beklediğini söyledi belki sancıyla dönebilir bebek diyor
Ne güzel o zaman sizin doktorunuz daha cesaretliymiş benimkine göre, beni biraz korkuttu yok kanala girer yok çıkışı travmatik olur diye. Yoksa ben de kendi sancısı gelene kadar bekleme taraftarıydım, bir de pandemi olunca önceden test verip girmem gerekiyor hastaneye, gideceğim hastane covidli almadığı için.

Ne güzel o zaman sizin doktorunuz daha cesaretliymiş benimkine göre, beni biraz korkuttu yok kanala girer yok çıkışı travmatik olur diye. Yoksa ben de kendi sancısı gelene kadar bekleme taraftarıydım, bir de pandemi olunca önceden test verip girmem gerekiyor hastaneye, gideceğim hastane covidli almadığı için.
Doğal doğum olması için çok uğraşıyor doktorum bakalım nasıl olacak

38+4 den selamlar:) Artık doğurmak istiyorum,En azından doğum için yalanci olmayan sancilari yasayip öyle hastaneye yatmak istiyorum.Sezeryan olacagim.Doktoruma kalsa 38 den bu yana alalim diyor.Hic bir sorunu yok.Bi tehlikesi olsa alin diyecegim.Ama anne karninda ne kadar dursa o kadar iyi diye dusunuyorum.
ilk kizim 39+4 de dogdu sezeryan ile.
Ama onda artik tehlikeye giriyor diye aldi doktorum.O hamileligim riskliydi.Sukur bunda iyiyiz.
Ama artik iyice zorlanmaya başladım.Ates basmasi,agrilar egilip kalkmakta zorluk falan.

Bu hafta insallah gelir melek kızım

3 cme kadar olan açılma haftalar sürebiliyormuş siz hiç başkalarınınki hızlı oluyor diye düşünmeyin. 4 cm'den 10 cm'e kadar olan açılmanın hızını belirlemez o. Zaten daha iki haftadan fazla zamanınız var, o zamana kadar egzersiz falan da yaparsanız inşallah daha kolay olur doğumunuz.
Ay iyi o zaman bi an gerçekten tereddüt ettim açılma olayım sorunlu olacal diye. Ama önemli olan 4-10 cm arası ise inşallah kolay olur 🤲🤲 egzersiz pilates vs yapmıyorum ama ev içinde yürüyüş ve çömelme hareketi yapıyorum. Pilatesi doktoruma sorduğumda yapma demişti gerçi o haftalarda erken doğum riskim vardı o sebeple yapma demişti. Tekrar sorup başlayabilirim olmazsa. Artık normal haftalar içindeyim şükür. Aslında doğumuma iki haftadan fazla zaman dediğin gibi kızım beklerse 🤗

Kızlar çantayı soran olmuş.belki ince bir detay ama bizden önlem amaçlı doğumdan sonra bebeğin şekeri düşerse diye küçük bardak ile çay kaşığı istemişlerdi.aklınızda olsun.mama vermek için.. koronadan dolayı kendi kaşığımızı istediler
Ben çay kaşığı boyutunda olan mama kaşığını koydum çantama ama bardak koymadım biberonu var diye. İnce ama önemli bir detay bence de teşekkürler canım👍

Bu dönemde aslında yanlış bir karar mı biraz daha beklesem mi diyorum ama nedense kızımdan sonra ilk defa bu ay cidden tekrar anne olmayı istemeye başladım.
Hayırlısı bende 4 aydır uğraştım olmadığı bu ay soğan kürüne başladım sabah aksam ac karna soğan suyu içiyorum adete 10 gün kala bırakacam bakalım 25 Ocak adet gunumbusefer olacak mı 🙄🙄

Kızlar göbek deliğimde bi akıntı farkettim koyu sarı renkte akmış ve kurumuş 😢 neden olabilir ki ya hastaneye gitsem mi😕

Agrım çok oldu kesigim fazlaydı benim ama çok şükür geçiyor sırt ağrısı ve bel ağrısı çok uzun surebiliyormuş spinal in etkisinden galiba bol bol kahve tuketiyorum ben korseyi hiç konuşmamışız canım unutmusum sormayi
Ben arada sarmaya korse takmaya başladım. Sarınca korse takınca vs daha iyi hareket ediyorum sanki 🤔

Biraz da annelik icgüdüsüyle evelallah üstesinden geliriz inşallah. Bebelerimiz saglikli ve istahli olursa emzirme düzenimiz oturur. Bol bol dereotu, yeşillik ve su tüketimi olacak. tahin, kuru incir, hurma, ceviz, badem bol bol tüketilecek. Protein önemli, yumurta, et, yoğurt...karbonhidrat olarak da bulgur ve aşurelik buğday süt yapar. sabah mutlaka kahvaltı yapin saatini geçirmeyin, çünkü sabah emzirince bi de yemek.yenmezse vücut güçsüz düşer. Öğlene kalmayın sakın. İkindi vakti.yine besleyici bir ara öğün olmalı. Ama dereotu gerçekten tek önemli tavsiyemdir. Benim tek mememden doğru dürüst süt gelmemesine rağmen ilk 6 ay hiç mama vermeden sırf anne sütüyle besledim. Kilo alimi maşallah iyiydi. Bir de anne biraz uyusa ve dinlense sütü artar bunu tecrübe edeceksiniz. Bebek.uyurken siz de uyuyun yarim.saat ya da 1 saat.
Annem de benim önüme dereotu dayiyip duruyor . Şükür süt var ama yetiyor mu yarıyor mu bilemiyorum 1 gogsumu sagdigimda 30 ml cikiyor.umarim yariyordur.ben humana çayıda aldım o da baya artırdı. Bugun ilk defa ucunu cikarmaya calisirken fiskirdi bebemin suratına 😂😂😂 15 gunlukken sağlık ocağına gideceğiz kilosuna bakacaklarmış.

Kızlar hastane için ihtiyaclari sormuşsunuz ben sezaryan oldum bir gece kaldım hastanede doğumdan çıkınca elbise giydim hemşireler sürekli kanamaya gelip bakıyorlardı öyle istediler ameliyathanede çıkınca yaşadığım o üşüme hissi yaklaşık 2 saate yakın sürdü zorla ısındım belki battaniye alabilirdim yanıma depend bence mutlaka alınmalı L beden aldim sezaryanda karın inmiyor çok rahat ettim. Nescafe kahve çeşitleri spinal in etkisinden hemen kurtulmak için. atistirmalik kuruyemiş olabilir açlık hissi geçsin diye. bebis için hastane çıkışı seti vardı onu giydirdiler biz bi de çekim yaptık ekstra bi takım daha almıştım hem kendim hem bebis için. kendime 3 takım almıştım 2sini giydim bebeğe 3 takım aldim 2sini giydi. Sütüm gelmedi biberon ya da mama kaşığı getirilebilir. Bizimki kakasini eve gidince yaptı çok bez degistirmedim ama yaparsa yine bez gidiyor fazla bulundurmak sorun yaratmaz bence. Pandemiden dolayı maske kolanya yastık kılıfı çarşaf göturdum. Süt için sagma makinasi aldim ama kullanmadım. Ağız bezleri temizleme pamuğu lazım oldu. Aklıma bunlar geldi ama ekleme yaparım olmadi 🤗😍😘

Back
X