- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #26.241
Belden başlayan ağrı oluyormuş genelde karına yayılan bir sancıBebek hareket ettikçe sancı geliyor bana doğum sancısı mi acaba diye düşünüyorum hep
Ha geldi ha gelecek derken kaldı 6 gün daha tık yok![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Belden başlayan ağrı oluyormuş genelde karına yayılan bir sancıBebek hareket ettikçe sancı geliyor bana doğum sancısı mi acaba diye düşünüyorum hep
Başı kanalda olduğundan hareket ettiği bazı anlarda benim de alt kısma sanca giriyorBebek hareket ettikçe sancı geliyor bana doğum sancısı mi acaba diye düşünüyorum hep
benim de takvimim doldu ben de doguramadimDaha doğuramadım ki![]()
Doktor açılmayı beklediğini söyledi belki sancıyla dönebilir bebek diyorSizin sezaryen olmayacak mı zaten makat geliş olduğu için, sancılar başladıysa daha fazla beklemenin bir anlamı var mı? Ben mesela sezaryen tarihini bir hafta önceden aldım doktorum ısrar ettiği için ona kalsa 38. haftada alacaktı bebeği, doktorunuzla bir konuşsanız?
Aynı şekilde bendeSabahtan beri midem bulanıyo çok fena. Malum her şeyi doğuma yoruyoruz. Hamilelik beklentisinin olduğu zamanlar gibi kendimi Googleda ... doğum belirtisi mi diye ararken buluyorum sürekli.
3 cme kadar olan açılma haftalar sürebiliyormuş siz hiç başkalarınınki hızlı oluyor diye düşünmeyin. 4 cm'den 10 cm'e kadar olan açılmanın hızını belirlemez o. Zaten daha iki haftadan fazla zamanınız var, o zamana kadar egzersiz falan da yaparsanız inşallah daha kolay olur doğumunuz.Ben de 1 cm açıklıkla 11 gündür geziyorumçoğunun açılma başlayınca devam ediyor saatler sonra doğum başlıyor. Bizim böyle günlerce 1 cm kalmamız açılmamızın zor olacağı anlamına mı geliyor ki
dün gece de bel ağrım oldu. Kızlar da doğum sancısı belden başlıyor demişti korku geldi içime. Ağrım çok değildi ama gir gide artıp doğum başlıcak diye korktum sanırım hazır değilim normal doğum yapabilecek miyim hiç bilmiyorum
![]()
Ne güzel o zaman sizin doktorunuz daha cesaretliymiş benimkine göre, beni biraz korkuttu yok kanala girer yok çıkışı travmatik olur diye. Yoksa ben de kendi sancısı gelene kadar bekleme taraftarıydım, bir de pandemi olunca önceden test verip girmem gerekiyor hastaneye, gideceğim hastane covidli almadığı için.Doktor açılmayı beklediğini söyledi belki sancıyla dönebilir bebek diyor
Doğal doğum olması için çok uğraşıyor doktorum bakalım nasıl olacakNe güzel o zaman sizin doktorunuz daha cesaretliymiş benimkine göre, beni biraz korkuttu yok kanala girer yok çıkışı travmatik olur diye. Yoksa ben de kendi sancısı gelene kadar bekleme taraftarıydım, bir de pandemi olunca önceden test verip girmem gerekiyor hastaneye, gideceğim hastane covidli almadığı için.
İnşallah nasip olur size, ben artık benimkinin döneceğine olan umudumu kaybettim gibi, bakalım 3 günümüz kaldı sadece.Doğal doğum olması için çok uğraşıyor doktorum bakalım nasıl olacak
Ay iyi o zaman bi an gerçekten tereddüt ettim açılma olayım sorunlu olacal diye. Ama önemli olan 4-10 cm arası ise inşallah kolay olur3 cme kadar olan açılma haftalar sürebiliyormuş siz hiç başkalarınınki hızlı oluyor diye düşünmeyin. 4 cm'den 10 cm'e kadar olan açılmanın hızını belirlemez o. Zaten daha iki haftadan fazla zamanınız var, o zamana kadar egzersiz falan da yaparsanız inşallah daha kolay olur doğumunuz.
Ben çay kaşığı boyutunda olan mama kaşığını koydum çantama ama bardak koymadım biberonu var diye. İnce ama önemli bir detay bence de teşekkürler canımKızlar çantayı soran olmuş.belki ince bir detay ama bizden önlem amaçlı doğumdan sonra bebeğin şekeri düşerse diye küçük bardak ile çay kaşığı istemişlerdi.aklınızda olsun.mama vermek için.. koronadan dolayı kendi kaşığımızı istediler
Hayırlısı bende 4 aydır uğraştım olmadığı bu ay soğan kürüne başladım sabah aksam ac karna soğan suyu içiyorum adete 10 gün kala bırakacam bakalım 25 Ocak adet gunumbusefer olacak mıBu dönemde aslında yanlış bir karar mı biraz daha beklesem mi diyorum ama nedense kızımdan sonra ilk defa bu ay cidden tekrar anne olmayı istemeye başladım.
Ben arada sarmaya korse takmaya başladım. Sarınca korse takınca vs daha iyi hareket ediyorum sankiAgrım çok oldu kesigim fazlaydı benim ama çok şükür geçiyor sırt ağrısı ve bel ağrısı çok uzun surebiliyormuş spinal in etkisinden galiba bol bol kahve tuketiyorum ben korseyi hiç konuşmamışız canım unutmusum sormayi
Annem de benim önüme dereotu dayiyip duruyor . Şükür süt var ama yetiyor mu yarıyor mu bilemiyorum 1 gogsumu sagdigimda 30 ml cikiyor.umarim yariyordur.ben humana çayıda aldım o da baya artırdı. Bugun ilk defa ucunu cikarmaya calisirken fiskirdi bebemin suratınaBiraz da annelik icgüdüsüyle evelallah üstesinden geliriz inşallah. Bebelerimiz saglikli ve istahli olursa emzirme düzenimiz oturur. Bol bol dereotu, yeşillik ve su tüketimi olacak. tahin, kuru incir, hurma, ceviz, badem bol bol tüketilecek. Protein önemli, yumurta, et, yoğurt...karbonhidrat olarak da bulgur ve aşurelik buğday süt yapar. sabah mutlaka kahvaltı yapin saatini geçirmeyin, çünkü sabah emzirince bi de yemek.yenmezse vücut güçsüz düşer. Öğlene kalmayın sakın. İkindi vakti.yine besleyici bir ara öğün olmalı. Ama dereotu gerçekten tek önemli tavsiyemdir. Benim tek mememden doğru dürüst süt gelmemesine rağmen ilk 6 ay hiç mama vermeden sırf anne sütüyle besledim. Kilo alimi maşallah iyiydi. Bir de anne biraz uyusa ve dinlense sütü artar bunu tecrübe edeceksiniz. Bebek.uyurken siz de uyuyun yarim.saat ya da 1 saat.