2021 Şubat Anneleri

Mamadan sonra oluyo genelde gaz. Simlex gaz damlamız var. Telefondaki beyaz gürültüye tepki vermiyo. Tek sorunjm sütümün az olması tam doysa uyuyacak kuzum

Günlük çişli veya kakalı toplam kaç bez değiştiriyorsunuz? Birde sağmakla bebeğin çektiği süt miktarı farklı.her zaman bebek daha fazla emer. İkinci haftada tarttınız mı bebeği?
Günlük 8-9 bez çıkıyo ama tam doyarak memeden çıkmadığı için uyku sorunu var. İlk hafta hiç kilo almado ama şimdi gğnlük 30 g falan alıyo

Kakası nasıl partiküllü mü. Parçacıklar yağ tabakası. Ben ordan emdiğinden emin oluyorum yağlı kısmı.

Merhabalar herkese, ara ara girip okuyorum, öncelikle herkesin anneliği hayırlı olsun.
Ben de 2 Şubat ta ikinci oğlumu kucağıma aldım.
Süt ile ilgili birkaç şey yazmak istedim naçizane, genelde endişeler bu yönde
Sağım, yutkunma sesi, göğüsten süt fışkırmasi vs. ölçüt değildir. Bebek ne kadar emerse o kadar süt olur. Memelerin süt tutma kapasitesi var evet ama asıl olan fabrika gibi üretim yapması. Bebek çektikçe anlık gelir. Ve bebeklerin uyumamasi her zaman açlıktan değildir hatta bebekler uyumaz-bizim istediğimiz şekilde yani- 9 ay anne kokusu,.kalp atışı duyan bebekler tabi ki hissiz yatak yerine anne koynunu ister. Derseniz ki mama alınca uyuyor, mama ağırlık yapar bizim bir kilo baklava yememiz gibi.
Dünyaya geldikten sonraki 3 aya 4. trimestir denir hatta, yani ilk 3 ay yaka igneniz bebekler
Google yenidoğan mektubu yazarsanız enfes bir yazı var,
İlk bir ay 2 saati geçirmeden emzirmek gerek, ama bebek devamlı memede kalmak isteyecek büyük ihtimal ilk bir ay doyma kriteri kakali bezler sonrasında cisli bezler
Ben uzman değilim ama ilk oğlumda emzirme ile ilgili çok şey öğrendim. Ve şu an ilk oğlum ile ikinci beraber emiyor. İlkinde hiç yutkunma sesi falan duymadım. Sütüm ne aktı ne fışkırdi. Bu oğlumda lıkır lıkır duyuyorum çünkü süt iki bebeye göre üretildigi için ona fazla geliyor.
Herkese huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam dilerim

Canım tensel temas çok önemliymiş kucağına al kokla tenin tenine deysin sıkça emzirirken göğsünü meme ucuna doğru sıyırır gibi yap birde uyu dinlen sıkça süt olaması için göğsüne izin ver iki saatte bir emzirmeye çalış

Herkese merabalar kızlar..herkes iyidir umarım..Malum bebekle uğraşmaktan pek yazamıyorum.. bizde bugün 1 haftalık olduk..bizim paşa da bir gece uyursa bir gece 5 e kadar uyumuyor.. uyumadigi geceler surekli memede kalmak istiyor e haliyle gaz doluyor..sonra da gazdan uyuamıyor..ben gunde 2 3 fincan rezene içiyorum..sallama olandan iciyirdum simdi tohum olanina gectim insallah iyu gelir.. hem süt yapiyor hemde gaz a iyi geliyor ilk oglumda da tuketmistim hic gaz süt sorunum olmamisti.. birde bebeğim altını alırken çok ağlıyor yaa..normalde bebekler sakinleşir altını alırken.. bizimki altını alıp üstünü giydirene kadar kıpkırmızı kesiliyor aģlamaktan.. elim ayağıma dolaşıyor..daha banyo yaptırmadım bugün göbek düştü ama hala kapanmamış.kizariklik koku vs olmadığı için dr götürmedim.. bekleyeceğim birkaç gün daha.. göğüs ucu acıması da sütüm geldikçe kendi kendine azaldı inşallah aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlarda kurtulurlar.. çok yazmışım ama..sütünün yetmediğini dusunen arkadaşlar bende bebeğinin gece huysuz olduğu geceler aynı şeyi düşünüyorum ama..bence bebek huysuz olunca sürekli emiyor sütün birikmesine fırsat vermiyor haliyle..bebegi emzik vs ile oyalayip sutun birikmesine firsat vermek lazim.. kakalu bezlerden anlarsınız gerçekten sütün yetip yetmedigini.. birde o tek memeyi sonuna kadar emzirilmeli.

Günü azalıp doğum yapmayan arkadaşlar en yakın zamanda sizler de sağlıkla hayirla kolaylıkla bebeğinizi kucaginiza alırsınız inşallah.. Benimde 3. Olmasına rağmen 40 +3 de geldi sancim... Allahım belirlemis gününü saatini elbette zamanını bekliyor.. Bol bol dua edin.. bazen dogum u başlatan şeyler diye herşeyi deniyoruz hareketler vs. Falan..Ama duayı ihmal ediyoruz..kendi adima söylüyorum bunu...doğum başlasın diye bacaklarım belim kopana kadar yürüyüşler, sakatlar, hurma yemeler, hatta ilişki bile...Ama hiçbiri başlatmadı dogum u.. sonra ikinci oğlum da 7 tane pirinç e 7 şer yaşın okuduğumu hatırladım.. toplamda 49 yasin.. Onu okumaya koyuldum 2 günde bitirdim bitirdiğim gecenin sabahında sancim başladı..( hastaneye gitmeden o pirinçleri de yuttum) Yanı herşey rabbimizin elinde..elimizden geleni yapıp gerisini ona bırakmayı unutmamalıyız.. Herkese hayırlı sağlıklı kolay doğumlar ve yenidoğan dönemi diliyorum..hayırlı geceler..hakkınızı helal edin çok yazdım

Kızlar selam.
Benim oğlum uyanık kaldığında sürekki mızmız sürekli ağlıyor. kucağımızda gezdirince sevdiği sustupu belli pozisyonları yapınca susuyor. Ama bu da tüm gğn annemle bni çok yoruyor.
Altını değiştirrken bile ağlıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Benimki de genelde öyle canim

O kadar bensin ki aynıyız yani. Benimki de gündüz uyusa gece uyumaz normalde geceleri 30-40 dk emip 1 saat uyurdu bu gece kucak dılında uyumuyo o da sürekli mızmızlanarak. Sütüm yok mama vereyim diyorum emdikten sonra 35 cc mama verdim yine beşimte uyumuyo. Evet çok okudum çok eğitmlere katıldım bu çocuk anne kokuus istiyor tamam ama beşiğinde uyuyanın bebeği uyuyor onlar bana kendimi sorunluymuşum gibi hissettiriyor. Sağınca iki meme toplam 40cc falan çıkıyo o da beni çok üzüyor

Napacağız biz böyle?
Yani annmde durduğu kadar Bende de duruyor . öyle annesyim ten teması feln daha fazla sakinlşmesi gerekmez mi Ben de ? Zaten memeyle de savaş veriyor biberonla besleniyor.Üzülüyorum çok.
Canım anlıyorum üzülmeni ama sen endişeli ruh halindeyken bebeğin bunu hisseder. O yüzden rahatlamış huzurlu bir ortamda ten teması kurun. Göğsünüze yatırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…