İnş cnm. Yanlış anlama olur mu sadece önlem amacli erken gitseydin dedim.burda çoğu kişi 2 haftada bir falan gidiyo genelde ama benim sahsen icim rahat etmez. Bi sürü kötü sey geliyo aklima benim de snein gibiAnladım canım bana doktor herşey normal gözüküyor bi sıkıntı görünmüyor demişti 1 hafta 10 gün sonra kalp atışına gelirsin demişti 11 güj oldu doktora gideli inşallah büyümüştür
İnş cnm. Yanlış anlama olur mu sadece önlem amacli erken gitseydin dedim.burda çoğu kişi 2 haftada bir falan gidiyo genelde ama benim sahsen icim rahat etmez. Bi sürü kötü sey geliyo aklima benim de snein gibi
Merhaba usg’ler radyasyonla değil ses frekansı ile çalışırlar o yüzden hiç bir zararı yokturYani tabi canım kendi durumuna göre haklısın
Doktor riskli dese bende daha sık giderdim kanama leke falan olsa zaten dediğin gibi sık sık gitmek lazım
Gerçi hiç bişey olmadan da eğer nasibimizde yoksa yine giden gider tabi
Şimdi gittiğim de de herşey normalse bem bi daha cinseyeti öğrenöeye gideri sık ultrasona girmek de bebeğe zararlı diye biliyorum kalp atımını dinlemek daha çok radyasyona sebebiyet veriyormuş hatta
O yüzden herşey yolundaysa seyrek gitmeyi düşünüyorum
Bide bazı doktorlar insanı gereksiz strese sokuyor çevremde de
Hamileliğini tedirginlikle geçiren örenk arkadaşlarım vardı, ama şimdi bebekleri maşallah sağlıklı
Merhaba usg’ler radyasyonla değil ses frekansı ile çalışırlar o yüzden hiç bir zararı yokturradyasyon ile çalışsaydı zaten yaptıramazdık
Ayni fikirdeyim ayin 17 sinde randevum var onda bir sorun cikmazsa 2 ayda bir gelmeyi teklif edicem doktoraYani tabi canım kendi durumuna göre haklısın
Doktor riskli dese bende daha sık giderdim kanama leke falan olsa zaten dediğin gibi sık sık gitmek lazım
Şimdi gittiğim de de herşey normalse bem bi daha cinseyeti öğrenöeye gideri sık ultrasona girmek de bebeğe zararlı diye biliyorum kalp atımını dinlemek daha çok radyasyona sebebiyet veriyormuş hatta
Hamileliğini tedirginlikle geçiren örenk arkadaşlarım vardı, ama şimdi bebekleri maşallah sağlıklı
Fazla usg kontrolünün zararı olduğundan Avrupa’da çok aralıklı randevuya alıyormuş hastaneler. Ne zararı var bilmiyorum amaMerhaba usg’ler radyasyonla değil ses frekansı ile çalışırlar o yüzden hiç bir zararı yokturradyasyon ile çalışsaydı zaten yaptıramazdık
Radyasyon kaynaklı olmadığı kesin ama :)Fazla usg kontrolünün zararı olduğundan Avrupa’da çok aralıklı randevuya alıyormuş hastaneler. Ne zararı var bilmiyorum ama
Çok sık gitmenin bir yararı yok önemli olan doktorun önerdiği şeyleri yerine getirmekKesin bilgim yok zaten sadece çok sık gitmenin faydasız olduğunu biliyorum
Bide geçen böyle bişey duymuştum ama detayını bilmiyorum tabi ki :)
Aniden hızlanıp aniden düşmesini söylediğimde doktor nodül olabilir deyip ultrason verdi yarın çektirilcem dua edin bana nodül çıkmaz inşallahBenim ki birden bire yükselmiş canım. Sorunum yoktu. Kaç defa tahlil yaptırıyordum normal çıkıyordu. Demekki gebe de kalınca birden bire çıkmış. Aşırı saç dökülmesinden halsizliğimden ve bacak, kolumdaki ödemden belliydi. Neyse artık ilaç takvisi ile inşallah düzelir.
İnşallah çıkmaz canım..Rabbim sağlık versin.Aniden hızlanıp aniden düşmesini söylediğimde doktor nodül olabilir deyip ultrason verdi yarın çektirilcem dua edin bana nodül çıkmaz inşallah
Sen bilirsin cnm ama kalp atisi duymanın da ultrasona girmenin de bi zararı yok olsa doktorlar çağırmaz zaten. Tabiki riskli olup sağlıkla doğuran da var sıkıntısız olup kaybeden de ama yine benden sana tavsiye cok arayı açmamak lazım. Dua edicem elimizden gelen sey o özellikle ilk aylarda..Yani tabi canım kendi durumuna göre haklısın
Bir ayda cok degil mi ya ne bileyim ilk aylar herkes için riskli degil miRiskli olan arkadaslar Dr kontrolünde olmalı ama diğerleri için ayda bir yeterli bence..
İnşallah iyi olur troid sorunu kadınların hamilelikte korkulu rüyası doktor bana ilk hamileliğimde bu değerle nasıl hamile kaldın demişti senin değerine göre düşük benim bu hamileliğimde ama ilkine göre yüksek insan tereddüt ediyor bir önceki dahiliyeci 4 ü geçerse ilaç yazabilirim riskin yok deyip başından savdı belkide hamileliği bağlı yükselip düşmesi inşallah hepimizde öyledir hamileliktendirİnşallah çıkmaz canım..Rabbim sağlık versin.☘ Benim bebek için kontrolüm vardı. Şükür bebeğim iyiydi. Ama Kadın doğum kan tahlillerimde tsh yüksek çıkmış (11 çıkmıştı.)diye Endokrinolojiye yönlendirdi. İşte tekrar kan tahlili yaptırdı 5,33 çıktı bu sefer sonra Ultrasyondan baktı bişiler izlendi dedi de ben anlamadım o gün aynı gün tekrar ultrasyon vermişti de ben o gün hastanede çok yorgundum hemen eve kaçtım. İnan durcam halim yoktu bayılacak gibiydim. İlacımı aldım eve geldim. Benimki önceki tahlillerimde normalmış çünkü. 1 ay sonra kontrol var bakalım
Aynen sanırım 7 haftadan sonra kontroller 1 aya geçiyorBen geçen hafta gittim doktora, doktor bir sıkıntın olmadıkça bir ay sonra gel dedi. Ama bana da bir ay çok geldi insan endişeleniyor o bir ay içinde ya bişey olursa diye
Bencede hamileliktendir.İnşallah iyi olur troid sorunu kadınların hamilelikte korkulu rüyası doktor bana ilk hamileliğimde bu değerle nasıl hamile kaldın demişti senin değerine göre düşük benim bu hamileliğimde ama ilkine göre yüksek insan tereddüt ediyor bir önceki dahiliyeci 4 ü geçerse ilaç yazabilirim riskin yok deyip başından savdı belkide hamileliği bağlı yükselip düşmesi inşallah hepimizde öyledir hamileliktendir
İki gebeliğimde de ayda bir gittim canım. Doktorda o şekilde çağırıyor zaten. Sık gelmelisin ilk aylar demiyor riskin yoksa. Sadece son ay sıklaşıyor kontrol.Bir ayda cok degil mi ya ne bileyim ilk aylar herkes için riskli degil mi
Canım sık gitsekte hiç bir şeyin önüne geçemiyoruz. Düşük için ilaç kullanıldığında bile bebeği kaybetme olasılığı her zaman var.Allah’a emanet edeceğiz. O bizden daha iyi düşünür hayırlı olanıBen geçen hafta gittim doktora, doktor bir sıkıntın olmadıkça bir ay sonra gel dedi. Ama bana da bir ay çok geldi insan endişeleniyor o bir ay içinde ya bişey olursa diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?