2021 Şubat Anneleri

Banyoda yer ıslak kalmış ayağım bir kaydı bacaklarım ayrıldı sandım yere bir vurdum ama kızım korkudan başımda ağlamaya başladı eşim kaldırdı sağ bacağımın üzerine daha çok verdim kendimi inşallah bir şey olmaz bebeğime sağ bacağım ve belim ağrıyor azıcık

Ayy geçmiş olsun, iyi kafanızı filan vurmadınız. Allaha emanet inşallah sıkıntı olmaz

Kızlar selam nasılsınız şimdiden bayramınız mübarek olsun hamilelik açısından yenmemesi gereken bir şey var mı acaba ciğer vs
Ciğer gibi sakatat kesinlikle yasak. Maydonoz nane kekik gibi şeyler yasak diye biliyorum. Az pişmiş et yumurta süt içme. Bunlar çok pişmiş olmalı.

Çok geçmiş olsun

Kızlar selam nasılsınız şimdiden bayramınız mübarek olsun hamilelik açısından yenmemesi gereken bir şey var mı acaba ciğer vs
Sakatat ve ciğer yenmemesi gereken şeyler. Bir de çip kırmızı ete çok dokunulmasını istemez doktorlar toksoplazmadan dolayı. Bu arada iyi bayramlar kuzum

Sakatat iyi temizlenmemiş olma riski sebebiyle yasak diye biliyorum ama siz temizleyip yapacaksanız yiyebilirsiniz. Ciğerin yasak olduğunu sizden duydum ilk defa çok değerli bi protein ve b vit kaynağı ciğer. Benim bildiğim sucuk salam sosis gibi işlenmiş et ürünlerini pek önermiyorlar. Az pişmiş et toxo ihtimali için önerilmiyor. Çiğ süt ü zaten normalde de tüketmek tehlikeli brusella açısından bilmediğiniz yerden peynir ve süt ürünleride keza öyle. Midye ve dip balıkları civa ve ağır metal sebebiyle önerilmiyor. Taze sebzelerinde çok iyi yıkanması gerekiyor. Tabi ki paketli gıdaların hemen hemen hepsi normal şartlarda da pek sağlıklı değil.

Ciğer net olarak yasak özellikle ilk trimesterda. içerdiği a vitamini sebzelerden alınan şekilde değilmiş ve doğum kusurlarına sebep olurmuş bazı kaynaklarda böyle yazılıyor
Sizden öğrenmiş oldum teşekkürler zaten midem hiç bir şekilde et almıyor tavukda öyle balığıda ekmeğin arasında iyice gömersem birazcık yiyebiliyorum

Kızlar bende ilk hamileliğinde sizler gibiydim yok onu yersem şu olur yok bu olur diye diye 9 ay kendimi yedim bitirdim allahın izniyle sağ salim oğlumu kucağıma aldım ama o gunlerin stresi kaldı şimdi dönüp baktığımda hamileligimi pimpirikli yaşayıp tadını çıkaramamışım. Tabiki yasak olan belli başlı şeyleri yemeyin , ama yemeğin içindeki maydanozdan, naneden , eğer canınız vok istiyosa 1-2 dilim pişmiş sucuktan kimseye bişey olmaz . Toxoplasma için de bilmediğiniz yerden et ve sebze yemeyin onun haricinde evlerimizde zaten hepimiz hijyene dikkat ediyoruzdur. Demem o ki canınızı çok sıkmayın herşey olacağına varır hamileliginizin tadını çıkarın bi daha bugünler geri gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…