2021 Şubat Anneleri

Sevgili arkadaşlar canınız ne çekiyorsa yiyin. Baskı stres yerine kafanızı rahat tutmak daha önemli. Bebeğiniz zaten çok korunaklı öyle ufacık şeylerden zarar gelmez. Herşeyin aşırısı zarar. Kararında yediğiniz sürece hiçbir problem olmaz.
Bu kadar tedirgin olmayın, biraz ilahi olana güvenmek, akışa izin vermek önemli. Herşey olacağına varır. Sevgiler

Herkese iyi bayramlar. Ben hamile kalmadan önce diyetisyen kontrolünde kilo verdim. Hamile olduğumu diyetisyenime de söyledim hem o hem de doktor beslenmeyle ilgili bazı bilgiler verdi. Mesela mide bulantısı için nane limon içmemi önerdi nanenin bir zararından bahsetmediler. İlk 3 ayda sakatat yasak. Ciğer 15 günde bir yenebilir dediler. Kesinlikle et süt yumurta iyi pişmiş olmalı. Adaçayı kesinlikle yasak. Rezene çayı önerdiler bana da rezenede sıkıntı yok. Yemeğin içindeki maydanoz da sıkıntı değil. Paketli gıdalar işlenmiş etler yasak. Türk kahvesi günde 1i geçmemeli. Mümkünse az içilmeli. Şekerinizin dengeli gitmesi için şekerli gıdalar az tüketilmeli çikolata azaltılmalı. Şekeri dengelemek için tarçınlı süt içilebilir dediler. Aklıma bunlar geldi

Çok güzel bilgiler teşekkürler

Ya azcık yiyince belki bişey olmaz ama işte yememek lazım kafa rahatlığı için. Konserve ton balığı da yemeyin. Bilmeyenler vardır diye yazdım.
Evet cok haklısınız bazen öğlen yemeğine işe giderken götürecek yemek olmuyor, peynir ekmek salatalık yiyorum, dışardan almaktan daha iyi hele ki sıcak günlerde

Bende azcık mutfakta yemek yapınca halim de kalmıyor hemen ağrım oluyo. Daha simdiden boyleysem ilerleyen haftalarda yandim☺
Arkadaşlar ben pek yemek yapamıyorum hala, bazen esim yapiyor, bazen de annem veriyor. benim de ofis işi olunca oturmak çok fena yapıyor, belim sırtım ağrıyor. Arada kalkıp geziyorum. Bir de masanin altında ayağımın altına koli ve onun üzerine de yastık koydum uzatiyorum gün içinde.

Çok haklısınız... biz 8 yillik evliyiz bir kızımız var. Nacizane tavsiyem cocuk okula baslayinca masrafı cok artıyor. Birikim yapin, kıyafet ayakkabı hep gelip geçici. Cocugun da yediği kar giydigi zarar derler. Tabi ki cok özenilen şeyler oluyor almak lazim ama alışveriş abartmamak gerek dediginiz gibi. Ben de esim de çalışıyoruz ama ben de hep sorarim bir sey almadan önce.

Ben 13. haftadayim. 1 haftadir karnımın sol üst kisminda bir seyler oluyor. Daha önceden bebek hareketini bildigim için bu o değil biliyorum ama...bebek daha aşağıda bir yerde olmali şu an. Bu dediğim yer göbek deliginin sol tarafi. Bağırsak mıdır mide midir, nedir hep ayni yerde baloncuk gibi pıt pıt gibi bir şeyler. Sizde de oluyor mu? Sanitim bebek hareketi için henüz erken....

walla ben de kanı yaptırmadım ultrasona tülin hanım baktı ense kalınlığı 1 mm çok ii inceck dedi
ben de kana gerek yok o zaman dedm ekstra para da vermedm çok mutluyum :)
Merhaba ben 12+2 de gittim. Ense kalinligi ve burun kemigine bakıldı. Çok şükür temiz. Test sonucum da riskli aralıkta değil tabi yaş 37 olunca çok düşük de değil. Allah korusun sağlıklıdır insallah hepimizin bebisleri

Ağzına saglik ne güzel bir dua...
Ben de dua ya sığınıyorum hep. Yoksa vesvese geliyor. Bir de ilk gebeligimde dua yazılı muska başucumda uyumuştum hep, beni rahatlatmıştı. Biraz hızlı demoralize olan bir insanım çareyi dua etmekte buldum

Yaaa bir kaç defa dokunmustum yemek yaparken ne zararı var acaba fazla dokunamıyorum zaten
Canım toxoplasma testin ne cıktı bilmiyorum ama hayatımız boyunca hepimiz ete dokunuyoruz ama benim mesela negatif hic geçirmemişim bu kadar kolay bulaşmiyor demek istedigim dikkat et sadece dokunduğun mesela elini iyi yıkaet keatigin bıçağı güzelce yıka başka biseyi keserken . Hic mi kofte yapmicaz hic mi et yemicez elbet dokunucaz dikkat edicez

Geçmiş olsun allah beterinden şaklasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…