- 14 Kasım 2015
- 882
- 819
- 103
Benim 2. Hamileliğim. Hissetmeye başladım galiba. Arada karnimdan tıktık oynuyor. Elimi koyuyorum hareketlenme bitiyor :)Başka hisseden var mı?
Kızlar göğüs uçlarına bisey sürüyor musunuz tecrübeli arkadaşlar emzirme döneminde göğüs ucunun yara olmaması için şimdiden sürün diyorlar ne diyorsunuz bu konuda @insanbuL en tecrübeli annemiz sensin
Hayır yapma şu an çok erken, son haftalarda saf zeytinyağı surersinKızlar göğüs uçlarına bisey sürüyor musunuz tecrübeli arkadaşlar emzirme döneminde göğüs ucunun yara olmaması için şimdiden sürün diyorlar ne diyorsunuz bu konuda @insanbuL en tecrübeli annemiz sensin
İlkini normal doğum yaptım. 4 cm açılma olana kadar çok acı çektim. Sonrasında dayanamadım epidural yapmalarını istedim. Epidural yaptiktan sonra hemen açılma oldu doğum başladı.Önemli olan bebeğin meme ucunu doğru kavraması YouTube ta videolar var izleyebilirsin, instada gülten ebe var onuda takipleyebilirsin. Bence bişi sürmene gerek yok. Eğer yara olursa en güzel ve doğal yöntem ayva çekirdeğinden evde jel yapıp sürmek. Ben aventin gögüs kalkanlarını almıştım birde ucu sağa sola sürtünmediği için tahriş olmuyodu gögüs pedi kullanmamada gerek kalmamıştı içine akıyodu akan süt kesinlikle aldığıma değen şeylerden biriydi. Olurda tüm bunlara rağmen çok ciddi yara oldu diyelim garmastan pomad var onu sürersin bana ebe hemşire demişti ama hiç kullanmadım. Bir de şimdiden tomrisin emzirme notlarını hatmedin derim, ilk ay kilo almadı diye doktorun fırçasını yemiştim mama başlayacaktık ama o tomristen Allah razı olsun ikinci ay 1500gr almıştı kızım süt alerjisi çıkana kadar (6. Ay) her ay öylede gitti, iki yaşına kadarda aşkla emzirdim hala meme aşkı devam ediyor gelip sever koklarBir de doğumlar yaklaşsın konuşuruz ben doula eğitimi aldım, doğal doğum normal doğum, sezaryen doğum hazırlanmak için neler yapabiliriz kendimizi fiziken , beynen ve ruhen nasıl doğuma hazırlarız, perine masajı nasıl yapılır, nefes egzersizleri, eş desteği,anne bebek dostu sezaryen, kordonun geç kremplenmesi , doğum sonrası bakım her şeyi konuşuruz
Benim de aynısı oluyo ara araBende sol kasık hiza da arada pıt pıt damar atması gibi hissediyorum bende bir şeyler
Depodan sağlıklı besini vitamini alıyordur dimi bebek4 aylık olana kadar zaten depolardan kullanıyormuş canım bebek inşallah ondan sonra iyi olursa yersin sağlıklı olan herşeyden
Çok çarpıntım olunca şu gibi terliyorumGünaydın kızlar, çarpıntınız oluyo mu
Garmaston pomad sanırım kimyasal,bn kizimda lanolin kullanmıştım doğal bebege de zararı olmuyor lakin benim göğüs ucum çok yok o yüzden kızım zor kavramisti.. çok sıkıntı yaşadım yara oldu yarıldı çevreden arkadaşlara sordum hamileyken sürmeye başla acısını duymazsin dediler Perşembe Dr a gidicem ona da bı sorayim kullan derse basliycam hemen aynı sıkıntıyı tekrar yaşamak istemiyorum .. teşekkürler canım hep beraber konuşuruz inşallah o günleri de goruruzÖnemli olan bebeğin meme ucunu doğru kavraması YouTube ta videolar var izleyebilirsin, instada gülten ebe var onuda takipleyebilirsin. Bence bişi sürmene gerek yok. Eğer yara olursa en güzel ve doğal yöntem ayva çekirdeğinden evde jel yapıp sürmek. Ben aventin gögüs kalkanlarını almıştım birde ucu sağa sola sürtünmediği için tahriş olmuyodu gögüs pedi kullanmamada gerek kalmamıştı içine akıyodu akan süt kesinlikle aldığıma değen şeylerden biriydi. Olurda tüm bunlara rağmen çok ciddi yara oldu diyelim garmastan pomad var onu sürersin bana ebe hemşire demişti ama hiç kullanmadım. Bir de şimdiden tomrisin emzirme notlarını hatmedin derim, ilk ay kilo almadı diye doktorun fırçasını yemiştim mama başlayacaktık ama o tomristen Allah razı olsun ikinci ay 1500gr almıştı kızım süt alerjisi çıkana kadar (6. Ay) her ay öylede gitti, iki yaşına kadarda aşkla emzirdim hala meme aşkı devam ediyor gelip sever koklarBir de doğumlar yaklaşsın konuşuruz ben doula eğitimi aldım, doğal doğum normal doğum, sezaryen doğum hazırlanmak için neler yapabiliriz kendimizi fiziken , beynen ve ruhen nasıl doğuma hazırlarız, perine masajı nasıl yapılır, nefes egzersizleri, eş desteği,anne bebek dostu sezaryen, kordonun geç kremplenmesi , doğum sonrası bakım her şeyi konuşuruz
Benim göğüs ucumda değişimler baş göstermeye başladı şimdiden hazırlanıyor sağolsunHayır yapma şu an çok erken, son haftalarda saf zeytinyağı surersin
Merhaba canım benim ogrendigimden 7. Haftaya kadar sürdü beta artışın iyiyse sıkıntı yoktur ins Dr tedbiren ilaç başlattı mi benim de akıntı ile beraber geliyordu bazen kendi geliyordu her hafta proluton vuruldum ve progestan ilaç tabi ki hakkında hayırlısı olsun canımKızlar meraba ben yeniden hamileyim değerlerim güzel arttı bugün 1767 cıktı ama az önce koyu kahverengi kanamam oldu sizlerdede yaşayanşar vardı sanırım normal akıntıyla birlikte geldi benimki devamı yok simdilik başına gelenler varsa yazabilirmi çarsamba tekrat gidip kan vericem keseye bakıcak doktor nöbetteyim ve cok yoruldum belim ağrıdı bunu doktora ilettim ondanda olabilir yerleşmede olabilir düşük tehlikeside olabilir dedi
Kendini yorma kesinlikle dinlen izin alabiliyorsan izin alKızlar meraba ben yeniden hamileyim değerlerim güzel arttı bugün 1767 cıktı ama az önce koyu kahverengi kanamam oldu sizlerdede yaşayanşar vardı sanırım normal akıntıyla birlikte geldi benimki devamı yok simdilik başına gelenler varsa yazabilirmi çarsamba tekrat gidip kan vericem keseye bakıcak doktor nöbetteyim ve cok yoruldum belim ağrıdı bunu doktora ilettim ondanda olabilir yerleşmede olabilir düşük tehlikeside olabilir dedi
Rahatladım canım ben yoruldum ayaktaydım belim ağrıdı yorgunluktan bi baktım koyu kahverengi ve sarı akımtı var peçeteyede geldi düşük olsa aralıksız gelirdi diye düşünüyorum bide değer güzel artmıstı bugün bakalım yarın belli olur canım ama rahatladım en azından sağolasın. Yarın bakar ona göre başlar diye düşünüyorum ilaçMerhaba canım benim ogrendigimden 7. Haftaya kadar sürdü beta artışın iyiyse sıkıntı yoktur ins Dr tedbiren ilaç başlattı mi benim de akıntı ile beraber geliyordu bazen kendi geliyordu her hafta proluton vuruldum ve progestan ilaç tabi ki hakkında hayırlısı olsun canım
Tabiki de depoda ne varsa alır bu konuyu ayrıntılarini pek bilmiyorum biraz araştıracağımDepodan sağlıklı besini vitamini alıyordur dimi bebek
Çok çarpıntım olunca şu gibi terliyorum
Önemli olan bebeğin meme ucunu doğru kavraması YouTube ta videolar var izleyebilirsin, instada gülten ebe var onuda takipleyebilirsin. Bence bişi sürmene gerek yok. Eğer yara olursa en güzel ve doğal yöntem ayva çekirdeğinden evde jel yapıp sürmek. Ben aventin gögüs kalkanlarını almıştım birde ucu sağa sola sürtünmediği için tahriş olmuyodu gögüs pedi kullanmamada gerek kalmamıştı içine akıyodu akan süt kesinlikle aldığıma değen şeylerden biriydi. Olurda tüm bunlara rağmen çok ciddi yara oldu diyelim garmastan pomad var onu sürersin bana ebe hemşire demişti ama hiç kullanmadım. Bir de şimdiden tomrisin emzirme notlarını hatmedin derim, ilk ay kilo almadı diye doktorun fırçasını yemiştim mama başlayacaktık ama o tomristen Allah razı olsun ikinci ay 1500gr almıştı kızım süt alerjisi çıkana kadar (6. Ay) her ay öylede gitti, iki yaşına kadarda aşkla emzirdim hala meme aşkı devam ediyor gelip sever koklarBir de doğumlar yaklaşsın konuşuruz ben doula eğitimi aldım, doğal doğum normal doğum, sezaryen doğum hazırlanmak için neler yapabiliriz kendimizi fiziken , beynen ve ruhen nasıl doğuma hazırlarız, perine masajı nasıl yapılır, nefes egzersizleri, eş desteği,anne bebek dostu sezaryen, kordonun geç kremplenmesi , doğum sonrası bakım her şeyi konuşuruz
Beninde 3.hamilelik kizlar, bende alt karinda hissediyorum hareketlerini, anlık olup geciyor
Ayyy canım benim çok sevindim. Ama çok dikkat et olur mu çok yormamaya çalış kendini bol su tüket inşallah mevlam bebeğini sana bağışlasınKızlar meraba ben yeniden hamileyim değerlerim güzel arttı bugün 1767 cıktı ama az önce koyu kahverengi kanamam oldu sizlerdede yaşayanşar vardı sanırım normal akıntıyla birlikte geldi benimki devamı yok simdilik başına gelenler varsa yazabilirmi çarsamba tekrat gidip kan vericem keseye bakıcak doktor nöbetteyim ve cok yoruldum belim ağrıdı bunu doktora ilettim ondanda olabilir yerleşmede olabilir düşük tehlikeside olabilir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?