- 10 Mayıs 2020
- 316
- 315
- 53
Ben de yedim şimdi valla öksürüğümü kesemedim napıyımAyy bende kestane balı yiyorum şuanda hastalığım için bilemedim zararı olur mu
Sorma bu alerji yaşlandırdı beni resmen yiyebildiği şeyler zaten kısıtlı onları da yemek istemiyor hergün koy önüne makarna pilav patates gıkı çıkmaz yumurta yesin diye yapmadığım şey kalmadı, keçiye ve kuzuya inek sütü ve dana etinden daha çok alerjisi varSizin ektra ekstra zorlu ya bi an önce geçsin inşallah, bizimde bi kere kuzu etinden bulaşla anaflaksinşn köşesinden döndük çbiz çoğu şeyi açtık ama alerji yapmadı 3 kere yedi diyelim 4. Yiyiyinde kompla vücudu kabarıp egzama olabiliyor o yüzden geçti diyemiyoruz keçi ağırlıklı besleniyor ondan dolayı ama ben Keçi ağırlıklı beslendiği icinmutluyum, risksiz sağlıklı günleri olsun
Aynı sıkıntı bizde de mevcut ailem sahil kasabasında yaşıyor oraya gidince düzeliyor kayınvalidemler de izmitte bir ilçedeler yeşillikler içinde orada da sıkıntı yok ne zaman İstanbul il sınırına giriyoruz hırıltı başlıyorBnmde kızımda alerjiye bagli astım vardı toz ev akarı onlara vardı İstanbul'dan çıkınca iyileşti kız şükür ailem İstanbul da ne zaman gitsem hasta oluyor ve atak geçiriyor mutlaka anladık ki havadan dolayı ailemin evi de yakın sahile nem çok etkiliyordu bizi çok zor alerjik çocuklar yapmadigimiz şey kalmamıştı şimdi şükür hava kirliliği olmayan yerdeyiz nem de yok temiz hava iyileşti çok şükür
Şifa olur inşallahBen de yedim şimdi valla öksürüğümü kesemedim napıyım
Bu yazdıklarınıza katılmak mümkün değil. Sigaranın zararları tartışma konusu bile olamaz. Sigara içerek doğum yapmış olabilirler ama bu bebeğin ilerideki sağlığını etkilemeyeceği anlamına gelmez. Bi çok hastalık anında sirayet etmez. Kimi 50 yaşında sizi bulur. Anne karnındaki bir bebeğin yaşadığı travma bile yıllar sonra bir takıntıya sebep olabiliyor. Kafanızın rahat olması için elinizden gelenin en iyisini yapıyor olmanız lazım. Sigara bebeğe direkt nüfus eden tek şey. İçmeyen birinden duymak kolay sanmayın ben de anne olmaya karar verene kadar içiyordum. Planlı gebeliğim öncesinde bıraktım. Bazı anneler duyuyorum 9 ay her gün kola içtim ben hiçte bir şey olmadı diyor. Bebeğin sağlık haritasına kodlandı bi kere.doğumda ortaya çıkacak diye bir şey yok. Bence bu konuda var gücünüzle her bir koldan çare araştırarak sigara bırakılmaya çalışılmalı. Çok zor biliyorum ama imkansız değil. Hiç bir zaman iyi beslenemeyebiliriz, pahalı sağlıklı gıdalardan vitamin alamayabiliriz elimizde olmaz, midemiz elvermez vs vs. Ama sigarayı bırakma iradesini evladınız için göstermeli ve savaşmalısınız. Beni yanlış anlamayın lütfen ama salıvermek rahatlamak yerine savaşmaya devam etmenizi temenni ediyorum haddim olmayarak.Arkadaşlar sigarayı bıraksanız tabiki sağlığınız için çok çok güzel olur fakat, kendinizi zorlar daha çok stres yaparsanız o çok daha kötü inanın. Bunu aman bırakmayın için diye yazmıyorum fakat çevremde günde 2 3 sigara içip sıkıntısız doğum yapan arkadaşlarım çok var. Hatta bir arkadaşım bıraktığımda sinirli gergin ve stres içinde oluyorum öyle olacağıma bir kaç tane içerim daha iyi demişti. Herşeyden önce inanın sizin kendinizi rahat huzurlu hissetmeniz. Bende hipertroidi için ilaç alıyorum hafif stresliyim ve diyorum ki kendime önce huzur önce kafanın rahatlığı herşey yoluna girer stres yapma diyorum... Kafanızı rahat tutun elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz inanın.
Allah yardımcın olsun cnm biz her hafta hastanedeydik geceleri acillerde sabahliyorduk çok zor yaşamayan bilemez benim yerime op minnoş kızını yanaklarındanSorma bu alerji yaşlandırdı beni resmen yiyebildiği şeyler zaten kısıtlı onları da yemek istemiyor hergün koy önüne makarna pilav patates gıkı çıkmaz yumurta yesin diye yapmadığım şey kalmadı, keçiye ve kuzuya inek sütü ve dana etinden daha çok alerjisi varBitsin artık diye dua ediyorum.
Aynı sıkıntı bizde de mevcut ailem sahil kasabasında yaşıyor oraya gidince düzeliyor kayınvalidemler de izmitte bir ilçedeler yeşillikler içinde orada da sıkıntı yok ne zaman İstanbul il sınırına giriyoruz hırıltı başlıyor
Bnde öyleydim canım bı yerden çıkıyor sonra başka yerde patlak veriyor2 gündür yüzümde o kadar çok sivilce çıktıki suratım acayip çirkinleşti ilk hamileliğimde böyle olmamıştım yüzüme bakınca kendimi tanıyamıyorum böyle olan var mı aranızda
Ahh çok tatlısınAllah yardımcın olsun cnm biz her hafta hastanedeydik geceleri acillerde sabahliyorduk çok zor yaşamayan bilemez benim yerime op minnoş kızını yanaklarından
Düzenli temizliyor musunuz bilmiyorum ama genelikte sebum ve yağlanma hormonlara bağlı olarak artıyormuş. Ben iki gün temizlemiyim mahvoluyor cildim2 gündür yüzümde o kadar çok sivilce çıktıki suratım acayip çirkinleşti ilk hamileliğimde böyle olmamıştım yüzüme bakınca kendimi tanıyamıyorum böyle olan var mı aranızda
Benimde çok çıktı ve bazılarının ağrısı acısı oluyo hergün yenileri ekleniyo2 gündür yüzümde o kadar çok sivilce çıktıki suratım acayip çirkinleşti ilk hamileliğimde böyle olmamıştım yüzüme bakınca kendimi tanıyamıyorum böyle olan var mı aranızda
Eğer kız olursa sana benzer senin güzelliğini alıyo derler bizde2 gündür yüzümde o kadar çok sivilce çıktıki suratım acayip çirkinleşti ilk hamileliğimde böyle olmamıştım yüzüme bakınca kendimi tanıyamıyorum böyle olan var mı aranızda
Hayırlı olsun kuzum tam anlayamadım ama yolk sac olabilir oKızlar meraba benden tecrübelisiniz bugün kese gördüm size yazmak istedim doktor 5 haftalık dedi şimdi size keseyi atıcam çizgi gibi bişey var düşük olan gebeliğimde normal boş kese vardı 5 haftalıkken sizce bişey oluşmayamı başlamış bakarmısınız☺
Canım sen görmüştün sana yokl sac var demişlerdi fotosu vardır benziyomuHayırlı olsun kuzum tam anlayamadım ama yolk sac olabilir oVe eğer o varsa boş gebelik olma ihtimali çok düşük demektir İnşallah 10 gün sonra galan kalp atışı da duyarsın
Hangi ildesiniz sadece bir tane özel ve devlet deyince merak ettim bende aynı durumdayımBen de özele gidiyorum. İlk doğumum. Ve riskli gebelik geçiriyorum. Devlet hastanesine gittim başta. Riskli, kötü gebelik geçirmeme rağmen doktor ve hemşireler ilgilenmedi. Ben de yoğum bakım hemşiresiyim ve doktora yapıyorum. Bakımın alasını yaparım hastalarıma. Kendimi sürekli geliştiririm onlar için. Ama devlette aile merkezli bir yaklaşım göremedim. Bebek iyiyse anne umurlarında değil, bu çok yanlış. Ve hemşire olduğumu bildikleri için benden daha şey bekliyorlar, her şeyi bilmemi bekliyorlar. Olur öyle diyip geçiştiriyorlar. Ve covid sürecindeyiz diye annelere yaklaşmaya korkuyorlar. Bu korkularını annelere kötü davranarak yansıtıyorlar farkında değiller. Ben hamile ve hamile olmadan halimle covid yoğun bakımda en riskli işlerde, pik döneminde çalıştım. Ama asla öyle bir yaklaşımda bulunmadım. Özelin eksileri devlete göre daha fazla aslında biliyorum. Devletteki arkadaşlarım doğum konusunda daha bilgililer (yaş olarak tecrübeleri fazla), herhangi bir komplikasyon olsa daha fazla müdahele edecek hekim ve hemşire var. Ama bu kısa bir süreç değil. 9 ay boyunca dayak yer gibi muamele görmek istemiyorum. Tabi bu durum benim bulunduğum il için geçerli. Sadece bir tane özel ve devlet hastanesi var. Seçeneğim de pek yok.
Aynen bana da 7 haftalıkken gittiğimde randevu verdiler direk 2 ekime size verilen tarih de çok normal aramızda iki üç hafta gibi bir süre varDetaylı ultrasyon kaçıncı haftada yapılıyor kızlar. Ben 5 haftalıkken randevu almıştım taaa ekimin 13 üne vermiş. Daha erken mi olması lazım acaba
Özel de bile cok dolu oluyor gerçi doktorunuz size hastanenizin durumuna göre randevu alın der ben şu anda hem devlete hem özele gidiyorum devlette randevu aldirdilar özel daha bişey demediNeden o kadar önce aldın? Yani 2-3 gün önceden alınmıyor mu? Dolu mu oluyorlar çok hiç bilmiyorum bu konuyu?
2 gündür yüzümde o kadar çok sivilce çıktıki suratım acayip çirkinleşti ilk hamileliğimde böyle olmamıştım yüzüme bakınca kendimi tanıyamıyorum böyle olan var mı aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?