Bu ara cinsiyetler belli olmuş çoğu arkadaşın hayırlı olsun . Darısı başıma insallah
Evet canım o gruptayım bende 1 aydır gündüzleri emzirmeyi kestim zaten çalışıyorum bizimki de öyle ağzı boş durmasın istiyo , geceleri bende devam ediyorum ama onuda 1 aya kadar bıraktırmayı düşünüyorum çünkü artık benim vitamin değerlerim düşüyor.evet o gruptayim. Sen dr mi o gruptaydin hatırlayamadım bayadır yazısmadim orda:)) 4 gundu r gündüz emzirmeyi bıraktım. Bizim kız sanki sigarayı bıraktı ağzını boş bırakmıyor kuru üzüm bebek buskivisi mevsim meyveleri atıştırıyor sürekli :)) birde sürekli oyun aklını meşgul tutma 4 gundu r ise yaradı uyuyacagi zaman da ayağımda sallıyorum. Gece 2 ay kadar daha emzirmeyi düşünüyorum ama.
kaşıntı sorunu ise hamilelikte karaciğer enzimleri nedeniyle kaşıntı olabiliyor, kadın doğum dr una danışığ bir test yapıp öyle devam etsen miBirkac arkadaşım daha aynı sorunu yaşıyor hamileliktenmiş sanırımolur diyorlar. Ben de olmadı adet zamanım gelince sivilce çıkardı şimdi yine adet zamanına yakın çıkıp geçiyor. Egzama ile başım belada benim. Yıllardır kullandığım bir ilacım vardı kullandığım süre boyunca egzamam olmazdı hamilelikte bırakmak zorunda kaldım sanırım ilac alışkanlık yapmış hiç suanki kadar çoğalmazdı bu hafta bana cildiye yolu görünecek
kaşıntı sorunu ise hamilelikte karaciğer enzimleri nedeniyle kaşıntı olabiliyor, kadın doğum dr una danışığ bir test yapıp öyle devam etsen mi
Tetanoz ve kuduzu sormuştum o gün doktorlara kendi doktorumda tetanoz için sakınca görmedi zaten hamilelikte vuruluyor dedi aşıyı olduktan 20 gün sonra transfer oldum şimdilik herşey yolunda rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinTetanoz için söylemişti ebe sağlık ocağında inşallah bir şey olmaz sağlıkla gelir bebeğiniz
Egzama zaten cocuklugumdan beri uğraştığım bir sorundu yıllarca türlü ilaçlar denemiştim ve en son işe yarayanı bulunca rahatlamıştım bitirmişti ya da bitirdiğini sanmistim kullanmayı kesince çok fena oldum ilaca yordum bıraktım diye böyle oldu dedim ama hamilelikten çoğalabilme ihtimali aklıma gelmedi. Yarın hem kadın doğum hem cildiye randevum var ikisine de açacağım bu konuyukaşıntı sorunu ise hamilelikte karaciğer enzimleri nedeniyle kaşıntı olabiliyor, kadın doğum dr una danışığ bir test yapıp öyle devam etsen mi
Ben henüz doktoruma sormadım ama bir başka doktordan 6 aya kadar istediğimiz gibi yatabildiğimizi duymuştum. Yarın bunu da sorayim fakat ben de genelde yüz üstü yatıyorum yüz üstü yatmadigim zamanlarda da sırt üstü yatıyorumKızlar uyandığınızda karninizda ağrı oluyo mu? Gece heralde yüzüstü yatıyorum her uyandigimda hafif bi ağrı oluyo sonra geciyo. Bilinçli uyaninca hemen sola yatıyorum arada saga. Simdiden uykularim bölük porcuk Allah yardımcımız olsun..
Öğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.Kızlar içinizde öğretmen olan var mi bi sorum olacaktı. Şimdi okullar açılırsa eğer biz 24. Haftadan itibaren izinli sayılacağız, bu 24. Haftayı doldurmak mı gerekiyor yoksa 23. Haftanın bitiminden mi ayrılabiliyoruz ? Beni aydınlatın
Bende bu durumu merak ediyorumKızlar içinizde öğretmen olan var mi bi sorum olacaktı. Şimdi okullar açılırsa eğer biz 24. Haftadan itibaren izinli sayılacağız, bu 24. Haftayı doldurmak mı gerekiyor yoksa 23. Haftanın bitiminden mi ayrılabiliyoruz ? Beni aydınlatın
Bende de hic istah yok sabah mesela karnim cok acikti ama yiyemedim zorla yedim biseyler. Bende 2 kilo verdim hala aynı kiloda sayiyorum. Endise de etmiyor degilim bebek gelismiyor mudur diyeBen de iki gün kusmasam 3 gün çıkartıyorum olabiliyor endişe etmeyin inşallah biran önce biter. Bende hiç iştahta yok tüm gün yemesem yemek neden yemedim demem eşim zorla iki lokma yediriyo. 2 kilo vermişim bir ayda dün doktor kontrolünde tartıldımda
Geçmiş olsun. Dikiş gerektirecek kadar derin sıyrıklarınız olsa yaparlardı kâr-zarar ilişkisine bakarak. Hastalığı şiddetli geçirmemeniz için. Ama yüzeyelmiş sıyrıklarınız. Temizliğini hemen sağladıysanız, herhangi belirti bulgunuz (ense sertliği, yüksek ateş, kas spazmları vs) yoksa sıkıntı yok. Tetanoz toksoid bir aşı. İçinde mikroorganizma yok. Ama allerjik bir insansanız, kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz. Allerjik reaksiyon gösterebilirsiniz. Ve yüksek ateş yapabilir. Bu durum hem sizin hem bebeğiniz için tehlike yaratabilir. Yaptıracaksanız da aşı takvimine göre 4.aydan itibaren en az 3 doz olun ki en azından bi 5 yıl koruyuculuğu olsun, çocuğunuz bağışık doğsun. Hem doğumdaki risklerden de korunun. Gerçi artık eskisi gibi kötü doğum şartları da kalmadıKizlar ayagimi pasli merdivene carptim , hafif cizikler oldu, biraz kanadi, drumu aradim 20. Haftadan once onermeyiz dusuk riski olabilir ama kotuyse tetanoz asisi yaptir dedi, saglik ocagini aradim hemsiremi ciddi bisey yoksa yaptirma, cizikten bisey olmaz dedi, hastaneye acile gittik pansuman icin bakti dr cok derin degil ama asi yapalim dedi , yaptirmadan ciktim, batikonla pansuman yapiyorum evde, ins bisey olmaz dua edin nolur, o kadar dikkat ediyorum ki iste sakinan goze cop batarmis derler ya bisey olmaz ins
Bende bişey sorucam biz 24+0 olunca mi yoksa bebek önden gidiyor diyelim benimki bı hafta önden gidiyo bebege göre 24+0 oluncami izinli oluyozÖğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.
Aynı şeyi yaşıyoruz canım. Zaten karın çevremde zaman zaman bir ağrı acı hissi.uyandığımda artmış oluyor. Bol lastikli şeyler bile acıtıyor karnımı. Gün içinde kambur durmaya zorluyor beni. Doktora sormak için kontrolü bekliyorum. Ama çok huzursuzumKızlar uyandığınızda karninizda ağrı oluyo mu? Gece heralde yüzüstü yatıyorum her uyandigimda hafif bi ağrı oluyo sonra geciyo. Bilinçli uyaninca hemen sola yatıyorum arada saga. Simdiden uykularim bölük porcuk Allah yardımcımız olsun..
Öğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.
Peki bu durum doğum sonrası iznimizi nasıl etkiler acaba yani ben 32 de çalışabilir raporu alıp doğum sonrasına aktarmak istiyordum ama idari izindeyken bu rapor alınabilir mi?Öğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?