Ultrasondaki haftaya göre canım doktorun zaten yaklaşınca zaman sana söyler yada sizler doktorunuza durumu söylersinizBende bişey sorucam biz 24+0 olunca mi yoksa bebek önden gidiyor diyelim benimki bı hafta önden gidiyo bebege göre 24+0 oluncami izinli oluyoz
Istanbul büyükşehir belediyesinde çalışıyorumsiz resmi kurumdamsnz
Maalesef onu aktaramıyoruz zorunlu olarak devlet çalışamaz raporu aldırıyor. Zaten doger türlüsü saçma olurdu riskten dolayı 24 den 32 ye kadar izinli sayıyo sonrasında da ben bu kadarını yapıyorum sizde çalışamaz alın diyoPeki bu durum doğum sonrası iznimizi nasıl etkiler acaba yani ben 32 de çalışabilir raporu alıp doğum sonrasına aktarmak istiyordum ama idari izindeyken bu rapor alınabilir mi?
Son adet tarihine göre alınıyor 24+0 olduğunda alacaksınız, usg tespiti değil. usg önden gidiyorsa ve ona göre alırsanız haftanız da gününüz de daha erken biter. kızım 10 gün öndeydi usgde 40+3 de doğdu. doğum yapamadığım için gün uzatan raporlar almak zorunda kalmıştım doğum sonrası iznimden düşmüştü. tabi sat'ı bilmiyorsanız mecbur usg tespiti baz alınacaktır.Bende bişey sorucam biz 24+0 olunca mi yoksa bebek önden gidiyor diyelim benimki bı hafta önden gidiyo bebege göre 24+0 oluncami izinli oluyoz
bu durum sadece kamuda çalışanlara tanınan bir hak.. 32ye kadar idari izinli sayılmak demek zaten 32'de izne ayrılmamız gerektiğinden dolayı, yoksa süreci daha uzun tutarlardı. burda da başka bir site de -memurları ilgilendiren site- doktorların çalışabilir raporu vermediğini verse de iptal edildiğini okudum. devretmiyor maalesef o 5 hafta... eylül 2020 annelerinden daha net cvp alabilirsin bununla ilgili...Peki bu durum doğum sonrası iznimizi nasıl etkiler acaba yani ben 32 de çalışabilir raporu alıp doğum sonrasına aktarmak istiyordum ama idari izindeyken bu rapor alınabilir mi?
Teşekkürler canım yani 24. Haftanın ilk gününden itibaren izinliyiz, şimdi okullar açılırsa ben ekimin ortası gibi izne ayrılmış olacağım sevindim şimdiÖğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Doğum öncesi ne kadar önemliyse doğum sonrası da o kadar önemli çünkü iki aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak çok zor mecbur ücretsiz izin kullanmak durumunda kalacağım o zaman.Son adet tarihine göre alınıyor 24+0 olduğunda alacaksınız, usg tespiti değil. usg önden gidiyorsa ve ona göre alırsanız haftanız da gününüz de daha erken biter. kızım 10 gün öndeydi usgde 40+3 de doğdu. doğum yapamadığım için gün uzatan raporlar almak zorunda kalmıştım doğum sonrası iznimden düşmüştü. tabi sat'ı bilmiyorsanız mecbur usg tespiti baz alınacaktır.
bu durum sadece kamuda çalışanlara tanınan bir hak.. 32ye kadar idari izinli sayılmak demek zaten 32'de izne ayrılmamız gerektiğinden dolayı, yoksa süreci daha uzun tutarlardı. burda da başka bir site de -memurları ilgilendiren site- doktorların çalışabilir raporu vermediğini verse de iptal edildiğini okudum. devretmiyor maalesef o 5 hafta... eylül 2020 annelerinden daha net cvp alabilirsin bununla ilgili...
Aynen öyle valla bende hafta sayıyıyorum evde bide 14 aylık oğlum var onunla da ilgilenmek istiyorum.Teşekkürler canım yani 24. Haftanın ilk gününden itibaren izinliyiz, şimdi okullar açılırsa ben ekimin ortası gibi izne ayrılmış olacağım sevindim şimdi
ben de yaptırdım kolu kızardı ve şişti buz kompresi yaptım 2 gün başka birşey olmadı.Kızlar slm kızım 4 yaşında ilkokul kızamık aşısı öne çekilmiş sağlık ocağından aradılar yarın aşı olmaya götürecem bir fikriniz var mı acaba
ne güzel dinlenr yürüyşler yaparsınız 4 ay çok iyi bir süre gerçekten. keşke ben de kamu personeli olsaydım .. belki bize de bir güzellik yaparlarTeşekkürler canım yani 24. Haftanın ilk gününden itibaren izinliyiz, şimdi okullar açılırsa ben ekimin ortası gibi izne ayrılmış olacağım sevindim şimdi
ya canım sen diyince gene baktım kasım annelerinde biri arkadaşının çalışabilir raporu alıp kurumuna verdiğini, idari izinli saydığını kendine de çalışabilir al gel denildiğini yazmış... yine kurumdan kuruma değişen uygulamalar söz konusu... drlar vermek istemiyormuş.. aslında haklılar da. ben alabilirsem de gelip çalışmam... kışın grip mikroplarıyla daha fazla artış bekleniyor covid-19 sayısında... yoksa dediğin gibi doğum sonrası da önemli ama ücretsiz haktan devam... paranın beş para etmediğini gösterdi bu hastalık...Teşekkür ederim. Doğum öncesi ne kadar önemliyse doğum sonrası da o kadar önemli çünkü iki aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak çok zor mecbur ücretsiz izin kullanmak durumunda kalacağım o zaman.
ya canım sen diyince gene baktım kasım annelerinde biri arkadaşının çalışabilir raporu alıp kurumuna verdiğini, idari izinli saydığını kendine de çalışabilir al gel denildiğini yazmış... yine kurumdan kuruma değişen uygulamalar söz konusu... drlar vermek istemiyormuş.. aslında haklılar da. ben alabilirsem de gelip çalışmam... kışın grip mikroplarıyla daha fazla artış bekleniyor covid-19 sayısında... yoksa dediğin gibi doğum sonrası da önemli ama ücretsiz haktan devam... paranın beş para etmediğini gösterdi bu hastalık...
Kurumlara göre değişen uygulamalar var evet ben kızıma eylülde doğum yaptım yaz tatilinde aldığım çalışabilir raporunu kabul etmişlerdi o zaman ama bazı öğretmen arkadaşların kabul edilmemişti. Bu durumda da öncelikle bebeğimizin ve kendimizin sağlığını ön planda tutarak elimizden geleni yapacağız. Hayırlısıyla sağlıkla atlatırız bu süreci de inşallah.ya canım sen diyince gene baktım kasım annelerinde biri arkadaşının çalışabilir raporu alıp kurumuna verdiğini, idari izinli saydığını kendine de çalışabilir al gel denildiğini yazmış... yine kurumdan kuruma değişen uygulamalar söz konusu... drlar vermek istemiyormuş.. aslında haklılar da. ben alabilirsem de gelip çalışmam... kışın grip mikroplarıyla daha fazla artış bekleniyor covid-19 sayısında... yoksa dediğin gibi doğum sonrası da önemli ama ücretsiz haktan devam... paranın beş para etmediğini gösterdi bu hastalık...
Ben de dün dr kontrolündeydim bu da kız dedi ikilideki dr da kıza benzettim demişti zaten bende kız bekliyordum hiçç şaşırmadım :) ikinci kızım geliyor yani inşallah adını da kısmetse yani değişmezse ipek eda koymayı düşünüyorum.Fikir olması açısında afra ve arya isimleri var düşünebilirsiniz soranlar olmuş ondan yazdım. : ) Bu arada ilk kızımın adı ilkim erva
keşke bunun bir standartı olsa... günde yarım saat hamilelere izin verilmişti bir ara hamileler onları birleştirip bigün izin yapıyordu. ben hamile kaldım. memurun yarım saat izni yok yanlış uygulama dendi:))Kurumlara göre değişen uygulamalar var evet ben kızıma eylülde doğum yaptım yaz tatilinde aldığım çalışabilir raporunu kabul etmişlerdi o zaman ama bazı öğretmen arkadaşların kabul edilmemişti. Bu durumda da öncelikle bebeğimizin ve kendimizin sağlığını ön planda tutarak elimizden geleni yapacağız. Hayırlısıyla sağlıkla atlatırız bu süreci de inşallah.
keşke bunun bir standartı olsa... günde yarım saat hamilelere izin verilmişti bir ara hamileler onları birleştirip bigün izin yapıyordu. ben hamile kaldım. memurun yarım saat izni yok yanlış uygulama dendi:))
Cevap için teşekkürler bende merak ediyordum bu sorunun cevabınıÖğretmen değilim canım ama çalışıyorum , 24+0 olduğumuzda doktordan 24+0 olduğumuza dair bir kağıt alıp çalıştığımız yere veriyoruz ondan sonra da izinli sayılıyoruz diye biliyorum.
Cts gidicem cnm bende sorcam doktoruma. Dediğin gibi karin çevrem de ağrıyo arada. Annrm de endişelenme karnın büyüyo ya onfan dedi. Gerçekten 2 3 haftadır belli olmaya basladi karnım. Sorma benim de kıyafetlerim sıkmaya basladi göğüslerim de büyüdüAynı şeyi yaşıyoruz canım. Zaten karın çevremde zaman zaman bir ağrı acı hissi.uyandığımda artmış oluyor. Bol lastikli şeyler bile acıtıyor karnımı. Gün içinde kambur durmaya zorluyor beni. Doktora sormak için kontrolü bekliyorum. Ama çok huzursuzum
İnşallah sizin de olur gerçekten zordur çalışmak o haftalarda.ne güzel dinlenr yürüyşler yaparsınız 4 ay çok iyi bir süre gerçekten. keşke ben de kamu personeli olsaydım .. belki bize de bir güzellik yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?