2021 Şubat Anneleri

14 ay az değilki ben de 18 ay emzirmiştim kızımı hiç vicdan yapmayın ama bıraktırmak sizi biraz yoracaktır.

asıl sütün yoksa bence süt sağma makinası alınmalı sürekli çektirmek için bi de çalışanlar için mecbur süt sağma makinası eve süt bırakmak için ben çok kullandım ama arabadır işte pusettir bebek odasıdır sonra da alınabilir şeyler.

Yara olursa acıyabilir kanayabilir lansinohun göğüs kremi var o iyi geliyor çok şükür bende acı falan olmadı çok hatırlamıyorum öyle şeyleri arada ısırıyorlar evet bi de gülüyorlar sonra artık katlanılıyor ya valla bak görürsün inşallah sende aman sussunda aman doysun da derken bi harala gürele ilk 1 yıl nefes almayacaksın zaten kendini unutacaksın kahve bile içmeye vakit bulamayabilirsin ama hepsi geçiyor @ insaatci .!.

aynen annem 15 günlükken köye gitmişti valla 40 yıkamasını da yaptım herşeyini tek yaptım gündüz kayınvalidem bakıyordu ben kendi işim olduğu için hemen çalışmaya başlamıştım ilk günden sanki hep anneymiş gibi oluyor ben yıkadım hiç korkmadım çekinmedim şükür kızım neyseki yıkanırken falan ağlamıyordu sağolsun :)

7. Ayda başlamıştım bende alışverişe görümcem 2.kızını 7 aylık doğurduğu için kayınvalidem 7.ayda çanta hazır olsun kızım ne olur ne olmaz demişti öyle heves olunca kimse kimseyi dinlemek zorunda değil tabi ki benim doğumumda aynı anda doğum yapan birisi vardı doğumda vefat etti çocuk kader bu nasipte varsa giyerler yoksa Allahın takdiri

işte demek istediğim tam da buydu :) ben de 7,5 aylk doğmşm mesela ben de o yuzden 8i beklycem maksat kafam rahat etsin

Benim ilk hamileliğimden tecrübem kısaca okumak isteyen olursa:) bence kesinlikle travellardan uzak durun, reflü yatağı tam bir kurtarıcı sepet Beşik rahat 4 ay kullanırsınız ama 6 ay çok zor, anne yanı beşik yahut park yatak seçin ben bu bebeğime park yatak alacağım inşallah, ateş ölçeri çok iyi araştırıp alın derim alından ölçerdense kulaktan ölçer daha sağlıklı geliyor braun fiyatlar yüksek ancak yanılma payı yok gibi yazılım hatası yok ise, kıyafet az az alın kimi bebek çok hızlı büyüyor kimi bebek benim oğlum gibi 40 ğünlükken yenidoğan kıyafeti aldırtıyor:) süt sağma makinası süt artıkma amaçlıda çok kullanılıyor iyi bir marka almanızı öneririm bükçeniz el verirse medela, biberon avenk almıştım meme reddi oldu dr brownsdan aşırı memnun kaldım herşeyden öte sağlıkla kucaklarımıza alalım

Bu arada ben bilirkişi değilim yada benim söylediklerim doğru diye bişey de yok burda yanlış anlaşılmayalım. Ben sadece kendi yaşadıklarımı,tecrübelerimi paylaşıyorum birileri benim dediğimi yapsın diye paylaşmıyorum .Burda kimse kimseyi tanımıyor sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz. İşine gelen fikri alır uygular işine gelmeyen de uygulamaz hepimiz bireyiz farklı hayatlarımız , farklı duyumlarımız var .

Canim bende de çok hassasiyet var kizim sürekli oynar eller ucuna dokunduğunda canım çıkıyor

tabi ki canım aynen

Sen mi ben mi eşime biraz önce dedim daha biraz erken mi davrandık 5 6 ay daha bekleseydik yazık değil mi ona . Annelik tam vicdan işi. Uzulucek dünya kadar şey buluyorum kendime
Annelik hep bir delilik hali zaten, o vicdan hiç bitmiyor. Dün mesela sitede kızım bir çocukla oynadı anneside yanındaydı kucağına aldı dans ettiler zıpladılar filan ben tabi artık yapamıyorum bizimkide gitti kadınla oynamak istedi içim ezildi böyle gece uyuyunca yatağına yatırmadım aldım koynuma öyle öpe koklaya uyudum sabaha kadar hatta sabah uyanınca annee beni koynunda yatırmışsın tüm gece diye sevindi. Sonra bazen acaba karnımdaki bebeğimi onun kadar sevebilecek miyim diye korkuya kapılıp üzülüyorum. Sanki kızım da daha hevesliydim gibi geliyor. Bunda da heyecanlıyım ama ya onun kadar değilse diye kendimi yokluyorum işte hep bir delilik hali.
Canım acıma olmuyor normal emzirirken, kızım hiç ısırmadı dişi çıkınca da ama ilk günler bebek emmeyi öğrenene kadar yara olma ihtimali var. Sana şöyle söyleyeyim ben normal şartlarda memelerime dokunulmasından nefret ederim acayip öfkeleniyorum ve tamamen iç güdüsel ( eşim dokunamaz) hani kediler öyle göbeğinin sevilmesinden hoşlanmaz ya geçirirler tırnakları refleks olarak aynını yapabilirim ama kızımı 2 yıl emzirdim hiç sıkıntısız bir kere bile daral gelmedi, ama 2 yıldır ara ara gelip öpmek koklamak ellemek istiyor sinir geliyor çok ürkütmekte istemiyorum çocuğu dişlerimi sıkıyorum resmen tik gibi bişi anlayacağım. Kafana takma emzirmek çok keyifli
Ben bir önceki gebeliğim de ve emzirme döneminde kullandım kalsiyum magnezyum d vit karışımı bir takviye osteocare adı vitabiotics markası. Benim kızımın süt süt ürünlerine alerjisi var ben 2 yıl emzirirken kalsiyum alamadım ve bu takviyeyi kullanmaya devam ettim.

Alışveriş için heyecanlanan canım anneler, sizi çok iyi anlıyorum her şeyi alasınız tamamlayasınız var ama sabırlı olmanızı tavsiye ederim. 30. Haftadan sonra tamamlanıyor her şey yetişiyor. Ufak tefek çok beğendiğiniz şeyleri alabilirsiniz 20. Haftadan sonra, ilk gebeliğimde 3 ayı doldurunca unisex bir penye yelek almıştım. Başka bişi almadım 20 haftaya kadar, maddi sıkıntımız da vardı o dönem ben tek çalışıyordum, sonra eminönündeki havuzlu han a gidip zıbındır, takımdır üç beş şey almıştım. Hediyede geldi hemen büyüyolar zaten en çok çıtçıtlı body lazım oluyo, zaten bizim tostoslar kısmetse mayıstan sonra eylüle kadar bir çıtçıtlı bodyle büyücekler müslin örtüler çok işimi görmüştü birde ağız mendileri. Süt sağma makinesi gibi büyükbaşları eğer çevrenizde eş dost varsa artık kullanmayan onlardan alabilirsiniz. Ben verilen paraları çok gereksiz buluyorum bu tür şeylere ikinci elde bakılabilir biberon vs sıfır alınır ben kızımda da emzik kullanmadım bunda da kullanmayı düşünmüyorum anneye biraz zor oluyo ama emmesi kilo alımı daha iyi oluyo. Aventin gögüs kalkanını şiddetle öneririm.

Maden suyu içebilirsin canim, ben oyle yapıyorum tirnaklarim bile eskisinden guclu oldular 2-3 ayda

Kızlar cinsiyet partisi yapmayı planlayan veya yapan yok mu aranızda ??
Cinsiyetleri öğrenmeye başladı çoğunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…