- 14 Mayıs 2013
- 1.489
- 2.117
- 103
14 ay az değilki ben de 18 ay emzirmiştim kızımı hiç vicdan yapmayın ama bıraktırmak sizi biraz yoracaktır.Doktor kanamam ağrın yoksa istediğin kadar emzir dedi ama ben gece uykusuz kalınca çok sınırlı sabırsız oluyorum kızım gece çok kalkıyor simdi gözümde canlandiriyorum ikiside meme diye ağlayacak diyorum hangisine yetisicem1 yapamam ben dr ağlarım:)) gene en az 14 ay emdi hiç ememeyen bebekelr var diye avutuyorum kendimi
asıl sütün yoksa bence süt sağma makinası alınmalı sürekli çektirmek için bi de çalışanlar için mecbur süt sağma makinası eve süt bırakmak için ben çok kullandım ama arabadır işte pusettir bebek odasıdır sonra da alınabilir şeyler.İnan beni uyaran kimse olmadı olsa biraz olsa dinlerdim.Ben yapı gereği de garantici bi insanımdır. İlk hamileliğimde bana kalsa yine alışverişi sona bırakırdım ama kayınvalidem benim almak istediklerimm var diyince onlarla birlikte 5.ayda alışverişe çıktık öylelikle bir çok şeyi aldık. Bilmiyorum biliyo musun kitikate diye organik bi mağaza var ordan hevesle o kadar çok şey aldım ki ama sor hangisini giydirebildim daha etiketi sökülmemiş kıyafetler duruyor. Aynı zamanda baby nest aldım o da öyle 2 kere anca kullandım öyle duruyor. Demem o ki tabiki almak istediklerinizi alın hoşunuza giden şeyler olucaktır ama büyük şeyleri bence sona bırakın bunlar para olunca hemen alınıcak şeyler zaten. Sadece olumsuzluk düşüncesi de değil canım aldıklarımın çoğunu kullanamadım israf oldu.Mesela ben emziren bir anneyim ama şe gidene kadar hiç süt sağma makinesine ihtiyacım olmadı.Herkesin durumu farklı olabiliyor o yüzden onu da doğumdan sonra alın diye fikir verdim mesela sütüm gelmese süt sağma makinesini almış olsam nolcak verdiğim paraya yazık olucak.İhtiyaç halinde zaten alınır . Tabiki bunlar benim düşüncem benim yaşadıklarım herkes kendine ne uygun görüyorsa onu yapar yapsın da içinizde bişey de kalmasın :)
yani halsizlik daha az akşam biraz daha oturabiliyorum ağzımın tadı hala kötü ki biliyorum doğumda geçiyor benim onun dışında mide bulantısı arada yokluyor şükür diyelim.artık ikinci trimesterdayız kendimizi daha iyi hissediyo muyuz kızlarr
Bende bundan düşünüyorum pregoda da aynı model varBurda da tükenmiş malesef
aynen annem 15 günlükken köye gitmişti valla 40 yıkamasını da yaptım herşeyini tek yaptım gündüz kayınvalidem bakıyordu ben kendi işim olduğu için hemen çalışmaya başlamıştım ilk günden sanki hep anneymiş gibi oluyor ben yıkadım hiç korkmadım çekinmedim şükür kızım neyseki yıkanırken falan ağlamıyordu sağolsun :)Benim kızımda doğumumda yengem yanımdaydı 2 güne gitti, tek kaldım. Banyosunu Bi başıma yaptırdım. Küçücük diyorsun, tutamam ay ay, derken yapacak bir şey olmayınca Bi başına yıkıyorsun işte... Eşim çok paniktir benim onun paniği yüzünden sakinleşmeyi, mantıklı düşünmeyi öğrendim. Yeticeksiniz
beşikler genelde 1 en fazla 1,5 yaş canım park yatak düşünebilirsiniz onlar 3 yaşa kadar gidiyor.Aslında oda mantikli. Peki besikler ortalama kac yasa kadar kullanılıyor? Sepet beşik küçük o kullanılmaz da park yatak yada diğerleri
7. Ayda başlamıştım bende alışverişe görümcem 2.kızını 7 aylık doğurduğu için kayınvalidem 7.ayda çanta hazır olsun kızım ne olur ne olmaz demişti öyle heves olunca kimse kimseyi dinlemek zorunda değil tabi ki benim doğumumda aynı anda doğum yapan birisi vardı doğumda vefat etti çocuk kader bu nasipte varsa giyerler yoksa Allahın takdirisiz deneyimli anneler haklı uyarılarda bulunuyosunuz onda hiç sıkıntı yok ama muhakkak sizi de uyaran olmuştur bizim gibi dinlememişsinizdir :) o yuzden bu sirkülasyon böyle devam edecek ilk heves başka şey .
sürekli korkup bişi olacak demek de anlamsız kalıyo bana göre zaten o acıdan eşya parasını kimsenn düşüneceğini sanmıyorum. almak isteyen alsın istemeyen beklesin en iyisi bu bence. mesela ben de şu ana kadar bi çöp bile almadım kendi tercihim 8.aya kadar beklemek
yani halsizlik daha az akşam biraz daha oturabiliyorum ağzımın tadı hala kötü ki biliyorum doğumda geçiyor benim onun dışında mide bulantısı arada yokluyor şükür diyelim.
7. Ayda başlamıştım bende alışverişe görümcem 2.kızını 7 aylık doğurduğu için kayınvalidem 7.ayda çanta hazır olsun kızım ne olur ne olmaz demişti öyle heves olunca kimse kimseyi dinlemek zorunda değil tabi ki benim doğumumda aynı anda doğum yapan birisi vardı doğumda vefat etti çocuk kader bu nasipte varsa giyerler yoksa Allahın takdiri
Canim bende de çok hassasiyet var kizim sürekli oynar eller ucuna dokunduğunda canım çıkıyorKIZLAR size bişi soracağım belki saçma ama az çok tanıdınz herşeyi soran düşünen biriyim.
Bebekler meme emince acı hissediyor muydunuz deneyimli anneler? mesela ısırıyolar falan dişler çıkınca dimi
(benim hassasiyetim var sanırım bu ara dokununca bile acıdığı için merak ettim saçma gelebilir kızmayın)
Canim bende de çok hassasiyet var kizim sürekli oynar eller ucuna dokunduğunda canım çıkıyor
Bu arada ben bilirkişi değilim yada benim söylediklerim doğru diye bişey de yok burda yanlış anlaşılmayalım. Ben sadece kendi yaşadıklarımı,tecrübelerimi paylaşıyorum birileri benim dediğimi yapsın diye paylaşmıyorum .Burda kimse kimseyi tanımıyor sonuçta fikir alışverişinde bulunuyoruz. İşine gelen fikri alır uygular işine gelmeyen de uygulamaz hepimiz bireyiz farklı hayatlarımız , farklı duyumlarımız var .
Annelik hep bir delilik hali zaten, o vicdan hiç bitmiyor. Dün mesela sitede kızım bir çocukla oynadı anneside yanındaydı kucağına aldı dans ettiler zıpladılar filan ben tabi artık yapamıyorum bizimkide gitti kadınla oynamak istedi içim ezildi böyle gece uyuyunca yatağına yatırmadım aldım koynuma öyle öpe koklaya uyudum sabaha kadar hatta sabah uyanınca annee beni koynunda yatırmışsın tüm gece diye sevindi. Sonra bazen acaba karnımdaki bebeğimi onun kadar sevebilecek miyim diye korkuya kapılıp üzülüyorum. Sanki kızım da daha hevesliydim gibi geliyor. Bunda da heyecanlıyım ama ya onun kadar değilse diye kendimi yokluyorum işte hep bir delilik hali.Sen mi ben mi eşime biraz önce dedim daha biraz erken mi davrandık 5 6 ay daha bekleseydik yazık değil mi ona . Annelik tam vicdan işi. Uzulucek dünya kadar şey buluyorum kendime
Canım acıma olmuyor normal emzirirken, kızım hiç ısırmadı dişi çıkınca da ama ilk günler bebek emmeyi öğrenene kadar yara olma ihtimali var. Sana şöyle söyleyeyim ben normal şartlarda memelerime dokunulmasından nefret ederim acayip öfkeleniyorum ve tamamen iç güdüsel ( eşim dokunamaz) hani kediler öyle göbeğinin sevilmesinden hoşlanmaz ya geçirirler tırnakları refleks olarak aynını yapabilirimKIZLAR size bişi soracağım belki saçma ama az çok tanıdınz herşeyi soran düşünen biriyim.
Bebekler meme emince acı hissediyor muydunuz deneyimli anneler? mesela ısırıyolar falan dişler çıkınca dimi
(benim hassasiyetim var sanırım bu ara dokununca bile acıdığı için merak ettim saçma gelebilir kızmayın)
Ben bir önceki gebeliğim de ve emzirme döneminde kullandım kalsiyum magnezyum d vit karışımı bir takviye osteocare adı vitabiotics markası. Benim kızımın süt süt ürünlerine alerjisi var ben 2 yıl emzirirken kalsiyum alamadım ve bu takviyeyi kullanmaya devam ettim.Kızlar aranızda kalsiyum takviyesi kullanan var mı? Benim laktoz intoleransım var. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum. Zaten ne yersem gaz yapıyor. Artık bebeğime yetemediğimi düşünüyorum. 10 günde sadece 2 gün ilerlemiş. Dün regenezis ve gyno ferro başladı doktor. İçinde laktoz var diyorum olsun bir deneyelim dio. Yarım kase yoğurtta bile karın ağrısından ishalden ölüyorum. Bebekte strese giriyor. Ferro sanol duedonalle değiştirdim ben de. Kalsiyum için 1 avuç badem ye dedi. Hiç takviye yazmadı. 1 avuç bademle kalsiyum ihtiyacımı nasıl karşılayacağım şaka gibi. Çevrenizde veya sizde kullanan var mı ne yapabilirim
Maden suyu içebilirsin canim, ben oyle yapıyorum tirnaklarim bile eskisinden guclu oldular 2-3 aydaKızlar aranızda kalsiyum takviyesi kullanan var mı? Benim laktoz intoleransım var. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum. Zaten ne yersem gaz yapıyor. Artık bebeğime yetemediğimi düşünüyorum. 10 günde sadece 2 gün ilerlemiş. Dün regenezis ve gyno ferro başladı doktor. İçinde laktoz var diyorum olsun bir deneyelim dio. Yarım kase yoğurtta bile karın ağrısından ishalden ölüyorum. Bebekte strese giriyor. Ferro sanol duedonalle değiştirdim ben de. Kalsiyum için 1 avuç badem ye dedi. Hiç takviye yazmadı. 1 avuç bademle kalsiyum ihtiyacımı nasıl karşılayacağım şaka gibi. Çevrenizde veya sizde kullanan var mı ne yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?