- 17 Şubat 2019
- 1.897
- 2.474
- 133
- 32
Artık evden dışarı çıksam gelmiyor çünkü kimseye söz geçiremiyosun insanlar umursamaz o kadar insan ölüyor kendi başlarına gelmedikçe anlamıyorlar. Bende geçen oğlumu hastaneye götürdüm genel bi muayene olsun vitaminlerine bakılsın diye anne sütünü bırakıyoruz vitamin olarak eksik kalmasın istedim. Çok şükür değerleri iyi çıktı bi tık tsh yüksek çıktı bizimde 1 ay sonra çağırdı bakalım yine gideriz herhalde.Ya sorma demin hastanedeyim Kızımın geçemeyen Bi kabızlığı var trioid değerlerinden biri düşük çıkmıştı pandemi den önce devam edemedik araştırmaya, anne sütünü de kesince tavan yaptı kabızlık... Dayanamadıgımdan aglamalarına götürdük artık. Kan vericez. Kan kuyrugu da sıra yok benim kızım 2 yaşında maske takıyor, yenidoğanın yüzü açık getirmiş annesi suratını örten bir örtü yok, kızımdan büyüğünün maskesi yok oradan oraya koşturuyor elliyor. Biri gelmiş Bi de üstüme üstüme maskeyi indirmiş telefonuyla konuşuyor yaa sabır çektim kavga etmemek için...
Grip falan etkiliyor çok trioid değerlerini. Bir şey yoktur inşallah bizim de iki kan testinde serbest t4 düşüktü. Genelde trioid genetik oluyormuş ailemdee hiç yok eşimin ailesinde de yok, İnşallah birşeyleri yoktur minnoşların. Benim kız hiçbir şey yemiyor sebze daha hiç yemedik. çorba sadece tarhaha napıcağımı şaşırdım yumurtaya köfteye yeni başladık, aslan burcu çok zor gürültücü dediğim dedik hanfendininArtık evden dışarı çıksam gelmiyor çünkü kimseye söz geçiremiyosun insanlar umursamaz o kadar insan ölüyor kendi başlarına gelmedikçe anlamıyorlar. Bende geçen oğlumu hastaneye götürdüm genel bi muayene olsun vitaminlerine bakılsın diye anne sütünü bırakıyoruz vitamin olarak eksik kalmasın istedim. Çok şükür değerleri iyi çıktı bi tık tsh yüksek çıktı bizimde 1 ay sonra çağırdı bakalım yine gideriz herhalde.
İnşallah yoktur canım bide değerler bizimkilerden farklı oluyor ben yabancı sitelerden de bakıyorum bebeklerde tirod değerleri biraz farklı oluyo o yüzden çok kafama takmadım ama yine de kontrol ettircem. Aslında sütü bırakınca yemeğe saldırıyolar ama sizin burçtan dolayı olmamış herhaldeGrip falan etkiliyor çok trioid değerlerini. Bir şey yoktur inşallah bizim de iki kan testinde serbest t4 düşüktü. Genelde trioid genetik oluyormuş ailemdee hiç yok eşimin ailesinde de yok, İnşallah birşeyleri yoktur minnoşların. Benim kız hiçbir şey yemiyor sebze daha hiç yemedik. çorba sadece tarhaha napıcağımı şaşırdım yumurtaya köfteye yeni başladık, aslan burcu çok zor gürültücü dediğim dedik hanfendinin
Aminn inşallah canım.Malesef gönderecekler Hem duyarsızlıktan hem toplum baskısından. İnsanlar virüs kapana fazla tepki veriyor. Ambulansla alıp götürüleni videoya çekiyorlar. Bu Yüzden Virüs kaptığında saklama gereği duyanlar var.Maalesef biticek gibi durmuyor canım insanlarımız o kadar duyarsız ki ne mesafeyi umursuyorlar nede maske takıyorlar.Böyle insanlar okul açılınca hasta çocugu da okula gönderirler diye düşünüyorum Allahım tüm yavrularımızı korusun.
Bazen drları çok dinlememek lazım, Persentil yüksek diye (1 yaşında kızım 12 kiloydu siz düşününİnşallah yoktur canım bide değerler bizimkilerden farklı oluyor ben yabancı sitelerden de bakıyorum bebeklerde tirod değerleri biraz farklı oluyo o yüzden çok kafama takmadım ama yine de kontrol ettircem. Aslında sütü bırakınca yemeğe saldırıyolar ama sizin burçtan dolayı olmamış herhalde
Rabbim önce çalışan annelerin sonra herkesin yardımcısı olsun. Herkes uzaktan eğitimi desteklerken çalışan ebeveynleri kimse düşünmüyor. Anneanne babaanneye de emanet edemiyorlar kronik hastalığı olduğu için. Ben çalışmıyorum Ama çalışan arkadaşlarım işi mi bırakalım onca zaman emek verdik diyorlar. Çok zor seçimler zora koymadan Rahatlatsın Rabbim.75 de ben oldum amannnn hiç derdim değil
Yani ben çalışan Bi anne olarak sabah sekiz akşam beş nasıl uzaktan eğitime faydalı olabilirim ki. En çok annesi çalışan çocuklara üzülüyorum.. Yeni Bi dünya orası, hepimizin anne diye ağladığı Bi yerdi biz başladığımızda. Evde bir oyuna, Bi etkinliğe bile kolay kolay adapte edemiyoruz... Sürü psikolojisi olmayacak evdeki eğitimde.... İşe gitmeyen anne gene bir nebze yardım eder ama o da okul ortamı gibi olmadığından bilemedim. İnşallah düzelir ama patlama bekleniyor vaka sayılarında... Sosyal bir deney sanki kafam almıyor. Rabbim onlar için acısın biz kullarına
Bu her şeyi videoya çekme türklere mi has acaba geçenlerde. Bi ünlümsü de kızına çaydanlık dökülüo videosunu çekiyor yarabbim evlerden ırak böyle analık böyle insanlıkAminn inşallah canım.Malesef gönderecekler Hem duyarsızlıktan hem toplum baskısından. İnsanlar virüs kapana fazla tepki veriyor. Ambulansla alıp götürüleni videoya çekiyorlar. Bu Yüzden Virüs kaptığında saklama gereği duyanlar var.
Öyle valla haberlerde görüyoruz adam da virüs çıkmış iş yerine çalışmaya gidiyor bide çiğköfteci düşünebiliyo musun yani kimse kimseyi düşünmüyor. En iyi önlem olabildiğince az dışarı çıkmak ama o da çocuk olunca çok mümkün olmuyor.Aminn inşallah canım.Malesef gönderecekler Hem duyarsızlıktan hem toplum baskısından. İnsanlar virüs kapana fazla tepki veriyor. Ambulansla alıp götürüleni videoya çekiyorlar. Bu Yüzden Virüs kaptığında saklama gereği duyanlar var.
Benim oğlum alerjik bi bebekti bende emzirdiğim için diyet yapıyodum alerji yapan şeyleri yemiyodum. Artık canıma tak etmişti ankara da meşhur alerji doktoru var bülent şekerel diye istanbuldan kalktık 6 aylık bebekle ona gittik. Neyse bize test falan yaptı çok şükür bişey çıkmadı banada yavaş yavaş diyeti açtırıp çocuğa da ek gıda listesi vermişti inanır mısın trabzon hurmasından semizotuna kadar herşeyi hafta hafta sıralattı. Ama gerçekten denilen kadar varmış onun sayesinde alerjiyi yendik . Hemde o sayede ek gıdaya erken alıştık. yoksa benimki de emmeyi bırakmıyodu yapışıyodu bana benimde sütüm artık azalmıştı şimdi bebek olunca sadece geceleri emiyor o da ne gelirse aşı niyetine artıkBazen drları çok dinlememek lazım, Persentil yüksek diye (1 yaşında kızım 12 kiloydu siz düşünün) ek gıdaya geç başla sütün yetiyor dedi doktor bir yaşına kadar sadece anne sütü aldı kızım. 1 yaşından 22 aylık olana kadar gece gündüz emdi e haliyle favori üçümüz tarhana pilav makarna oldu...kreşte kıskanır arkadaşlarını yer dedim ama orda da kök söktürüomuş
Ay ne güzel maşallah darısı bize, ben de bugün dra alerjik olabilir mi dedim, kuzenlerinin glütenden polene her şeye alerjisi var çünkü, inek sütü alerjisi geliyor aklıma, eklemleri kızartıp kaşınıyor bu ara. günde 250ml veriyorum o da çok değil... Muhtemelen değil olsa daha önce emerken de olurdu dedi, trioid olabilir dedi. Probiyotikle sebzeyle bakalım nolacak şu iki haftada...Öyle valla haberlerde görüyoruz adam da virüs çıkmış iş yerine çalışmaya gidiyor bide çiğköfteci düşünebiliyo musun yani kimse kimseyi düşünmüyor. En iyi önlem olabildiğince az dışarı çıkmak ama o da çocuk olunca çok mümkün olmuyor.
Benim oğlum alerjik bi bebekti bende emzirdiğim için diyet yapıyodum alerji yapan şeyleri yemiyodum. Artık canıma tak etmişti ankara da meşhur alerji doktoru var bülent şekerel diye istanbuldan kalktık 6 aylık bebekle ona gittik. Neyse bize test falan yaptı çok şükür bişey çıkmadı banada yavaş yavaş diyeti açtırıp çocuğa da ek gıda listesi vermişti inanır mısın trabzon hurmasından semizotuna kadar herşeyi hafta hafta sıralattı. Ama gerçekten denilen kadar varmış onun sayesinde alerjiyi yendik . Hemde o sayede ek gıdaya erken alıştık. yoksa benimki de emmeyi bırakmıyodu yapışıyodu bana benimde sütüm artık azalmıştı şimdi bebek olunca sadece geceleri emiyor o da ne gelirse aşı niyetine artık
Çok sevindim canımDuş almak iyi gelir genelde
Ayaklarını soğuk suya koy bir kaç dakika boynuna da soğuk kompres uygula ama çok tutma benim öyle geçiyor hastalanmamaya dikkat et kısa tut .
Bu arada ben bugun gittim doktora bebeğin suyu gayet iyiymiş o şu gibi şey normal akintiymis :)
Ben ilk süreçte kreşe yollamadım Dedemiz var 75 yaşında onunla bıraktım bir ay ama olmadı, kız çocugu vebalini ödeyemem dedim ücretsize ayrıldım. Ama sonsuz bir şey yok o kreşe ben işe... İdari izne kadar inşallah Bi şey kapmadan atlatırız şu süreciRabbim önce çalışan annelerin sonra herkesin yardımcısı olsun. Herkes uzaktan eğitimi desteklerken çalışan ebeveynleri kimse düşünmüyor. Anneanne babaanneye de emanet edemiyorlar kronik hastalığı olduğu için. Ben çalışmıyorum Ama çalışan arkadaşlarım işi mi bırakalım onca zaman emek verdik diyorlar. Çok zor seçimler zora koymadan Rahatlatsın Rabbim.
Benim riskli gebelik kan sulandırıcı ipne falan ilk aylar ve hala minik devam eden düşük riski. Eşim zaten pimpirk yanıma bile yaklaşmıyoilk bebekte biz de 9 ay kanka oldukBaktık olmuyor 2. Ve 3.de saldık artık doktor bi uyarı da yapmadı sanırım riskli gebe olmadığım için.
İnşallah tiroid de değildir canım ilaç kullanmak için de daha küçükler. Alerji o kadar illet bişey ki inek sütü diye geçip herşeyi kapsıyor. Belki vücut yeni tanıdığı için tepki veriyo olabilir inşallah zamanlar geçer.Ay ne güzel maşallah darısı bize, ben de bugün dra alerjik olabilir mi dedim, kuzenlerinin glütenden polene her şeye alerjisi var çünkü, inek sütü alerjisi geliyor aklıma, eklemleri kızartıp kaşınıyor bu ara. günde 250ml veriyorum o da çok değil... Muhtemelen değil olsa daha önce emerken de olurdu dedi, trioid olabilir dedi. Probiyotikle sebzeyle bakalım nolacak şu iki haftada...
Test yaptı mı akıntınızaDuş almak iyi gelir genelde
Ayaklarını soğuk suya koy bir kaç dakika boynuna da soğuk kompres uygula ama çok tutma benim öyle geçiyor hastalanmamaya dikkat et kısa tut .
Bu arada ben bugun gittim doktora bebeğin suyu gayet iyiymiş o şu gibi şey normal akintiymis :)
Canım daha önce burda da anlattım bi önceki hamileliğimde benimde başıma geldi. Prof bi doktor suyun az diyip o pedlerden verdi aksam yap sabaha bana resim at diye bende beklemeyip özel hastanede amnisure testi yaptırdım su sızıntım yokmuş. Ne olur ne olmaz yine gece yatarken pedi de koydum sabah doktora resim attığımda bana suyun geliyor dedi. Ama amnisure daha kesin bi test olduğu için daha da o doktora gitmedim çok şükür bi sorunla da karşılaşmadım. Bence sende kendini takip et istersen her hafta doktora gidip kontrol ettir o test aklını karıştırmasın. Amnısure testi smear testi yapılır gibi yapılıyor ona da doktprun erken demiş.Test yaptı mı akıntınıza
Merhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 14-02-2021
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından (tıklayın) da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
@4
Sanirim 1,5,8,12. Siniflar yuzyuze eğitim alacaklar. Baska türlüsü mümkün olmaz diye dusunuyorum ne kadar bilip yardimci olsakta bi egitimci gibi ogretebilecegimizi sanmiyorum. Benim oglumda 1.sinifti yarim kaldi ogreetmenimiz online da cok ilgilendi sagolsun ama illaki verim alamayan öğrenci olmustur. Ben bol bol kaynak almistim surekli tekrar yaptirmak için ve eba disinda baska bi platformdan uyelik alarak videolu konu anlatimlariyla verim saglamaya çalıştım. Tabi sizinkiler yeni okuma yazma sürecinde olacaklar o cok farkli bir durum umarim geri de kalmaz miniklerimiz.Bir şey soruyordum yarım kalmış:) 1.sınıflar için uzaktan eğitim konusunda öğretmen arkadaşlarım ne düşünüyor. Ara sınıflar için belki mümkün ama 1.sınıflar bu süreci nasıl geçirecek acaba. Ders yardımı kolay olur ama çizgi çizmeyi öğrenen bir çocuk için evde Yürütmesi fikri bir garip geliyor.
Tamam ben akıntımı takip edeyim o zaman, galiba endişe edilecek bişi yok şimdilik umarım böyle devam ederCanım daha önce burda da anlattım bi önceki hamileliğimde benimde başıma geldi. Prof bi doktor suyun az diyip o pedlerden verdi aksam yap sabaha bana resim at diye bende beklemeyip özel hastanede amnisure testi yaptırdım su sızıntım yokmuş. Ne olur ne olmaz yine gece yatarken pedi de koydum sabah doktora resim attığımda bana suyun geliyor dedi. Ama amnisure daha kesin bi test olduğu için daha da o doktora gitmedim çok şükür bi sorunla da karşılaşmadım. Bence sende kendini takip et istersen her hafta doktora gidip kontrol ettir o test aklını karıştırmasın. Amnısure testi smear testi yapılır gibi yapılıyor ona da doktprun erken demiş.
Çoğunluk aynı şeyi yaşadığını yazmış bende yaşıyorum. Kendini en iyi sen bilirsin ters bişey olduğunu hissedersen yinede doktoruna gidersin.Tamam ben akıntımı takip edeyim o zaman, galiba endişe edilecek bişi yok şimdilik umarım böyle devam eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?