ben de aynı ikilemdeyim. hala karar veremedim. ama hamileler için zorunlu bile yapabilirlermiş. bu arada benim yaşadığım yerde aşılar eczanelere değil sağlık ocaklarına geldi.Grip aşısı
Daha önceden yaptırmışmıydınız ? bi olumlu bi olumsuz görüş var ya bu konuda. benim alerjik rinitim var ve grip olduğumda hiç nefes alamıcak konuma geliyorum.doktorların coğu sadece grip diyo alerji ilacı vermiyo kimi sadece alerji diyo grip için ilaç vermiyodu bide yeni şehir değiştirdim sürekli gittiğim doktorlar artık biliyodu ama burda bi derdimi anlatamadım ben inanıyorum geçicek diyen doktor bile vardı geçmediği için gittiğimde.ben bunu 6 yıldır çekiyorum.hem hamileyken hem virüs varken yaptırmak istiyorum aşı ama daha kötü ediyo insanı diyende var fikrinizi almak istedim
iki gündür şiddetli ağrılar saplaniyorGogus ucunuz farklılastı mı hanımlar kabuk kabuk benimki ve acıyor
duydum bende artık sağlık ocaklarında olucak önceliklilere yapılcak diye ama kesinliğini bilmiyorumben de aynı ikilemdeyim. hala karar veremedim. ama hamileler için zorunlu bile yapabilirlermiş. bu arada benim yaşadığım yerde aşılar eczanelere değil sağlık ocaklarına geldi.
benim ikinci gebeliğim. ilkinde de bunda da sadece ikili test yaptırdım. bunda da yaptırmayı düşünmüyorum.Selamlar güzel anneler bende yeni kontrolden geldim doktor erkek bebek gibi gözüküyor dedi ama bacaklarını açmadığı için tam göremedi 8 gün sonra bi daha gidicem inşallah
Ayrıntılı usg ücreti ne kadar oluyo kızlar bide çok gerekli mi
Aranızda yaptırmayan varmı ?
Tecrübeli anneler
Benim de acıyorben de emzirmeyi bıraktım ondan herhalde diyordum, geçenlerde sordum cvp alamadım kimseden. bende de kabuk kabuk ve çok acıyor.
Ucu kabuk ve kopıyo benımkı aynı zamanda acıyor tabi erken degil mi anlamadım ilk gebelıgımde de olmustu ama son ay sut hormonundan oldu diye dusunmustumiki gündür şiddetli ağrılar saplaniyorregl ağrısı gibi ya da hassasiyet gibi değil. ve dediginiz gibi hafif kabuklanma var. ilk doktor randevumda sorucam ağrıyı çünkü çok can sıkıcı
Benimde değişiklikler var bi ara kabul kabuk soyuluyodu krem, bebeyağı gibi şeyler sürdüm bi daha geçti doğal olsun derseniz zeytin yağı gibi birşey de sürebilirsiniz birde benim uc kısımları et beni gibi ayrıldı özellikle biriGogus ucunuz farklılastı mı hanımlar kabuk kabuk benimki ve acıyor
Ay evet ya et beni gıbı ayrılıyor kabuklar yag sureyım ben de tesekkur ederımBenimde değişiklikler var bi ara kabul kabuk soyuluyodu krem, bebeyağı gibi şeyler sürdüm bi daha geçti doğal olsun derseniz zeytin yağı gibi birşey de sürebilirsiniz birde benim uc kısımları et beni gibi ayrıldı özellikle biri
Kabuk kabuk degil benimki ama bi değişik oldu ve ara ara aciyo. Doktoruma sordum normal dediGogus ucunuz farklılastı mı hanımlar kabuk kabuk benimki ve acıyor
Kesinlikle yaptırılması gerekn bisey diye duydum cnm ben. Teker teker organlarina bakıyorlar. Bi sıkıntı oldugunda söylüyo lar ve dogumdan sonra hemen müdahale ediliyor. Down sendromu olayını bende cok duydum ve bazı organlarla ilgili sıkıntılari. Bazen anne karnında duzelebiliyomus. Yaptırma diyen doktor yoktur bence cnmAnladım canım çok sağol çevremde biraz daha araştırıcam şu ana kadar kime sorduysam yaptırma diyor çünkü yanlış bilgi verilebiliyormuş
Ve çoğunda da anne karnında müdahale edilemiyor diye biliyorum
Haftaya doktoruma tekrar danışıcam
Eğer çok gerekli derse yaptırırım yoksa yaptırmıcam son ayaları stresle geçirmek istrmem açıkçası :)
daha yakınlarda bi arkadaşımın bebeği için down sendromlu dediler doğdu gayet sağlıklı
Yine bi tanıdığım kaç usg ye girmiş ve bacakları yok demişler doğdu gayet sağlıklı
Dediğin gibi.bi sorun karşısında müdahele edilecekse yaptırılabilirAllaha emanet yavrularımız güzel güzel büyüsünler ❤
açıkcası bunda söylenen şeyler tahmini şeyler olmuyor canım doktor inceleyip söylüyor.Çok çok da önemli bişey omurgadaki kemikleri bile tek tek sayıyorlar sen düşün gerisini. Birkaç istisna olabilir bunun için de işin uzmanına gitmek gerekir diye düşünüyorum o yüzden ben perinatologdan randevu aldım. Tabiki doktor herhangi bir sıkıntı gördüğünde takip öneriyor devam ettiği takdirde doğduktan sonra müdahale etme şansı oluyor. Allah korusun bunu yaptırmayıp bebekte sıkıntı olduğunda doğum esnasında kimse ne olduğunu bilemez ve kötü sonuçları olabilir. Bu ultrasonun hiç bir zararı da yok bence doktorun yaptırmanı isticektir benim doktprum direk ayrıntılıya git o ay bana gelme 6.ay gelirsin dedi. Öyle tabi Rabbim korusun ama tedbir de almak lazım diye düşünüyorum naçizane.Anladım canım çok sağol çevremde biraz daha araştırıcam şu ana kadar kime sorduysam yaptırma diyor çünkü yanlış bilgi verilebiliyormuş
Eğer çok gerekli derse yaptırırım yoksa yaptırmıcam son ayaları stresle geçirmek istrmem açıkçası :)
daha yakınlarda bi arkadaşımın bebeği için down sendromlu dediler doğdu gayet sağlıklı
Yine bi tanıdığım kaç usg ye girmiş ve bacakları yok demişler doğdu gayet sağlıklı
Dediğin gibi.bi sorun karşısında müdahele edilecekse yaptırılabilirAllaha emanet yavrularımız güzel güzel büyüsünler ❤
Ben de Ankara’da yaptırmayı düşünüyorum Prof. Dr Ali Ergün’e aldım randevu muayene ücreti 500₺Ayrıntılı usg ücreti ne kadar oluyo kızlar bide çok gerekli mi
Tecrübeli anneler
Benimki de öyle kabuk kabuk ve ucu aciyorGogus ucunuz farklılastı mı hanımlar kabuk kabuk benimki ve acıyor
evet çok gerekli :)Selamlar güzel anneler bende yeni kontrolden geldim doktor erkek bebek gibi gözüküyor dedi ama bacaklarını açmadığı için tam göremedi 8 gün sonra bi daha gidicem inşallah
Ayrıntılı usg ücreti ne kadar oluyo kızlar bide çok gerekli mi
Tecrübeli anneler
Kızımda yaptırdım doktorum bunda da ayrıntılı ultrason sonucunu alıp öyle gelirsin bir dahaki kontrole dedi önemli bir şey bu bebeğin kan akışına kadar kalbinde böbreklerinde tüm organlarında sorun var mı yok mu tek tek rapor ediyorlar Rabbim sağlıklı sıhhatli gelmelerini nasip etsin inşallahAnladım canım çok sağol çevremde biraz daha araştırıcam şu ana kadar kime sorduysam yaptırma diyor çünkü yanlış bilgi verilebiliyormuş
Aynen benimde ucu cok aciyor, rengi koyulasti, hindistan cevizi yagi suruyorum, bi de cok buyudulerGogus ucunuz farklılastı mı hanımlar kabuk kabuk benimki ve acıyor
Benimde boğazım kötü bu aralar habire gıcık geliyo sanki. Burnum da tıkalı. Sabah ilk uyanınca heralde grip oldum diyorum sonra azalıyor etkileriKizlarrrrrrrrrrr boğazı aşırı kuruyan var mı kaç gündür çok kuruyor öksürük tutuyor sırf bu yüzden su da içiyorum neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?