Bende de bu aralar sertleşme oluyor. İnternetten baktım kemik oluşumunda sertleşme olur yazıyor. İnşallah kötü bişey değildir. Benim de randevuma daha çok var. Sürekli de hastaneye gitmek istemiyorumBenimde karnım bi anda sertleşiyo bazen sağ taraf bazen tam ortası bazende baskı hissi oluyo. Sertleştiğinde şişip karnım yamuk bi hale geliyo bende bebeğe yoruyorum bu durumu ama ilk hamileliğim olduğu için tam fikrim yok
Sağdığın süt maksimum buzlukta 3 ay dayanır. Ve analarımız bizi makinayla mı emzirdi demeden geçemeyeceğim. İşe başlamadan bir ay kala al sağ, sütün çöp olmasın... Benim arkadaşım kızına meme veremedi canı acıdı sonra bebek biberona alıştı. Kız meme sağmaktan ve çocuk emmediğinden 8. Ay sütü bitti. Süt hormonu bence sevgiyle temasla artan birşey. İşte sağım yaptığımda kızımın fotolarını açıp bakıyordum yoksa gelmiyordu süt... Ki benim sağdığım sütler hep çöp oldu, biberon kesinlikle istemedi...Tecrübeli annelere bişey sorucam.
Benim göğüs pompasına ihtiyacım var mı yok mu kafam karışık.
Doğumdan sonra bi süre çalışmayı düşünmüyorum. Yani sütü sağıp saklamama gerek yok. Ama diyorlar ki mesela birini emzirirken öbür memeden de süt sağın süt kanalları açılsın daha çok süt gelsin falan. E ben o sağdığım sütü saklamayacağıma göre bide ben varken biberon kullanmak da mantıksız geliyor o sağdığım süt ne olcak?
Karışık gibi anlattım ama biri bana bunu anlatabilir mi?
Sen bir de beni düşün bende hissetmiyorumMerhaba hanımlar.. 17 hafta içimdeyim bebeği hisseden var mı acabaaa.. ben hiç bir şey hissetmiyorum
Canım geçenlerde ishal demiştin devam mı ediyor hala yadı onun eseri miKızlar ishal beni mahvetti basurum çıktı sürekli wcde kalmaktan. Kan hapını, vitamini bıraktım hoş vitaminden önce de böyleydim ama hapları alınca daha fena oluyorum. Napacağım da şaşırdım, çatı ağrısına bir de toto ağrısı eklendi. Hamilelikte basur kremleri de kullanılmaz herhalde... basur problemi yaşayıp hamilelikte bir şey kullanan oldu mu? doktor dayan dedi ama nasılperinatolog randevum da aldım Bi dahaki cumaya inşallah güzel haberlerle seviniriz hepimiz...
Peki kilon kaç canım? Ben yiyorum ya arada Abur cubur. Bi de şeker yüklemesi Yaptırmak mecbur mu? Ne işe yarıyor tam bilmiyorum. Canan Karatay önermiyordu kesinlikle.
Evet hala o 2 gün sakin sonra yine aynı... İnsallah. Ben erbil çakar'a gidicem... Zeynep Kamil perinatoloji bölüm baş Asistanı. Dışarıda gidicem ama Zeynep kamile değil.Canım geçenlerde ishal demiştin devam mı ediyor hala yadı onun eseri miBian önçe iyi olur inşallah, perinatoloğ kime aldınğç
Probiyotik denemediysen nasım olur ki kullansan çok geçmiş olsun valla bizde dün oğlumun doğum gününü kutladık sone ishal istifra ile bitti allah yardımcın olsun, erbil çakarın muayenesi ne kadar gittiğin yerde 450 ama hiç bilindik birş değilEvet hala o 2 gün sakin sonra yine aynı... İnsallah. Ben erbil çakar'a gidicem... Zeynep Kamil perinatoloji bölüm baş Asistanı. Dışarıda gidicem ama Zeynep kamile değil.
Teşekkürler bilgilendirdiğin için doktoruma sorucam yaptır derse yaptırırım artık.Canım Canan Hoca'nın bu konudaki açıklaması nedeniyle meslekten bi süreliğine men cezası aldı. Kendi alanı bile değil zaten. Gebelik şekeri diye bir şey var, normalde şekerin olmasa bile gebelikte çıkabiliyo ve şayet fark edilmezse ani bebek ölümüne bile neden olabiliyor. 2 baklavaya eşit olan bir şekerli su içiyosun sadece. Kesinlikle yaptırılması gereken bir test
Ben 22 ay kızımı emzirdim sadece 2 aylıkken meme reddi yaşadık 1 defaligina sagdim kaşıkla verdim onun dışında hiç sagmadim ihtiyaç da duymadım sütümün yeteceğini de inandım çok şükürTecrübeli annelere bişey sorucam.
Doğumdan sonra bi süre çalışmayı düşünmüyorum. Yani sütü sağıp saklamama gerek yok. Ama diyorlar ki mesela birini emzirirken öbür memeden de süt sağın süt kanalları açılsın daha çok süt gelsin falan. E ben o sağdığım sütü saklamayacağıma göre bide ben varken biberon kullanmak da mantıksız geliyor o sağdığım süt ne olcak?
Kızlar tek tek alıntı yapamıyorum k bakmayin. 12.haftada herşey normaldi 14 de odem oluşmuştu ensesinde bu bi hastalık belirtisi olabilir demişti doktorum. Dun gittigimizde 15.haftada kalmis kızım ödemi de 2 ye düşmüştü ama kalbi su toplamış tamam en bitmiş suyu malesef baska doktorlara da gittik çaresi yok alınıcak sana zararı olur dediler. Hic farketmedim malesef belirti falan ama basindan beri hep sıkıntılar vardi kesesi küçüktu bu yüzden suyu az demişti doktorum ama hep buyucek cogalicak diye moral vermişti ama olmadi bu kadarmış ömrü.
2li test yaptirmamistim o yuzden kromozom anormalligibi bilmiyodum bilsem de aldirmazdim zate. Suan tek duam ins duzensiz olan kalp atışları durur ben durdurmak zorunda kalmam..
Ben de almistim philips avent hatta o zaman 200 tl gibi bir fiyatti. Kizim o sağılan sütü hiç içmedi. Biberon almadi. Yani bilmiyorum kullanır mısınız? Süt cok olursa sağmak iyi oluyor memede şişme ya da mastit olmaz.Tecrübeli annelere bişey sorucam.
Sizin yine iyiymis ben 68 ile başladım, 66 ya düştüm mide bulantisindan. Şimdi 73 geliyorum. 21 haftalik olduk.Şekerli su mu içiriliyor acaba? Ben de 58 Dim şu an 62 oldum. Çok dikkat etmiyorum yiyorum ne bulursam, tatlı çok yiyen biri değilim ama bazen 2-3 günde bir tatlı yada çikolata yiyorum. Hiç mi yememek lazım ?
Plasenta ön tarafta ise hissedilmiyormuş arkadaşlarSen bir de beni düşün bende hissetmiyorum
Aynen ben de ilk 9 ay hep evdeydim emzirdim. Sonra da 2.5 yaşına kadar öğlen eve gelerek ve akşamlari emzirdim. Eşlerin hiç gece kalkacağını sanmam ertesi gün işe gidecekler tabi benimki fosur fosur uyuyordu.Her bebek biberon almıyor canım benimki almamıştı mesela Allahtan ben 8 ay evdeydim tam işe başladım pandemi oldu o yüzden hep emzirdim.Bide gece biberonla 1 2 verebilirsin bebek 2 saatte bir kalkıyo bazen memede uyumak istiyor işte bebeğe göre değişiyor doğduklarında yaşarak görücez
Demir hapı beni kabiz yapti, elevit de ishal yapmıştı. Çok gecmis olsunKızlar ishal beni mahvetti basurum çıktı sürekli wcde kalmaktan. Kan hapını, vitamini bıraktım hoş vitaminden önce de böyleydim ama hapları alınca daha fena oluyorum. Napacağım da şaşırdım, çatı ağrısına bir de toto ağrısı eklendi. Hamilelikte basur kremleri de kullanılmaz herhalde... basur problemi yaşayıp hamilelikte bir şey kullanan oldu mu? doktor dayan dedi ama nasılperinatolog randevum da aldım Bi dahaki cumaya inşallah güzel haberlerle seviniriz hepimiz...
Benimde cok sertlesir karnim en cokda aksamlari oluyo ogle arasida olur ama ben hep yemek yiyorum ondan sertlesiyor diye yorumluyorum kendi kendime cunku yemekden once fazla bise yokKızlar iyi akşamlar. Karnında sertleşme olan arkadaşlar varmış. Benim artık 3. Gebeliğim oldu için sancı mı hareket mi anlıyorum. Benimde geçen hafta oldu ve dr uma söylediğimde baktı ki gerçekten rahme doğru baskı yapmış. 225 gr bebek için sorun değil ama Allah korusun 1-1,5 kg bebek olsa doğumu tetikler dedi ve progesterona başladık. Yanlış anlamayon evhamlandırmak için demiyorum ama tecrübesiz arkadaşlarımız bilgi vermek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?