2021 Şubat Anneleri

Demek ki cnm normal o zmn teşekkürler bnde öyle çok ağrıyor üstüne yatamiyorum ins geçer hemen

Hakkında hayırlısı olsun canım tedbirini al takdir Allah'ın..

Bu tetanoz neden yapılıyor? Ben 2-3 yıl önce yaptırmıştım 1 doz. Paslı Demir batmıştı diye.
Ben kızıma hamileyken 2 doz vurulmuşum 2 doz 5 yıl koruyor demişlerdi şimdi kızım 4 yaşında 1 diz vuruldum ama doktorum gerek yok dedi vurulmasaydim da olurmuş yani

Tek doz tetanozun kalıcı koruyuculuğu yok. Ben daha geçen aralıkta oldum ama tek doz olduğu için yeniden olucam

Kizlar ya size bişey sorucam benim karnım göbek deliğinden itibaren şişti sanki artık o şişlik kasıklarıma inmiş gibi nete baktım ama pek bişey bulamadım bebekler aşağı inmiş olabilirmi bide asansör bozuk diye sekiz kat inip çıktım bugun

Benim kız hep göbek deligimin aşağısında oynuyor bnde merak ediyordum herkesin öyle mi acaba belki gaz falan vardır akşamları karnım da çok şişiyor benim

Benim kız hep göbek deligimin aşağısında oynuyor bnde merak ediyordum herkesin öyle mi acaba belki gaz falan vardır akşamları karnım da çok şişiyor benim
Rahim boyutu 20. haftada göbek deliği hizasına ulaşıyor. Bebeği göbek deliğinin altında hissetmeniz gayet normal ben de öyle hissediyorum

huzurlu derken canım o bebekte sıkıntı varsa eğer ve müdahale şart bir işlem gerekliyse ne olacak ?detaylı normal ultrasondan farklı ki yapılıyor hatta her dr yapmaz detaylıyı çünkü çok önemli , ben hiç bebeğe zararlı diye duymadım kim dedi bilmiyorum seni yanlış yönlendirmişler tabi tercih senin gerçi bu tercihlik birşey de değil misal bebeğin kalbinde sıkıntı varsa bu tedavi edilmeli kist varsa bir yerinde belki müdahale edecek doğumda dr erken teşhis gibi birşey yani anlayacağın kusura bakma ama ben böyle düşünüyorum

Yok canım niye kusura bakayım zaten buraya yazmamın sebebi fikir danışmak çok gelgit yaşadım herkes bişey diyor dünkü yorumlarımdan birinde belki bi haftaya kararım değişir demiştim netleşmedi yani bazı arkadaşlar beynini yıkamışlar boşuna laf söylüyoruz gibi yorumlar yaptı herkesin fikrine saygı duymak lazım ben saygı duyuyorum yaptıranada yaptırmayan ada

Büyük ihtimalle bende yaptırıcam
Işın diye yazmışım evet yanlış olabilir net bi bilgim yok sadece ultrason gerekli olmaduğı müddetçe yararlı bi araç değil ve Türkiye en çok ultrason kullanan ülkelerden biri, bazı ülkelerde hamilelik boyunca sadeve 2 yada 3 kez sokuyorlarmış
Mesela bebeğimin kalp sesini doktorum 3 aydan önce dışarı asla vermedi gösterdi 3 aydan sonra duydum çünkü bebeğin kalp kapakçığını ısıttığı için
Zararlı olmqyabilir ama faydalı da değil. Yeteri kadar olması en güzeli

Ben avicenna hastanesinden perinatolog mehmet uludoğan a 400 tl ye bu cuma için randevu aldım. Daha öncede perinatolog zeki şahinoğluyla görüşmüştüm onun da muayene ücreti 600 tl ydi. Bu işi radyologlarda daha uyguna yapıyorlar galiba ama genelde doktorlar perinatologları tercih etmemizi istiyorlar.
Kızlar detaylı için nereye gidiyorsunuz? Ve ücretleri ne yazar msnz? Ben de 1 ay sonraya alıcam şimdiden almak gerek sanırım heryer doluyor önceden.

Ayrıca bebeğimi niye riske atayım herkes evaldı sağlıklı olsun ister
Yine onun sağlığını düşündüğüm için kararsız kaldım zaten
Kendimi asla düşünmüyorım bu aşamada, zatrn normal ultrasondan bi farkı yok işlem olarak

Canım bu hastane nerde?

Bana laf anlattığı için pişman olanı da okudum şimdi gerçekten teşekkür ederim ne diyim
Ben zorlamıyorum ki kimseyi

Kararsız kaldığım bilmediğim konularda gelip size danışıyorum bi bilen vardır diye

Herkese teşekkür ederim cevap veren vermeyen
Hepinize sağlıklı güzel hamilelikler diliyorum

Canım bu hastane nerde?
Ataşehir küçükbakkalköyde canım
Pişman olan bendim çünkü sana çok fazla anlatmaya çalıştım ben hata ettim çünkü sen kararsız gibi değil kararını vermiş gibi konuşup fikrini savunuyordun bende gereksiz yere dil döktüm o zamanda söyledim karar elbetteki senin biz ultrasona gir dedik diye giricek yada girme dedik diye giricek değilsin ama çevrem öyle söylüyo annemle kavınvalidem bunları söyluyor gibi şeyler söyledin bizde aksini söyleyip fikrimizi söyleyince büyükleri dinleyip güvenmek gerek diye konuştun.Böyle olunca ister istemez kendi adıma ne diye bu kadar dil döktüm ki dedim ben belki fikrin değişir diye kendi yaşadıklarımı söyledim ama sen kararını vermiş gibi konuştun. Aynı zamanda bi arkadaş da dayatma yapmayalım tarzı bişeyler söyledi o konuma düştüğüm için de üzüldüm aynısını şimdi sende yapıyorsun tabili hiç birimzin dediğini yapmak zorun değilsin fikir sordun söyledik , yaşadıklarımızı anlattık ama bence sende bizi yeteri kadar anlayamadın yada geçiştirdin gibi geldi. Sanada hayırlı sağlıklı hamilelikler olsun rabbim yaptıklarımızı içimize sindirsin inşallah :)

Ya üzme kendini herkes kendi doğrusunu doğru kabul ediyor. Kardeşim radyolog sen bilirsin dedi. Hatta hastanelere ölümcül olmadan gitmeyin diyor şu süreçte. Hele anne karnında müdahale edilir diyenler de ayrı bir durum. Anne karnındaki kesede ki bebeğe tek müdahale aldırmak!
Bana doktorum aldıracak mısın bir sorun olursa dedi hayır dedim boşver testleri o zaman dedi. 3 lüydü sanırım bunu sorduğunda.
Bir de ne kadar evham yaparsan o kadar zarar görüyorsun. Ben ilk oğlumda vitamini içtim folik asiti içtim kendimi sakındım. Çok şükür sağlıklıydı ama geç oturdu geç konuştu geç yürüdü çok zor oldu. Bakıyorum etrafıma bir kez doğru düzgün doktora gitmemiş kadınlar MaşAllah cin gibi çocukları var. Her şey nasip. Allah hiçbirimizi evladımızla sınamasın inş.
Sen canın istiyorsa yaptır istemiyorsa yaptırma. Zorunlu birşey olsa her doktor yapardı zaten. Benim doktorum ayrıntılı var şu haftada yaptırabilirsin bile demedi! Sadece şekere takıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…