2021 Şubat Anneleri

Hayır geçiştirmedim sizde beni yanlış anlamışsınız tecrübesiz olduğum bir konu
Gelgit çok yaşıyorum bebeğimi çok bekledim onun için en iyisi neyse onu yapmak istiyorum dünde yazmıştım aslında fikrim yine değişir belki bilmiyorum diye

Sağol canım bu süreçte hepimiz hassasız en ufak bi cümleye takılıyor insan en ufak bi sözückle rahatlayadabiliyor bu yüzden teşekkür ederim sana çünkü rahatladım

Yaptırmamak tedbirsizlik sorumsuzluk yada bencillik gibi düşünüldü herkes tarafından

Ama öyle değil tabiki teknolojiden faydalanmak lazım ama benim hassaslandığım konu yine bebeğimdi onu riske atmak değil..

İnşallah herkesin detaylısı çok güzel geçer Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Arkadaşlar şimdi rutin doktor muayenesinden geldim. Herşey güzel Allaha şükür. Bebeğin yeri, suyu, plesanta maşallah. Ama "böbreğinin biri geniş gibi gözüküyor, detaylı usgde daha net belli olur. " dedi doktorum. Sorun teşkil eder mi diye sordum. "Takip etmek gerekir" dedi.

İnternetten baktım yarısından çoğu doğuma kadar normal ölçüsüne ulaşıyormuş. 2 böbrek de büyük olursa daha tehlikeliymiş. Ameliyat falan filan.

Ben bugün detaylı ultrasonun önemini bir kez daha anladım. Eşim de gerek yok tarzı konuşuyordu o da artık yaptıralım ne gerekiyorsa diyor.

2 ekim detaylı ultrason randevum var. İnşallah kötü birşeyi çıkmaz bebeğimin.

Ben sana ilk gebeliğim ile ilgili başımdan geçeni anlatayım. Doktor çok bilgi vermedi ben de ilk çocuğun cahiliyetini yaşadım ve detayliya girmedim.
34. haftada aniden tansiyon yükselmesi ile bebeğim erken dünyaya geldi yaklaşık 7 gün küvezde kaldı çok zor süreçte benim için.Genel olarak detaylı ultrasonda plasentadan ileride tansiyonun çıkıp çıkamayacağını söylüyormuş doktorlar. Tabii bir kesinliği yokmuş ama yine de genel olarak biliniyormus. hep onun pişmanlığını yaşadım keşke girseydim hiç değilse çocuk belki bu kadar zayıf dogmazdi
Ama onada nasip boyleymis dedik. Şimdikine 6 haftalıkken ayirttim randevu. Üzülme sakın ultrason zararsız doktorum sadece doppler sevmiyor. 18. Haftama dek sadece bir kez açtı!

Detaylı ultrason bebekte bi anomali çıkarsak aldırmak için değil erken teşhisle bebeğin hayatını kurtarma ve anne babayı bilinçlendirmek için yapılıyor. Tarama testleriyle aynı şey değil ki zaten bu aydan sonra bebek aldırmak diye de bişey yok.Bu konunun üzerine dün erhan karalp adında paylaşımına denk geldim mesela bebekte nadir görülen bir kas hastlığı ultrasonda farkediliyor ve hemen müdahale edilmesi gerekiyor.Allah korusun detaylı ultrason bu durumları farkedebilmek için var . Tabiki yaptırmak zorunda bir durum değil ama olası bir durumda bebeklerimizin sağlığını kurtaracak birşey öyle sıradan bir uygulama da değil öyle olsa kendi doktorlarımız bunu zaten yapardı başka yere yönlendirmezlerdi bizi. Aynı şekilde önemsiz görülen şeker de hem bebeğe hem anneye zarar verebilen bir durum bunlar a doktor zararlı dedi b doktor gereksiz dedi gibi şeylerle riske atılmaya gelmez BENCE. Herkesin bebeği kıymetli ve herkes eminim ki elinden gelenin en iyisini yapmak isteyip yapıyodur da burda sadece fikir veriyoruz ve yararı zararından kat be kat fazla olan şeyi konuşuyoruz. Ben kendi adıma böyle bir konuda risk almak istemem ki tarama testlerini yaptırmadım zaten olucak şey kabulum ama elimde olan şeyler için geç kalmak istemem...
Hayırlısı olsun senin için demekki birbirimizi anlayamadık rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Önemli olan annenin kendini iyi hissetmesi rahat ol neden sorumsuz çocuğunu düşünmeyen anne olasın? Bu bir tercih yani. Ben de daha tam karar vermedim belki yaptırırım belki yaptırmam. Senin endişelendiğin konuyu çok iyi anlıyorum çünkü bende de aynısı var ya kötü birşey duyarsam korkusu. Normal muayeneye bile korka korka gidiyorum. Allah korktuğumuza uğratmasın inş.
Yani detaylı yaptıran iyi anne düşünceli anne yaptırmayan bencil düşüncesiz olmuyor annelerin hepsi kutsaldır

Ama siim doktor hepten rahatmış. Tansiyon için detaylıya gerek Yok ki. Sürekli kontrol edilmeli. Benim doktor her muayene de önce tansiyon bakar.

Ama siim doktor hepten rahatmış. Tansiyon için detaylıya gerek Yok ki. Sürekli kontrol edilmeli. Benim doktor her muayene de önce tansiyon bakar.
Hayır canım,sürekli tansiyonumu ölçuyordu bir gecede benim tansiyonum yükseldi.Bu durum detaylida anlasiliyormus. Hatta idrar bile almıştı.

Aynı şeyi bende yaşadım canım detaylıya girdiğimde bebeğe giden damarlarda çentiklenme çıktı bu da kan akışını yavaşlatan bişeymiş 28.haftadan sonra geçer dedi. Tam 27.haftamda erken doğum riski yaşayıp sonraki haftalarda da çok yüksek olmasa da tansiyon yüksekliği yaşadım ve doğum olana kadar tansiyon ilacı kullandım çok şükür ki oğlumu zamanında kucağıma aldım ama senin gibi erken doğum da yapabilirdim burda detaylı ultrasonda görülen şey benim daha tedbirli olmamı sağladı. Bu sıradan bir ultrason değil bence normal muayeneden daha önemli

Kesinlikle katılıyorum, hatta öyle sadece doktorun olcmesiyle de olacak iş değil, bence her gebe özellikle 30 dan sonra tansiyon aleti almalı.

Bende öyle olsaydım keşke

Ben anne karnında müdahale olur diyen kesim için konuştum zaten orda da belirttim. Sizler elbette fikrinizi söyleyin ama bir anneyi tedirgin edip moralini bozmak yersiz bence. Ya bir de şu yönü var ki ultrason da bir farklılık görürse dr detaylıya özellikle yolluyor. Az önce bir arkadaşın bebeğinin böbreğinde sıkıntı görüp söylemiş mesela doktoru. İnş herkes sağlıcakla alır çocuğunu. Ve son olarak 9 aylık bebeği bile alıyorlar. Heyet toplanıp karar veriyor Allah kimseye göstermesin inş

Hayır canım,sürekli tansiyonumu ölçuyordu bir gecede benim tansiyonum yükseldi.Bu durum detaylida anlasiliyormus. Hatta idrar bile almıştı.
Neyse ki sağlıcakla doğmuş bebeğiniz. Bunu özellikle araştıracağım. İnş sağlıkla kucağımıza almak nasip olur yavrularımızı.

Anne karnında müdahale çok nadir olsa da olabiliyor pelin akil in ikiz bebeklerinde anne karnında müdahale oldu araştırın isterseniz bu dediğim de çok nadir bişey ama olabiliyor. Ayrıca kendi adıma arkadaşa olumsuz hiç bişey söylemedim kendi çevresinin anlattıkları daha çok olumsuz şeylerdi ben detaylıda nelere müdahale edilir onları söyledim sizde böyle olur gibi konuşmadım.Aynen öyle herşeyden önce bencede bebeğin sağlığı geliyor rabbim iyi şeylerle karşılaştırsın. Mesela kötü bişey duymak istemiyorum diyerek gitmemek bana doğru gelmiyor olanı değiştiremeyiz. Daha öncede dedim bu bebeğimi 3 aylıkken öğrendim ve endoskopi olup 15 gün yoğun antibiyotik tedavisi gördüm belki durumum hepinizden riskli ama kötü bişey duyarım diye gitmeyip bebeğimin en ufak bişeyini riske atmak istemem bu da benim düşüncem. Herkes kendince en iyi annedir kimse kimsenin anneliğine kararına bişey diyemez o yüzden hep diyorum rabbim gönlümüzdekini içimize sindirsin inşallah rahat bir şekilde hamileliklerimize devam edelim.

Amin inş. Ama herkes sizin gibi güçlü olamayabilir. Ben dediğim gibi her doktora gittiğimde korku panik içerisinde gidiyorum. Detaylıdan daha da endişe duyuyorum. İlk hamileliğimde de girmemiştim bu nedenle

Kesinlikle katılıyorum, hatta öyle sadece doktorun olcmesiyle de olacak iş değil, bence her gebe özellikle 30 dan sonra tansiyon aleti almalı.

Bende öyle olsaydım keşke
Benimde tansiyonlarım çok normaldi hatta bir ara düşüklüğünü bile yaşadım ama son aylarda 15 9, 14 9 olarak dolaşıyordum o muayenede ölçülen gibi olmuyor. Sanada katılıyorum canım çok kaygı yapmadan bencede tansiyonlar takip edilmeli. Benle aynı zamanda hamile olan arkadaşımın zamanında detaylı da bebeğe giden kan akışında sorun vardı doktoru ona aspirin başlatmıştı doğuma kadar da kullanmıştı bebeği zayıftı ama zamanında dünyaya gelmişti.

Amin inş. Ama herkes sizin gibi güçlü olamayabilir. Ben dediğim gibi her doktora gittiğimde korku panik içerisinde gidiyorum. Detaylıdan daha da endişe duyuyorum. İlk hamileliğimde de girmemiştim bu nedenle
Emin olun ki hiç sanıldığı gibi güçlü değilim ilk hamileliğimde geçmiş yazılarımı okuyun en ufak ağrı da acillerdeydim bu tansiyon için kaç perinatolog gezdim zamanla tecrübelerle bunları söylüyorum. Ama elimden geldiğince olandan kaçmamaya çalıştım hep varsa da önceden tedbirimi alıyım kafasındaydım o yüzden detaylıya bu kadar önem veriyorum.

Kesinlikle tansiyon ve kan akışı çok sinsi. Ben ne olur olmaz şimdiden asprinle başladım doktorum dedi.

o ses dalgaları yolladığı için evet ilk 3 ay zararlı kalp için onu benim dr umda söyledi ama normal ultrasona girmenin bir sakıncası yok diye biliyorum.Yurtdışında da arkadaşım 3 dedi ama benim kadar girdi ultrasona niye 3 onu anlamış değilim.

hayır herkes detaylıya giriyor bebekte birşey varsa diye birşey yok benim bebekte henüz saptanmış hiçbirşey yok ama yaşımdan sebep özellikle perinatolog baksın dedi ikili testim normal çıktı mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…