Yeterince su içmeyince de oluyormuş sanırım. Şişliği görünce hemen 2 koca bardak su içtimBenimde parmaklarimda şişme oluyo işe giderken yarim diz altı çorap giyiyorum sabahları rahatım öğleden sonra bakıyorum sıkmaya başlıyorlar şiştiğimi ordan da anlıyorum ama gözle bakıldığında çok fazla sisim yok. Ben sıcaklardan da olabilir diye düşünüyorum
Aynen canım onlara da dikkat etmek lazım.Bende aç karna su içemiyorum kahvaltı yapıp içerimYeterince su içmeyince de oluyormuş sanırım. Şişliği görünce hemen 2 koca bardak su içtimtuzlu yememek lazım bide. Bunlara dikkat edince azalır heralde. Bu arada senin detaylı vardı dimi canım? İnşallah iyi geçer Allah’ın izniyle.
Çok iyi anlıyorum seni, canım heyecan stres hepsi normal ama inş hayırlısıyla güzel geçer.Aynen canım onlara da dikkat etmek lazım.Bende aç karna su içemiyorum kahvaltı yapıp içerimevet canım amin inşallah burdan paylaşırım sonucları bi heyecan bastı beni işe gitmeme rağmen uyuyamadım
Aynen bende bi korktuydum hareket yokmu falan diye ama ilk olunca hem vücut yeni alışıyomuş duruma, bide bana aşı yapmadılar hareketlerini ufaktan hissedip gitmem lazımmış 20 haftada gel dediler o zamana hissedersin diye ondan korkmuştum, detaylı ultrason şeker yüklemesi vs neler yapıyosunuz başka kızlar fikir alışverişi olsunBende son günlerde hissediyorum sankineye benziyor diye netten bakmıştım annelerin genel tanımı "mısır patlaması gibi, kelebek kanadı çırpması gibi gaz dolaşıyormuş gibi"bide dün uygulamada da hava kabarcığı gibi hissedilir yazıyordu bendede çok ufak ufak gurultu gibi gaz dolaşması gibi oluyor akşamları ve sabahları özellikle :)
Bunları da okuyunca aaa demek hareketleriymiş diye duygulandımilk olunca insan anlayamıyor
ETkili olmayabilir maalesefDa
Daha once bir sikayette bulundum aylardid dönüş olmadi ama yarin bir yazayim genede boyle eli kolu bagli oturmak benlik degl. Korona olmasa gidecegim ilce saglik müdürlüğüne onlarda telefonları açmıyor
Chicco ve casualın pusetli bastonlarınw bakılabilir 2. El temizleri çok varBaston kucukken kullanilir mi ki acaba guvenlik acisindan. Ben puseti cikip buyuk oturaga da sahip olanlardan dusundum. Ama bastonun rahatlığı ve hafifliği yatsinamaz. Hangi tip olursa olsun. Ben 3 4 bin vermem arabaya.ama baston ve travel arasindaym bende
Benimde aynen öyle dediğin gibi bnmde sol tarafım ağrıyor ama bakıyorum usuttuysem oluyorKızlar birşey soracam ama sorsam mıda bilemedim. Ama sormaya karar verdim☺ 19+ dayız ikinci cocugum olacak inşşalah ben bebegin hareketlerini çok ama çok aşağıda hissetiyorum. Hatta vajinada hisettğim oluyor . Bu durum normal mi değilmi bu hafta detaylıya girecem..
bir de cok fazla sol yanım agrıyor bel boşlugundan asagı kasıga kadar kumdan yada enfeksiyondan şüpheleniyorum 6-7 yık önce taş düşürmüştüm.. ama iki üç gündür harketleri bu denli aşağıda hissetmem beni ürküttü. Böyle olan var mı? İnternette bakındm büyğdükçe yukarı cıkar diyor ama bukadarda asagıda hissedilirmi
Bastonun da iyi olanları var diğerleri bagajda çok yer kaplıyor bir gezmeye gitsen sadece araba kaplıyor bagajıBaston kucukken kullanilir mi ki acaba guvenlik acisindan. Ben puseti cikip buyuk oturaga da sahip olanlardan dusundum. Ama bastonun rahatlığı ve hafifliği yatsinamaz. Hangi tip olursa olsun. Ben 3 4 bin vermem arabaya.ama baston ve travel arasindaym bende
Merhabalar arkadaşlar,
Forumu takip ediyorum, okuyorum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı. Konuşulan konular üzerine şimdi topluca yazayım dedim.
1. Ayrıntılı ultrason yaptıracağım inşallah 3 Ekim’de. Gerekli olduğunu düşünüyorum. Tüm sorunları yüzde yüz tespit etme durumu yok elbette ama Allah korusun herhangi bir müdahale gerektiren sorun olursa doğum yapacağımız hastaneyi de ona göre seçebiliriz diye düşünüyorum. Emsey’den randevu aldım. 620 TL imiş ücreti. Doktorum, ayrıntılı ultrason randevuma giderken ikili testin sonucunu da götürmemi söyledi. İkili testimde düşük risk çıkmıştı.
2. Aile hekimliğim takiplerimi yapıyor. Bu konuda sıkıntı yaşamadım. Gebelik tanısı E- Nabız’a düşer düşmez arandım. Tahlil sonuçlarıma sistemden bakıldığını gördüm. Geçen ay sonunda tahlil için çağırdılar. Ve 25 Eylül’de tetanoz aşısı için gelmemi söylediler. Bugün gideceğim inşallah.
3. Bebek arabası olarak Maclaren Marina Limeade aldım. Güzel görünüyor, sürüşü de iyi. Umarım memnun kalırız.
4. Bebek karyolasını İkea’dan, yatağını Yataş’tan, yorganını Sarar’dan aldım. İyi görünüyorlar ama tabii kullanmadığımız için başka bir şey diyemeyeceğim.
5. Bir tane onlu, iki tane beşli hastane çıkışı aldım. Birkaç farklı giysiyle zıbınlar ve badiler de aldım.
6. Gebelik şekeri çıkmasından korkuyorum. Açlık şekerim hep sınırlarda... Bu durumda olan var mı? Kendim ölçüyorum evde, yine de şeker yüklemesi yaptırmama gerek var mı diye doktoruma soracağım.
7. Vitaminlere de şimdiye kadar iki kere bakıldı. hiçbiri yüksek değil. Multivitamin kullanıyorum. Yememe içmeme dikkat ediyorum. Yine de değer olarak ortanın altında.
8. Bir de TSH sizde de gebelikten itibaren bir parça yükseldi mi? Doktor sınırda dedi. Başlangıçta 2,40’tı süreç içinde 3.15’e çıktı.
Sağlıklı hamilelikler herkese
Detayliya girdin mi canım nasıl geçti?çok çok açıklayıcı bi mesaj çok severek okudum walla :)
Detayliya girdin mi canım nasıl geçti?
E-nabız üzerinden aile hekiminizi değiştirebilirsiniz sizinle ilgilenen hemşire de değişmiş olur.Ben bugün tartıştım. Igne zamanını ben takip etmiyorum siz ediyorsunuz dedi bana. Bayağı bir atıştık o zaman neden burası gebelik takibini yapıyor vs dedim 184 suan sikayet almiyor saniirm. Kime şikayet edebiliriz
İyi maşallah sağlıkla kucağına alırsın inşallahevet girdim çok şükür bi problem yoktu
Sacmaymis sonuç göstermek icin girmeniz lazım sonucta. Benim pertinatolog 600 du. Sonucu kayitsiz gosterdim.Nuran kıyak normal doktorum yoksa detaylı ultrason için perinatolog a kayit açtırdım zaten. Onun yanında normal doktoruma da kayıt actirmami istediler indirimli fiyattan yararlanmam için e ona muayene ücreti 125 tl ödüyorum bu sefer 400 tl olan detaylı ultrason 525 tl olmuş oluyor.
Tercih meselesi ben ilk zamanlar hem emzirdigim hemde hamile olduğum için benim bütün değerlerim sıfırlanmisti ben kullanmak zorundaydım. Benim doktorumda herşeye her ay kan testi istiyor zaten değerlere bakmak için . İlk oğlumda da bu şekilde vitamin kullandım inanın hiç fazla çıkmadı hep yeteri kadar vardı. Herkesin kendi tercihi size de saygı duyuyorum kullanmak istememenize kendinizi iyi hissediyosanız kullanmayın.
Öyle yapacağım. Teşekkürler. Deneyim bugün insallah bos yer vardırE-nabız üzerinden aile hekiminizi değiştirebilirsiniz sizinle ilgilenen hemşire de değişmiş olur.
2. El tercih etmem hele virus ortaminda 1. El orta halli almayi tercih ederim. Bastonlarin puseti oldugunu bilmiyordum bakayim bir tşekkürlerChicco ve casualın pusetli bastonlarınw bakılabilir 2. El temizleri çok var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?