2021 Şubat Anneleri

Risk grubunda olduğumuz için sağlık bakanlığı öneriyor canım o yüzden sordum zaten corona virüsten korunmak için değil allah korusun ikisine birden yakalanmamak için yaptırın diyorlar en azından grip ve zatürre olma riskini azaltmak için. Çoğunluk yaptirmamaktan yana ama sizlerin doktorları ne dedi belki kafama yatan bişey olur diye soriyim istedim.
Orası öyle onu da çok duydum aşıdan sonra hep bi hastalık hali oluyormuş tam koruyuculuğu da yokmuş ama şu sıra baya gündem acaba yaptırmayarak risk mi alıyorum diye düşündüm. Amin inşallah rabbim karşılaştırmasın bi an önce bitsin şu virüs

Benim doktorda yaptırma dedi sağlık ocağında takio yapan hemşireye de sordum ben 20 küsür yıldır calışıyorum hiç bi hamileye yapmadım önermem dedi grip her yıl kendini yeniliyo iğneler gecen senelerdeki gripler için etkili oluyomuş bende vazgectim

Valla milyonlarca grip var ama 1 tane grip asisi var hangi gripten koruyor kimse bilmiyor zaten hepsine bir yakalanani duymadim ben ama sen bilirsin tabiki ben gebeyken sürekli yüklenen her igne ilaç asi seylere karşıyım en ufak çikolata yemeyin diye. Doktorlar sürekli ilaca boguyor hamileyken

Yaaa kötü olmuş en iyisi gene kremler zeytinyağı falan sanırım

Kesinlikle.! gümüş kapak cok met edeni duydum ama denemedim ilki benim erken doğum oldugu icin cok yara cektim sagim.yapiyodum bide bunda zeytinyağı ile baslicam erkenden dogim riskime gore

Kesinlikle.! gümüş kapak cok met edeni duydum ama denemedim ilki benim erken doğum oldugu icin cok yara cektim sagim.yapiyodum bide bunda zeytinyağı ile baslicam erkenden dogim riskime gore
Gümüş kapak bütçemi aşıyo o kadar para verip işe yaramazsa düşünceside var şu silikon kalkandı sanırım ismi çamaşıra değince daha cok tahriş olmasın diye bi arkadaş önermişti ondan almayı düşünüyorum

Aa evet silikon kalkan aventin duymustum bende oda ayni gorevi goruyomus sanırım denemek lazım valla gogus ucu yarasinda. Cok cekmis biri olarak bende ne yapcam bilemiyorum ama silikon kalkanda cok memnun kalan duymustum

Aa evet silikon kalkan aventin duymustum bende oda ayni gorevi goruyomus sanırım denemek lazım valla gogus ucu yarasinda. Cok cekmis biri olarak bende ne yapcam bilemiyorum ama silikon kalkanda cok memnun kalan duymustum
Benim ilk olucak ama en büyük korkularımdan biri göğüş ucu yarası şimdiden çatlak gibi hamilelik başladı kuruluk bölünme gibi şeyler oldu

Benim ilk olucak ama en büyük korkularımdan biri göğüş ucu yarası şimdiden çatlak gibi hamilelik başladı kuruluk bölünme gibi şeyler oldu

Benim gogus ucumda hic yoktu baya cektim suan 2. Ama hala yok göğüs ucum sıfırdan yasamak istemiyorum baya antibiyotikli kremlerle çözüm olmustu bide sagmak daha cok yara yapiyor göğsü emzirsem belki o kadar olmazdi her sey yolunda giderse doktorunada sor 32-34 ten sonra belki yumusatmak icin zeytinyağı islemi uygulanabilir

Kızlar şeker i çok dert wtmeyin bende şeker için gittim bugün ama dr tsh yani troid önce 3 oldgunu söyledi ve 3ün sınır oldugunu tekrar test yapıp sıkıntı varsa ilaç kullanmam gerektgini söyledi. Cünkü gebelikte bu degerin yüksek çıkması bebekte zekayla alakalı problemlere tamamen yol açıyormuş hiperaktivite duygu durum bozuklugu zekagerligi Allah korusun..
diger tahlilde de 3,52 çıktı ama dr bişey söylemedi canım sıkkın biraz yani. Şu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine Allah sorunsuz saglıkla doğurup saglıkla da büyütmeyi nasip etsin herkese . Amin Bu arada bende 10 kilo aldım ve dikkat etmeye çalışalım şu son üç -3,5ay cok hızlı alınıyor

Troid 2.5 üzeri istemiyoruz demişti doktorum dahiliye doktoruna gözük gerekirse ilaç verir benimde 3.67 idi ilk aylarda her ay düştü doktoruna da söyle her gittiğinde baksın troidine ben öyle yapmıştım he değerinde çok yüksek değil 5 değerlerde hatta burda değeri 11 olan arkadaşlar bile vardı ama ilaç kullanıyorlardı tabi

benim de TSH artma eğilimi göstermişti. 2.48, 2.75, 3.15 şeklinde. Doktor değil de ben takılmıştım bu duruma. Doktor da ilaç yazdı. Ama ben alıp kullanmadım . Bi sonraki tahlilde 2.34 çıktı. Çok yüksek olmadıkça sorun olmuyor dinlediklerimden anladığım kadarıyla

Tahlil aralıkları ne zaman . Ya ben bi hamile kaldıgımı öğrendigimde kan verdim işte bide bu ay. Yani sıkıntı olmamıştır demi inşşalah. Ben keşke her ay baktırsaydım diye üzüldüm. Bide 3,52 de sıkıntı yaratmaz inşşalah olsa dr ilaç verirdi demi

Doktora ilk kez 8. haftada gittim. O tarihten sonra her ay tahlil yaptırdım. İlk üç ay için sınırın 2,5; ikinci üç ay için 3.00 olduğunu hatırlıyorum. Bir arkadaşımın 6. haftada 4.00 çıkmış, ona ilaç başlatmışlar. Sizin durumunuzda da gerekli görseydi ilaç verirdi diye düşünüyorum.

Tsh onemli olabilir evet ama sekerde azimsanicak bisey degil cocuk anne karninda komaya girip vefat edebiliyor

Valla ben sekeri dert ediyorum yaa aslinda bu ara masamda herseyi dert ediyorum degisik bir ruh hali icindeyim insallah duser senin tsh degerinde

kızlar selam. gebelik döneminde diş tedavisi yaptıran var mı? dişim ufak sinyaller vermeye başladı. 22+3 deyim. kritik süreç var mı acaba ?
Ben diş taşı temizliği yaptırdım bir de bir dolguma yama gibi üstüne ekleme yapıldı . Ama açıkçası tedirgin oldum benden önce dezenfekte etselerde sonuçta riskli bir durum . Acil bir durumunuz varsa doktorunuza sorup gidin ben öyle yaptım .

Günaydın anneler. Kilo olarak ortalama herkes aynı durumdaymış normal o zaman.
Grip alışı falan sorulmuş. Benim ikinci hamileliğim bu. İlkinde hiç gündemde yoktu bu aşı muhabbeti. Şimdi koronadan dolayı gündemde sanıyorum. Ama canlı aşının hamileyken vurulması ne kadar doğru ve mantıklı bilemiyorum bana doktorum veya sağlık ocağı hiç bahsetmedi bile. Ben vitamine parola bile karşıyken yaptırmam sanırım.
İnş hepimizi sorunsuz bir şekilde tamamlarız bu süreci.

Valla ben sekeri dert ediyorum yaa aslinda bu ara masamda herseyi dert ediyorum degisik bir ruh hali icindeyim insallah duser senin tsh degerinde
Şekeriniz kaç çıktı? Bana doktorum 26. Haftadan itibaren baktırıyorum ben şekere dedi. Siz daha 22 de neden dert ettiniz? Ayrıca stres üzüntü de etkiliyor şekeri şimdiden takmayın kafanıza. Herşeyin bir çözümü var çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…