O da çok zor gerçekten yeğenim allerjiktiVe alerjik
Normal çalışma şeklim home office değil, gebelik sebebiyle salgın da çok artınca sektör e bide en riskli sektör olunca eve geçtim. Genelde telefon ve bilgisayarda işim evdeyken.Kamudayım ama memur değilim maalesef bizde homeoffice e geçmediler herkes tam zamanlı çalışıyor hala.
Sizin normal çalışma şekliniz mi homeoffice yoksa pandemiden dolayı mı? Pandemiden dolayı ise işe dönüş zamanına aşı da gelmiş olacak normal çalışmaya geçebilirler.
Bende kız kardesiniz gibi zorlu yerlerden geçtim maalesef zor değil rabbimin gücüne gitmesin ama çok sinir yipratiyordu. En önemlisi uyku yok ne ona ne sanaO da çok zor gerçekten yeğenim allerjiktiahh kız kardeşim o diyetler açılana kadar neler çekti bir de açılmasaydı ne olurdu bilmiyorum.
Hastalık teşhis edilene kadarki süreçti sanırım bebek gerçekten 24 saatin 22 saati memedeydi. Sonra kızcağız sezeryandan bir ay sonra herhalde 2 kere miyom varmış onlar için ameliyat olmuştu bir yandan bebeğe ne verielcek diye dert ediyor narkozdan süt de veremiyor falan...Bu süreçte eşin hal ve tavırları da o sinirlerin onarılmasına ya da daha da gerilmesine etken tabi.Bende kız kardesiniz gibi zorlu yerlerden geçtim maalesef zor değil rabbimin gücüne gitmesin ama çok sinir yipratiyordu. En önemlisi uyku yok ne ona ne sana
Çoğu kişi yıllık izinlerini kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılıyor tabi kullanılan izin düşüldükten sonra benim arkadaşım bir yıl çalışıp kalan bir yıl için izine ayrılmıştıMaalesef icraatı idari amirlere bıraktıkları için kurum ne karar alıyorsa onu uyguluyorlar. Belediyedeyim ben ve bizde 24 haftada idari izne çıkanlara madem o vakitte tehlike vardı çıktınız 32de de var çalışabilir alamazsınız diyorlar
Aslında yaklaşık 2 ayı bulan bi yıllık iznim var ama 4 aylıkken de bebeğimi bırakmak istemiyorum. Ücretsiz izin hakkını almak için de doğum izninin akabinde ara vermeden kullanmak gerekiyormuş araya yıllık izinlerimi koyamıyorum bu sebeple. Rapor, izin şeklinde kullanıma izin vermeyebilirler bizim idareciler maalesef
Memur muydu arkadaşınız? Memurların ücretsiz izin hakkı 2 yıl. Doğumdan sonra 2 sene içinde istediği zaman başlatabiliyor. Ben belediyenin şirketindeyim bize izin hakkı 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayınca hak düşüyormuş.Çoğu kişi yıllık izinlerini kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılıyor tabi kullanılan izin düşüldükten sonra benim arkadaşım bir yıl çalışıp kalan bir yıl için izine ayrılmıştı
Bu hangi kanunda yazıyor ben de memurum hiç iş başı yapmadan yıllık izinleri mi kullandım ve araya rapor serpiştirdim. Bu izinler bitince kalan süt izinleri inde işbaşı yaptımMaalesef icraatı idari amirlere bıraktıkları için kurum ne karar alıyorsa onu uyguluyorlar. Belediyedeyim ben ve bizde 24 haftada idari izne çıkanlara madem o vakitte tehlike vardı çıktınız 32de de var çalışabilir alamazsınız diyorlar
Aslında yaklaşık 2 ayı bulan bi yıllık iznim var ama 4 aylıkken de bebeğimi bırakmak istemiyorum. Ücretsiz izin hakkını almak için de doğum izninin akabinde ara vermeden kullanmak gerekiyormuş araya yıllık izinlerimi koyamıyorum bu sebeple. Rapor, izin şeklinde kullanıma izin vermeyebilirler bizim idareciler maalesef
Tabii tabii iyi düşüneceğiz insanlar ne dertlerle uğraşıyorHastalık teşhis edilene kadarki süreçti sanırım bebek gerçekten 24 saatin 22 saati memedeydi. Sonra kızcağız sezeryandan bir ay sonra herhalde 2 kere miyom varmış onlar için ameliyat olmuştu bir yandan bebeğe ne verielcek diye dert ediyor narkozdan süt de veremiyor falan...Bu süreçte eşin hal ve tavırları da o sinirlerin onarılmasına ya da daha da gerilmesine etken tabi.
Ama napıyoruz iyi düşünüyoruz ki iyi olsun bu bebeğin inşallah bu sorunları yaşamayacak olsa da zaten tecrübelisin
Hım pardon, bu kısımları yeni okudum memursun sandım ben başta... Memura böyle bir şey yok da şaşırdım. Ben 2 kere iş başı yapıp ücretsize ayrıldım, 657 doğum izni bitiş tarihinden itibaren 2 yıl ücretsiz hakkı veriyor. Şayet yıllık izinler rapor vs kullanılırsa bu 2 yıllık izinden düşülüyor kullandığın kadar gün. Bir de kamuda 5 yılı dolan memurun 6 aya kadar ücretsiz kullanma hakkı mevcut.Memur muydu arkadaşınız? Memurların ücretsiz izin hakkı 2 yıl. Doğumdan sonra 2 sene içinde istediği zaman başlatabiliyor. Ben belediyenin şirketindeyim bize izin hakkı 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayınca hak düşüyormuş.
İşte memurlarda tanıyorlar bu hakkı zaten ücretsiz hakkınız sizin 2 yıl. 2 yıl içinde de istediğiniz zaman başlatabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Ben belediye şirketindeyim memur değilim özel sektör gibi haklarımız. Ücretsiz iznimiz 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayı mecburi tutuyorlar aksi halde hak yanıyor.Bu hangi kanunda yazıyor ben de memurum hiç iş başı yapmadan yıllık izinleri mi kullandım ve araya rapor serpiştirdim. Bu izinler bitince kalan süt izinleri inde işbaşı yaptım
İşte memurlarda tanıyorlar bu hakkı zaten ücretsiz hakkınız sizin 2 yıl. 2 yıl içinde de istediğiniz zaman başlatabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Ben belediye şirketindeyim memur değilim özel sektör gibi haklarımız. Ücretsiz iznimiz 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayı mecburi tutuyorlar aksi halde hak yanıyor.
Merhaba bende öğretmenim, 28 aralıkta çalışabilir almayı düşünüyorum. Alıp aktarsak bile haziranı tamamlamıyor, en az iki üç hafta açık kalıyor, raporla seminer dönemine kadar idare edebilirim belki diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta okula gidip müdürle görüşmeyi düşünüyorum. Sınavlarında yüz yüze yapılacağı duyuruldu bugün, oda durdu durdu bizim başlayacağımız haftayı buldu.Kızlar şubatta doğum yapacak öğretmen varmı aranızda birley danışacağım? Ben 32.haftada çalışabilir raporu alsam 28 aralık oluyor 32.haftam .. 8 -12 şubat arasındada 38.haftamda doğum olacak . Benim bu doğum izni beni nereye kadar götürecek .. rapor almadan haziranı getirebiliyor muyum acaba ? Zaten bir sınıfım yok. Eğer rapor kullanmazsam eylül zamanı rapor alırım diye düşünüyorum vicdana girmesin kimse sınıfım yok norm fazlasıyım her sene gelmyen öğretmenler yerine degerlendiriliyorum ..
Yusuf hocadan sonra nehir hocada baya aktif yaptırıyor tek fark ban göre hastanenin lüks olmayışı buda benim için önemli değil zaten:) sağlıkla kucağımıza alalım inşalalhO da 27.haftasinda karar verdi ssvd ye daha yeni 3 yıl olucak sezaryan olalı da baya güven vermiş yusuf bey onunla devam edecekmiş. Onlarda iyidir canım hayırlısı olsun burda en önemli faktör bebek ve sensin inşaAllah istediğin gibi gider herşey
Benim evde bir çocuğum daha var en az 1.5-2 sene çalışmayı düşünmüyorum. Ücretsiz alicam inşallah.Ben doğurduktan sonra ücretli izin bitince çalışırım diyordum da nasıl olacak o iş yaa
kızlar siz ne durumdasınız bu konuda?
Eltim 2. Sezeryan oldu bir buck ay önce o söyledi bir de ben doğum yaptığımda yanimda yatan kadının 2. Doğumuydu ondan gördüm o yüzden tedarikli olmak istedimAaa ciddimisin ikincide daha fazla mı kanama oluyormuş?
Aynen öyle önemli olan doktor ve sensin inşaAllah zorlanmadan kolayca olur :)Yusuf hocadan sonra nehir hocada baya aktif yaptırıyor tek fark ban göre hastanenin lüks olmayışı buda benim için önemli değil zaten:) sağlıkla kucağımıza alalım inşalalh
Doğum sayısı arttıkça kanama ve ağrı durumu da artıyor maalesef.Eltim 2. Sezeryan oldu bir buck ay önce o söyledi bir de ben doğum yaptığımda yanimda yatan kadının 2. Doğumuydu ondan gördüm o yüzden tedarikli olmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?