2021 Şubat Anneleri

Normal çalışma şeklim home office değil, gebelik sebebiyle salgın da çok artınca sektör e bide en riskli sektör olunca eve geçtim. Genelde telefon ve bilgisayarda işim evdeyken.

O da çok zor gerçekten yeğenim allerjikti ahh kız kardeşim o diyetler açılana kadar neler çekti bir de açılmasaydı ne olurdu bilmiyorum.
Bende kız kardesiniz gibi zorlu yerlerden geçtim maalesef zor değil rabbimin gücüne gitmesin ama çok sinir yipratiyordu. En önemlisi uyku yok ne ona ne sana

Bende kız kardesiniz gibi zorlu yerlerden geçtim maalesef zor değil rabbimin gücüne gitmesin ama çok sinir yipratiyordu. En önemlisi uyku yok ne ona ne sana
Hastalık teşhis edilene kadarki süreçti sanırım bebek gerçekten 24 saatin 22 saati memedeydi. Sonra kızcağız sezeryandan bir ay sonra herhalde 2 kere miyom varmış onlar için ameliyat olmuştu bir yandan bebeğe ne verielcek diye dert ediyor narkozdan süt de veremiyor falan...Bu süreçte eşin hal ve tavırları da o sinirlerin onarılmasına ya da daha da gerilmesine etken tabi.

Ama napıyoruz iyi düşünüyoruz ki iyi olsun bu bebeğin inşallah bu sorunları yaşamayacak olsa da zaten tecrübelisin

Çoğu kişi yıllık izinlerini kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılıyor tabi kullanılan izin düşüldükten sonra benim arkadaşım bir yıl çalışıp kalan bir yıl için izine ayrılmıştı

Kızlar şubatta doğum yapacak öğretmen varmı aranızda birley danışacağım? Ben 32.haftada çalışabilir raporu alsam 28 aralık oluyor 32.haftam .. 8 -12 şubat arasındada 38.haftamda doğum olacak . Benim bu doğum izni beni nereye kadar götürecek .. rapor almadan haziranı getirebiliyor muyum acaba ? Zaten bir sınıfım yok. Eğer rapor kullanmazsam eylül zamanı rapor alırım diye düşünüyorum vicdana girmesin kimse sınıfım yok norm fazlasıyım her sene gelmyen öğretmenler yerine degerlendiriliyorum ..

Yani benim çalışabilir raporu erken yada gec almam fark edermi 32+1 yada 32+6 ... önemli olan dogurdugun tarih sanırım değilmi? Buarada çalışabilir raporuda yarıyık tatiline denkgeliyor.. kızımda da yaz tatiline denk gelmişti temmuza ama idareye baglı tamamen benim aktarılmıştı o beş hafta çalışmadıgım halde rapor bulundugu için. Oyuzden bundada hertürlü çalışabilir raporunu alayım elimde bulunsun.

Memur muydu arkadaşınız? Memurların ücretsiz izin hakkı 2 yıl. Doğumdan sonra 2 sene içinde istediği zaman başlatabiliyor. Ben belediyenin şirketindeyim bize izin hakkı 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayınca hak düşüyormuş.

Bu hangi kanunda yazıyor ben de memurum hiç iş başı yapmadan yıllık izinleri mi kullandım ve araya rapor serpiştirdim. Bu izinler bitince kalan süt izinleri inde işbaşı yaptım

Tabii tabii iyi düşüneceğiz insanlar ne dertlerle uğraşıyor olsa bile bu sefer erkenden gideceğim ve ona göre yaşayacağız

Hım pardon, bu kısımları yeni okudum memursun sandım ben başta... Memura böyle bir şey yok da şaşırdım. Ben 2 kere iş başı yapıp ücretsize ayrıldım, 657 doğum izni bitiş tarihinden itibaren 2 yıl ücretsiz hakkı veriyor. Şayet yıllık izinler rapor vs kullanılırsa bu 2 yıllık izinden düşülüyor kullandığın kadar gün. Bir de kamuda 5 yılı dolan memurun 6 aya kadar ücretsiz kullanma hakkı mevcut.

Bu hangi kanunda yazıyor ben de memurum hiç iş başı yapmadan yıllık izinleri mi kullandım ve araya rapor serpiştirdim. Bu izinler bitince kalan süt izinleri inde işbaşı yaptım
İşte memurlarda tanıyorlar bu hakkı zaten ücretsiz hakkınız sizin 2 yıl. 2 yıl içinde de istediğiniz zaman başlatabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Ben belediye şirketindeyim memur değilim özel sektör gibi haklarımız. Ücretsiz iznimiz 6 ay ve doğum izni bitiminde başlatmayı mecburi tutuyorlar aksi halde hak yanıyor.

Bu çok güzel bir çalışma olmuş "Kadın işçi ve Analık hakları" ile alakalı inceleyin derim tüm çalışan anneler https://ailevecalisma.gov.tr/medias/6956/50-soruda-kadın-işçilere-oezel-çalışma-koşulları.pdf

Merhaba bende öğretmenim, 28 aralıkta çalışabilir almayı düşünüyorum. Alıp aktarsak bile haziranı tamamlamıyor, en az iki üç hafta açık kalıyor, raporla seminer dönemine kadar idare edebilirim belki diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta okula gidip müdürle görüşmeyi düşünüyorum. Sınavlarında yüz yüze yapılacağı duyuruldu bugün, oda durdu durdu bizim başlayacağımız haftayı buldu.

Yusuf hocadan sonra nehir hocada baya aktif yaptırıyor tek fark ban göre hastanenin lüks olmayışı buda benim için önemli değil zaten:) sağlıkla kucağımıza alalım inşalalh

Eltim 2. Sezeryan oldu bir buck ay önce o söyledi bir de ben doğum yaptığımda yanimda yatan kadının 2. Doğumuydu ondan gördüm o yüzden tedarikli olmak istedim
Doğum sayısı arttıkça kanama ve ağrı durumu da artıyor maalesef.
Ben birincisinde doğumhaneden çıkarken kustuğum için, ikincisinde de gecelikle doğum yaptığım için en az 3 pijama/gecelik alınmalı diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…