Genelde 3 de bu mide sorunlarını yaşıyorum maalesefGece uykumdan uyandıran bi kramp girdi bacağıma. Eşim yazık korktu doğum yapıyorum sandı. Ne fena bişeymiş ilk defa yaşadım. Bi süre oynatamadım bacağımı. Çok fena ağrı girdi.
Şimdi de mide yanmasıyla boğazım yandı yine kustum öksüre öksüre uyandım.
Çoğu doktor önermiyor ama işte insan korkunca buna mecbur kalıyor ..Benim doktor önermiyor ...belkide o yüzden aklımda kaldı
Ay burda farkli sanki. Yok ondan kork, yok bundan kork. Boyle olursa kork bilmem ne. Bılmıyorum neden boyle oluyorYa arkadaş nedir bu insanların sürekli birbirini kendi doğumları üzerinden korkutmaları anlamıyorum! Ay şöyle zordu böyle zordu. Boş yere beynimizi şartlandırıyorlar. Kimsenin bedeni, tıbbi geçmişi, genetik yatkınlığı, o anki koşulları, acı eşiği, taşıdığı bebeğin özellikleri vs birbirinin aynısı değil. Ne kadar çok değişken var baksanıza.
Şekli nasıl olursa olsun bir insanın hayata gelmesine vesile oluyoruz ki bu insan bizim canımız kanımız. Doğumların hepsinde acı olacak belki ama sonsuza dek sürmeyecek
Benim doktorum son bir aydan önce başlamamamı söyledi göğüs kremine. Erken doğuma neden olabiliyormuş.Göğüs ucu kremlerini kullanmaya 1 ay önceden başlamak mı gerekiyor kızlar?
İlk doğumun hiç bilmiyorum.
Bir de hastaneye pişik kremi götürmeye gerek var mı?
Geçenlerde ben de yaşadım aynısını ve gün boyu kramp giren alan ağrıdı parolla durabildim ayakta. Kramp için hap verdi doktor bana magnezyum ve calsiyum hapı. Ben yoğurt kefir süt ve sodayı da gün içerisinde bol bol tüketmeye çalışıyorum faydası oluyormuş. Mide yanmasıysa benim her gün yaşadığım kabusum uykudan 2-3 saat önce su harici hiçbir şey tüketme dedi doktor faydası oluyor tavsiye ederim. Bir de midem yandığında salatalık yiyorum dolaptan buz gibi çok rahatlatıyor.Gece uykumdan uyandıran bi kramp girdi bacağıma. Eşim yazık korktu doğum yapıyorum sandı. Ne fena bişeymiş ilk defa yaşadım. Bi süre oynatamadım bacağımı. Çok fena ağrı girdi.
Hic duymamistim yine de soracağım doktora, teşekkürlerCiğerler anasteziye maruz kalmasın diye canım. Ama artık genelde yapılıyormuş. En hayırlısı neyse o olsun inşallah.
kansızlık da magnezyum eksikliği de sebep oluyor krampa az kaldı inşallah hepsini unutucaz...Şimdi de mide yanmasıyla boğazım yandı yine kustum öksüre öksüre uyandım.
Bilmiyırum ki canım varmı yokmu
Doktorum kafa ve kilosu 2 hafat önden gidiyor dedi sadece boyu haftasıyla uyumluymuş günde 3 bardak süt içersen boyu da o haftaları yakalar dedi
Tel no vermeyen drlari bazen anlıyorum ya çünkü biz kadınlar çok Ince ayrıntıyla düşünüyoruz herşeyden pimpirik yapabiliyoruz tabi hormonların da etkisi olabilir.. Bu yüzden çok gereksiz şeylerle rahatsız eden insanlar olabilir bıkmışlardır onlarda diyorum.. Eğer dr undan memnunsan sirf tel no icin birakma.insta dan vs yazmayi deneyebilirsin. ama tabi daha sen daha iyi bilirsin canim...Akinti meselesi ayne ihmal edilmemesi lazimmis bende bunu 3..gebeligimde anlamış oldum..
Şimdi geride ufak bi bebek var ve muhtemelen hastanede yanımda olacak. geçen kan verdim görmedi ama sonrasındaki yapıştırılan bandı kolumda evde gördüğünde kıyameti kopararak ağladı. Narkoz sonrası sersem gibi olucam belki de, bilmediğimden tam bayılmasammı diyorum.
Kizlar sizde de bazen böyle gümbür gümbür oluyor mu? Anlayamıyorum?
Merhaba, gece bir buçuk gibi sancıyla uyandım, gayetde sık aralıklıydı. Bi kaç saat evde geçirdim. Hasteneyide aradım bu arada. 4 gibi hastaneye gittik. Suyum sabah geldi benim. 10'a doğru doğum yaptım. Sancılar vücudu yoruyo bi yerden sonra, o yüzden epidural sordum sonradan. Bu seferde böyle ilerlerse istemeyi düşünmüyorum, ilkinden sonra bu daha kolay olur inşallah, öle bi rahatlık var bende bu sefer, stres yapmıyorum.Kendi sancınız nasıldı acaba? Doğum ne kadar sürdü nereden sonra zorlandınız? Benim ilkinde suyum geldi çok az o sebeple yatışımı yaptılar. Kendi sancım vardı ama yavaş ilerlediği için 24 saat sonra suni sancı verdiler. İlk saatler değil ama son iki iki buçuk saat zorlanmıştım. Şimdi kendi sancimla dogum yapmak istiyorum. Nasıl bir şey olur suni olmadan merak ediyorum. Olur da tekrar suni almak zorunda kalırsam ben de epidurali tercih ederim gibi geliyor. Ama onun da risklerini yeterince arastirmadim öncesinde araştırmam gerek her ihtimale karşı hazırlıklı olmak için.
kramp girince birazcik sivri bisy batir bacagina yada tuy varsa cek aninda geciyoGece uykumdan uyandıran bi kramp girdi bacağıma. Eşim yazık korktu doğum yapıyorum sandı. Ne fena bişeymiş ilk defa yaşadım. Bi süre oynatamadım bacağımı. Çok fena ağrı girdi.
Aynen öyle ya insan cesaretlendirir ama millet massallah neler amlatiyorlar öyleYa arkadaş nedir bu insanların sürekli birbirini kendi doğumları üzerinden korkutmaları anlamıyorum! Ay şöyle zordu böyle zordu. Boş yere beynimizi şartlandırıyorlar. Kimsenin bedeni, tıbbi geçmişi, genetik yatkınlığı, o anki koşulları, acı eşiği, taşıdığı bebeğin özellikleri vs birbirinin aynısı değil. Ne kadar çok değişken var baksanıza.
Şekli nasıl olursa olsun bir insanın hayata gelmesine vesile oluyoruz ki bu insan bizim canımız kanımız. Doğumların hepsinde acı olacak belki ama sonsuza dek sürmeyecek
2 hafta bisey degilde 3 hafta ileri ve geri olunca perinatolog takibi ister genelde doktorlar o.yuzden sordum gebelik sekerinde bebek onden gider genelde ama doktorun ölçümu ile de alakali olabiliyor bi daha ki kontrolde daha iyi anlaşılır zaten niye onde gitsin diye ugrasiyor doktorun onu anlamadm boyu haftasiyla uyumluysa daha ne
İlk doğum için çok hızlı ve güzel ilerlemiş maşallahMerhaba, gece bir buçuk gibi sancıyla uyandım, gayetde sık aralıklıydı. Bi kaç saat evde geçirdim. Hasteneyide aradım bu arada. 4 gibi hastaneye gittik. Suyum sabah geldi benim. 10'a doğru doğum yaptım. Sancılar vücudu yoruyo bi yerden sonra, o yüzden epidural sordum sonradan. Bu seferde böyle ilerlerse istemeyi düşünmüyorum, ilkinden sonra bu daha kolay olur inşallah, öle bi rahatlık var bende bu sefer, stres yapmıyorum.
Sanırım bebek genetiği neyse ona göre gelişiyor. Ben kızımda toplam 9 kg alarak ve gebelik şekeri diyetine harfiyen uyarak ( resmen aç kalıyorsun ve sıfır tatlı) doğum yapmıştım. Şimdi ise 34 haftalık ve ben 13 kg aldım. (Gebelik sekeri sınırda çıktı ama o kadar katı bir diyet yapmıyorum.) Hemen hemen usg ölçümleri haftalarına göre benzer gidiyor. Yani aldığım kiloları kendime alıyorum sanırım:) Yine de sağlıklı beslendiğim için çok da takmıyorum kiloyu. Çünkü emzirme döneminde ihtiyacımız olacak, vücut güçlü olmalı, gece birkaç defa uyanılacak. Insallah güzel bir tempoda gider lohusalık sürecimizBenim en başından beri hep haftası 2 hafta önde çıkıyordu zaten bundada kilosu 33 haftayla uyumlu dedi
Ama boyumuz 40 cm miş 30+2 yle uyumlu dedi inşallah boyuda uzar oğlumun
İnşallah babasına çekmiştir
İlk tahmini doğum tarihimiz 26 şubatla başlamıştı şuan usg kağıdında 12 Şubat gözüküyor
Allah allah gerçekten mi çok ilginçmişkramp girince birazcik sivri bisy batir bacagina yada tuy varsa cek aninda geciyo
valla 2 yada 3 saniye suruyo geciyo benimde basimda dert oAllah allah gerçekten mi çok ilginçmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?