36ya kadar sık çağırmaması normal canım. Bundan sonra sıklaşır. Bebeğin hareketlerini takip et, çok azalmadıkça endişe etme. Bedenin sinyal verir zaten merak etme lütfen. Allah korusun seni ve bebeğini.Kızlar, ben de Emsey’e gidiyorum ve orada doğum yapacağım inşallah. Yılbaşında gelecek zamlardan etkilenmemek için ödemeyi erken yapabilirsiniz dediler. Biz de ödemeyi yaptık. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin. Ben en son 32. haftamda gitmiştim, 36’da gelmemi söyledi doktor. Bakıyorum da genelde daha sık çağırmış herhalde sizin doktorlarınız. Bazen endişeleniyorum acaba benim hissetmediğim bir sorun olabilir mi bu süreçte diye.
Evet kontrollerim tam anlamıyla anlattığın gibi geçiyor. Şikayetini dinleyip çözüm üretmek yerine gebeyi yeren bakışlarla abarttığını ima ediyorlar. Hiç tatmin olamamış çıkıyorum kontrollerden. Ben her meslek alanında savunurum; sevmediğin mesleği bırak ya da işini severek yap. Kimse beş karış surat, sert muamele çekmek zorunda değil. Eşime diyorum ki resmen düzgün cevap almak için yalakalık yapıyoruz.
Ssvd için doğumlarınız arası kaç ay acaba? Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahFiyat konuşmuşsunuz kızlwr bilenler biliyor ssvd deneyeceğim, doktorum 3500 dü ve 1 şubatta hastane değiştiriyormuş 4500 olacakmış fiyatmoralim bozuldu 2 kişi çalışıyoruz ama 3500 bile tam ayarlayamamıştık
Hahah sorma ben bu sebepten bebek bakım çantası almadım kendim takabileceğim bir model tercih ettim. Biraz yürümeye başlasın sırtına takarım oğlanın kendi çantasını bana nebiz gençler eski nesil gibi yürekli değiliz vallahi özgürlük ağır basıyor. Tüpleri bağlatıp bu bağımlılıktan yana kafam rahat olacaktı ama annenin yolunda gitmem umarım biz de 5 kardeşiz. Annem 38inde beni doğurmuş tekne kazıntısı olarak. Ona da diyorum senin gibi olmak istemiyorum diye. Her birinin evlilik sorunları, sağlık sorunlarını dert etmekten dert sahibi oldu anne babam. 6 senedir bebek bakım çantasından normal çantaya geçemedim bu bile moral bozucu
Ya spinal yada epidural diye sen karar veremıyprsun bence. Dr hangisini yapıyorsa ki genelde spinal olunuyor sanki, onu yapıyorlar. Ben dr uma hocam ben epidurall normal dogum olmak istiyorum demiştim beş yıl önce oda onu yapmadıklarını , epidural sezeryandansa da spinali tercih ettiklerini hastane olarak söyledi .Peki nedeni değilmiş bir şey dediler mi?
Sağlıklı olsunda vaesın erken gelsin varsın kilolu\zayıf olsun.
Benimki de hep 10 gün önden gidiyordu bugün haftasını yakalamış. İyi mi kötü mü bilemem ama
İlk doğumum ve sezeryan olacağım. 39+1,2,3 leri bekler mi dr yoksa 38lerde alır mı sizce kızlar?
Ocağın son haftasında doğurmak istiyoru
Ya kızlar spinal mı epidural mi daha iyi ben bir türlü karar veremedim. Bugüne kdr dr'umla da hiç konuşamadk ztn 1 aydır izinli,onun yerine geçici bakıyorlar diye ilgilenmiyorlar.
Bugün gtiiğim dr doğum ne zaman dedi bana?Ben şok. Eşimde onu siz bize söylemeyecek misniz dedi
Aa öyle miymiş?,İnşallah benm oğlumda durur da 39 larda alınır. Allahın izniyle babamlarda hastaneden çıkmış olurlar
Ovvv ne kadar çokmuş.içinde foto çekimi oda süsleme çocuğun ilk muayenesi gibi ek şeyler var mı peki?
Bizde bugün sorduk çok şükür yeni yıl zammı gelmmemiş hem muayene hem doğuma. 3500 normalde sezeryanda ücreti. Şaşırttı beni.
Yaa bu konuda Zeynep Kamil’in infertilite ve tüp bebek bölümü çok iyiydi ama asistanlar garip tabi onlar da ne şartlarda çalışıyor nasıl nöbet tutuyorlar yazık ama biz o muameleye uğramak zorunda değiliz tabi ki! Diğer jinekoloji bölümleri tam olarak anlattığınız gibi hele bir de hoca konumundaki hekimlerin egosu rahatsız ediciEvet kontrollerim tam anlamıyla anlattığın gibi geçiyor. Şikayetini dinleyip çözüm üretmek yerine gebeyi yeren bakışlarla abarttığını ima ediyorlar. Hiç tatmin olamamış çıkıyorum kontrollerden. Ben her meslek alanında savunurum; sevmediğin mesleği bırak ya da işini severek yap. Kimse beş karış surat, sert muamele çekmek zorunda değil. Eşime diyorum ki resmen düzgün cevap almak için yalakalık yapıyoruz.
Evet göstermiyorlar. Üstelik usg fotoğrafı da vermiyorlar. Alt tarafı tek tuşa basıp vereceksin yani.parmağın mı aşınıyor. ne kilo ne boy bilgisi... ben bebeğimin kilosunu ilk defa geçen ay öğrendim rica minnet sorarak. Sanki sadece üremek için gebe kalıyoruz. O gözle bakıyorlarGeçen arkadaşım sırf perinatolojiye kaydini actirmak için gitti doktor agzina geleni soylemis cahilmisin sen bunu ozelde yapardi vs arkadaşım dogal yoldan 3 uz gebe kaldi yok iste ne yalan konusuyosun tup.bebek yaptirdiniz yasal olmadigi icin dogak.diyosun kime yalan soyluyosun sen salk salk konusmus kiz zaten hamile ve riskli muayneden ciktigi gibi ağlamaya başlamış. Allah boylelerinden cikarsin valla ahlarimizi. Begenmiyosan dedigin gibi yapma sanki belese bakiyor essek gibi bakmak zorunda benim SGK ödeniyor ekstra eczanede muayne parası ödüyoruz zaten paramizla bakiyolar yani ama devlet kapısı diye saglam diye karsidakini insan yerine koymuyolar. Devlette çoğu doktor monitöru bile göstermiyor çocuğu görürsen dua ediceksin
İşte mesleği bile bile seçtikten sonra şikayetçi olmak ve bunu işine yansıtmak etik gelmiyor bana. İnsanların kötü muamele görmelerinin tek sebebi maddiyat.devlete giden değersiz onlara göre. İyi sağlık hizmeti, güler yüz görmek isteyen özele yöneliyor maalesef.Yaa bu konuda Zeynep Kamil’in infertilite ve tüp bebek bölümü çok iyiydi ama asistanlar garip tabi onlar da ne şartlarda çalışıyor nasıl nöbet tutuyorlar yazık ama biz o muameleye uğramak zorunda değiliz tabi ki! Diğer jinekoloji bölümleri tam olarak anlattığınız gibi hele bir de hoca konumundaki hekimlerin egosu rahatsız edici
ben oğlumda devlete gittim şansıma çok iyi bir doktora denk gelmiştim o kadar güler yüzlü esprili keyifli bir doktordu ki doğumu onda yapacağımı bilsem devlette yapardım icap sistemi olduğundan özeli tercih ettik. Bir keresinde kanama ile yanına gittim hemen aldı bekletmedi sağolsun ve bana için rahat etsin diye kalp atışlarını falan detaylıca göstermişti şimdi okuyunca yazılanları o doktor geldi aklıma iyilikle andım onu. Allah razı olsun keşke pandemi olmasaydı yine ona giderdimEvet kontrollerim tam anlamıyla anlattığın gibi geçiyor. Şikayetini dinleyip çözüm üretmek yerine gebeyi yeren bakışlarla abarttığını ima ediyorlar. Hiç tatmin olamamış çıkıyorum kontrollerden. Ben her meslek alanında savunurum; sevmediğin mesleği bırak ya da işini severek yap. Kimse beş karış surat, sert muamele çekmek zorunda değil. Eşime diyorum ki resmen düzgün cevap almak için yalakalık yapıyoruz.
Çokta güzel anlatmışsın. Spinal ve epiduralin farkı yapılış yeri zaten. Ama genelde birinin çok başağrısı yaptığını söylüyorlar. Bir de normal doğumda epidural oluyor diye biliyorum. Aslında dopum öncesi anestezi uzmanıyla görüşmek isteyeceğim. En iyi bilgiyi o verir. Doktorların hiç ilgilendiği yok. Benim dr nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun bile demedi bugüne kadar. Çok ilgisizler güya özele gidiyorum ama hiç memnun değilim. Kaç dr gezdim ,mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayın.Bizim seninle tarihlerimiz aynı gibi cnm. Insallah ocak ayi son haftasını beklerler. Spinal anestezi daha iyi. Belden katater ile incecik iğneyle giriyor. Seni yatırıp sondanı takıyorlar. Sonra kesi işlemi başlıyor. Bebegin kafası çıkacak kadar kesi yapıp bebeği çıkartıyor sonra içten dikip diş kısmını da lazerle yapistiriyorlar. Ben 9.40 da girdim 9.57 de doğmuştu kuzum. Sonra bebeğin burnunu falan temizleyip, ölçüp giydirip odana çıkartıyorlar babaya teslim. Seni de yarim saat sonra çıkartıyorlar. Anne bebek ten teması istiyorsan söyle belki yaptırırlar. Bir de göbek.kordonu geç klemplenmesi gerekiyormus. En az 1 dk göbek kordonundan akis olmalı. Ama orada hızlıca ameliyat yerinin kapatılması önemli. Allahinnizniyle inşallah sağ salim çıkarız.
Doğun öncesi bilgilendirme yetersiz bence. Hoş bazıları da önemsemiyor,bilmemeyi tercih ediyor. Doğum yapan bazı arkdşlarıma da sordum spinal mi epidural mi diyorum çoğu bilmiyorYa spinal yada epidural diye sen karar veremıyprsun bence. Dr hangisini yapıyorsa ki genelde spinal olunuyor sanki, onu yapıyorlar. Ben dr uma hocam ben epidurall normal dogum olmak istiyorum demiştim beş yıl önce oda onu yapmadıklarını , epidural sezeryandansa da spinali tercih ettiklerini hastane olarak söyledi .
Ayy darısı bizlere inşallah sağsalim sağlıkla kucağımıza alır ve sevgiyle büyütürüz bebişlerimizi,
Bize ocak ayi son hafta 26 si gibi demişti dr. Ancak daha 3 hafta var kesin deil cnm. Netleşince yazarım burdan. Birçok kriter var, sancı, bebegin suyu, kordon, bebek kilosu/gelişimi, tansiyon, rahim agzi uzunlugu....hepsine bakıp karar veriyor...Allah hayırlısıyla ve saglikla kucagimiza almayı nasip etsin.Çokta güzel anlatmışsın. Spinal ve epiduralin farkı yapılış yeri zaten. Ama genelde birinin çok başağrısı yaptığını söylüyorlar. Bir de normal doğumda epidural oluyor diye biliyorum. Aslında dopum öncesi anestezi uzmanıyla görüşmek isteyeceğim. En iyi bilgiyi o verir. Doktorların hiç ilgilendiği yok. Benim dr nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun bile demedi bugüne kadar. Çok ilgisizler güya özele gidiyorum ama hiç memnun değilim. Kaç dr gezdim ,mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayın.
Ya dediklerin çok doğru.kordonun geç kesilmesi,bebeğin yıkanmaması,ten tene temas ama sezeryanda maalesef pek yapmıyorlar. Pandemi döneminde şipşak yapıp gönderiyorlar. Normalde anneye doğum öncesi sorulması gerek ama nerde
Siz yine sezeryan olacaksınız değil mi?
Bir tarih söyledi mi dr ?
Doğun öncesi bilgilendirme yetersiz bence. Hoş bazıları da önemsemiyor,bilmemeyi tercih ediyor. Doğum yapan bazı arkdşlarıma da sordum spinal mi epidural mi diyorum çoğu bilmiyorbana ilginç geliyor
Ben de bugn 25 ocak sabah 9a gun aldim sennle hemen hemen yakin tarihlerde.olcaz demekkiBize ocak ayi son hafta 26 si gibi demişti dr. Ancak daha 3 hafta var kesin deil cnm. Netleşince yazarım burdan. Birçok kriter var, sancı, bebegin suyu, kordon, bebek kilosu/gelişimi, tansiyon, rahim agzi uzunlugu....hepsine bakıp karar veriyor...Allah hayırlısıyla ve saglikla kucagimiza almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?