2021 Şubat Anneleri

36ya kadar sık çağırmaması normal canım. Bundan sonra sıklaşır. Bebeğin hareketlerini takip et, çok azalmadıkça endişe etme. Bedenin sinyal verir zaten merak etme lütfen. Allah korusun seni ve bebeğini.

Geçen arkadaşım sırf perinatolojiye kaydini actirmak için gitti doktor agzina geleni soylemis cahilmisin sen bunu ozelde yapardi vs arkadaşım dogal yoldan 3 uz gebe kaldi yok iste ne yalan konusuyosun tup.bebek yaptirdiniz yasal olmadigi icin dogak.diyosun kime yalan soyluyosun sen salk salk konusmus kiz zaten hamile ve riskli muayneden ciktigi gibi ağlamaya başlamış. Allah boylelerinden cikarsin valla ahlarimizi. Begenmiyosan dedigin gibi yapma sanki belese bakiyor essek gibi bakmak zorunda benim SGK ödeniyor ekstra eczanede muayne parası ödüyoruz zaten paramizla bakiyolar yani ama devlet kapısı diye saglam diye karsidakini insan yerine koymuyolar. Devlette çoğu doktor monitöru bile göstermiyor çocuğu görürsen dua ediceksin

Ssvd için doğumlarınız arası kaç ay acaba? Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Hahah sorma ben bu sebepten bebek bakım çantası almadım kendim takabileceğim bir model tercih ettim. Biraz yürümeye başlasın sırtına takarım oğlanın kendi çantasını bana ne

Ya spinal yada epidural diye sen karar veremıyprsun bence. Dr hangisini yapıyorsa ki genelde spinal olunuyor sanki, onu yapıyorlar. Ben dr uma hocam ben epidurall normal dogum olmak istiyorum demiştim beş yıl önce oda onu yapmadıklarını , epidural sezeryandansa da spinali tercih ettiklerini hastane olarak söyledi .

Yaa bu konuda Zeynep Kamil’in infertilite ve tüp bebek bölümü çok iyiydi ama asistanlar garip tabi onlar da ne şartlarda çalışıyor nasıl nöbet tutuyorlar yazık ama biz o muameleye uğramak zorunda değiliz tabi ki! Diğer jinekoloji bölümleri tam olarak anlattığınız gibi hele bir de hoca konumundaki hekimlerin egosu rahatsız edici

Evet göstermiyorlar. Üstelik usg fotoğrafı da vermiyorlar. Alt tarafı tek tuşa basıp vereceksin yani.parmağın mı aşınıyor. ne kilo ne boy bilgisi... ben bebeğimin kilosunu ilk defa geçen ay öğrendim rica minnet sorarak. Sanki sadece üremek için gebe kalıyoruz. O gözle bakıyorlar Hepimiz hasretle özlemle bebeğimizi bekliyoruz. Ama devlete gidenlerin bebeleri değersiz

İşte mesleği bile bile seçtikten sonra şikayetçi olmak ve bunu işine yansıtmak etik gelmiyor bana. İnsanların kötü muamele görmelerinin tek sebebi maddiyat.devlete giden değersiz onlara göre. İyi sağlık hizmeti, güler yüz görmek isteyen özele yöneliyor maalesef.

ben oğlumda devlete gittim şansıma çok iyi bir doktora denk gelmiştim o kadar güler yüzlü esprili keyifli bir doktordu ki doğumu onda yapacağımı bilsem devlette yapardım icap sistemi olduğundan özeli tercih ettik. Bir keresinde kanama ile yanına gittim hemen aldı bekletmedi sağolsun ve bana için rahat etsin diye kalp atışlarını falan detaylıca göstermişti şimdi okuyunca yazılanları o doktor geldi aklıma iyilikle andım onu. Allah razı olsun keşke pandemi olmasaydı yine ona giderdim

Doğum tarihleri yaklaşınca doğum ücretleri konuşulmaya başlanmış. Özel bi sağlık sigortasını kullanıyorum 3 yıldır düzenli her yıl yaptırırım 5 Muayene hakkı sınırsız yatış hakkı veriyor. 3 yıldır yaptığım için doğumu karşılıyor özel hastanede. İnşallah diyorum bi pürüz çıkmaz sonuçta özel sağlık sigortaları çok uyanık oluyor son dk bi pürüz çıkarıyorlar o aceleyle ödersin geçersin diye. Eylül ayından bu yana 5 hakkımın 1 hakkını kullandım kaldı 4 hakkım bu ay testlerde birini daha kullanırım kalır 3 hakkım onuda doğuma ve sonrasına bırakırım diye tahmin ediyorum. Allah hepimize yardım etsin doğum ücretleri cidden çok pahalanmış 3.500-5 bin arasında fiyat çıkıyor yeni yıldan sonra zam gündemdeydi. Bebek malzemeleri zaten ateş pahası valla nasıl büyütücez bu düzende biz çocukları okulu var eğitimi var oyuncağı var insanın gözü korkmuyor değil ama ilk önce sağlıcakla kucağımıza alalım gerisi Allah Kerim arkadaşlar.

Çokta güzel anlatmışsın. Spinal ve epiduralin farkı yapılış yeri zaten. Ama genelde birinin çok başağrısı yaptığını söylüyorlar. Bir de normal doğumda epidural oluyor diye biliyorum. Aslında dopum öncesi anestezi uzmanıyla görüşmek isteyeceğim. En iyi bilgiyi o verir. Doktorların hiç ilgilendiği yok. Benim dr nasıl doğum yapmayı düşünüyorsun bile demedi bugüne kadar. Çok ilgisizler güya özele gidiyorum ama hiç memnun değilim. Kaç dr gezdim ,mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayın.

Ya dediklerin çok doğru.kordonun geç kesilmesi,bebeğin yıkanmaması,ten tene temas ama sezeryanda maalesef pek yapmıyorlar. Pandemi döneminde şipşak yapıp gönderiyorlar. Normalde anneye doğum öncesi sorulması gerek ama nerde
Siz yine sezeryan olacaksınız değil mi?
Bir tarih söyledi mi dr ?
Doğun öncesi bilgilendirme yetersiz bence. Hoş bazıları da önemsemiyor,bilmemeyi tercih ediyor. Doğum yapan bazı arkdşlarıma da sordum spinal mi epidural mi diyorum çoğu bilmiyor bana ilginç geliyor

klbkbr benim spinaldi ve çok güzeldi bebeğimi gördüm öptüm kokladım inşallah şimdide aynısı olur

klbkbr benim spinaldi ve çok güzeldi bebeğimi gördüm öptüm kokladım inşallah şimdide aynısı olur
Ayy darısı bizlere inşallah sağsalim sağlıkla kucağımıza alır ve sevgiyle büyütürüz bebişlerimizi,
Zaman hızlı geçiyor cidden. 1 ay sonra buralarda bebeğimin şurası şöyle bu böyle oldu mesajlarıyla dolacak.
Bende son günlerimde bol bol foto çekiliyorum tombiş halimle

Kızlar selam bende savaş istiyorum bakalım. Şükür Dr umda çok destekliyor. Sezeryan konuşmuyoruz bile

Bize ocak ayi son hafta 26 si gibi demişti dr. Ancak daha 3 hafta var kesin deil cnm. Netleşince yazarım burdan. Birçok kriter var, sancı, bebegin suyu, kordon, bebek kilosu/gelişimi, tansiyon, rahim agzi uzunlugu....hepsine bakıp karar veriyor...Allah hayırlısıyla ve saglikla kucagimiza almayı nasip etsin.

Kizlar dün akşamdan bu güne çok agirlastim ... Hamdolsun ama iş yapaniyorum (yemek falan..) sanki hafiften odemler de başladı

Ben de bugn 25 ocak sabah 9a gun aldim sennle hemen hemen yakin tarihlerde.olcaz demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…