2021 Şubat Anneleri

Elimden gelse daha erken isterdim, ben ilkinde 40 haftada bir saat yürüdüm bunda adım atmayı bırak doğrulmaya halim kalmadı. Doktor bu haliyle bile riske atmam ciğer geliştirici vurucZ dedi. Nstde ağrılar çıktı rahim incelemesi daha fazla dayanmayabilir dedik ve 23 ocak tarihine randevu oluşturduk.inşallah benimki de öyle bir şey değildir. İlki sezeryan kimi sezeryan sonrası olabiliyor dedi... Hayırlısı artık

Seninle gunlermz nerdeyse ayni resmen yalvardm bi sonraki hafta alsn die nuh dedi peygamber demedi benmki asla 38den once almam dedi
Bence de kktu bisi yoksa sen bekle neden direk sezryan dusunduki
Ben de 1 gün sonraya sezaryen günü versin dedim yok riske atamam 39+0 dan 1 gün bile sonra olmaz dedi. Benim aslında yumurtlama günü 12. gün olduğunu bildiği için 39+0 diyor. Normalde sat a göre ( sat 1 mayis) 38+4 oluyor 26 ocak.

O dediginiz agri ben çalışırken oluyordu. 30. haftada ben rapor alıp eve çıktım. 32. haftada da izne ayrıldım zaten. Ve ağrılarım geçti. Devamlı ayni pozisyonda oturmaktan oluyordu. Ayakta olunca yürüyünce azalıyordu benim ağrım. Dediginiz gibi yatakta dönemiyordum ağrıdan o dönemler.

Arkadaşım o ameliyatla beraber bebeğini kucağına 37. Haftada almıştı. Çok güzel geçmişti sakın üzülme . Hatta bana en iyi sezeryanimdi demişti Benimki de fena çok hareketli yahu
Hayırlısı olsun artık korkmuyorum ya, tek istediğim normale bir an önce dönmek hayırlısıyla doktorda gördü sedyesinden kalkamadım ayağa.

bu emzirme atletimi açılıyor mu üstten anlayamadım yoksa sadece dolgulu atlet mi canım.
Dolgulu atlet ama emzirmw atleti gerçekten cok gereksiz memyi zten çıkarıosnz onunla uğrasamıyorsunuz birsüre sonra. Çok gereksiz bir icat bence emzirme atleti ve sütyeni. İki yıl boyunca o düğmeyi aç tak her dk uğraşılmaz. Göğsünü atlet yada normal sütyenin dısına alıyorsunuz zaten.. ilk cocukta heves edip alınıyor da ikincide gerek kalmıyor:)) bide kızlar nacizane bir tavsiyem daha var . E bebekteki kirli bez çöp kovası.. mutlaka alınmalı... inanın ek godaya gecince anlarsınız böle bir koku yok:))) balkonda apartman içinde normal çöp kovasnda saklanmıyor koku oluyor. Bu çöp kovası gayet iyi kullanışlı bir bakın isterseniz

Hayırlısı canım yavaş yavaş tarihlerimiz netleşti gibi. Güzel haberler bekliyoruz artık herkesten

Canım bak hep iyi düşün. Öyle ağlama lütfen bak ben ağladım bir haftasonum kötü geçmişti esimle tartışmıştım ve bebek iyice kanala girecekti nerdeyse erken doğum yani. Şimdi daha iyiyim şükür. Bebek doğunca da panik yapma sakın hiç bir şeyde. Bizim kız 3.5 aylıkken soğuk algınlığı gibi basit bir hastalık olmuştu. Eşim işe gitmeden götürelim diye sabah 6 da acile götürmüştük, ateşi falan yoktu yani sadece burun tıkanmıştı. Sonra hastanedeki nöbetçi dr ciğer filmi ve kan testi istemişti vicdansız, geberesice doktor bozuntusu. O adamı hiç affedemedim. Yani diyeceğim panik olduğunda devamlı suistimal ediliyoruz. Allah'a tevekkül edelim. Dedigin gibi iyilerle karşılaşırız inşallah. Ilk kez anne baba olanlar çocuklar hasta olunca korkmayın panik yapmayın sakın. Allah dermansız dert vermesin.

bence çok kullanışlı komple niye çıkarayım ki atleti tak çıkar zaten bilmem ben çok memnun kalmıştım sarkma da olmadı göğüslerimde çok şükür ama tabi ki tercih meselesi her defasında alttan çıkaramam havalarda soğuk zaten tavsiyeniz için tşk.ler.

Aynen bebek hazır olsa sancı olur veya kanala girer, suyu gelir...yani bir de bu kızın ilk doğumu bizim gibi 2. doğum da deil. En azından 38.hafta bitmeli yani planlı sezaryen olacaksa da. Ama doktorun gördüğü önemli bir şey olursa o zaman acil müdahale yapılır tabi. Bebeğin 3 kg olması ve ya 3.5 kg olması hazır olduğu anlamına gelmiyor. O bir kriter değil.

Kesinlikle ....dr bana uzat ayagini müzik dinle, kitap oku, film izle dedi...

Valla evde ya da hastane odasında gereksiz bir kişi bulunmazsa emzirme ve meme açma dahil herşey daha kolay oluyor. Emzirmede anne bebek yalnız olacak birisi zırt pırt rahatsız etmeyecek. Ben ameliyattan yeni çıkmışım zangır zangır titriyorum kulağıma habire birileri telefon dayayıp birileriyle konuşturuluyordum. Hatırlamıyorum bile kimlerdi. Bu sefer telefonumu eşime vericem. Zaten hemen haber vermeyiz bu sefer. Bir de benim ilk doğumda odaya giren çıkan bellisizdi. Iki odalı olunca gelen oturuyordu sohbet ediyordu dakikalarca. Şimdi kesinlikle misafir olmaz zaten sakin oluruz

son adeti baz almıyorlar mı bilmiyorum ki ciğer geliştirici vurularak belki sezeryana alabilir kilo önemli değil önemli olan haftası tabiki ama sen erken yumurtladıysan bebek ondan da önde olabilir bence kendi dr una bir git derim baksın fikir versin.

Doktorlar bizim panik halimizi görünce daha kolay yönetebiliyorlar bizi o yüzden bizim de biraz sakin ve sağduyulu kalmamız lazım diye düşünüyorum. İlk doğumu normal isteyen arkadaşlara da hep diyorum korkuyosaniz belli etmeyin doktorunuza hep net olun yoksa hastane doktorları son dakika hep sezaryanlik bi sebep çıkarıyorlar.

İnşallah ikiniz için de en hayırlı sonuç olur canım. Günlerimiz yakın olduğu için merak ediyorum bu haftadan sonda ciğer geliştiriciye gerek duyuluyormuymuş. Ben artık gerek yok sanıyordum haftası sebebiyle. Zaten sancı çıktığı için de doktorun riske atmaz haklısın. Kilosu da endişe vermiyordu sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Son düzenleme:
Bizim.bir arkadaşın hanımını 36. haftada suyu azalmış diyerek sezaryen almışlardı bebek de ufak doğdu tabi. Sonra öğrendik ki kadın tatile gidecem diye takipli gebesini erken doğurtmuş. Herşey beklenir insanoğlundan

Ay hakkaten katılıyorum benim için işkence gibi emzirme sütyeni. Hem memenin sadece ucuyla temas ediyor bebek. O şekilde rahat emziremedim ben. Meme altına sıyırıp emzirmek teması artırıyor gibi geliyor. Zaten normal sütyene de zor dayanıyorum bu bahsettiğiniz atletten hamileliğin ortasında aldım küçük geldi iade ettim doğum sonrası kiloma göre alayım diye. Deneme şansım oldu çok rahat geldi destek demirsiz, kopçasız darlayan hiç bir şey yoktu :)

Hayırlısı canım yavaş yavaş tarihlerimiz netleşti gibi. Güzel haberler bekliyoruz artık herkesten
Amin inşallahhepimiz sağlıcakla atlatalım kavuşalım minnoşlara.
Önde gidiyor ama riske atmayalım 40 haftalık doğan bebeğin bile küvez ihtiyacı olabilir, Aklımızda şüphe kalmasın dedi.normalde şu an 38le uyumluyuz perinatologda 10 gün öndeydi ama bana ilk geldiğinde 4 gün öndeydi onu baz alıcam dedi. Eşim İğnesiz olmaz mı dedi İğnesiz 29 ocaktan önce yapmam ama baz aldığım verilere göre o kadar bekletemem sizi dedi. Şu an boy kilo gayet yenidoğan verilerinde

Perinatologa göre bizimde 10 gün öndeydi ... Sizin 31 de kilo kaçtı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…