2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Doktora sormadım canım normalde not aldım bir sürü şey bunu unuttum o ara bide azalmıştı bu boğulma olayı. Ama ilk seferde soracağım. Bende buzuki Orhan Osman açıyorum onla uyuyor canım bilmiyorum benimki saat başı emiyor öyle dakik ki.. geceleri bazen iki saat uyandırmadan uyuyor mesela dün gece iki saat uyudu sonra uyandı iki saat emzir gaz cikart döngüsüne girdik uykusu kaçtı. Ev zaten batsın yeterki yavrum iyi olsun ne yapayım
Öyle artık bende takmıyorum kv varken takıyordum şimdi sadece çocuğun odasını süpürüp toz alıyorum gerisine yetişemiyorum eşim geldiğinde beş dk duşa giriyorum bitti gitti ne yapayım
Kızmakta haklısın..
Yakında giderler inşallah

Oyy gazını çıkarmak neden 1 saat sürüoki
Canım karnını görsen patlayana kadar emiyor. Göğüs pompasiyla denedim 8dk da 160ml sağdı. Benim bebiş 10-15 dk emiyor. Ki bebeklerin emiş gücü makineden çok daha fazlaymış düşün. Zaten geri kusuyor yarısını uyku muyku kalmıyor
Dün gece iki saat aralıksız uyudu bayram yaptım resmen.. Hemen gittim kendime kahve yaptım( çok akıllıyım çünkü uyusaydum ya:) hemen ağız bezlerini utuledim bulaşıkları yerleştirdim. Hani iki üç saat aralıksız uyuyanlara görünce imreniyorum benimki hemen uyanıyor çıt sesine. İlk bebek ilk tecrübe gerçekten tadını çıkartamiyorum orası kesin.. bide gazlı bir bebe bizimkiler onunda etkisi çok ne yapalım sağlık olsun inşallah bu günlerde geçecek bebislerimiz büyüyecek
Memeden çekince sanki etini koparmış gibi ağlıyor canim. Mesela uykudan uyanıyor ya altı pis yada kaka/pırt yapmaya çalışıyor o sırada karnıda aç. Önce memeye saldırıyor ara veriyor pırt yaparken ağlıyor yine memeye davranıyor hemen devam ediyor. Altını değiştirsem memeden önce katılıyor resmen kıpkırmızı oluyor önce karnı doyacak illa. Bu sefer karnını doyuruyorum gaz alıyorum derken altı pis saatlerce duruyor. Bazen içim elvermiyor karnını doyurup hemen altını alıyorum. Bu seferde gazla birlikte kusmaya başlıyor alt alırken boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Ah bilmiyorum ya benim bebişim mu böyle tek

Maşallah ben yarım saate 50 ml

Merhaba guzel anneler uzun zamandır yazamadım. İlk çocuğu olanlar bol bol sarılsın kucaklasin sevsin bebişi. Benim şu an hiç vaktim olmuyor bir de abisi kıskanıyor diye çok sevemiyorum. O yokken gizli sakli sevisiyoruz kizimla. Bırakın eviniz pislensin bunlar cok normal eşiniz hafta sonu evde olduğunda ona yaptırın, firsat buldukca buzluğa pratik yemekler hazırlayıp atin ya da sizin icin yapacak biri varsa tadından yenmez
Kendinizi iyi hissetmek için dışarı cikin 40 jnizi beklemeyin, bebeğe de açık hava iyi gelecektir. Bebebginizin cok gazi varsa 2-3 saat araliklarla emzirin, ben de oğlumda cok çekmiştim, ılık banyo yaptırın simdiden uyku rutinleri oluşturun. Benim agzim yandigi için ikinci cocukta gece uykusunu simdiden duzene soktum 8 de bayo yaptirip yatıriyorum. Gece 3-4 kez kalkiyor kipirdaninca hemen meme veriyorum uykusunda emip tekrar derin uykuya daliyor. Gunduz uykusu yarım yamalak ama bu aylarda boyle oluyor diye biliyorum ustelik sicaklarda cok etkiliyor. Bebeginiz ile bol bol konuşun ona herşeyi anlatin sizin sesinizi duydukca sakinlesecektir. Kendinizi lutfen kaliplara sokmayın bebeginizi gözlemleyin o ne istediğini size anlatir her cocuk bir olmuyor maalesef kitaplardaki bilgiler işe yaramiyor çoğu zaman.
Bu anlar cok özleniyor tadını çıkarın öpüyorum herbirinizi

Uykusuzluk yorgunluk saç baş dağınık birde üstüne Afrika sıcakları geldi valla herşey eziyete döndü. Azıcık bir rüzgar olsa ceyranda kalır diye korkuyorum camı kapatsam havale geçiriyorum. Bebeğim emmeyi çok düşkün iki göğsümü boşaltıp sonrada midede ne varsa kusuyor sonra tekrar emmek istiyor valla şaşırdım ne yapıcam. Gaz damlası vermim dedim ama dayanamadım sab simplex diye bir damla önerdiler onu aldım kısmen ise yaradi. Günde 2 saat kesintisiz uyuyor ondada çamaşır yemek ev toplama yetişmiyor ama ne zaman gecicek bu günler acaba. Kaçıncı ayda rahatlarizki kızım böyle değildi sanki bu daha çok zorluyor beni

Keşke uygulamakta kolay olsa canım ya. Bende diyordum havalar sıcak alıp çıkarız diye dolaşmaya şimdi çıkmadan vazgeçiyorum sıcakta puset bebek hepsi işkence gibi. kırkı çıkmadan aksamlarida çıkamıyorum

Evet sicaklarda zor oluyor, ben cok kalmıyorum yarım saat söyle bi yürüyorum. Hatta yanima hic bisey almıyorum zaman kaybetmemek için emzik mendil o kadar hava alip geliyoruz donunce daha güzel uyuyor. Havalar serinleyince daha güzel olacak hem bebekler de büyümüş olur.

Ayy bende merak ediorm

B Bsrkya123 ve Seaslug ne ettiniz kızlar :)
Bence B Bsrkya123 dogurdu

Sütün nasıl geliyor. Sen fazla emzirdigim için kusuyor bebisin cnm. Karın ağrısı yaşadığı içinde emek istiyor sürekli. Yalancı memeyi dene, birde dediğim gibi sıcak kiraz çekirdeği koy karnina. Fazla etmeden gaz yapior bebeğin. Rutin oluşturman gerek.

Cok güzel anlatmışsın
Ayy tr yanıyor, burasıda çok soğuk.... Çok doğru rutin çok önemli

Benim 20 günde bitti son 42 adete geçtim bugün oda yarını görmez şimdi 3 numara sipariş ettim
Yaa bende sipariş vereceğim ama 3 numaranın kilosu çok fazla geldi 5 ile 9 kiloydu sanirim çok degilmi büyük olursa da kaka dışarı çıkıyor acaba 2 numarasini geçsem dedim

Günaydın kızlar
Çok özeniyorum emziren annelere tam üç saat aralıksız emzirmeye çalıştım dua edin inşallah emer beni kendimi yetersiz his ediyorum
Canım aynı durum bizde de var. Bebeler küvözdeyken düzenli sağdığıöim için baya sütüm vardı. Depolamıştım bile. Sonra bir bir taburcu oldular. Benim düzen kaydı. Zaten prematüre doğdular diye göğsümü tutturamadım. Bide ikisi ağladığı için vaktim olmadı uğraşmaya. Tabi bu süre de ben de süt olayına dair pek bişey kalmadı. Depolar da bitti. Hatta dün adet oldum oturup ağladım. Ben de çok üzülüyotum süt veremiyorum diye.biz elimizden geleni yapalım. Herkes nasibi nisbetinde yer diye düşünüyorum. Yani dün eşim öyle söyleyince rahatladım. Emziren annelere gerçekten özeniyorum. Hele de ikizlerini emzirenlere. Ki emzirmek benim en büyük hayalimdi.
Tutmuyor ki çok ağlıyor
Geçen gün zorla kızıma memeyi tuturdum ama şöyle. Mamadan göğüs ucuma doğru eşim damla damla akıttı. O da tuttu. Mama aktıkça emdi. Bende iki tane var. İkiside aynı anda ağlayınca bide yardım edenim sürekli olmayınca onu da yapamıyorum. Mamaya başlayınca da kabızlık başladı. En sn hipp organik bebek sütü mamasını aldım. O iyi geldi bize. İnşallah sen emzirmeyi başarırsın. Bu şeylere gerek kalmaz. Allah yardımcımız olsun
Canım boğulma olayı oğlum taburcu olduğunda biz de de vardı. Ama artık yavaş yavaş baya azaldı. Başı dik emzirmeye çalış. Bende çok korkuyodum. En sonunda çok sallamamaya başladım. Şuan nadir öyle oluyoruz. Öyle olsa bile kendi kendini toparlamayı öğrendi. Genelde müdahele etmiyorum şuan

WomenClub hepimiz ayrıyız canım ama senin 1 saat gaz çıkarma süren baya uzun geldi bana en az 15 dk demişlerdi. Biraz daha sabır edecez geçecek inşallah. Hatırladığım kadarıyla senin de tedavi ile olmuştu ben çok bunalınca o günleri düşünüyorum sonra kendime geliyorum. Ev önemli değil boş ver bebisler iyi olsun

Yaa bende sipariş vereceğim ama 3 numaranın kilosu çok fazla geldi 5 ile 9 kiloydu sanirim çok degilmi büyük olursa da kaka dışarı çıkıyor acaba 2 numarasini geçsem dedim
2 numara biraz sıkıyo diye 3 no sipariş verdim ben.sleepy midi 4-9kg arası. Az önce denedim aşırı büyük durmadı.gecen hafta 4300 du bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…