Umarm doğduğunda da bu kadar akıllı olurMaalesef 40+3 tık yok hala bende
Rahat hamilelik geçirdim dedim ama fazla rahat çocukUmarm doğduğunda da bu kadar akıllı olur
Umarm beklediğine değerde normal doğum olur kuzumRahat hamilelik geçirdim dedim ama fazla rahat çocuk
Artık en sağlıklısı hangisiyle öyle olsun gecikince riskler de artıyorUmarm beklediğine değerde normal doğum olur kuzum
Kötü düşünme cmmArtık en sağlıklısı hangisiyle öyle olsun gecikince riskler de artıyor
Doktora sormadım canım normalde not aldım bir sürü şey bunu unuttum o ara bide azalmıştı bu boğulma olayı. Ama ilk seferde soracağım. Bende buzuki Orhan Osman açıyorum onla uyuyor canım bilmiyorum benimki saat başı emiyor öyle dakik ki.. geceleri bazen iki saat uyandırmadan uyuyor mesela dün gece iki saat uyudu sonra uyandı iki saat emzir gaz cikart döngüsüne girdik uykusu kaçtı. Ev zaten batsın yeterki yavrum iyi olsun ne yapayımStres yapma canım ya olduğu kadar Sıkma kendini zamanla alışıyor insan bizim bebeklerimizdede oluyor bazen hızlı hızlı emmeye çalışıyor korkma bebeğinin boğulma olayinida doktoruna sormuşmuydun ?ev olayida zamanla alisirsin bir düzenin olur olduğu kadar aslında emdiği zaman en az 2 saat uyur senin bebegin niye uyumuyor acaba birde su kırkı çıksın herşey daha farklinolacak öyle duşun bizim bebeklerde aynı şekilde mesala dün gece 10 den 2.30 kadar durmadı sürekli ağladı saç kurutma makinesini çalıştırdım onunla sustu duşun yani çareler arıyoruz insallah hepsi geçecek iyi duşun herşey gececek
Öyle artık bende takmıyorum kv varken takıyordum şimdi sadece çocuğun odasını süpürüp toz alıyorum gerisine yetişemiyorum eşim geldiğinde beş dk duşa giriyorum bitti gitti ne yapayımBenim de evim aynı durumda canım ama dedigin gibi kendimiz zaten süt ve kusmuğa bulanmış haldeyiz bir de evi düşünemem, temiz görmek isteyen varsa gelip temizlesin hayra geçer. Sen de insansın sonuçta elinden gelen belli hiç canını sıkma
Canım karnını görsen patlayana kadar emiyor. Göğüs pompasiyla denedim 8dk da 160ml sağdı. Benim bebiş 10-15 dk emiyor. Ki bebeklerin emiş gücü makineden çok daha fazlaymış düşün. Zaten geri kusuyor yarısını uyku muyku kalmıyorKızmakta haklısın..
Yakında giderler inşallah
Oyy gazını çıkarmak neden 1 saat sürüoki
Dün gece iki saat aralıksız uyudu bayram yaptım resmen.. Hemen gittim kendime kahve yaptım( çok akıllıyım çünkü uyusaydum ya:) hemen ağız bezlerini utuledim bulaşıkları yerleştirdim. Hani iki üç saat aralıksız uyuyanlara görünce imreniyorum benimki hemen uyanıyor çıt sesine. İlk bebek ilk tecrübe gerçekten tadını çıkartamiyorum orası kesin.. bide gazlı bir bebe bizimkiler onunda etkisi çok ne yapalım sağlık olsun inşallah bu günlerde geçecek bebislerimiz büyüyecekTek sen yaşıyormuşsun gibi geliyor bunları ama inan yalnız değilsin ilk çocuk şimdi birde. Dünyan değişti sonuçta
bende ilkinde çok takıyordum kafaya ama inan sonra pişman olacaksın bunları düşündüğün için.. büyüyecek çünkü unutacaksın bu günleriŞimdi 2. Daha rahatım bebeğimi öpüp koklayarak geciriyorum çogu zamanımı. temizlik hastası olmama rağmen.
çok özlemişim ve ilk çocukta birşey anlamamışım bunları kafaya takmaktan. bugünler geri gelmiyor unutma ve inan evimde üstüm başımda senden farksız canım gaz olayı da aynı uykusuzlukta ve tek başımayım..
Memeden çekince sanki etini koparmış gibi ağlıyor canim. Mesela uykudan uyanıyor ya altı pis yada kaka/pırt yapmaya çalışıyor o sırada karnıda aç. Önce memeye saldırıyor ara veriyor pırt yaparken ağlıyor yine memeye davranıyor hemen devam ediyor. Altını değiştirsem memeden önce katılıyor resmen kıpkırmızı oluyor önce karnı doyacak illa. Bu sefer karnını doyuruyorum gaz alıyorum derken altı pis saatlerce duruyor. Bazen içim elvermiyor karnını doyurup hemen altını alıyorum. Bu seferde gazla birlikte kusmaya başlıyor alt alırken boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Ah bilmiyorum ya benim bebişim mu böyle tekWomenClub cnm ilk çocukta öyle oluyor. Anne tecrübesiz oluyor ve strese giriyor. Strese girince bebekte giriyor strese.
İlk bebisim de öyleydi. Sen hep emzirdigini için (saat başı) o yüzden gaz yapior bebeğin. 2-3 saate emzir. Sıcak kiraz torbası koy karnına..
Bu dönem uzun sürmicek merak etme cnm.
Maşallah ben yarım saate 50 mlDoktora sormadım canım normalde not aldım bir sürü şey bunu unuttum o ara bide azalmıştı bu boğulma olayı. Ama ilk seferde soracağım. Bende buzuki Orhan Osman açıyorum onla uyuyor canım bilmiyorum benimki saat başı emiyor öyle dakik ki.. geceleri bazen iki saat uyandırmadan uyuyor mesela dün gece iki saat uyudu sonra uyandı iki saat emzir gaz cikart döngüsüne girdik uykusu kaçtı. Ev zaten batsın yeterki yavrum iyi olsun ne yapayım
Öyle artık bende takmıyorum kv varken takıyordum şimdi sadece çocuğun odasını süpürüp toz alıyorum gerisine yetişemiyorum eşim geldiğinde beş dk duşa giriyorum bitti gitti ne yapayım
Canım karnını görsen patlayana kadar emiyor. Göğüs pompasiyla denedim 8dk da 160ml sağdı. Benim bebiş 10-15 dk emiyor. Ki bebeklerin emiş gücü makineden çok daha fazlaymış düşün. Zaten geri kusuyor yarısını uyku muyku kalmıyor
Dün gece iki saat aralıksız uyudu bayram yaptım resmen.. Hemen gittim kendime kahve yaptım( çok akıllıyım çünkü uyusaydum ya:) hemen ağız bezlerini utuledim bulaşıkları yerleştirdim. Hani iki üç saat aralıksız uyuyanlara görünce imreniyorum benimki hemen uyanıyor çıt sesine. İlk bebek ilk tecrübe gerçekten tadını çıkartamiyorum orası kesin.. bide gazlı bir bebe bizimkiler onunda etkisi çok ne yapalım sağlık olsun inşallah bu günlerde geçecek bebislerimiz büyüyecek
Memeden çekince sanki etini koparmış gibi ağlıyor canim. Mesela uykudan uyanıyor ya altı pis yada kaka/pırt yapmaya çalışıyor o sırada karnıda aç. Önce memeye saldırıyor ara veriyor pırt yaparken ağlıyor yine memeye davranıyor hemen devam ediyor. Altını değiştirsem memeden önce katılıyor resmen kıpkırmızı oluyor önce karnı doyacak illa. Bu sefer karnını doyuruyorum gaz alıyorum derken altı pis saatlerce duruyor. Bazen içim elvermiyor karnını doyurup hemen altını alıyorum. Bu seferde gazla birlikte kusmaya başlıyor alt alırken boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Ah bilmiyorum ya benim bebişim mu böyle tek
Keşke uygulamakta kolay olsa canım ya. Bende diyordum havalar sıcak alıp çıkarız diye dolaşmaya şimdi çıkmadan vazgeçiyorum sıcakta puset bebek hepsi işkence gibi. kırkı çıkmadan aksamlarida çıkamıyorumMerhaba guzel anneler uzun zamandır yazamadım. İlk çocuğu olanlar bol bol sarılsın kucaklasin sevsin bebişi. Benim şu an hiç vaktim olmuyor bir de abisi kıskanıyor diye çok sevemiyorum. O yokken gizli sakli sevisiyoruz kizimla. Bırakın eviniz pislensin bunlar cok normal eşiniz hafta sonu evde olduğunda ona yaptırın, firsat buldukca buzluğa pratik yemekler hazırlayıp atin ya da sizin icin yapacak biri varsa tadından yenmezKendinizi iyi hissetmek için dışarı cikin 40 jnizi beklemeyin, bebeğe de açık hava iyi gelecektir. Bebebginizin cok gazi varsa 2-3 saat araliklarla emzirin, ben de oğlumda cok çekmiştim, ılık banyo yaptırın simdiden uyku rutinleri oluşturun. Benim agzim yandigi için ikinci cocukta gece uykusunu simdiden duzene soktum 8 de bayo yaptirip yatıriyorum. Gece 3-4 kez kalkiyor kipirdaninca hemen meme veriyorum uykusunda emip tekrar derin uykuya daliyor. Gunduz uykusu yarım yamalak ama bu aylarda boyle oluyor diye biliyorum ustelik sicaklarda cok etkiliyor. Bebeginiz ile bol bol konuşun ona herşeyi anlatin sizin sesinizi duydukca sakinlesecektir. Kendinizi lutfen kaliplara sokmayın bebeginizi gözlemleyin o ne istediğini size anlatir her cocuk bir olmuyor maalesef kitaplardaki bilgiler işe yaramiyor çoğu zaman.
Bu anlar cok özleniyor tadını çıkarın öpüyorum herbirinizi
Benim 20 günde bittiKim demişti 210 adet bez fazla diyedaha 21 gün oldu 120 bitti nerdeyse
Evet sicaklarda zor oluyor, ben cok kalmıyorum yarım saat söyle bi yürüyorum. Hatta yanima hic bisey almıyorum zaman kaybetmemek için emzik mendil o kadar hava alip geliyoruz donunce daha güzel uyuyor. Havalar serinleyince daha güzel olacak hem bebekler de büyümüş olur.Keşke uygulamakta kolay olsa canım ya. Bende diyordum havalar sıcak alıp çıkarız diye dolaşmaya şimdi çıkmadan vazgeçiyorum sıcakta puset bebek hepsi işkence gibi. kırkı çıkmadan aksamlarida çıkamıyorum
Amin buzdolabimda bile aradigimi bulamıyorumBirliktemi yaşayacaksnz
Allah yardımcın olsun
Bence B Bsrkya123 dogurdu
Sütün nasıl geliyor. Sen fazla emzirdigim için kusuyor bebisin cnm. Karın ağrısı yaşadığı içinde emek istiyor sürekli. Yalancı memeyi dene, birde dediğim gibi sıcak kiraz çekirdeği koy karnina. Fazla etmeden gaz yapior bebeğin. Rutin oluşturman gerek.Doktora sormadım canım normalde not aldım bir sürü şey bunu unuttum o ara bide azalmıştı bu boğulma olayı. Ama ilk seferde soracağım. Bende buzuki Orhan Osman açıyorum onla uyuyor canım bilmiyorum benimki saat başı emiyor öyle dakik ki.. geceleri bazen iki saat uyandırmadan uyuyor mesela dün gece iki saat uyudu sonra uyandı iki saat emzir gaz cikart döngüsüne girdik uykusu kaçtı. Ev zaten batsın yeterki yavrum iyi olsun ne yapayım
Öyle artık bende takmıyorum kv varken takıyordum şimdi sadece çocuğun odasını süpürüp toz alıyorum gerisine yetişemiyorum eşim geldiğinde beş dk duşa giriyorum bitti gitti ne yapayım
Canım karnını görsen patlayana kadar emiyor. Göğüs pompasiyla denedim 8dk da 160ml sağdı. Benim bebiş 10-15 dk emiyor. Ki bebeklerin emiş gücü makineden çok daha fazlaymış düşün. Zaten geri kusuyor yarısını uyku muyku kalmıyor
Dün gece iki saat aralıksız uyudu bayram yaptım resmen.. Hemen gittim kendime kahve yaptım( çok akıllıyım çünkü uyusaydum ya:) hemen ağız bezlerini utuledim bulaşıkları yerleştirdim. Hani iki üç saat aralıksız uyuyanlara görünce imreniyorum benimki hemen uyanıyor çıt sesine. İlk bebek ilk tecrübe gerçekten tadını çıkartamiyorum orası kesin.. bide gazlı bir bebe bizimkiler onunda etkisi çok ne yapalım sağlık olsun inşallah bu günlerde geçecek bebislerimiz büyüyecek
Memeden çekince sanki etini koparmış gibi ağlıyor canim. Mesela uykudan uyanıyor ya altı pis yada kaka/pırt yapmaya çalışıyor o sırada karnıda aç. Önce memeye saldırıyor ara veriyor pırt yaparken ağlıyor yine memeye davranıyor hemen devam ediyor. Altını değiştirsem memeden önce katılıyor resmen kıpkırmızı oluyor önce karnı doyacak illa. Bu sefer karnını doyuruyorum gaz alıyorum derken altı pis saatlerce duruyor. Bazen içim elvermiyor karnını doyurup hemen altını alıyorum. Bu seferde gazla birlikte kusmaya başlıyor alt alırken boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Ah bilmiyorum ya benim bebişim mu böyle tek
Cok güzel anlatmışsınMerhaba guzel anneler uzun zamandır yazamadım. İlk çocuğu olanlar bol bol sarılsın kucaklasin sevsin bebişi. Benim şu an hiç vaktim olmuyor bir de abisi kıskanıyor diye çok sevemiyorum. O yokken gizli sakli sevisiyoruz kizimla. Bırakın eviniz pislensin bunlar cok normal eşiniz hafta sonu evde olduğunda ona yaptırın, firsat buldukca buzluğa pratik yemekler hazırlayıp atin ya da sizin icin yapacak biri varsa tadından yenmez
Kendinizi iyi hissetmek için dışarı cikin 40 jnizi beklemeyin, bebeğe de açık hava iyi gelecektir. Bebebginizin cok gazi varsa 2-3 saat araliklarla emzirin, ben de oğlumda cok çekmiştim, ılık banyo yaptırın simdiden uyku rutinleri oluşturun. Benim agzim yandigi için ikinci cocukta gece uykusunu simdiden duzene soktum 8 de bayo yaptirip yatıriyorum. Gece 3-4 kez kalkiyor kipirdaninca hemen meme veriyorum uykusunda emip tekrar derin uykuya daliyor. Gunduz uykusu yarım yamalak ama bu aylarda boyle oluyor diye biliyorum ustelik sicaklarda cok etkiliyor. Bebeginiz ile bol bol konuşun ona herşeyi anlatin sizin sesinizi duydukca sakinlesecektir. Kendinizi lutfen kaliplara sokmayın bebeginizi gözlemleyin o ne istediğini size anlatir her cocuk bir olmuyor maalesef kitaplardaki bilgiler işe yaramiyor çoğu zaman.
Bu anlar cok özleniyor tadını çıkarın öpüyorum herbirinizi
Ayy tr yanıyor, burasıda çok soğuk.... Çok doğru rutin çok önemliUykusuzluk yorgunluk saç baş dağınık birde üstüne Afrika sıcakları geldi valla herşey eziyete döndü. Azıcık bir rüzgar olsa ceyranda kalır diye korkuyorum camı kapatsam havale geçiriyorum. Bebeğim emmeyi çok düşkün iki göğsümü boşaltıp sonrada midede ne varsa kusuyor sonra tekrar emmek istiyor valla şaşırdım ne yapıcam. Gaz damlası vermim dedim ama dayanamadım sab simplex diye bir damla önerdiler onu aldım kısmen ise yaradi. Günde 2 saat kesintisiz uyuyor ondada çamaşır yemek ev toplama yetişmiyor ama ne zaman gecicek bu günler acaba. Kaçıncı ayda rahatlarizki kızım böyle değildi sanki bu daha çok zorluyor beni
Yaa bende sipariş vereceğim ama 3 numaranın kilosu çok fazla geldi 5 ile 9 kiloydu sanirim çok degilmi büyük olursa da kaka dışarı çıkıyor acaba 2 numarasini geçsem dedimBenim 20 günde bittison 42 adete geçtim bugün oda yarını görmez şimdi 3 numara sipariş ettim
Insanın kendi düzeninin bozulması çok kötü ya bir bakıyorsun koyduğun şeyin yeri değişmiş tekrar o düzene getirmek zor oluyor eskiler dermişya ev ev üstüne olmazmışAmin buzdolabimda bile aradigimi bulamıyorum
Canım aynı durum bizde de var. Bebeler küvözdeyken düzenli sağdığıöim için baya sütüm vardı. Depolamıştım bile. Sonra bir bir taburcu oldular. Benim düzen kaydı. Zaten prematüre doğdular diye göğsümü tutturamadım. Bide ikisi ağladığı için vaktim olmadı uğraşmaya. Tabi bu süre de ben de süt olayına dair pek bişey kalmadı. Depolar da bitti. Hatta dün adet oldum oturup ağladım. Ben de çok üzülüyotum süt veremiyorum diye.biz elimizden geleni yapalım. Herkes nasibi nisbetinde yer diye düşünüyorum. Yani dün eşim öyle söyleyince rahatladım. Emziren annelere gerçekten özeniyorum. Hele de ikizlerini emzirenlere. Ki emzirmek benim en büyük hayalimdi.Günaydın kızlar
Çok özeniyorum emziren anneleretam üç saat aralıksız emzirmeye çalıştım dua edin inşallah emer beni kendimi yetersiz his ediyorum
Geçen gün zorla kızıma memeyi tuturdum ama şöyle. Mamadan göğüs ucuma doğru eşim damla damla akıttı. O da tuttu. Mama aktıkça emdi. Bende iki tane var. İkiside aynı anda ağlayınca bide yardım edenim sürekli olmayınca onu da yapamıyorum. Mamaya başlayınca da kabızlık başladı. En sn hipp organik bebek sütü mamasını aldım. O iyi geldi bize. İnşallah sen emzirmeyi başarırsın. Bu şeylere gerek kalmaz. Allah yardımcımız olsunTutmuyor ki çok ağlıyor
Canım boğulma olayı oğlum taburcu olduğunda biz de de vardı. Ama artık yavaş yavaş baya azaldı. Başı dik emzirmeye çalış. Bende çok korkuyodum. En sonunda çok sallamamaya başladım. Şuan nadir öyle oluyoruz. Öyle olsa bile kendi kendini toparlamayı öğrendi. Genelde müdahele etmiyorum şuanKızlar hangi pozisyonda olursa olsun benim yavrum sütümü emerken boğuluyor tıkanıyor kalbim dayanmıyor artık bu korkuya kaç sefer atlattık emzirmekten soğudum sagacak vaktimde çok yok ev aldı başını gidiyor gündüzleri yalnızım eşim çalışıyor çocuğu banyo yapamadım kaç gündür yerler hep toz güpür banyoları yikayamadim kendimi hiç saymıyorum süt kusmuk ter kokusu bir arada mutfak zaten yok resmen abur cubur yiyoruz bazen dışardan fast food falan mahvoldum ben hiç böyle düşünmemiştim bebek saat başı emiyor gazını çıkarması bir saat sürüyor sonra yine acikiyor bazen hiç uyumuyor eşimde ise gidiyor diye hep ben bakıyorum gözümden uyku akıyor şikayet etmek değil ama çok yoruldum tükendim
2 numara biraz sıkıyo diye 3 no sipariş verdim ben.sleepy midi 4-9kg arası. Az önce denedim aşırı büyük durmadı.gecen hafta 4300 du bebeğim.Yaa bende sipariş vereceğim ama 3 numaranın kilosu çok fazla geldi 5 ile 9 kiloydu sanirim çok degilmi büyük olursa da kaka dışarı çıkıyor acaba 2 numarasini geçsem dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?