- 7 Ekim 2020
- 2.843
- 3.794
- 83
Bende öyleyim canım. Eşim yanımda genelde ama erkek adam sonuçta illaki tam olmuyor ne yapsa. Benim de hayalim tandem emzirmekti. Ama yerini ikisine aynı anda biberonla beslemek aldı. Bi ona bi ona bakıyorum beslerken boğazlarına kaçmasın diye. Dediğin gibi sırayla uyansalar bi dert. Uyanmasalr ayrı dert. ufaktan kucağa alışmaya başladılarIkizlerim tsk sıkıntısı aynı anda ikisine birden yetişememek. Sırayla uyansalar bu sefer 24 saat bebekle ilgilenmek gerekiyor. Biraz buyuseler rahatlasak biz de
Çok şükür canım. İnşalah mama yı zamanla tamamen bırakırsınız. Bol bol da sütün olur emdikçee. Allah büyük dediğin gibi. Hiç doğurmayanlardan bile süt geliyor bebek emdikçe. Şifa olsun yavrunaİnşaallah canım stresten gitti sütlerimizama bu gün kendime söz verdim bebeğimide kendimi de rahat bıraktım çok şükür sütüm gelmeye başladı ama emmiyor bende sağıp veriyorum hem mama hem süt nasip artık sağlıklı olsunlar da Allah büyüktür
Valla biz de tek o işe yaradı göğüs ucunda hiç faydasını görmedim biraz pahalı bir pişik kremi oldu sadeceLansinoh pişik kremide oldu diosn
Allah yardımcın olsun canım ben de aynı durumdayım şuan kv ve abi var zaten anlatmıştım kv yi herşeye muhalefet yakında görümceler de gelecekmiş oğlanı çok özlemişler ay sonu düğün var o zamana kadar vakit geçireceklermis düğünden sonra da kv bebeğin durumuna göre diyor gitsem bile belki geri geliriz diyor valla bıktım kafayı yicem ya bunlarla kavga edecem yada oğlumu alıp baba evine gidecem çok bunaldımGitmicekler canim bana diyor bide siz tasinirsiniz artik memelekete diyor ben gidemem dedim oda ben bu yaşta nasil koyup gelim memeleketimi diyor
Çocuk doktoru ile konuştun mu canım bir gaz damlası falan verir belki benim oğlum ilk başlarda çok sakindi sonra gaz sancısı başladı gece gündüz yiyor bağırıyor kaka yapıyor bağırıyor en son acilde aldık soluğu gaz damlası verdi doktor şimdi biraz olsun rahatız uykusu düzene girmeye başladı kusması azaldı yavrum da rahat etti ben de ikimiz de dinleniyoruz yavaş yavaşDoktora sormadım canım normalde not aldım bir sürü şey bunu unuttum o ara bide azalmıştı bu boğulma olayı. Ama ilk seferde soracağım. Bende buzuki Orhan Osman açıyorum onla uyuyor canım bilmiyorum benimki saat başı emiyor öyle dakik ki.. geceleri bazen iki saat uyandırmadan uyuyor mesela dün gece iki saat uyudu sonra uyandı iki saat emzir gaz cikart döngüsüne girdik uykusu kaçtı. Ev zaten batsın yeterki yavrum iyi olsun ne yapayım
Öyle artık bende takmıyorum kv varken takıyordum şimdi sadece çocuğun odasını süpürüp toz alıyorum gerisine yetişemiyorum eşim geldiğinde beş dk duşa giriyorum bitti gitti ne yapayım
Canım karnını görsen patlayana kadar emiyor. Göğüs pompasiyla denedim 8dk da 160ml sağdı. Benim bebiş 10-15 dk emiyor. Ki bebeklerin emiş gücü makineden çok daha fazlaymış düşün. Zaten geri kusuyor yarısını uyku muyku kalmıyor
Dün gece iki saat aralıksız uyudu bayram yaptım resmen.. Hemen gittim kendime kahve yaptım( çok akıllıyım çünkü uyusaydum ya:) hemen ağız bezlerini utuledim bulaşıkları yerleştirdim. Hani iki üç saat aralıksız uyuyanlara görünce imreniyorum benimki hemen uyanıyor çıt sesine. İlk bebek ilk tecrübe gerçekten tadını çıkartamiyorum orası kesin.. bide gazlı bir bebe bizimkiler onunda etkisi çok ne yapalım sağlık olsun inşallah bu günlerde geçecek bebislerimiz büyüyecek
Memeden çekince sanki etini koparmış gibi ağlıyor canim. Mesela uykudan uyanıyor ya altı pis yada kaka/pırt yapmaya çalışıyor o sırada karnıda aç. Önce memeye saldırıyor ara veriyor pırt yaparken ağlıyor yine memeye davranıyor hemen devam ediyor. Altını değiştirsem memeden önce katılıyor resmen kıpkırmızı oluyor önce karnı doyacak illa. Bu sefer karnını doyuruyorum gaz alıyorum derken altı pis saatlerce duruyor. Bazen içim elvermiyor karnını doyurup hemen altını alıyorum. Bu seferde gazla birlikte kusmaya başlıyor alt alırken boğulma tehlikesi geçiriyoruz. Ah bilmiyorum ya benim bebişim mu böyle tek
Hayırlı olsun canım Rabbim analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallah sonunda gelmiş prenses sağlığı yerinde olsun da gerisi geçip gidiyor sadece enfeksiyon kaptırma yeterDo
Dogurdum kiulae. Su an kizim yanimda ve hastahanedeyizm geve 1 30 da hastahaneye geldim ondan önxe evde sanci cektim. 8 13 te kizim geldi normal dogumla. Anam agladi. Yirtildim 40 dakika dikis sürdp bende aerik siz dsünpn
Kız en azından boşa gitmediValla biz de tek o işe yaradı göğüs ucunda hiç faydasını görmedim biraz pahalı bir pişik kremi oldu sadece
Bebeklerim premature doğduğu için çocuklarala ilgili nerdeyse her alana görünmemiz gerektiği için şehir hastanesine başladık canım. İlk önce murat tutanç diye bi doktora aldım. Adam profösörmüş. İki kere göründük gayet iyiydi. sadece çarşambaları geliyomuş hastaneye. Ama şuan randevu yok. Şehir hastanesindeki bir çok doktorun yorumlarına bakmıştım. Eylem hanımın da baya iyi yorumları vardı. O zaman bulamamıştım randevu. Şuan var belki ona devam ederimmunzevimsi canim Bursa'da sürekli gittiğiniz bi dr var mı? Memnun kaldığınız
Ben hep doğumdan önce ikisini de eşit sevip eşit ilgilenebilir miyim diye korkuyordum. Eşit seviyorum ama eşit ilgilenemiyorum kızlarımdan biri çok yaygaracı en çok bağırana daha çok bakıyorum mecbur yoksa kafamız şişiyor. Biri daha sakin garibim o hep sıra bekliyor çok üzülüyorumBende öyleyim canım. Eşim yanımda genelde ama erkek adam sonuçta illaki tam olmuyor ne yapsa. Benim de hayalim tandem emzirmekti. Ama yerini ikisine aynı anda biberonla beslemek aldı. Bi ona bi ona bakıyorum beslerken boğazlarına kaçmasın diye. Dediğin gibi sırayla uyansalar bi dert. Uyanmasalr ayrı dert. ufaktan kucağa alışmaya başladılarkucakta uyumak istiyolar. Bide biberonu meme gibi kullanmak istiyolar bazen. 10 ml emip uyuyup 5 dk sonra uyanıp tekrar biberon istiyolar. Biberonla uyumak istiyolar bazen de. Sadece ağzında dursun istiyor kızım. Emzikte almıyor şuan. Alıştırmakta istemedim fazla yanlış mı yaptım bilmiyorum. Ama öyle ya da böyle ikiz bakmak çok güzel yine dee. bi onu izliyosun farklı karakter bi onu.
Çok şükür canım. İnşalah mama yı zamanla tamamen bırakırsınız. Bol bol da sütün olur emdikçee. Allah büyük dediğin gibi. Hiç doğurmayanlardan bile süt geliyor bebek emdikçe. Şifa olsun yavruna
Ben de senin gibi zor bi doğum yaptım ama grupta doğurmayanlar var diye çok ayrıntıya girmedim.İlk doğumum bu kadar zor olmamıştı.Sancı gelmeyince istenen açıklık da olmadı ve bende de yırtılma ve bi çok dikiş varDo
Dogurdum kiulae. Su an kizim yanimda ve hastahanedeyizm geve 1 30 da hastahaneye geldim ondan önxe evde sanci cektim. 8 13 te kizim geldi normal dogumla. Anam agladi. Yirtildim 40 dakika dikis sürdp bende aerik siz dsünpn
Kilo kaybni soyledim sanrm ondan..bir de goruntulu konsmada gogsu sikmami istedi 1 aylik annenin sutu fiskirmalydi sen kndi moralini bozarak olan sütün gelmesni engellyosn dedi. Dediklerni bugun uyglmya basldm ama herkes farkli bisy dyo bakalm nolck..cocuk deneme tahtasna döndüNerden anladı cnm sütünün az olduğunu?
Benim kızım da yaygaracı. Dokunsak ağlıyor. Emmek istiyor. Biberon ağzında gene ağlıyor. Ağladım mı da üstüne kata kata ağlıyor. Duyan dövdüm sancak. Şimdi banyo yaptırırken de ağlamaya başladı. Oğlum mazlum mazlum takılıyor. Hatta oğlum ağlarken kızım ağlamaya başlıyo bazen. Kızımın sesi çok çıktığından oğlum şaşkın şaşkın yüzüne bakıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah haksızlık ettiğimiz durumlar olmazBen hep doğumdan önce ikisini de eşit sevip eşit ilgilenebilir miyim diye korkuyordum. Eşit seviyorum ama eşit ilgilenemiyorum kızlarımdan biri çok yaygaracı en çok bağırana daha çok bakıyorum mecbur yoksa kafamız şişiyor. Biri daha sakin garibim o hep sıra bekliyor çok üzülüyorumdün uyumadı ikinciye acıktı sonra kustu o sırada cadı kızım uyandı. Sussun diye onu beslerken baktim sakin olan uyumuş. Yavrum aç uyudu diye oturdum ağladım
Tandem çok zor ya çok çaresiz kalınca mecbur yapıyorum o zaman da gaz çıkartmak sorun oluyor. En az biri kusuyor tandem sonrasında. Mamayla büyüyen çocuklar da var canım insan üzülür elbet ama bebeklerin gelişimini düşününce yine devam ediyorsun. Ben mama destekli gitmek istedim ama bebekler kabul etmedi. Ne zaman mama versem kustular piyasadaki neredeyse bütün markaları denedim olmadı. Şimdilik sütümün yetmesi için dua ediyorum yoksa mama da almıyorlar midelerini tamamen boşaltıp süt istiyorlar
Sana tavsiyem, kendi iç güdüne güven millete değil.Kilo kaybni soyledim sanrm ondan..bir de goruntulu konsmada gogsu sikmami istedi 1 aylik annenin sutu fiskirmalydi sen kndi moralini bozarak olan sütün gelmesni engellyosn dedi. Dediklerni bugun uyglmya basldm ama herkes farkli bisy dyo bakalm nolck..cocuk deneme tahtasna döndü
Gözümün önüne getirdim de bi çok komik yaBenim kızım da yaygaracı. Dokunsak ağlıyor. Emmek istiyor. Biberon ağzında gene ağlıyor. Ağladım mı da üstüne kata kata ağlıyor. Duyan dövdüm sancak. Şimdi banyo yaptırırken de ağlamaya başladı. Oğlum mazlum mazlum takılıyor. Hatta oğlum ağlarken kızım ağlamaya başlıyo bazen. Kızımın sesi çok çıktığından oğlum şaşkın şaşkın yüzüne bakıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah haksızlık ettiğimiz durumlar olmaz
Süt konusunda üzülüyorum gerçekten ama dediğin gibi mama ile beslenenlerde var. Allah nasip eder bir gün 3. Olursa onu doya doya emziririm. Çok erken belki ama hayalini kurmaya başladım.her mamayı kuamaları hem güzel hem kötü. Bizimkiler ilk bir buçuk ay sadece anne sütü aldılar. İlk mama verdiğimde öğürdüler falan ama kabullendiler. İlk olarak aptamil prematil almıştım. Küçük oldukları için. Sonrasında sma kullandım. Kabızlıkları arttı. Fitille yaptırıyodım. Hipp in yorumlarına baktım herkes memnun gerçekten işe yaradı. Çok şükür o sorunumuzda kalktı gibi. Allah seninde yardımcın olsun. Tek bakıyosun anladığım kadar. İnşallah sütün de bol bol gelir. Yeter. Rabb im büyük. İki evlada yetecek kadar süt verir. Şifa olsun yavrularına bu ara da hani diğer grupta tekmeleme resmi paylaşmışsın ya. O bizde de vaar bide yan yana yatırdığımızda ikisi de açsa birbirlerinin ellerini yakalayıp emmeye çalışmaları çok komik oluyor
Bna dr sag demişti. Simdi bu danisman sagma dedi. Rezene icin de bi dansman gunde 1 bardaktan fazlasi da ters tepki yapyo dedi. Humana aldm bi de malt icecegi..onlari denyorm. Stres yok degil suyu cok icyorm..cocuk doymuyo uyumuyo bn de uyuyup dinlnemyorm iyice strese gryorm sanrm. Sutu neden sagma dyorsnz onu cok merak ettm dansmna soramamstm araya laf girmstiSana tavsiyem, kendi iç güdüne güven millete değil.
Bol bol dinlen stres etme, bol su iç. Rezene iç ve kesinlikle sütünü sagma...
Bebeğin emdiğinde süt üretimi başlıyor cnm. Ama sütünü sagdiginda tek sütünü bosaltiyorsun. Yani üretmesine engelliyorsun, sütünün azaltiyorsun yaniBna dr sag demişti. Simdi bu danisman sagma dedi. Rezene icin de bi dansman gunde 1 bardaktan fazlasi da ters tepki yapyo dedi. Humana aldm bi de malt icecegi..onlari denyorm. Stres yok degil suyu cok icyorm..cocuk doymuyo uyumuyo bn de uyuyup dinlnemyorm iyice strese gryorm sanrm. Sutu neden sagma dyorsnz onu cok merak ettm dansmna soramamstm araya laf girmsti
Geçmiş olsun canım ya Allahın izmi ile birşey olmz inşallah süt korur.Kızlar merhaba yazdıklarınızı takip edemiyorum bş kaç gündür. Eişim covid pozitif cıktı ben negatifim ama kulucka süresinde olabilirmiş bi kaç gün sonra testi yenileyecegiz. Mahvpldum resmen cocuga bulasmasın diye maskeyle gezmekten. Psikolojim alt üst hem eşime bakıyorum hem uykusuzluk cocuga bak bulasır mı korkusu
Gözün aydın geçmiş olsun darısı başıma. İşte zaman geçtikçe kiloları da çok artıyor inşallah iyi olursun yazı bile yazamamışsın kıyamamDo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?