- 26 Ocak 2022
- 521
- 844
- 18
- 37
Ben şimdiden geceleri uyuyamıyorum yaDoğum yaklaştıkça gece uyuyamayan gruba sarar zaten. Ben son 1 ayda hiç gece yatamamıştım. Hatta bırak yatmayı sabaha kadar evi dolanıyordum. Dolanırken grupta takılırız artık
Ay öyle vallahi riskli oldugum icin evleri haftada bir eşim supuruyordu toto iş yemeyince gidip robot süpürge aldi bir başak burcunu asla tatmin etmiyor kendisi malesefHamilelikten sonra ben de çok saldım ev işlerini. Akşam işten geliyorum anca bulaşıkları yıkıyorum, arada lavoboları, çamaşırları katılıyorum. Görünen işleri yapıyorum açıkçası. İnsallah doğumdan sonra eski düzenimize kavuşuruz. Bu şekilde olunca içim rahat etmiyor ama içimden temizlik yapmak da gelmiyor
Beb mochi ve philipsin elektrikli gogus pompasini aldim ama onlari çantaya koymaya gerek oldugunu bilmiyordumO zaman manuel bir pompa alabilirsin. Bende Mothercare'in manuel pompası var, Lansinoh'un elektriklisi, mochi de bildiğin mochi. Mochi süt toparlama gibi. Bence sağım için Mochi işini görmez ilk etapta. Ben en çok manuelcarein manuelini beğendim. Şu kiralanan hastane pompaları varmış Türkiye'de. Belki hastanede ondan vardır. Onun için de iyi konuşuyorlar. Meme uçları yara olmasın diye doğuma yakın meme ucu kremine başlamak en iyisi. Artı o gümüş kapakları müthiş övüyolar, aynı acıyı bir daha yaşamak istemiyorum, ben de amazondan sipariş edicem o gümüş kapaklardan. Alabiliyorsan sen de al bence. Hem kreme başlıcam hem kapaklardan alıcam.
Ay bende aynıyım yaBen şimdiden geceleri uyuyamıyorum yaya baştan uyuyamıyorum ya 3 gibi uyanıp bir daha uyuyamıyorum sabaha karşı uyuyup sabah da bir türlü kalkamıyorum sonra. Rahat edemiyorum gece, bu viskoz yataklar hamilelik için iyi bir şey değilmiş onu anladım gömülüp kalıyorum dönemiyorum, yaylı sert yatak olsa belki daha rahat ederdim
Karantina bitince rahatrlarsin canımDoğru çalışınca zor gerçekten. En azından öyle günler nasıl geçiyor gidiyor anlamıyor insan, vakit hızlı geçiyor. Ben yoğunluk olmadığından gerçekten saracak yer arıyorum. 25. haftada takıldım sanki, günler geçmiyor gibi geliyor. Karantinanın bitmesine 3 gün kaldı. Bitince muhtemelen eski düzende benim de eskisi kadar vaktim olmaz.
Anneler günü konusunda bir şey yapmıcam. Annemi ararım belki. Sırpların öyle bir günü yok zaten. Anneler günü dedikleri bir gün var aslında 2 Ocak'ta. Ama anneler günü demeye bin şahit. Annenin bacaklarına ip doluyorlarmış, anne de serbest kalmak için çocuklarına para vermek zorundaymış. Ne tuhaf bir adet.
Kv ye niye almiyosunAnnemin dogumgunuye cok yakin. Dogumgunune hediye aliyoruz anneler gunune de bi cicek ciko bisi gonderioruz genelde. Kv ye bu yil bisi almicam
Bende olmazsa bluz bakayım diyordum da doğum gününde kv ye bluz aldım bakalimKendi anneme değil de kayınvalideme üst almayı düşünüyorum. Hem bana yardıma geldiği için hemde eşim pek düşünmez tek çocuk olduğu için mutlu olur diye. Kendi anneme kardeşlerim de alır sonuçta diye düşündüm
Ay hanımlar benimde aynı.Sola yatiyorum artık bacagim isyanda beni sal diyor sağa yatiyorum oğlum tepiniyor sanirim rahatsız oluyor ettim edemedin kalktim 2ye doğru evin içibde ruh gibi dolaniyorum resmen sahura erken kaldiricam bizimkileri sıkıldım
Bizde daha karar veremedimHanimlar listemizi unutmayalim. Isim cinsiyet netlesenler yazdirsin dolu dolu olsun listemiz
Sütün gelmiyor mu hemen ben hic makine kullanmadim hastanede bebek emdikce geldi sütüm benimdeAyni hastanede doğum yapacağım yine, elektrikli makine ve Lansinoh veriyorlar ama makine canımı çok yaktı. Sezeryan yaram geçti 40 gunde de gogsumun acısı gecmedi, elektrikli hastane tipi olandan korkuyorummochiyi ben yanlış anlamışım, iyi oldu
Mothercare in manueli ise yarıyor o zaman sagmak icin, mochi gibi değil anlıyorum. Gümüş kapak icin de aklında olsun bi tam gümus varmış bir de gümüş kaplama. Tam gümüş almak gerekiyormuş.
Normal hepside erkeni geçi yok aslinda saga donmek bi dert sola donmek bi dert wcye gitmek ayri bi dert amaan simdiden yoruldumAy hanımlar benimde aynı.
Uyku kalitem düştü.
Sağa dönüyorum uyaniyorum sola dönüyorum uyaniyorum. Her dönerken uyanıyorum artık
Biz çok erken mi başladık göbekler iyice sisince neyapacagiz
Hahaha valla ben de sıkıntıdan patlıyorum iş yoğunluğum eskisi gibi değil boşluğa düştüm nereye saracağımi şaşırdım. Burayı okuyorum yazcak bişe bulamıyorumBuradan çıkmıyorum resmen. Burada uyanıp burada yatıyorum. 9 saat bilgisayar karşısında çalışmam lazım, iş gelmezse yapacak şey arıyorum.. Bir de malum üzerine karantina sıkıntıdan patlayacak haldeyim. Mayıs, Haziran, Temmuz Annelerini de okuyorum , anlayacağınız sadece bizim başlıkla yetinmiyorum.Şu kanıya vardım, bizim başlık çok sessiz, biraz ruhsuz. Haziran, Temmuz anneleri doğumları yaklaştıkları için epey konuşuyor. Mayıs anneleri de sessiz. Ama onların geçerli mazereti var, çoğu doğum yaptığı için, nazar değmesin, bebekleriyle meşguller. Bizim başlıkta şöyle 1, 1.5 aya epey şenlenir inşallah.
Psikolojik mi benim ki acaba diyorum bazen ama cidden belim rahatsız ağrıyor hissediyorum ve bir sağ bir sol asla rahat değil hiç bir yatış pozisyonuAy hanımlar benimde aynı.
Uyku kalitem düştü.
Sağa dönüyorum uyaniyorum sola dönüyorum uyaniyorum. Her dönerken uyanıyorum artık
Biz çok erken mi başladık göbekler iyice sisince neyapacagiz
Yaa bende bayram dönüşü gidip yaptırayım hemenn geç kalmış olmam inşallah gerçi kanda enfeksiyon yok temiz idrar yaparken ağrı yanma falan da yok bol suyla günleri geçirip dönüşte koşayım hastaneye. Çok teşekkür ederimBenim de sağlık ocağında yapılan idrar tahlilimde lökosit pozitif çıkmıştı, doktor idrar kültürü istedi, üreme olmadı idrar kültürü temiz geldi, önemli olan o enfeksiyon yok dedi doktor.
Selam, ekledim.
Ya insana kafa dagitacak bir mesguliyet lazim. Olmuyor böyle. Depresyonda degilsindir hamilelik huznu diye bir sey de var. Gel gitler oluyor. Ben de duygusal degil sinirliyim. Arada gozum bir sey gormuyor, hicbir seye tahammül edemiyorum. Bunlar hep hormonlar Gun sayiyorum resmen, bir gun bir hafta gibi geciyor. Alisverise daha hic baslamadim. 30una kadar almis olmayi planliyorum gerekenleriHahaha valla ben de sıkıntıdan patlıyorum iş yoğunluğum eskisi gibi değil boşluğa düştüm nereye saracağımi şaşırdım. Burayı okuyorum yazcak bişe bulamıyorumşöyle akıp gidecek konular açın dahil olayım Alışveriş sitelerini geziyorum o kadar kararsız biri oldum ki hiç öyle değilimdir kıyafet filan almadım çocuğa daha. Sadece favori yapıyorum nerden alacağıma ne kadar ne alacağıma karar verirsem miss olcak mesela HM ürünleri bebek için hiç almadım hangi ayı ne kadar süre kullanırım diye düşünüyorum işte uzun süre giydiriliyo diyorlar filan öyle karmaşık haller benim ki Depresyonda mıyım nedir bazen ağlamaklı takıntılı haller. Daha bunun lohusalıği var
Yani koyan oluyor. Benim odamda kalan kadinin bebeği yogun bakimdaydi. Sagma makinesiyle sut sagip siringada bebege goturdu.Beb mochi ve philipsin elektrikli gogus pompasini aldim ama onlari çantaya koymaya gerek oldugunu bilmiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?