He bi de yurt disindan gelcek yani ayyy bela mi başina ya keske acik acik soyleseydin insallah gelmez canim bi de onla ugrasmazsinYok ailecek gelmiyorlar sadece 2 numara gelmek istedi benimle gidip benimle dönmeyi planlamışKi tek başına yapmamıştır bu planı annesi babasıyla beraber yapmışlardır. Bir de ben İstanbul'da lohusa halimle genç kız takip etmem gerekecekti yani ailesiyle gelse daha az başım ağır inan. Annem diyor zaten kesin Türk sevgili yapmıştır o yüzden gelmek istiyordur Cezayirli kızların Türk erkek takıntısı var da
Şimdi babası vizeye başvurmuş inşallah sadece kendisi içindirEşim benden daha sert bu konularda o da biliyor bu sene misafir kabul edemeyeceğimizi. Gelecekse de otelde kalsın, bu sene annenin evine hiç kimse gitmeyecek müsade etmem dedi bakalım ne olacak.
Aslında enişte çok iyi biri, annemin evi 2 katlı alt katta kalsa bize bir zararı yok ama biz rahat duruşmayız, annem illa ki akşam bir yemek verelim dicek. Aşağıdan bir şey lazım olsa rahat olmayacak. Başka zaman olsa başımızın üstünde yerleri var da böyle bir zamanda böyle düşüncesizlik olmaz
Bir de doğum bu, saati günü belli değil ki o varken doğum yapsam yine bir sürü sıkıntı.
Canim ben oksizinc alcam arkadaşim onu önerdi içerik konusunda çok hassastir ama oranli oldugunu bilmiyordum birde ilk aylarda kanguru öneriliyormu bir fikrim yok sling daha kullanişli gibi geldi suanKızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
Epidural beline igne takiyorlar uyuşturuyor omzunda bi tuş oluyor agridikça basiyosun agri kesici salgiliyor dogumdan sonra hissetmiyosun oyle bisey canim spinal de yine belde direk uyusturucu igne vuruyorlar tek seferlik sonradinda agri kesici vs olmuyorEpidural dediğiniz suni sancı mi
Ne gereksiz insanlar var. Napcakmissin bu bilgiyle acaba. Annene de cok gecmis olsun cok guzel sonuclar alip sagsalim eve donun insallahKızlar annem ameliyattan cıktı. İki bucuk saat filan sürdü . Herşey yolunda suan için. Kanama olmaması gerekiyormus. Umarım olmaz.
Her gören benim için geldik zannediyor. Hemsirenin biri ne kadar kaldı dedi 7 hafta filan dedim sezeryan olacagı için. Beklemez daha erken gelecek karnın asagıda dedi. Evet plasenta asagıda erken dogum riskimvar ama bu kadar da erken beklemiyordum
Ters dönmesiyle alakası yok, gösteriyorsa bebek görebilirdi. Ama diğer doktor kesin erkek demiş zaten. Bizimki her muayenede açıyor pipisini, doktor erkek demiştik dimi hala erkek diyor hep :)Bende 11 nisanda öğrendim doktor erkek dedi kesin pipisini görüyorum dedi ama 11 nisandan beridir hiç gidemedik zar zor rand3vu aldik bugun randevu günümüzdu bugunde hic sormadım bebek ters dönmüş dedi ya belli olurmuydu sormadım da
Cok geçmis olsun cnm sükür temiz cıkmış sonucları annenin10 yıl önce annemde böyle bir ameliyat geçirdi annemin durumu farklıydı kanser şüphesiyle rahim ve yumurtalıklar alındı ameliyat sonrası kanser olmadığı anlaşıldı çok şükür kısa sürede toparlandi inşallah annende kısa sürede iylesir canım normal doğumda deformasyon oluyor ama sezeryanda da olabiliyor annelik her türlü zor Rabbim kolaylıkla dogurmamizi nasip etsin inşallah
Çok sağol canım evet çok şükür temiz çıktı bulunduğumuz ilde jinekoloji onkoloji yoktu farklı bir ilde ameliyat oldu gidip gelmek annemi zorlamıştıCok geçmis olsun cnm sükür temiz cıkmış sonucları annenin
Bendede var malesef( ama görüntüsü korkunc değil, korkunc ağrısı var amakızlar genital bölgede varis oluşanınız oldu mu aynı pütürlü yapı mı oluşuyor o da normal doğuma engelmiş
Bende bebeyin kafası daha yukarıda. Doktorumda acele etme inmesi için. Varislerine çok baskı yapar ağrı olur dedi. Sizin kız döndümü? Benim kız inatçı qalibaBildiğim kadariyla topicte bende ve F Fatimeesss de var. Pütürlü bir yapı değil, aynı bacaktaki varisler gibi şişmiş kocaman olmuş damarlar. Genel olarak da bir şişkinlik oluyor alt tarafta ama varisler gözle görülebiliyor. Büyükse dokunduğunda elinle de hissedebikiyorsun damarları ve çok ağrı yapıyor malesef.
Cezayir'deki doktor ne kadar büyüdüğüne göre değişir dedi benimkilere bu şekilde kalırsa normal doğurabilirsin ama son aylarda baskıyla artarsa sezaryen tavsiye ederim patlama riskinden dolayı dedi. Türkiye'deki doktorlar ne yapıyor gidince görücem artık.
Travel sistem pusetini kemerle arabaya sabitliosun. Ya da pahali markalarin alt isofixli aparati oluyo o arabada sabit duruyo puseti ona oturtuyosun. Bebek oturmaya baslayinca oto koltugu aliosun. Yada 0 36 ay gibi bi oto koktugu aliosun mumkunse isofixli. Bebegi arabada ona oturtuosun. O zaman travel sistem arabaya da gerek yok bence kabin boy bebek arabasi alicaksin oh misTecrübeli annelere uzmanlik sorusunun =)
Simdi bebe yeni doğduğunda Oto koltuguna oturamiyor, pusete oturabiliyor ve puset de kemerle takılıyor, araba koltuguna sabitlenmiyor, Oto koltuğu gibi değil diye bir yorum okudum. Bebe arabası pusetli travel sistemler. Besafe markasinin Oto koltuğu için çok iyi referans aldım, araba için onu istiyorum ama bebek arabası aldigimda gelen puset ne olacak? Veya puset bebe iken kullanip, Oto koltuğunu daha ileriki aylar için mi alıyorum. Benim beynim yandıSevabina bilen bir aydinlatsin
Teşekkürler
Ama pusetli Oto koltuğu her markaya uyumlu değil bildiğim kadarı ile. Yeni dogani kabin boya oturtamam ?Travel sistem pusetini kemerle arabaya sabitliosun. Ya da pahali markalarin alt isofixli aparati oluyo o arabada sabit duruyo puseti ona oturtuyosun. Bebek oturmaya baslayinca oto koltugu aliosun. Yada 0 36 ay gibi bi oto koktugu aliosun mumkunse isofixli. Bebegi arabada ona oturtuosun. O zaman travel sistem arabaya da gerek yok bence kabin boy bebek arabasi alicaksin oh mis
Ters dönmesiyle alakası yok, gösteriyorsa bebek görebilirdi. Ama diğer doktor kesin erkek demiş zaten. Bizimki her muayenede açıyor pipisini, doktor erkek demiştik dimi hala erkek diyor hep
Bu aya kadar hala mi göstermedi cinsiyetini?Ters dönmesiyle alakası yok, gösteriyorsa bebek görebilirdi. Ama diğer doktor kesin erkek demiş zaten. Bizimki her muayenede açıyor pipisini, doktor erkek demiştik dimi hala erkek diyor hep :)
Tabi uymaz onu aldigin zaman ya tum set ayni marka alcaksin ya da yanina kabin alman mantikli olur. Kabinlerin tam yatani var bebegi icine direkt yatiriosunAma pusetli Oto koltuğu her markaya uyumlu değil bildiğim kadarı ile. Yeni dogani kabin boya oturtamam ?
Ne zor ismis yahuTabi uymaz onu aldigin zaman ya tum set ayni marka alcaksin ya da yanina kabin alman mantikli olur. Kabinlerin tam yatani var bebegi icine direkt yatiriosun
Rica ederim canim. Umarim icine en sineni olurNe zor ismis yahubiri olsa diğeri uymuyor, boşuna beynim yanmamis. Teşekkürler, fikrim oldu en azından
Ben bugun rossman dan babydream in bebek losyonu bebek yagı ve pişik kremini aldım bu konuyu cok arastırdım ve aldıklarımın hepsi temiz içerikli, anne bebek cantasını da civilden aldım cok beğenerek, okul cantası gibi değil ne cok buyuk ne cok kucuk asagıya foto bırakıyorumKızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?