Suni sanci adı üzerinde sanciyi doğal olarak değil de suni olarak başlatan ya da arttıran bir ilacın serumla vücuduna verilmesi ve doğal olarak sadece normal doğumda kullanılan bir yöntem.Epidural dediğiniz suni sancı mi
Ben cybex ana kucağı oto koltuğu almıştım. Küçük bir aparatla baston pusetime de takılabiliyordu. Bastonum çok aşırı hafif değildi (galiba 7 kg) ama basit bastonlara göre daha konforlu ve kışın da kullanıma daha elverişli bir modeldi. Neyse bu ana kucağı oto koltuğunu hem bebek arabasının üstünde yüzü bana dönük olacak şekilde kullandık, hem arabada, hem evde her odaya yanıma taşımada kullandım. Hatta 1 yaşındayken araba kiralayıp doğu Karadeniz turu yapmıştık. O zaman da çok rahat oldu. İçinde uyuyordu arabada indigimiz zaman hop elimize alıyorduk uyanana kadar içinde taşıyorduk.Tecrübeli annelere uzmanlik sorusunun =)
Simdi bebe yeni doğduğunda Oto koltuguna oturamiyor, pusete oturabiliyor ve puset de kemerle takılıyor, araba koltuguna sabitlenmiyor, Oto koltuğu gibi değil diye bir yorum okudum. Bebe arabası pusetli travel sistemler. Besafe markasinin Oto koltuğu için çok iyi referans aldım, araba için onu istiyorum ama bebek arabası aldigimda gelen puset ne olacak? Veya puset bebe iken kullanip, Oto koltuğunu daha ileriki aylar için mi alıyorum. Benim beynim yandıSevabina bilen bir aydinlatsin
Teşekkürler
Oksizinc %40 olanı pişik tedavisi için kullanıyorlarmış, %20 olanı da önleyici olarak. %40 lik olanın geçirmediği pişik yokmuş yorumlar hep o yönde millet FunClub kuracak nerdeyseCanim ben oksizinc alcam arkadaşim onu önerdi içerik konusunda çok hassastir ama oranli oldugunu bilmiyordum birde ilk aylarda kanguru öneriliyormu bir fikrim yok sling daha kullanişli gibi geldi suan
Bu çantada güzel duruyor. İnşallah kanguru bulursun birinden. Hem pahalı hem de kullanıp kullanmayacağın garanti değil. Bazı bebekler sevmiyormuş.En azından kullanamayacak olursan boşuna masraf etmemiş olursun.Çanta olarak resimdekileri aldım ben, sırt çantsı LCW, bebek arabası çantası Trendyol
Krem olarak da mustelanın yenidoğan setini aldım çantalı, yağı şampuanı kremi var indirimden bulmuştum. Sudocremi de aldım dursun o da dedim.
Kangurudan emin değilim belki arkadaştan yada kullanmayan birinden bulurum soracağım etrafıma önce
O dümdüz olanları çok kısa bir süre kullanabileceksin. Benim aldığım baston baya bir yatiyordu. Zaten ilk başlarda anakucagi gibi olan oto koltuğunu monte ettim o da gayet rahat bebekler için. Trevel sistem alan arkadaşlarımin hepsi 6. Ayda baston puset aldı bir tane daha. Ben tek arabayla her dönemi çok rahat atlattım.Bu çanta yeterli büyüklükte mi diyorsunuz kızlar,ben de şeye karar veremiyorum,travel sistem puset mi alsam,yoksa normal bebek taşıma çantası olan puset mi alsam,trevel de bebek dümdüz yaramaz rahat edemez gibime geliyor eğri büğrü bişey gibi sanki,beli meli ağrımasın yavrumun,taşıma puset dümdüz yatak gibi iyi olur diyorum,ama diğeri de arabaya bağlanıyor onunda o artışı var,siz ne düşünüyorsunuz?
Bu ürünler temiz icerikli ve nasıl bu fiyata mustela bunun 3 katıBen bugun rossman dan babydream in bebek losyonu bebek yagı ve pişik kremini aldım bu konuyu cok arastırdım ve aldıklarımın hepsi temiz içerikli, anne bebek cantasını da civilden aldım cok beğenerek, okul cantası gibi değil ne cok buyuk ne cok kucuk asagıya foto bırakıyorum
Demeeee bu da mı gol değilÇanta olarak bunu aldım. Pişik kremi olarak da mustela ve sodocrem aldım kullanacağım ikisinide. Ocsizinc kremi benim de kuzenim hemşire o önermişti baya iyiymiş ama ben detaylı araştırınca içeriği temiz değil diye bir yazı okumuştum. Çokta emin değilim.
Bel ağrısı yaptı falan yazanlar olmuş sen rahat kullanabildin mi? Ben de bel fıtığı da var ondan şüphede kaldım.Bende mamadus kanguru var yenidoğan aparatıyla beraber almıştım. Kolik bebekti evde gezdirme, mahallede bir yere gitmede kullanıyordum. Ama sıcaklarda pek çekilecek şey değil
Doğumdan sonra ilk iş kayropraktik uzmanına git. Yurtdışında aşırı yaygın Amerikan dizilerinde falan denk gelmişsindir belki, bizde son yıllarda yaygınlaştı. Yıllardır boşuna çekmişim diceksin. Tutulmusken gidince bile anında açıyor mucize gibi bir şey hem de bilimsel temelli.Bütün gün ölü gibi yattim belimden sag kalcama vuran ordanda bacaga inen siddetli agrilarim oldu ne üstüne basabildim ne uzerine yatabildim.. bel fitigi yine kendini hatirlatti.. magnezyum ,parol derken bu saat ettim .. beyin cerrahin yolu gorundu galiba bana biktim su fıtıktan her turlu hayatimi etkilemeyi başarıyo..
Bu çantayı da favorilere attımÇantamız bu. Bordo rengini 2 yıl kullandım hala sapasağlam bu bebede pembe renk aldık.
Pişik kremi musteladan şaşmadık. Ne olur olmaz diye küçük kutu sudokrem duruyor çok nadir kullanıyorum.
İlk bebede hep sling kullandım çok memnundum bunda da aynen devam. Hatta 1 yaşında dişleri çıkarken 6 tane birden çıktı ne ağrı kesici fayda etti ne diş eti kremi. Bebeği koydum slinge hemen sakinleşti uyudu kaldı. Diş dönemini öyle atlattık
Tetagil i Instagram'da herkesler pek bir övüyor ben de Cezayir'e dönerken alıp valize atayım diyorum.Aklınızda bulunsun o jeller ne kadar da bitkisel dense kullanmayin bebelerin diş etlerine ileriki zamanlarda zarar veriyor granüller var papatya özlü bizim onlar çok iyi oluyor doktorumuz o jellere çok karşı birde bebekler için ıslak mendil kullanımınada çok karşı hepsinde katkı maddesi var diyor ben kızımda hiç ıslak mendil kullanmadım pamuklu bezlerden hazırladım ayrı renklerde nereye gitsem hep onları kullandım hiç sıkıntı yaşamadım nasip olursa oğlumda da aynisini yapacağım
Doğumdan sonra genelde geçiyor diye biliyorum, ama benim kuzenimde geçmedi. Her adet döneminde acı çekiyorGeçmiş olsun canım Allah Şifa versin kendi kendine geçmezler mi ?
maşAllah3 kilo aldım ama nasıl oldu bilmiyorum diyet falan yapmıyorumbir zararı olacağını sanmıyorum doktorum başta beni motive etmek için bir hastasından bahsetmişti kadın hamilelik boyunca yaklaşık 10 kilo vermiş
rahatladım biraz5 kilo aldım bu aya kadar. Olmaz ben 1 kilo vermiştim geçen ayda. Doktoruma sormuştum sorun olmaz demişti
Doktor öyle söyledi canım, acele etme dönsün diye dahada zorlanırsın. Kilo alıp yeri dahada küçülür hiç dönmez diyede korkmaya başladımAy dönünce bir de başının ağırlığı gelecek varislere dimi. Ben onu hiç hesaba katmamıştım, dönse bir an önce diye düşünüyordum
Benim kız da inatçı çıktı hala yan gelmiş yatırıyor. Karnımın şekli bile bir garip yanlardan çıkıntılı gibiBöyle yan olunca da ayakları bir yandan kafası bir yandan yanlara baskı yapıyor, baya acıtıyor içerden matkapla deliyor sanki Her türlü acı çekmeye mahkumuz galiba Sağlıklı olsunlar da doğuma ne kaldı şunun şurasında zaten sabredicez biraz daha.
Yorumunuz cok açıklayıcı olmuş cok sağolun ALLAH razı olsun ben bebeğim doğar doğmaz görmeyi isterim tabi 2 dogumum da da öyle olduğu için normal dogum yaptığım için ama ignede beni korkutmuyor değil tam baygınlık iyi gibi ama rabbim hangisi hakkımızda hayırlısıysa onu nasip etsin insallahhSuni sanci adı üzerinde sanciyi doğal olarak değil de suni olarak başlatan ya da arttıran bir ilacın serumla vücuduna verilmesi ve doğal olarak sadece normal doğumda kullanılan bir yöntem.
Sezaryen olacaksan zaten sancı süreci hiç olmuyor, seni direkt ameliyata hazırlıyorlar. Burada da 3 seçenek var. Epidural ve spinal de beline iğne yapılıyor ve sadece belden aşağın uyuşuk oluyor sen ayık oluyorsun. Avantajı da bebeğini karnından çıkarır çıkarmaz kucağına veriyorlar sen baygın olmadığın için hemen bebeğinle iletişime girebiliyorsun. Bir de genel anestezi seçeneği var işte o da bildiğin ameliyat gibi seni bayılıyorlar bebeği karnından çıkarıyorlar sonra sen ayıldığında odana cikariyorlar, bebeğini de atıldıktan sonra kucağına alabiliyorsun.
Birde siz diyorsunuz ki epidural ve spinal bele iğne vuruyorlar belden aşağı uyuşuyor yani epidural dediğiniz için soruyorum suni sancida veriyorlarmi yarı bayginkenYorumunuz cok açıklayıcı olmuş cok sağolun ALLAH razı olsun ben bebeğim doğar doğmaz görmeyi isterim tabi 2 dogumum da da öyle olduğu için normal dogum yaptığım için ama ignede beni korkutmuyor değil tam baygınlık iyi gibi ama rabbim hangisi hakkımızda hayırlısıysa onu nasip etsin insallahh
Bana hiç sormadı cinsiyeti kendide hic birsey söylemedi vallaTers dönmesiyle alakası yok, gösteriyorsa bebek görebilirdi. Ama diğer doktor kesin erkek demiş zaten. Bizimki her muayenede açıyor pipisini, doktor erkek demiştik dimi hala erkek diyor hep :)
Anladım sagol canimEpidural beline igne takiyorlar uyuşturuyor omzunda bi tuş oluyor agridikça basiyosun agri kesici salgiliyor dogumdan sonra hissetmiyosun oyle bisey canim spinal de yine belde direk uyusturucu igne vuruyorlar tek seferlik sonradinda agri kesici vs olmuyor
ben kendimde taşıyabileyim diye fazla büyük almadım, minyonum fazla yük olmasın kendime :) ama içi açılıyor büyük baya.Bu çanta yeterli büyüklükte mi diyorsunuz kızlar,ben de şeye karar veremiyorum,travel sistem puset mi alsam,yoksa normal bebek taşıma çantası olan puset mi alsam,trevel de bebek dümdüz yaramaz rahat edemez gibime geliyor eğri büğrü bişey gibi sanki,beli meli ağrımasın yavrumun,taşıma puset dümdüz yatak gibi iyi olur diyorum,ama diğeri de arabaya bağlanıyor onunda o artışı var,siz ne düşünüyorsunuz?
Zaten bu agrilarin sonu tutulma kitlenme ilac fayda etmiyor yine dogm sonrasini nasil beklicem ki doktor gel demisti baksin bi simdilikDemeeee bu da mı gol değilÇanta kedili kedili çok şekermiş bayıldım
Bel ağrısı yaptı falan yazanlar olmuş sen rahat kullanabildin mi? Ben de bel fıtığı da var ondan şüphede kaldım.
Doğumdan sonra ilk iş kayropraktik uzmanına git. Yurtdışında aşırı yaygın Amerikan dizilerinde falan denk gelmişsindir belki, bizde son yıllarda yaygınlaştı. Yıllardır boşuna çekmişim diceksin. Tutulmusken gidince bile anında açıyor mucize gibi bir şey hem de bilimsel temelli.
Günaydın canmm.Günaydin kizlar uykusuz gecelerden selam sabaha kadar tepinen bir uşak var içimde bu geceleri benim agzima tükürecek sanirim gündüzde uyuyorbu ara kulaklarim aşiri hassaslasti her haltı duyuyorum vallahi son aylarda anne refleksleri gelisirmiş benimkiler gelişiyor
Benim oglanda ne gece diyo ne gunduz .. uykuyu unutturdu simdiden saolsunGünaydin kizlar uykusuz gecelerden selam sabaha kadar tepinen bir uşak var içimde bu geceleri benim agzima tükürecek sanirim gündüzde uyuyorbu ara kulaklarim aşiri hassaslasti her haltı duyuyorum vallahi son aylarda anne refleksleri gelisirmiş benimkiler gelişiyor
aa gerçekten duyma refleksi artıyor mu :) çünkü bende komşuların seslerini duymaya başladım, geçen müzik çalıyordu telefonumdan mı geliyor diye telefona koşmuştum :) garip sesler duyuyorum sanki bizim evin içinden geliyor gibi. önceden nasıl fark etmedim, duvarlar çok inceymiş diyodumGünaydin kizlar uykusuz gecelerden selam sabaha kadar tepinen bir uşak var içimde bu geceleri benim agzima tükürecek sanirim gündüzde uyuyorbu ara kulaklarim aşiri hassaslasti her haltı duyuyorum vallahi son aylarda anne refleksleri gelisirmiş benimkiler gelişiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?