2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Epidural dediğiniz suni sancı mi
Suni sanci adı üzerinde sanciyi doğal olarak değil de suni olarak başlatan ya da arttıran bir ilacın serumla vücuduna verilmesi ve doğal olarak sadece normal doğumda kullanılan bir yöntem.

Sezaryen olacaksan zaten sancı süreci hiç olmuyor, seni direkt ameliyata hazırlıyorlar. Burada da 3 seçenek var. Epidural ve spinal de beline iğne yapılıyor ve sadece belden aşağın uyuşuk oluyor sen ayık oluyorsun. Avantajı da bebeğini karnından çıkarır çıkarmaz kucağına veriyorlar sen baygın olmadığın için hemen bebeğinle iletişime girebiliyorsun. Bir de genel anestezi seçeneği var işte o da bildiğin ameliyat gibi seni bayılıyorlar bebeği karnından çıkarıyorlar sonra sen ayıldığında odana cikariyorlar, bebeğini de atıldıktan sonra kucağına alabiliyorsun.

Ben cybex ana kucağı oto koltuğu almıştım. Küçük bir aparatla baston pusetime de takılabiliyordu. Bastonum çok aşırı hafif değildi (galiba 7 kg) ama basit bastonlara göre daha konforlu ve kışın da kullanıma daha elverişli bir modeldi. Neyse bu ana kucağı oto koltuğunu hem bebek arabasının üstünde yüzü bana dönük olacak şekilde kullandık, hem arabada, hem evde her odaya yanıma taşımada kullandım. Hatta 1 yaşındayken araba kiralayıp doğu Karadeniz turu yapmıştık. O zaman da çok rahat oldu. İçinde uyuyordu arabada indigimiz zaman hop elimize alıyorduk uyanana kadar içinde taşıyorduk.

Arabada 1 yıl kadar yüzü arkaya dönük olacak şekilde kemerle sabitleyerek kullandık. Ekstra bir dikiz aynası alıp arabanın dikiz aynasından görecek şekilde taktik böylelikle ben de ön koltukta seyahat edebildim.

1 yaş sonrası için de başka bir oto koltuğu aldık. Kuala markaydı galiba bizimki. İsofix varsa arabada isofixli bir model tercih edebilirsin ama bence şimdiden almana gerek yok doğumdan itibaren kullanilan bir model almayacaksan zamanı gelince bakarsın.

Canim ben oksizinc alcam arkadaşim onu önerdi içerik konusunda çok hassastir ama oranli oldugunu bilmiyordum birde ilk aylarda kanguru öneriliyormu bir fikrim yok sling daha kullanişli gibi geldi suan
Oksizinc %40 olanı pişik tedavisi için kullanıyorlarmış, %20 olanı da önleyici olarak. %40 lik olanın geçirmediği pişik yokmuş yorumlar hep o yönde millet FunClub kuracak nerdeyse

Kangurularda yenidogan aparatı olursa doğumdan itibaren kullanılıyor. Sling daha az sıcaklatir dendi genelde.
Bu çantada güzel duruyor. İnşallah kanguru bulursun birinden. Hem pahalı hem de kullanıp kullanmayacağın garanti değil. Bazı bebekler sevmiyormuş.En azından kullanamayacak olursan boşuna masraf etmemiş olursun.

O dümdüz olanları çok kısa bir süre kullanabileceksin. Benim aldığım baston baya bir yatiyordu. Zaten ilk başlarda anakucagi gibi olan oto koltuğunu monte ettim o da gayet rahat bebekler için. Trevel sistem alan arkadaşlarımin hepsi 6. Ayda baston puset aldı bir tane daha. Ben tek arabayla her dönemi çok rahat atlattım.

Bu ürünler temiz icerikli ve nasıl bu fiyata mustela bunun 3 katı Oğlanı Zorlucenterın parkına götürünce Rossmana uğrayıp alayım ben de bunları madem. Şampuanı da temiz içerik mi acaba?

Bu çanta tam benim aradığım gibi bir model. Termal bölmesi var mı hani böyle içi aliminyum kaplı gibi olan bir göz?

Demeeee bu da mı gol değil Çanta kedili kedili çok şekermiş bayıldım
Bende mamadus kanguru var yenidoğan aparatıyla beraber almıştım. Kolik bebekti evde gezdirme, mahallede bir yere gitmede kullanıyordum. Ama sıcaklarda pek çekilecek şey değil
Bel ağrısı yaptı falan yazanlar olmuş sen rahat kullanabildin mi? Ben de bel fıtığı da var ondan şüphede kaldım.
Doğumdan sonra ilk iş kayropraktik uzmanına git. Yurtdışında aşırı yaygın Amerikan dizilerinde falan denk gelmişsindir belki, bizde son yıllarda yaygınlaştı. Yıllardır boşuna çekmişim diceksin. Tutulmusken gidince bile anında açıyor mucize gibi bir şey hem de bilimsel temelli.

Bu çantayı da favorilere attım Çok kullanışlı görünüyor her yerinde böyle gözü olan çantalara bayılıyorum en sinir olduğum şey çantanın içinde bir şey aramak çünkü
Tetagil i Instagram'da herkesler pek bir övüyor ben de Cezayir'e dönerken alıp valize atayım diyorum.

Şimdi bir çok markanın Bebek temizleme pamuğu var. Ben de onlardan aldım suyla onu ıslatıp temizlicem. Nispeten temiz içerikli bir kaç paket de ıslak mendil aldım onu da ancak dışarda oldugumuzda, uçakta falan kullanıcam inşallah. Biraz büyüdükten sonra zaten kaka yaptığı zaman poposunu direkt yıkıyorum ben.

Geçmiş olsun canım Allah Şifa versin kendi kendine geçmezler mi ?
Doğumdan sonra genelde geçiyor diye biliyorum, ama benim kuzenimde geçmedi. Her adet döneminde acı çekiyor
maşAllah Zaten fazla kilo bize zararsa almayalım hiç, ama insan tedirgin olmuyor değil. Sıcaktan dolayı iştahımda kesildi malesef
5 kilo aldım bu aya kadar. Olmaz ben 1 kilo vermiştim geçen ayda. Doktoruma sormuştum sorun olmaz demişti
rahatladım biraz MaşAllah canım Sende az kilo almışsın. Sıcaktan dolayı galiba iştahımı kesiyor

Doktor öyle söyledi canım, acele etme dönsün diye dahada zorlanırsın. Kilo alıp yeri dahada küçülür hiç dönmez diyede korkmaya başladım
Hep kızlar yapıyor bunu zaten Amin sağlıklı doğsunlarda acı çekmeye razıyız

Yorumunuz cok açıklayıcı olmuş cok sağolun ALLAH razı olsun ben bebeğim doğar doğmaz görmeyi isterim tabi 2 dogumum da da öyle olduğu için normal dogum yaptığım için ama ignede beni korkutmuyor değil tam baygınlık iyi gibi ama rabbim hangisi hakkımızda hayırlısıysa onu nasip etsin insallahh

Birde siz diyorsunuz ki epidural ve spinal bele iğne vuruyorlar belden aşağı uyuşuyor yani epidural dediğiniz için soruyorum suni sancida veriyorlarmi yarı bayginken

Ters dönmesiyle alakası yok, gösteriyorsa bebek görebilirdi. Ama diğer doktor kesin erkek demiş zaten. Bizimki her muayenede açıyor pipisini, doktor erkek demiştik dimi hala erkek diyor hep :)
Bana hiç sormadı cinsiyeti kendide hic birsey söylemedi valla

Günaydin kizlar uykusuz gecelerden selam sabaha kadar tepinen bir uşak var içimde bu geceleri benim agzima tükürecek sanirim gündüzde uyuyor bu ara kulaklarim aşiri hassaslasti her haltı duyuyorum vallahi son aylarda anne refleksleri gelisirmiş benimkiler gelişiyor

ben kendimde taşıyabileyim diye fazla büyük almadım, minyonum fazla yük olmasın kendime :) ama içi açılıyor büyük baya.
kendime çapraz boyundan takılan sadece cep telefonu koyulan küçük çantalardan aldım bide. çünkü hem sırt çantası hem büyük kol çantası taşınmaz artık. küçüğe telefonumu, minik cüzdanımı koyarım. kalan kendi eşyalarım, bebeğin eşyalarını sırt çantasında taşırım diye düşünüyorum. araba olarak ben travel sistem aldım, letgodan temiz uyguna bulmuştum. çok araştırmadım açıkçası, mamas papasın travel sistemi, kaliteli diye okuyunca aldım hemen kaçırmıyım fiyatı demiştim.

Zaten bu agrilarin sonu tutulma kitlenme ilac fayda etmiyor yine dogm sonrasini nasil beklicem ki doktor gel demisti baksin bi simdilik

Günaydın canmm.
enteresan olanı benimki hiç uyumuyor zıpır bu ya ben napcammmm Gündüz de hareketli gece de aynı oranda. Z...tim
Dün boyuna koşturma temizlik, hazırlık bebeğin kıyafetleri yıka ütüle belim ağrıdı. Yarın Kayseri'ye yolculuk var bı 10 gün ordayım doğurmadan eve gelirim inşallah. Toplam yaklaşık 7 kilo almış oldum. Ama ben kendimi çok hantal hissediyorum.
Ağır yaşamlar geliyor aklıma vallahi nasıl yaşıyorlar Allah yardım etsin yani.

Benim oglanda ne gece diyo ne gunduz .. uykuyu unutturdu simdiden saolsun

selam kızlar. uzun bi aradan sonra yine geldim. sonunda 32. haftaya ulaştık. yorucu aylardan sonra çalışmaz raporu bırakıp doğum iznimi başlattım.
tam keyif yapıcam rahatladım derken kan degerlerimde sıkıntı çıktı. gittiğim hastanedeki dahiliye ve kadın dogumcum artık takibini ve doğumunu burda yapamayız dedi.
hastane ve doktor araştırdık dün. aşağı yukarı belirledik. randevu alıp gidicez inşallah:)

umarım herkes iyidir:)

aa gerçekten duyma refleksi artıyor mu :) çünkü bende komşuların seslerini duymaya başladım, geçen müzik çalıyordu telefonumdan mı geliyor diye telefona koşmuştum :) garip sesler duyuyorum sanki bizim evin içinden geliyor gibi. önceden nasıl fark etmedim, duvarlar çok inceymiş diyodum

Günaydın Kızlar, İdrar tahlili ve kültürü yaptırdım. lökosit 21 çıktı en yüksek 5 olmalıymış geçen 13 çıktı munorol şase kullandım 2 paket geçmedi hatta yükselmiş. yanma ve kaşıntı da oldu var mı benim gibi yaşayan bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…