Menenjit özel değilmi yaGeçen hafta menenzit verem oldu sağlık ocağında onun için ödeme yapmadım alıp
9bin dediker bizede gss yaptirmak istemistim 24bin dediler aman parasini öderim daha iyi dedi eşimdeTamalayıcı sigorta için sormuştum anne ile birlikte bebek zorunlu oluyormuş birde senede 10 kere muayene olabiliyormuş çocuk da anne de bana cok az geldi onbine yakın istediler birde
Eds dene bence kaşik biberon çok yoruyorKızlar biz bir hafta enfeksion geçirdik. 17günde 270gr almış sadecedoktor enfeksiona göre dedi çokta önemli değil. Ama ben çok endişelendim. Sütüm çok emmiyor Mama takviyesini şırıngayla veren varmı acaba? Biberonu asla tolere etmiyor((
Biberon verirken bende meme reddi yaşadim şimdi parmakla eds yapiyorumSelamlar kızlar bizde 50gunluguz biberon meme gidiyorduk bir haftadır meme reddi yaşıyoruz ne yaparsam yapayım sütüm cogalmadi çocukta istemiyo doğal olarak başına gelen var mi
Aslında kovaladım bende evdenYa yalnız olmak nasıl mümkünsen superwoman misin? Ben eşimin eve geleceği saat dakika sayıyorum. Ki iki çocuğum da uysal bi dertleri yoksa. Adamın dışarıda bi işi var 3 haftadır yapamadı. Ağlarım kavga ederim iki adım uzaklasamaz evden. Ki zaten teklif dahi edemeyeceğini bilir. Çocuklardan sonra mum ettim adamı. Hasta olma lüksü bile yok. Eve gelince temizlik yapiyor tum gun calistigi yetmezmis gibi. Ben de cocuktan firsat buldukca yemek yapip camasir yıkıyorum. Sil süpür tuvalet hep onda. Sonra kızımın beslenmesini hazırlıyor. İki dk kıçının üstüne oturmuyor. Artı bi de ben çok korkuyorum evde aksamlari yalnız. Diyor siz uyuyunca yapıp geleyim diyorum mümkün değil yalnız kalamayız. Eskiden yalnız yaşıyordum ne olduysa bu yıl oldu. Korkmaya başladım. Bahçeli evde olsak tüm ışıklar açık olur tüm gece. Esine çok şanslı bi es olduğunu söyle. Senin gibi es bulmak kolay değil.
Bende hep yıkıyorum ıslak mendil kullanmıyorum. Büyük oğlumda da öyleydi dışarda da yıkıyordum awm benzinlik giriyorduk biryere bezi bırakana kadar. aslında kullandığın marka en iyisi ama olacağı varmıs canım üzme kendini bende 3-4gündür idrarında bi koku fark ediyorum sanki daha yoğun gibi koku aman aman rahatsız etmiyor ama var gibi. rengi sarı değil normal. Bezi de 4no kullanıyoruz bayadır yenide değiştirmedik bezden oldu desem. Aklıma kurt düştü şimdi acaba huysuzluğu ondan olabilir mi atak haftasındayızda. Başka ne belirti olmalı bi araştırayımMoralim çok bozuk ya sabahtan beri ağlayıp duruyorum. İdrar yolu enfeksiyonu kız bebeklerde olabiliyormuş, sen iyi temizlesen de olabilir demişti doktor. Ama dün akşam bir arkadaşım dedi ki, ıslak mendille silince mendilin bir tarafını kakaya buluyorsun, sonra katlayıp diğer tarafını temiz diye düşünerek tekrar sürüyorsun, ama aslında ıslak olduğu için içinde kalan kaka öbür tarafa da geçiriyor bakterileri.
Pamuğu kaynamış ılımış suyla ıslatıp silmeye çok üşeniyordum. Her yerde mümkünse yıkayın, olmadı pamuk kullanın, en son ıslak mendil diye yazıyordu biliyordum halbuki ama en temiz içerikli ıslak mendili kullanırsam sorun olmayacağını düşünmüştüm, waterwipes kullanıyordum.
Akşam o öyle diyince acayip vicdan azabı duydum, benim tembelliğim yüzünden küçücük çocuğumu hasta ettim, buncacık yavrum antibiyotik kullanmak zorunda kaldı. Bir iki haftadır huysuzdu anlayamadım hasta olduğunu, kim bilir ne acı çekti.
Bakamadım yavruma bilemedim, benim yüzümden diye diye ağlıyorum
Arkadaşım hollanda da zeka kartlarından bulamamıs birde pamuklu ağız bezi yok burada diyordu gelince aldı hep. Yine vitamin vs aldı kur farkından dolayı biberon emzik hep ucuza geldi onaAblam Turkiyeden kargo atacak. Hala yer varmış kolide. Orada olup burda olmayan bi seyler sipariş edicem. Aklıma bi şey gelmiyor. Oysaki burda okuyup almak istediğim cok şey oluyordu.
Gümüş kapak aldın mı? Bence en etkilisi o. Kremin öyle etkili olduğunu düşünmüyorm bende yaramadı en azındanMerhaba kızlar, biz yakında iki aylık olacağız ama göğüs ucu yaralarıma bir türlü çare bulamadım. İlk bir ay sütüm azdı sağıp verdim+mama destekli gittik. Sonra mamayı kestik. Bir aydır silikon uçla emziriyorum. göğüs uçlarım küçük kızım da silikonla daha kolay kavrıyor ama hala çok acı çekiyorum. Acaba silikon uçlar mı daha çok acıtıyor. Normal vermeye de cesaret edemiyorum çok canım yanar diye. Denemedğim krem yağ kalmadı. Tavsiyesi olan var mı?
Bizim ki doğduğu gun7n akşamında memeyi çekmedi, ben sıkınca emdi artistKaşık biberon için ikilemde kalmıştım çok sağol canım alırım bende
Mamayı pek sevmiyorsütüm olmasa çok üzülmem süt var emmiyor rahat şekilde ağzıma ver diyor benim arsız kızım
Önce kuru pamukla kakayı temizleyip sonra pamuğa mustelanın liniment diye bir şeyi var türkiyede satılmıyor, kuzenim yurtdışından getirmişti onu sıkıp onla silmeyi düşünüyorum. Onlar hep onunla temizliyor, hem temizleyen hem nemlendiren losyon kıvamında bir şey. Veya dışardayken filan kuru pamukla kakayı temizleyip en son ıslak mendille silmek olabilir diye düşündümBende aynı şekilde ya bi Kilo pamuk aldım ilkten hamileyken sonra biri yazmıştı böyle pamukla silmiş nerde yanlış yapmış bilmiyorum ama mantar olmuş cocugu korkumdan kullanmadım. Islak mendil kullanıyorum korka korka altını ıslak bırakmamaya çalışıyorum sildikten sonra oda kötüymüş. Benimki de ishal oldu. O yüzden zaten bir kerede 5 tane ıslak mendil kullanıyorum. Tekrar pamuk mu kullanacaksın canım
Evet en derin anda çeviriyorum 5 dakika sonra yine diğer tarafa alıyor engel koyuyorum uyanıp ağlıyor çözemedim bi türlü
Koyuyorum canım ama engeli fark edince çok ağlıyor uyanıyorKalın havlu veya battaniyeyi rulo yap, cocugun arkasına koy canim. Cenin pozisyonunda yatır bebeyi.
Özel bir poşeti var, yuvarlak bir açıklığı var poşetin, oraya yapıştırıyorsun, yapınca içine doluyorİdrarı kız bebekten nasıl alıyorlar
Biz girdik galiba ya cocuk 3 gündür uyusun diye gözünün icine bakıyorum valla o uyudu diye sırf tavuk gibi 10 da yatağa giriyorum resmen 4 saat kesintisz uyumak için12hafta atağına giriş yapan oldumu?
2.5 tog için çok fazla giydirmişsin 23 derecede. Birde hangi markanın bilmiyorm ama benım kullandıgım markanın 2.5 togu 18-20 derecede falan kullanılıyor. Sonra terletmeyesinKızlar bebeğin yattıgı oda 23 derece nem oranı %50 2.5 tog uyku tulumu giydiriyorum içine ince bi tulum üzerine de peluş battaniye örtüyorum daha doğrusu bacaklarına örtmüyor çünkü üstünü. Üşümez demi ?
Bence çok fazla canım. İçine en azından body giydirseydin. Tulum neden giydiriyorsun içine birde peluşla örtüyorsunKızlar bebeğin yattıgı oda 23 derece nem oranı %50 2.5 tog uyku tulumu giydiriyorum içine ince bi tulum üzerine de peluş battaniye örtüyorum daha doğrusu bacaklarına örtmüyor çünkü üstünü. Üşümez demi ?
Biraz fazla geldi bana. Icine askili zibin yeter ixerine de bisi ortmezdm benKızlar bebeğin yattıgı oda 23 derece nem oranı %50 2.5 tog uyku tulumu giydiriyorum içine ince bi tulum üzerine de peluş battaniye örtüyorum daha doğrusu bacaklarına örtmüyor çünkü üstünü. Üşümez demi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?