- 23 Ekim 2022
- 95
- 81
- 8
- 26
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #39.701
Menenjit aşısı. Rotavirüs aşısı gibi özel bir aşı devlet karşılamıyor
U uzaklardakiMenenjit aşısı. Rotavirüs aşısı gibi özel bir aşı devlet karşılamıyor
Hangi şüpheyle test yaptırmaya karar verdiniz belirtiler nelerdiMerhaba , yaklaşık 2 hafta önce kakası ile test yapıldı ve pozitif çıktı bizim sonucumuz .
Benim kızım da 1 haftadır öyle benim karnım da gurulduyor. Hiç geçmediBebişin karnı gurul gurul ya tavsiyesi olan var mı
evet şırıngayı tek seferde ilerletmeniz gerek diğer taraftan çıkması içinBasınçlı mı veriyorsunuz
Halen hasta ilaçlar kullaniyorz inşallah fayda eder.S.urfaNerdesiniz siz canim, bebegin hastaydi degil mi , nasil oldu ?
Tşk ederim düşünmeniz yeterli dualarınızı bekliyoruzSöylemeyi unutmuşum memeden sonra 60 ml. Ben de ortalama 120ml e denk gelecek şekilde memeyle mamayı ayarlıyorum
Allah kolaylık versin, bebişe de şifalar diliyorum inşallah bir an evvel iyileşir. Çok geçmiş olsun yapabileceğimiz bir şey var mı
Deprem her konuda hayatımızı mahfetti.Rabbim sonumuzu hayır eylesinBİR DEPREMZEDE OLARAK YAZIYORUM.. Merhaba kızlar bizim tayfadan hala kimler burda ? Beni hatırladınız mı ? Grubun çilekeş kızı. Ben yine ufak bi yazıp gideceğim..
Ben gaziantepde yaşıyorum ve deprem gününden sonra 3 aylık bebeğim artık meme emmek istemedi. Şuan artık hiç meme emmiyor.. halbuki memeyi çok severdi sürekli emzik niyetine emmek isterdi memede uyumak isterdi ama depremden sonra her memeye almaya çalıştığımda çığlığı basıyo çok ağlıyo ve sütüm çok azaldı göğüsüm çok küçüldü ve sarktı yumuşadı sütüm bitti biticek. Üstelik bebeğim kalpten rahatsız belki hatırlarsınız ve doktor demiştiki sadece anne sütü emsin anne sütü emdikce zamanla iyileşir inşaAllaah demişti. Bunun başka bir tedavisi yokmuş çünkü. Peki napıcam ben şimdi ?? Korku sütü verilmez derler o yüzden deprem günü sütümü veremedim arabada olduğumuz için de sağamadım da. Sonrasında da vermeye çalışsamda almadı.
Böyle bir zamanda millet canının derdindeyken kaynanam da hala devam ediyor sıkıntı çıkarmaya. Geçen gün yine kendisinin yüzünden boşanma derecesine geldik ve o an kendi kendime dedimki depremden şuan korkmuyorum.. benim burda yuvam yıkılıyo evimin yıkılmasını nasıl düşüneyim diye o günden beridir eskisi kadar korkmuyorum halbuki o korkunç geceye rağmen. Tabiki yine çok korkuyorum şuan zaten korkudan stresten uyuyamıyorum ama bana Allah yeter Allah’a sığınıyorum. Allahtan başka kimsem yok.
Eşim gil de kızı da senden alırım falan diye konuşuyolar ben hamile olmadan önce 9 ay boyunca psikiyatri tedavisi görmüştüm en ağır ilaçları iğneleri yemiştim ona güvenerek kızı senden alırız diye düşünüyolar. E benim hayat şartlarım desen annem yok babam evli imtihan dünyası işte.. bu psikiyatri konusunda bi bilgisi olan var mı?? Yani meme emen bebeyi annesinden asla ayıramazlar diye biliyorum o yüzden bişey yapamıyolardı diyemiyolardı emdiği sıra ama şuan artık emmediği için ona da güveniyolar benim önceki tedavi görmemede güveniyolar kızı da senden alırız diye. Bu konu hakkında sizce böyle bir şey mümkün mü ?? Lütfen bana çok dua edin olur mu?? Rahmetli annem gibi çok sabırlıyım. Çok sabrediyorum Rabbim aydınlığına çıkarsın. Şu depremleri artık durdursun inşaAllah gerçekten ne büyük acılara şahit oldum bilseniz dersiniz ki benim çektiğim de dert miymiş çok küçük derttlermiş dersiniz. Evladını kaybeden mi dersin anne babasını kaybeden mi dersin ailesini kaybeden mi dersin evi yıkılan mı dersin bu soğukta dışarda kalıp bankları söküp yakanı bile duydum.bir yandan Elimiz yüreğimizde diken üstünde yaşıyoruz her an sallanıcaz korkusu sallanınca artıcak mı korkusu. Bu psikolojiden nasıl düzelicez?? Bu artçılara nasıl alışıcaz hemde arada bir yükselen artçılar ?? Kaynanam gilin evinde kalıyoruz öleceksen beraber ölelim ayrı ayrıyken aklımız birbirimizde kalmasın diye düşündüklerinden.. Evimize nasıl gidicez nasıl alışıcaz normale nasıl dönücez?? Hiç ümidim yok artık normale dönebileceğimizden. Rabbim kimseye evlat, anne baba aile acısı göstermesin kimsenin yuvasını yıkmasın dağıtmasın..
Çok çok üzüldüm yazdıklarını okurken.. Rabbim güç kuvvet versin çok geçmiş olsun. Eşinle arandaki sorunlar sadece ailesi kaynaklı mı yoksa aranızda sevgisizlik güvensizlik vs. gibi şeyler de var mı ? Kusura bakma özel bir soru ama şunun için soruyorum. Eğer tek sorun ailesiyse aile yüzünden bütün kavgalar tartışmalar çıkıyorsa naçizane tavsiyem kimse için özellikle eşinin ailesi için yuvanızı yıkmayın. Demesi kolay diyebilirsin elbette ama emin ol ben de az şeyler yaşamadım hala daha yaşıyorum bütün lohusalığım bile ağlamakla geçti. Öncesinde de sürekli boşanmayı düşündüm ama tek sebep ailesiydi ikimizin arasında hiçbir sorun yoktu birbirimizi de çok seviyoruz. Erkekler gerçekten anlamıyolar anlasalar da geç anlıyolar. Ben sürekli anlattım ailesinin yanlış yaptığını kimi zaman güzel dille kimi zaman bağıra çağıra. En son bana hak verdi çok şükür. Şimdi karışmaz ailesini arıyo muyum seviyo muyum hiç söylenmez. Rabbim yuvanıza huzur versin bebeğiniz de var bir anlık duygularla ikinizin elinde olmayan sebeplerle yuvanızı bozmayın. He sevgide de eksiklik var mutlu değilim dersen evlenmek kadar boşanmak da hak o zaman başka. Ama iyice düşünün derim. Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm gerçekten.BİR DEPREMZEDE OLARAK YAZIYORUM.. Merhaba kızlar bizim tayfadan hala kimler burda ? Beni hatırladınız mı ? Grubun çilekeş kızı. Ben yine ufak bi yazıp gideceğim..
Ben gaziantepde yaşıyorum ve deprem gününden sonra 3 aylık bebeğim artık meme emmek istemedi. Şuan artık hiç meme emmiyor.. halbuki memeyi çok severdi sürekli emzik niyetine emmek isterdi memede uyumak isterdi ama depremden sonra her memeye almaya çalıştığımda çığlığı basıyo çok ağlıyo ve sütüm çok azaldı göğüsüm çok küçüldü ve sarktı yumuşadı sütüm bitti biticek. Üstelik bebeğim kalpten rahatsız belki hatırlarsınız ve doktor demiştiki sadece anne sütü emsin anne sütü emdikce zamanla iyileşir inşaAllaah demişti. Bunun başka bir tedavisi yokmuş çünkü. Peki napıcam ben şimdi ?? Korku sütü verilmez derler o yüzden deprem günü sütümü veremedim arabada olduğumuz için de sağamadım da. Sonrasında da vermeye çalışsamda almadı.
Böyle bir zamanda millet canının derdindeyken kaynanam da hala devam ediyor sıkıntı çıkarmaya. Geçen gün yine kendisinin yüzünden boşanma derecesine geldik ve o an kendi kendime dedimki depremden şuan korkmuyorum.. benim burda yuvam yıkılıyo evimin yıkılmasını nasıl düşüneyim diye o günden beridir eskisi kadar korkmuyorum halbuki o korkunç geceye rağmen. Tabiki yine çok korkuyorum şuan zaten korkudan stresten uyuyamıyorum ama bana Allah yeter Allah’a sığınıyorum. Allahtan başka kimsem yok.
Eşim gil de kızı da senden alırım falan diye konuşuyolar ben hamile olmadan önce 9 ay boyunca psikiyatri tedavisi görmüştüm en ağır ilaçları iğneleri yemiştim ona güvenerek kızı senden alırız diye düşünüyolar. E benim hayat şartlarım desen annem yok babam evli imtihan dünyası işte.. bu psikiyatri konusunda bi bilgisi olan var mı?? Yani meme emen bebeyi annesinden asla ayıramazlar diye biliyorum o yüzden bişey yapamıyolardı diyemiyolardı emdiği sıra ama şuan artık emmediği için ona da güveniyolar benim önceki tedavi görmemede güveniyolar kızı da senden alırız diye. Bu konu hakkında sizce böyle bir şey mümkün mü ?? Lütfen bana çok dua edin olur mu?? Rahmetli annem gibi çok sabırlıyım. Çok sabrediyorum Rabbim aydınlığına çıkarsın. Şu depremleri artık durdursun inşaAllah gerçekten ne büyük acılara şahit oldum bilseniz dersiniz ki benim çektiğim de dert miymiş çok küçük derttlermiş dersiniz. Evladını kaybeden mi dersin anne babasını kaybeden mi dersin ailesini kaybeden mi dersin evi yıkılan mı dersin bu soğukta dışarda kalıp bankları söküp yakanı bile duydum.bir yandan Elimiz yüreğimizde diken üstünde yaşıyoruz her an sallanıcaz korkusu sallanınca artıcak mı korkusu. Bu psikolojiden nasıl düzelicez?? Bu artçılara nasıl alışıcaz hemde arada bir yükselen artçılar ?? Kaynanam gilin evinde kalıyoruz öleceksen beraber ölelim ayrı ayrıyken aklımız birbirimizde kalmasın diye düşündüklerinden.. Evimize nasıl gidicez nasıl alışıcaz normale nasıl dönücez?? Hiç ümidim yok artık normale dönebileceğimizden. Rabbim kimseye evlat, anne baba aile acısı göstermesin kimsenin yuvasını yıkmasın dağıtmasın..
Erkekler ve aileleri :) darısı benimkinin anlamasına. Bizim de kişisel hiçbir sorunumu yok. Aramızdakı tüm sorun aıleso yüzünden çıkıyor. Aslında aılesi de kötü insanlar değil ama benim kocam, anne baba ve 10 kardeşin sorumlulugunu, çoluğunu çocuğunu,maddı manevı kendıne dert edindıgı ıcın dolayısıyşa sorun çıkıyor aramızda. Yanı kendınden 10 yaş büyük abisinin işine bile karışıyor öyle yapma şöyle yapalım diye. Yahu sanane be adam sanane. Çocuk mu karşındaki.Çok çok üzüldüm yazdıklarını okurken.. Rabbim güç kuvvet versin çok geçmiş olsun. Eşinle arandaki sorunlar sadece ailesi kaynaklı mı yoksa aranızda sevgisizlik güvensizlik vs. gibi şeyler de var mı ? Kusura bakma özel bir soru ama şunun için soruyorum. Eğer tek sorun ailesiyse aile yüzünden bütün kavgalar tartışmalar çıkıyorsa naçizane tavsiyem kimse için özellikle eşinin ailesi için yuvanızı yıkmayın. Demesi kolay diyebilirsin elbette ama emin ol ben de az şeyler yaşamadım hala daha yaşıyorum bütün lohusalığım bile ağlamakla geçti. Öncesinde de sürekli boşanmayı düşündüm ama tek sebep ailesiydi ikimizin arasında hiçbir sorun yoktu birbirimizi de çok seviyoruz. Erkekler gerçekten anlamıyolar anlasalar da geç anlıyolar. Ben sürekli anlattım ailesinin yanlış yaptığını kimi zaman güzel dille kimi zaman bağıra çağıra. En son bana hak verdi çok şükür. Şimdi karışmaz ailesini arıyo muyum seviyo muyum hiç söylenmez. Rabbim yuvanıza huzur versin bebeğiniz de var bir anlık duygularla ikinizin elinde olmayan sebeplerle yuvanızı bozmayın. He sevgide de eksiklik var mutlu değilim dersen evlenmek kadar boşanmak da hak o zaman başka. Ama iyice düşünün derim. Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm gerçekten.
Üff gereksiz sahiplenmeler. Benimkinde de var merak etme. He bide insan yerine koyulsa neyse yapsın dicem hayır takan da yokErkekler ve aileleri :) darısı benimkinin anlamasına. Bizim de kişisel hiçbir sorunumu yok. Aramızdakı tüm sorun aıleso yüzünden çıkıyor. Aslında aılesi de kötü insanlar değil ama benim kocam, anne baba ve 10 kardeşin sorumlulugunu, çoluğunu çocuğunu,maddı manevı kendıne dert edindıgı ıcın dolayısıyşa sorun çıkıyor aramızda. Yanı kendınden 10 yaş büyük abisinin işine bile karışıyor öyle yapma şöyle yapalım diye. Yahu sanane be adam sanane. Çocuk mu karşındaki.
Ben oldum canım 16sında oldum dün bitti ama kahverengiydi. İlk doğumda da 2 ay sonra olmuştum benSanırım adet görmeye başlayacağım.genelde bizde süt korur derler 1 seneden önce olmam diye bekliyordum. Ama 1 haftadır yoğun adet sancım ve kahverengi lekelenme var.
Aranızda adet olan var mı?
Aslında ben anlamadım . Sadece yeşil mukuslu kaka yapmaya başlamıştı ve uykuya dalmakta zorlanıyordu . Doktor kontrolünde doktor ,anne sütü alan bebeklerin arada yeşilimsi kaka yapmasının normal olduğunu söyledi ,o arada kızım kaka yapmisti ,Dr görünce laktoz intoleransi olabilir bir test yapalım dedi ve dediği gibi pozitif çıktı. Sanırım dereceleri varmış , bizim ki (+ + +) şeklinde .Hangi şüpheyle test yaptırmaya karar verdiniz belirtiler nelerdi
Inanın ben de sormadım. O an anlamadım pek ne olduğunu ,hiç beklemiyordum çünkü . Aynı şekilde süt ve süt ürünlerini yasakladı, bebeğin kilo alımı iyi olduğu için mama şimdilik gerek yok, önümüzde ki kontrolde duruma göre bakarız ,gerekirse laktozsuz mama başlarız dedi. Damla vermedi , ben sonradan kendim araştırınca damla oldugunu gördüm , dün mesaj atıp sordum ,alıp kullanalım mi diye , şimdilik diyete devam , önümüzde ki kontrolde tekrar test yapalım konuşuruz dediDoktorunuz ne tavsiye etti bize osicol damla verdi süt ve süt ürünlerini bana yasakladı ama zor oluyorsiz neler yapıyorsunuz doktora sormayı unuttum geçici bir şey mi ki ek gıdaya başlayınca yoğurt peynir falan veremeyecek miyim
Bizimki de muhtemelen alerjik kan testinde negatif çıktı ama sürekli bir gaz sancısı kusma var doğduğundan beri. Kakası da bazen mukuslu gibi her zaman olmasa da , dikkat edeyim diyorum geriye yiyecek bişey kalmıyor çok zorlanıyorumBanada yasak süt ürünleri
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum bebeğeMerhabalar hanımlar Depremden dolayı yaklaşık iki haftadır konteynır da kaliodk.Bebegim Çok kötü oldu soğuk aldı ishal oldu iki haftadır su gibi ishal günde 10 kez altını degisiyorz.İlaclar falan hepsi boş fayda etmedi.rabbim bebekli olup depremi yaşayanlara dahada zor.Tek duam birdaha yaşamamak.O korku o telaş berbat bişey sürekli sallantı haliBebeğim iki aylık iki haftada 5kilodan 4 200 kiloya düştü.İshal için bana bişey onerebilirmisnz
Gaz dan dolayı cogu sey yasak yiyemiyordum simdi bide sut urunleri eksildi ne yicem bende dusun dusun bulamiyorumBizimki de muhtemelen alerjik kan testinde negatif çıktı ama sürekli bir gaz sancısı kusma var doğduğundan beri. Kakası da bazen mukuslu gibi her zaman olmasa da , dikkat edeyim diyorum geriye yiyecek bişey kalmıyor çok zorlanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?