2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Peki kızlar rahim ağzı uzunluğu kaçıncı haftada ölçülmelidir doktorlar bazen herşeyi söylemiyorlar çünkü
Geçen hafta kanama oldu ölçmüştü o zaman sayı söylemedi ama sınırda dedi düzelmezse 14 haftada dikiş atarız yat evde dedi gönderdi bi kaç arkadaşımız yazmıştı ikili test olurken bakmışlar onada belki normali ikili test zamanıdır canısı

Ben iki doktora gitmiştim ikili test zamanı ikisi de ölçüm almıştı benden ense ve burun kemiği ölçümleri için hiç biri rahim ağzı uzunluğu ile ilgili bir şey görmedi acaba risk olmadığı için mi bakmadıkları için mi

Şimdi baktım böyle bi yazı var kuzum
Rahim ağzı yetmezliği yazıyo ama başlıkta onunla mı alakalı bilmiyorum
Muhtemelen baktı söylemedi sana
Yada risk görmediği için yapmamışda olabilir kontrolünde sor istersen yinede

Eklentiler

• Screenshot_20220607_164701.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 65
Peki kızlar rahim ağzı uzunluğu kaçıncı haftada ölçülmelidir doktorlar bazen herşeyi söylemiyorlar çünkü
Doktorunuz perinotolog değilse genelde doktorlar rahim ağzına bakıyor kapalı deyip geçiyor. Ölçüm yapmıyor. Ama önceden bununla ilgili bir risk yaşamışsanız o zaman ölçüm yapıyor. Benim erken doğum hikayem olduğu için perinotoloğa gidiyorum ve önümüzdeki kontrolden itibaren ölçmeye başlayacak.

Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Özellikle rahim uzunluğu seni rahatlatmıştır. Hep böyle devam etsin ve her seferinde güzel haberler al canım
Çok sağ ol canım tabi insan bir rahatlıyor inşallah dediğin gibi hep böyle gider hepimiz hep güzel haberler alırız inşallah

2li testten sonra bakılması tavsiye ediliyor ama genelde doktorlar bakmıyor önemsemiyor detaylı ultrasona kadar ölçülmüyor arada doktorunuzdan ölçmesini isteyebilirsiniz tabi
Doktordan sağlam bilgide buldum

Aynen canım iyi oldu ben de dinledim inşallah kimse yaşamasın ama oldu başımıza geldi bebişler için dayanacağız

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Hepimiz zor zamanlardan geldik tabi hepsi sınav şer gördüğümüz herşeyde bi hayır vardır şükür halimize

bende de oldu bu hfta aralıklı olarak. bu hafta kontrolde doktoruma sormayı planlıyordum
Ya bende de oluyor. Ben sordum da doktoruma. Enfeskiyon yoksa hormonal dedi enfeksiyon da olabilir diye düşündüm ama temizdi.
Benim özellikle o bahsettiğin büyük tuvalet sonrası oluyor. Hormonal diyip geçti benim doktorum.

Plesanta oluşunca yani 12. Hafta sonrası karından ölçülebiliyor buna serviks uzunluğu deniliyor. Ancak rahim ağzı kontrolü vajinal yapılıyor. (Açıklık var mi bebeğin baskısı ile açılma olabilir mi bakılıyor.) Bazen serviks uzunluğu yeterli olsa da (min 3 isteniyor) rahim ağzında açıklık olabiliyor. Durum bu

Kızlar allah aşkına bu sinir bu agresiflik sebebi nedir kendimle baş edemiyorum asla sürekli derin derin solumaktan başka bir şey yapamıyorum üstüne üstlük geçmişte yaşadığım atlamadığım olaylar tetikleniyor gün içinde bir postada onlara sinirleniyorum bu gidişle sinir küpü doğuracağım

Ben katil olup çocuğu hapishanede doğurcam diye korkuyorum

Ben katil olup çocuğu hapishanede doğurcam diye korkuyorum
yahu hiç sorma sabah uyandım okula gideceğim daha bir dakika olmuş uyanalı içimden bana geçen hafta "çocuğun mu oluyo iyice emekliye ayrıldın şimdi" diyen matematikçiye ağır laflar hazırlarken buldum kendimi

Benimki de söylemedi canım ikili test yaptırmadım gerçi ben fetal DNA yaptırdığım için ama muayenede yine de ense kalınlığına baktı doktorum normal dedi. Rahim ağzı kapalı düşük riskin yok dedi. Demek ki risk görmeyince ölçmüyorlar
Canım rahim ağzı açıklığına karından baktı benim doktorum kapalı dedi karından da söylüyor açık kapalı diye. Ölçü almadı ama risk görmediği için.

Benim kızımda 12. Haftada kanamam olmuştu. karından serviks uzunluğu iyiydi açıklık görülmedi ama vajinal muayenede yarım cm açıklık tespit edildi. Gittiğim perinatologda karından %100 sonuç alamazsın vajinal bakılır dedi.o yüzden vajinal bakılması bu açıdan önemli. Tabi risk olmayınca belki de bakılmadı bilemiyorum.

Geçmiş olsun parol alabilirsin canım parol ve minoset hamilelikte güvenli ve bu şikayetlere de iyi geliyor geçmezse veya daha kötü olursa doktora git.
Ben normalde 2 öğün beslenirdim aralıklı oruç gibi çünkü insülin direncine iyi geliyor ancak gebelikten beri öyle beslenmek bana iyi gelmedi yabi ramazandi ilk başlarda oruç bulantı birleşince sıkıntı oldu.1 aydır diyetisyen desteği aliyorum ve asla insülin direncime rağmen az sayıda öğün vermedi az az sık sık yiyorum ve iyi hissediyorum. Ama yediklerim kan sekerimi ziplaymayacak cinsten
Hormonlardan ötürü gerginiz farklı bir uğraş edinmek kafa dağıtmak en güzeli odaklanıp taktigimiz şeyleri büyütmemek için...

Kızlar çatlak için krem yağ kullanmaya kimler başladı ben bu zamana kadar hiç kullanmadım. Annem dün bi korkuttu beni işte senim göbeğin şişti su an farkında değilsin doğurunca göbek inince çıkar çatlaklar ortaya al hemen diye. Ben de en ucuz bio oil diye onu tercih ettim açıkçası. O bile 164 tl olmuş saka gibi

Ben lierac jel aldım. Biraz pahalı ama büyük bir ürün uzun süre kullanırım sanırım. Onun dısında boom butter vücut nemlendiricisini rutin kullanıyorum düzenli. Ekstra yağ kullanmak gerekli mi bilmiyorum ama.

Benim oluyor canım
Bende çok bulantı yaptı canım
Biz her gittiğimizde eşim videosunu çekiyor ultrasonun, tekrar tekrar izliyoruz sonra sadece biz değil anneanne, babaanne, teyze hepsine gidiyor video
Hahaha aynen bizim de hemen yayılıyor video

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…