2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
muayneye gittigin gün de sayiliyor canim. 17 sinde doluyor kontrol günün.

Canım hassas olmamız çok normal bu konuda arkadaşımız biraz keskin bir dille konuşmuş ama normal doğumların bile çoğunun artık normal olmadığı vs aslında ne yazık ki gerçek. Burda doktor keyfi sezeryana nasıl izin verir anlamıyorum gibi yorumlar da yapıldı ona hiç tepki gelmemişti benim dışımda hatırladığım kadarıyla. Tabiki herkes istediği tepkiyi vermekte özgür ve burda bizi olumsuz etkileyecek yorumlar bence de olmamalı ama tepki verilecekse her türlü müdehaleye verilmeli. Gerekirse doğum konusunda yorum yapmaktan kaçınmalıyız insanlari kötü etkilememek ve korkutmamak adına

Diğer açıdan şu da var canım, grubumuzun üyeleri dışında sanki akıl verme amaçlı gibi tek yorumlar geliyor. Kişi daha öncesinde bir merhaba dememiş, bizimle bir diyaloğa girmemiş. Adeta yorumu ortaya salıp gidiyor. Sonra herkesin keyfi kaçıyor. Daha önceki bahsettiğin konularda tepki veren arkadaşlarımız sizler gibi olmuştur doğrudur. Ama herkes her şeye yetişemez yorum olarak, malumun akan bir hayat var fırsat buldukça fikrimizi beyan ediyoruz.
Güzel bir grubumuz var her annemiz çok değerli kimsenin incinmesini istemeyiz, keyfimiz, sağlığımız yerinde olsun, sevgiler.

Ya kimin nasıl doğuracağı neden başkasını ilgilendiriyor anlamıyorum. Dikişin atılıp atılmayacağı ya da nereme atılacağı beni ilgilendirir. Ama her nasıl olacaksa olsun diğer doğum şeklini niye kötülemeye çalışıyorsunuz. Ya da illa bir fikir beyan etmek zorunda mısınız? Siz bilmiyorsunuz diye rahat normal doğum yapanlar yok mu sanıyorsunuz. Doğal doğum diye birşey var arkadaşlar hiç müdahalesiz. Lütfen artık şu konu kapansın ve herkes fikrini kendine saklasın.
Keskin bir dille konuşamaz kusura bakmasın. Makale okumuşmuş. Kimse kalkıp burada cahil cahil normal doğumla anneler bebekler ölüyor diyemez. 60larda yaşamıyoruz. Size zamanında birileri destek çıkmadı diye (o an öyle denk gelmiştir) şimdi şu cehalete beğeni bırakmayı savunmayın lütfen.

Normal canım, bugün doktora sordum dayanılmayacak hale gelmediği sürece endişenmeyin dedi. Benimde hep sağ kasık ağrıyor. Otur, kalk, uzan hep o ağrı var.
Benim de sağ kasık ağrısı sürekli benimle yani ara ara geçer gibi oluyor sonra yeniden başlıyor ama tabi dayanılmayacak gibi değil hafif bir ağrı ama doktorun da normal dediyse tamamdır çok takmayacağım kafaya yani inşallah

Sen niye bana çıkışıyorsun ki ben onu anlamadım? Ben sezeryan veya normal ikisi de kötülenmesin anlamında konuşuyorum. Kimse kötü etkilenmesin diyorum. Sezdigim kadarıyla arkadaşlar arasında genelde sezeryana farklı bir algı ve kötüleme var birkaç kişide. Normal doğuma yapilmamaliysa ona da yapılmamalı. Yorumumu tekrar okursan belki daha iyi anlarsın neyi savunduğum da sadece beni ilgilendirir

Neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz herhalde. O nedenle konuyu uzatmayacağım.

Hanımlar birbirimizi üzmeye hiç gerek yok kız kardeşleriz biz
Doğuma daha çoook var
Doktorlarımıza güvenelim normal planlayıp sezeryana
sezeryan planlayıp normale dönebiliriz

Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi gerisinin gerçekten hiç bi önemi yok
Rabbim şifamızı eksik etmesin

Bu sezeryan ve vajınal doğum politika gibi , kimse diğerinin kararını değiştiremez kanımca .

O yüzden hanımlar yorumlarını beğenmediğiniz kişileri görmezden gele tıklayarak sessize alabilirsiniz . Kimsenin sinirleri zıplamamış olur hem de cok zevkli

Ben insanların eleştirdikleri şeyleri kendilerinin yapmasını anlamıyorum ve saygısızlık yapıldığında ne yazık ki sessiz kalamıyorum. Kimse kimsenin ne dediğini anlamadan bol keseden sallamamalı, böyle insanlara tepki verilmeli bence. Biraz karakter meselesi yine de ben asla susamam malesef hiç öyle olamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…