2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Karakter meselesi dediğiniz şey geçenlerde savunulmadınız diye şuan üste çıkmaya çalışmanız.
Saygısızlık dediğiniz şey ben size "siz" diye hitap ederken sizin "sen" diye hitap etmeniz.
Bol keseden sallamak dediğiniz şey normal doğumların çoğunun artık normal olmadığını söylemeniz.
Eleştirdiği şeyi kendisinin yapması dediğiniz şey de her iki doğuma da saygılıyım derken normali kötülemeye çalışmanız ve bu konuda eleştirdiğimiz kişiyi savunmaya çalışmanız.
Yeterli oldu mu?

Kızlar cinsiyeti kız diye olsun diyen kayınvalidenizi duyunca bişey de ben paylaşayım 6 senedir bebek istiyorum bir çok düşüklerim oldu tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuç tekrar başladım tüp bebeğe en baştaaann ve embriyoları transferi beklerken doğal yoldan hamile kaldım çok şükür her neyse bu kadar zorluk görmüşken doktor bu hafta cinsiyete kız gibi dedi kayınvalidem duydu olsun dedi eşimin abisi aradı sordu o da olsun dedi Yani demek istediğim bu kadar zorlukları çekmişken bile (ki çekmeseydim de aynı şey) kız erkek ayırımı yapmak çok cahilce yani bi iğreti geldi inanın o OLSUN kelimesi kadar itici bi tepki yok

Hayır yeterli olmadı. Olay benim savunulmam mi burada sence? Normal doğumların çoğunun artık normal olmadığı derken kastedilen şey epidural, kesi, dikiş vs olması. Çoğunda bu şekilde zaten bunu kabul etmemek belirli bir gerçeğe gözünü kapatmak olur bu benim söylememle olan bir şey değil ki. Bu muymuş normal doğum kötülemek?
Eleştirdiğin şey arkadaşın keskin ifadeler kullanmasiyken seninle hiç muhattap olmayan birine neyi savunduğunun farkında değilsin derken sen keskin ifadeler kullanıyorsun. Yaptığı şeyin farkında olmayanın ben olduğumu düşünmüyorum.

Aslında burada kimsenin savunduğu doğum şekli önemli değil. Takım tutar gibi doğum tutmuyorum. Doktoruma güveniyorum, benim için iyi olana o karar verecek. Sezeryan derse tamam derim, normal yapabilirsin derse ona da tamam derim.

Ancak bahsi geçen şahıs "Bence sezeryan doğum daha mantıklı, en azından şeyime atılacaksa göbeğime atılsın dikiş" deyip yorumunu bitirseydi, kimse tepki göstermezdi. Hatta gülüp geçerdik.

Normal doğum yapacaklara "makale okumayan cahiller" ( hangi makaleleri okumuş çok merak ettim), yok efendim "normal doğumda anneler bebekler ölüyor" tarzı rahatsız edici fikirimsilerini eklemiş olması, kabul edilemez. Burada evladını kaybeden ve hala bunun travmalarını yaşayan, riskli gebe olan belki de belli sorunlardan dolayı sezeryan olması mümkün olmayan anne adayları var. Bu tarz talihsiz yorumları ısrarla savunmanın ve geri adım atmamanın kimseye faydası yok. Evet kalp kırmaya gerek yok ama alenen saldırgan ve itham edici yorumlara da benim tahammülüm yok.

Umarım ne şekilde olursa olsun herkes sağlıkla alır bebeğini kucağına.

Kızımda kayınvalidem o olsunu ben kanama ile hastanede yatarken duymuştum. Çok zoruma gitmişti. Bunun erkek olduğunu duyunca da işte kayınpederim erkek diye kurban keserler falan dedi. Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. Bu tavırları yüzünden oğlumla bağ kuramuyorum mesela. Zaten travmam vardı bana travma yarattılar. Sanki kız olsa kızım geri gelecekmiş gibi hissetmişim ne kadar yanılmışım. Ne sevindim ne üzüldüm. 3 gün eşyalara bakıp ağladım. Yine sahipsiz kaldı bornozu ayakkabıları dedim durdum. Anlıyorum yani seni. Ama zorla kavuştun. Hem önemli olan eşin. O ayırmazsa hiç dert etme. Benim eşim çok kız istiyordu. Kızımı duyduğunda da çok sevinmişti.

Nerde o binlerce ölen kadin, yarım yamalak bilgilerinizle insanları korkutmayin burda, sezeryan sonrası da emboli atıp ölen kadınlar da var tovbe Yarabbim, herseyin en kötüsünü söyleyip burda insanları korkutmaktaki amaç nedir ya, isteyen istediği gibi doğursun herkesin kendi tercihi, ama doğru tektir sen onu istiyorsun diye o doğru olmuyor

İnanın insanı yoruyorsunuz. Az önceki sallamalarınıza cevap vermek için yazdım. Daha fazla yazamayacağım size.

Ayrıca normal doğumda kesi vs olması da doğuma yardımcı olmak ve kolaylaştırmak adına yapılan bir müdehale şimdi sen bunların da kötü olduğunu söylediğimi falan düşünürsün aman. Kastettiğim sadece tamamen normal doğum olması artık daha zor. Bu kötü bir şey değil sonuçta teknoloji gelişti ve faydalanılmalı

Ya bizim halkımızda o olsunlar çok var. Ankara'da çalışıyordum kooperatif ortakları ve çalışanların çoğuda Çorum'luydu. Bir muhabbet arasında ortaklar memleketimi sordular Bursa dedim "olsun" dedi. Olsun mu dedim? Siz hiç Bursa'yı gördünüz mü? Cevap yooo Çorum'lu değilim ya yazık bana ay yazık

Görüyor ve artırıyorum saçma sapan bişeye kızıp “sizin çocuğunuzun olmasını istemiyorum” diyen bir kp var elimde. 3 aydır hala aramadı ve yarın babalar günü. Umarım gördüğümde progesteronlarıma yenilmem

"Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. "
Of be yavrum bitirdin beni, gözyaşlarımı tutamadım. Mekanı cennet Arya kuşun

Bir bursali olarak onlar bursayi gorse hayran kalir da neysetuttu memleket damarim simdi

"Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. "
Of be yavrum bitirdin beni, gözyaşlarımı tutamadım. Mekanı cennet Arya kuşun
Bizim bağımız çok kuvvetli ben biliyorum hamileliğimi de zaten onun d.gününde öğrendim. Aman sakın ağlamayın bebişler üzülmesin. Ben diyorum şimdi benim kız kıskançmış eşyalarını paylaşmamak için cennetten erkek bebek yollamış

Bi kere İskender leblebiyi döver tabi hamileliğin ilk 10 haftası leblebi tercih etmiştim o zaman belki değişebilirdi

Cansın sen hep böyle ol moraller yüksek olsun

Seni yerim gız vallaha bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…