- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.206
- 313
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #10.481
Karakter meselesi dediğiniz şey geçenlerde savunulmadınız diye şuan üste çıkmaya çalışmanız.Ben insanların eleştirdikleri şeyleri kendilerinin yapmasını anlamıyorum ve saygısızlık yapıldığında ne yazık ki sessiz kalamıyorum. Kimse kimsenin ne dediğini anlamadan bol keseden sallamamalı, böyle insanlara tepki verilmeli bence. Biraz karakter meselesi yine de ben asla susamam malesef hiç öyle olamadım
Hayır yeterli olmadı. Olay benim savunulmam mi burada sence? Normal doğumların çoğunun artık normal olmadığı derken kastedilen şey epidural, kesi, dikiş vs olması. Çoğunda bu şekilde zaten bunu kabul etmemek belirli bir gerçeğe gözünü kapatmak olur bu benim söylememle olan bir şey değil ki. Bu muymuş normal doğum kötülemek?Karakter meselesi dediğiniz şey geçenlerde savunulmadınız diye şuan üste çıkmaya çalışmanız.
Saygısızlık dediğiniz şey ben size "siz" diye hitap ederken sizin "sen" diye hitap etmeniz.
Bol keseden sallamak dediğiniz şey normal doğumların çoğunun artık normal olmadığını söylemeniz.
Eleştirdiği şeyi kendisinin yapması dediğiniz şey de her iki doğuma da saygılıyım derken normali kötülemeye çalışmanız ve bu konuda eleştirdiğimiz kişiyi savunmaya çalışmanız.
Yeterli oldu mu?
Kızlar cinsiyeti kız diye olsun diyen kayınvalidenizi duyunca bişey de ben paylaşayım6 senedir bebek istiyorum bir çok düşüklerim oldu tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuç tekrar başladım tüp bebeğe en baştaaann ve embriyoları transferi beklerken doğal yoldan hamile kaldım çok şükür her neyse bu kadar zorluk görmüşken doktor bu hafta cinsiyete kız gibi dedi kayınvalidem duydu olsun dedi eşimin abisi aradı sordu o da olsun dedi Yani demek istediğim bu kadar zorlukları çekmişken bile (ki çekmeseydim de aynı şey) kız erkek ayırımı yapmak çok cahilce yani bi iğreti geldi inanın o OLSUN kelimesi kadar itici bi tepki yok
Kızımda kayınvalidem o olsunu ben kanama ile hastanede yatarken duymuştum. Çok zoruma gitmişti. Bunun erkek olduğunu duyunca da işte kayınpederim erkek diye kurban keserler falan dedi. Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. Bu tavırları yüzünden oğlumla bağ kuramuyorum mesela. Zaten travmam vardı bana travma yarattılar. Sanki kız olsa kızım geri gelecekmiş gibi hissetmişim ne kadar yanılmışım. Ne sevindim ne üzüldüm. 3 gün eşyalara bakıp ağladım. Yine sahipsiz kaldı bornozu ayakkabıları dedim durdum. Anlıyorum yani seni. Ama zorla kavuştun. Hem önemli olan eşin. O ayırmazsa hiç dert etme. Benim eşim çok kız istiyordu. Kızımı duyduğunda da çok sevinmişti.Kızlar cinsiyeti kız diye olsun diyen kayınvalidenizi duyunca bişey de ben paylaşayım6 senedir bebek istiyorum bir çok düşüklerim oldu tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuç tekrar başladım tüp bebeğe en baştaaann ve embriyoları transferi beklerken doğal yoldan hamile kaldım çok şükür her neyse bu kadar zorluk görmüşken doktor bu hafta cinsiyete kız gibi dedi kayınvalidem duydu olsun dedi eşimin abisi aradı sordu o da olsun dedi Yani demek istediğim bu kadar zorlukları çekmişken bile (ki çekmeseydim de aynı şey) kız erkek ayırımı yapmak çok cahilce yani bi iğreti geldi inanın o OLSUN kelimesi kadar itici bi tepki yok
Nerde o binlerce ölen kadin, yarım yamalak bilgilerinizle insanları korkutmayin burda, sezeryan sonrası da emboli atıp ölen kadınlar da var tovbe Yarabbim, herseyin en kötüsünü söyleyip burda insanları korkutmaktaki amaç nedir ya, isteyen istediği gibi doğursun herkesin kendi tercihi, ama doğru tektir sen onu istiyorsun diye o doğru olmuyorArtık teknoloji ilerledi. Kimse normal doğum yapamıyor kolay kolay çünkü yediklerimiz ictiklerimizden ve hareketsizlikten kaynaklı fizyolojik yapılarımiz değişti. Bu şenlik benlik değil nesil nesilden daha değişik oluyor. Eskiden açıldı mı 10 cm diye kim kimi takip ediyordu. Şimdi aman açıldı aman gelecek aman kesik atalım. Normal olduğunu mu saniyorsunuz şuan ki normal doğumların. Yine uyusturulup yine kesilip yine dikisleneceksiniz. Çoğu doğum kusurları da normal doğumda gerçekleşiyor altını çizerim. Normal doğumda ölen binlerce kadın var memlekette. Önce sağlık
İnanın insanı yoruyorsunuz. Az önceki sallamalarınıza cevap vermek için yazdım. Daha fazla yazamayacağım size.Hayır yeterli olmadı. Olay benim savunulmam mi burada sence? Normal doğumların çoğunun artık normal olmadığı derken kastedilen şey epidural, kesi, dikiş vs olması. Çoğunda bu şekilde zaten bunu kabul etmemek belirli bir gerçeğe gözünü kapatmak olur bu benim söylememle olan bir şey değil ki. Bu muymuş normal doğum kötülemek?
Eleştirdiğin şey arkadaşın keskin ifadeler kullanmasiyken seninle hiç muhattap olmayan birine neyi savunduğunun farkında değilsin derken sen keskin ifadeler kullanıyorsun. Yaptığı şeyin farkında olmayanın ben olduğumu düşünmüyorum.
Ayrıca normal doğumda kesi vs olması da doğuma yardımcı olmak ve kolaylaştırmak adına yapılan bir müdehale şimdi sen bunların da kötü olduğunu söylediğimi falan düşünürsün aman. Kastettiğim sadece tamamen normal doğum olması artık daha zor. Bu kötü bir şey değil sonuçta teknoloji gelişti ve faydalanılmalıKarakter meselesi dediğiniz şey geçenlerde savunulmadınız diye şuan üste çıkmaya çalışmanız.
Saygısızlık dediğiniz şey ben size "siz" diye hitap ederken sizin "sen" diye hitap etmeniz.
Bol keseden sallamak dediğiniz şey normal doğumların çoğunun artık normal olmadığını söylemeniz.
Eleştirdiği şeyi kendisinin yapması dediğiniz şey de her iki doğuma da saygılıyım derken normali kötülemeye çalışmanız ve bu konuda eleştirdiğimiz kişiyi savunmaya çalışmanız.
Yeterli oldu mu?
Bence de yazmaİnanın insanı yoruyorsunuz. Az önceki sallamalarınıza cevap vermek için yazdım. Daha fazla yazamayacağım size.
Ya bizim halkımızda o olsunlar çok var. Ankara'da çalışıyordum kooperatif ortakları ve çalışanların çoğuda Çorum'luydu. Bir muhabbet arasında ortaklar memleketimi sordular Bursa dedim "olsun" dedi. Olsun mu dedim? Siz hiç Bursa'yı gördünüz mü? Cevap yoooKızlar cinsiyeti kız diye olsun diyen kayınvalidenizi duyunca bişey de ben paylaşayım6 senedir bebek istiyorum bir çok düşüklerim oldu tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuç tekrar başladım tüp bebeğe en baştaaann ve embriyoları transferi beklerken doğal yoldan hamile kaldım çok şükür her neyse bu kadar zorluk görmüşken doktor bu hafta cinsiyete kız gibi dedi kayınvalidem duydu olsun dedi eşimin abisi aradı sordu o da olsun dedi Yani demek istediğim bu kadar zorlukları çekmişken bile (ki çekmeseydim de aynı şey) kız erkek ayırımı yapmak çok cahilce yani bi iğreti geldi inanın o OLSUN kelimesi kadar itici bi tepki yok
Görüyor ve artırıyorum saçma sapan bişeye kızıp “sizin çocuğunuzun olmasını istemiyorum” diyen bir kp var elimde. 3 aydır hala aramadı ve yarın babalar günü. Umarım gördüğümde progesteronlarıma yenilmemKızlar cinsiyeti kız diye olsun diyen kayınvalidenizi duyunca bişey de ben paylaşayım6 senedir bebek istiyorum bir çok düşüklerim oldu tüp bebek tedavisi gördüm olumsuz sonuç tekrar başladım tüp bebeğe en baştaaann ve embriyoları transferi beklerken doğal yoldan hamile kaldım çok şükür her neyse bu kadar zorluk görmüşken doktor bu hafta cinsiyete kız gibi dedi kayınvalidem duydu olsun dedi eşimin abisi aradı sordu o da olsun dedi Yani demek istediğim bu kadar zorlukları çekmişken bile (ki çekmeseydim de aynı şey) kız erkek ayırımı yapmak çok cahilce yani bi iğreti geldi inanın o OLSUN kelimesi kadar itici bi tepki yok
"Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. "Kızımda kayınvalidem o olsunu ben kanama ile hastanede yatarken duymuştum. Çok zoruma gitmişti. Bunun erkek olduğunu duyunca da işte kayınpederim erkek diye kurban keserler falan dedi. Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. Bu tavırları yüzünden oğlumla bağ kuramuyorum mesela. Zaten travmam vardı bana travma yarattılar. Sanki kız olsa kızım geri gelecekmiş gibi hissetmişim ne kadar yanılmışım. Ne sevindim ne üzüldüm. 3 gün eşyalara bakıp ağladım. Yine sahipsiz kaldı bornozu ayakkabıları dedim durdum. Anlıyorum yani seni. Ama zorla kavuştun. Hem önemli olan eşin. O ayırmazsa hiç dert etme. Benim eşim çok kız istiyordu. Kızımı duyduğunda da çok sevinmişti.
Bir bursali olarak onlar bursayi gorse hayran kalir da neyseYa bizim halkımızda o olsunlar çok var. Ankara'da çalışıyordum kooperatif ortakları ve çalışanların çoğuda Çorum'luydu. Bir muhabbet arasında ortaklar memleketimi sordular Bursa dedim "olsun" dedi. Olsun mu dedim? Siz hiç Bursa'yı gördünüz mü? Cevap yoooÇorum'lu değilim ya yazık bana ay yazık
Bizim bağımız çok kuvvetli ben biliyorum"Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. "
Of be yavrum bitirdin beni, gözyaşlarımı tutamadım. Mekanı cennet Arya kuşun
Memleket be offf offfBir bursali olarak onlar bursayi gorse hayran kalir da neysetuttu memleket damarim simdi
Bi kere İskender leblebiyi döverYa bizim halkımızda o olsunlar çok var. Ankara'da çalışıyordum kooperatif ortakları ve çalışanların çoğuda Çorum'luydu. Bir muhabbet arasında ortaklar memleketimi sordular Bursa dedim "olsun" dedi. Olsun mu dedim? Siz hiç Bursa'yı gördünüz mü? Cevap yoooÇorum'lu değilim ya yazık bana ay yazık
Cansın sen hep böyle ol moraller yüksek olsunBizim bağımız çok kuvvetli ben biliyorumhamileliğimi de zaten onun d.gününde öğrendim. Aman sakın ağlamayın bebişler üzülmesin. Ben diyorum şimdi benim kız kıskançmış eşyalarını paylaşmamak için cennetten erkek bebek yollamış
Seni yerim gız vallaha bakBizim bağımız çok kuvvetli ben biliyorumhamileliğimi de zaten onun d.gününde öğrendim. Aman sakın ağlamayın bebişler üzülmesin. Ben diyorum şimdi benim kız kıskançmış eşyalarını paylaşmamak için cennetten erkek bebek yollamış
Deliyim ben ya raporum var idare edin.Seni yerim gız vallaha bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?