- 18 Nisan 2021
- 14.896
- En iyi cevaplar
- 1
- 46.494
- 548
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #10.501
Harika bir kadınsınDeliyim ben ya raporum var idare edin.Kına gecesi gibiyim. İnsanları önce ağlatıp sonra oynatırım.
Böyle vicdansız insanların ne dediklerini umursamamaya çalışın lütfen. Bebeğiniz size çok iyi gelecek inşallahKızımda kayınvalidem o olsunu ben kanama ile hastanede yatarken duymuştum. Çok zoruma gitmişti. Bunun erkek olduğunu duyunca da işte kayınpederim erkek diye kurban keserler falan dedi. Kızımın mezarına gidip özür dilerim annecim seni sevdiremedim ama ben seni çok sevdim dedim. Bu tavırları yüzünden oğlumla bağ kuramuyorum mesela. Zaten travmam vardı bana travma yarattılar. Sanki kız olsa kızım geri gelecekmiş gibi hissetmişim ne kadar yanılmışım. Ne sevindim ne üzüldüm. 3 gün eşyalara bakıp ağladım. Yine sahipsiz kaldı bornozu ayakkabıları dedim durdum. Anlıyorum yani seni. Ama zorla kavuştun. Hem önemli olan eşin. O ayırmazsa hiç dert etme. Benim eşim çok kız istiyordu. Kızımı duyduğunda da çok sevinmişti.
Ya bizim halkımızda o olsunlar çok var. Ankara'da çalışıyordum kooperatif ortakları ve çalışanların çoğuda Çorum'luydu. Bir muhabbet arasında ortaklar memleketimi sordular Bursa dedim "olsun" dedi. Olsun mu dedim? Siz hiç Bursa'yı gördünüz mü? Cevap yoooÇorum'lu değilim ya yazık bana ay yazık
Kızlar ben de BursalıyimmmBir bursali olarak onlar bursayi gorse hayran kalir da neysetuttu memleket damarim simdi
Bugünkü doktor kontrolünde AFP testi için ultrasonda bebeğin kafasında bpd mesafesini ölçtü sanırım şakaklararası mesafeymiş. Buna göre gebelik haftasını (16+3) yazdı ki normal gebelik haftamdan (15+5) ileriydi, doktor bunun normal olduğunu ve istenen bir şey olduğunu söyledi. Kan verdim ve sonuca dair raporun bir kaç gün içinde çıkacağını söyledi sonuç çıkar çıkmaz gösterip yorumlamasını bekleyeceğim.AFP testi için sadece kan mı verdiniz pazartesi bende yaptırıcam neye bakıyorlar başka hayırlısı olsun kızınızı sağlıkla büyütün inşallah
Ben hangisi saglikliysa o uygulanmalı diyorum. İstediğiniz yere çekip negatiflik almak isteyen sizsiniz bence. İSRARLA DOKTORU DİNLEMEYİP İSTEGİNİ YAPTİRMAYA CALİSANLARDAN BAHSETTİĞİMİ okuyup anlayabilirsiniz.Muayene olduğun gün de dahil.
Allah aşkına ne diyorsunuz siz? İsteyen istediği gibi doğurur. Siz ancak tercihinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Yok normal doğurunca anneler bebekler ölüyor falan, aşırı derecede rahatsız edicisiniz.
Öncelikle negatif etki yerine tabularla kurulmuş anneliği kısıtlayan elestireleri yiktigim için pozitif olduğumu düşünüyorum ki öyle. Sağlıklı olan neyse tavsiye veriyorsunuz hepiniz birer hekim gibi. Benim bahsettiğim görüşümü doğru kabul ettirmek değil normal doğumu kabul ettirmeye çalışan bireylerin kurduğu baskıyı dağıtmak. Mutlaka doğruymuş kısmı da doğru olan cümlelerim ağırlıkta evet. Akıl verir şekilde 'normal doğum yapmayanlar bana ters geliyor' diyenler konuşuyor bence. Asıl negatiflik anneliği sadece bu şekilde tavulastiranlar. Ben de herkes gibi ALTİ DOLU maddelerle fikrimi beyan ettim ve bu çoğu kadının istemediği halde zorlandığı durumdan kurtarır. Etik olmayan hiçbir kelime kullanmadım. Aksine etik olmayan şeylere karşı gayet güzel konuştum. Önceki yazılanlara bir bakım isterseniz. Nerden baktığınızla alakalı.B Bayanogrtmen Merhaba, öncelikle diğer arkadaşlarıma katılıyorum. Lütfen, kendi görüşleriniz "mutlak doğruymuş" gibi cümleler kurmayın. Platformumuz, etik kurallar çerçevesinde, diğer üyelerimizi yargılar veya akıl verir şekilde yorumları asla anlayışla karşılamıyor. Bir çok annemiz yeteri kadar zorlu olaylarla karşılaşıyor. Bu tarz görüşler bizleri daha çok strese sokuyor. Umarım üstümüzde bıraktığınız negatif etkinin farkında olursunuz.
Nasılda sonunda benim dediğim şeyi yazdınız. Sevindim DİRETMELER YUZUNDEN OLAN ŞEYLERİ YAZDİM BEN. Yazdıklarim korkulacak şeyler değil bilakis sağlıklı olan neyse size uyan neuse doktorunuz ne oneriyorsa onu yapın diyorum. Almak istediğiniz yeri alıp konusmayinNerde o binlerce ölen kadin, yarım yamalak bilgilerinizle insanları korkutmayin burda, sezeryan sonrası da emboli atıp ölen kadınlar da var tovbe Yarabbim, herseyin en kötüsünü söyleyip burda insanları korkutmaktaki amaç nedir ya, isteyen istediği gibi doğursun herkesin kendi tercihi, ama doğru tektir sen onu istiyorsun diye o doğru olmuyor
Üzgünüm ama insanların sözlerinizden neden rahatsız olduğunu anlayamanışsınız. Bir yığın cümle var. Ama egodan başka bir şey göremedim malesef.Öncelikle negatif etki yerine tabularla kurulmuş anneliği kısıtlayan elestireleri yiktigim için pozitif olduğumu düşünüyorum ki öyle. Sağlıklı olan neyse tavsiye veriyorsunuz hepiniz birer hekim gibi. Benim bahsettiğim görüşümü doğru kabul ettirmek değil normal doğumu kabul ettirmeye çalışan bireylerin kurduğu baskıyı dağıtmak. Mutlaka doğruymuş kısmı da doğru olan cümlelerim ağırlıkta evet. Akıl verir şekilde 'normal doğum yapmayanlar bana ters geliyor' diyenler konuşuyor bence. Asıl negatiflik anneliği sadece bu şekilde tavulastiranlar. Ben de herkes gibi ALTİ DOLU maddelerle fikrimi beyan ettim ve bu çoğu kadının istemediği halde zorlandığı durumdan kurtarır. Etik olmayan hiçbir kelime kullanmadım. Aksine etik olmayan şeylere karşı gayet güzel konuştum. Önceki yazılanlara bir bakım isterseniz. Nerden baktığınızla alakalı.
Biraz geç gördüm tek tek bakıyorum şuan yazılanlara. Benim de ilk gebeliğim 15+4üm ve bende de bugün aşırı şekilde oldu bebek büyük olsa elini flan sokup zorluyo derdimkizlar sizlerde de yani 15. haftada olanlar vajinada batma hissi (igne batiriyorlarmis gibi) sizlama gibi durumlariniz oluyor mu? 2 gundur var bu durum ve moralim bozuluyor) ilk gebeligim kizlar bu arada
Merhabaa hakkınızda hayırlısı olsun. Asker eşi misiniz acaba ?Kızlar merhaba bugün lojman başvuruları başlamış benim için dua eder misiniz lojman ya da apart hangisi hayırlısı ise Allah bana orada eşimle beraber oturmayı nasip etsin inşaAllahAllah hepinizden razı olsun şimdiden
Evet canım sen de öyle olmalısın Yiğit isminden anladımMerhabaa hakkınızda hayırlısı olsun. Asker eşi misiniz acaba ?
EvettEvet canım sen de öyle olmalısın Yiğit isminden anladım
Ya gerçekten whatsaap aile grubu gibi girip girip bakıyorum bana çok iyi geldi bu grup güç aldım resmen. Doğum hakkında yazılan şeyleri gördükçe kanım dondu gerçekten bir panik atak hastası olarak. Hamileliğin başlarında henüz bulantı tiksintilerle mücadele ederken doğumun kötü yanlarından bahsedilmesi talihsiz olmuş. Elbette bu bir gerçek eninde sonunda olucak bişey ama hep iyi dileklerle dualarla hangisi bebeğimizin ve bizim sağlığı için uygunsa o doğum olsun ama bence çoğu anne gibi herkes normal doğumu ister toparlanma süreci vs. daha kolay olduğu için tabi yine öncelik sağlık. Hepimiz en hassas en yoğun dönemlerimizdeyiz o yüzden kalp kırmaya gerek yok iyilik güzellik paylaşıp yayalımElbette birbirimize bu süreçte destek olabilmek ama en çok da bilmediğimiz şeyleri öğrenmek ve gereksiz şeyleri kuruntu edip kendimizi strese sokmamak adına bu platfotmdayız. Her arkadaşım birbirine yakın bir arkadaş sıcaklığında destek olmaya çalışıyor. Ailelerimizin hafife alabildiği bir sorunumuza bile çok dikkatli bir şekilde ilgilenip çözümler bulmaya çalışıyor. Bu çerçeveden çıkılıp birbirlerimizi zorlu diyaloglara sürüklediğimizi gördüğüm de emin olun üzülüyorum. Birden farklı karakterlerin bir arada olması kolay değildir bu doğa gereği bu şekilde. Ama çiçeklerimizi soldurmayalım güzel anneler, burada bulunmak keyif veriyor. Kimse strese girsin istemem. Nacizane yazmak istedim. Hepiniz çok güzel insanlarsınız. Yarın daha güzel bir gün olması dileğiyle, iyi geceler.
Bir erkek arkadaşımın annesi doğum hemşiresi emeklisi arkadaşımın eşi hamileyken ağrı varsa normaldir hatta iyi bişeydir bebeğin orda olduğunu ve yaşadığını iyi olduğunu gösterir demiş. Bana laf arasında bunu söylemişti ama öyle bir etki ettiki bana her ağrıda bu gelir aklıma endişeden ziyade mutlu olurum sonuçta hareketini hissetmiyoruz varlığını bize bu şekilde hissettiriyor anne burdayım diyor. belki sizlere de bendeki etkiyi yapar diye yazmak istedimKızlar sol kasığım ağrıyor, bebek de o tarafta. Normal mi?
Bu sekilde yazmanda hic hos bisey degil, normal dogumla cok olen var diye ne alakaArtık teknoloji ilerledi. Kimse normal doğum yapamıyor kolay kolay çünkü yediklerimiz ictiklerimizden ve hareketsizlikten kaynaklı fizyolojik yapılarımiz değişti. Bu şenlik benlik değil nesil nesilden daha değişik oluyor. Eskiden açıldı mı 10 cm diye kim kimi takip ediyordu. Şimdi aman açıldı aman gelecek aman kesik atalım. Normal olduğunu mu saniyorsunuz şuan ki normal doğumların. Yine uyusturulup yine kesilip yine dikisleneceksiniz. Çoğu doğum kusurları da normal doğumda gerçekleşiyor altını çizerim. Normal doğumda ölen binlerce kadın var memlekette. Önce sağlık
Ya ne alaka ya, nasil bir dusunce bu. Ordaki dikisle sezeryan dikisi ayni mi ya. Milletide bu sekilde konusarak korkutmaya calismayin. Normal olabiliyorsa neden olmasin illa sezeryanmi olmasi lazim teknoloji ilerledi diye nasil bi mantik anlamadim. Sende suan sanki sezeryan marifetmis gibi anlatiyosun bende ona sinir oluyorum.Katılıyorum. Sezaryen dururken hele ki epidural spinal normal doğum diretmesi çok saçma. Zaten artık kesilmeden uyusturulmadan normal doğum yapan sayısı yüz kişiden ikisi belki. Her iki durumda da dikiş atılıyor. Özel bölgeye dikiş atilmasindansa karna atılsın daha iyi. Marifet gibi davranıliyor sinir oluyorum. Ki normal doğum diye direten kaç anne hayatını ya da bebeğini kaybediyor okumuyorlar sanırım makale hiç
Dusunsene ilerde bu grup uyelerinden dünür olanlar oluyormusBiz bu kadar oğlana kız bulamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?