2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Normal canım ben 7.3 görüp fenalaştım bile. Doktoruma yazdım ayaklarını uzat dinlen. Düşük kan basıncı bebeğin güzel beslendiğine işaret olur dert etme ama bayılıp bir yerlerini vurma dedi
Aynen canım sende dikkat et lütfen ben o kadar görmedim daha ama Allah korusun yinede bebeğim beslensin yeter ki bunu duyduğuma sevindim

Gynoferon mu .ben kullaniyorum bulanti yapmadi ama afedersin cok kabiz yapti. Biraz ara verdim 5 gundur kullanmiyorum

Hayırlı olsun canım yeni işin bebiş uğuruyla geliyor
Ben de onu kullanıyorum canım ama mide bulantısı yapmadı tabi bütün Demir ilaçlarının kaçınılmaz sonu kabızlık yaptı

Canım bir şey soracağım sen serklaj olduğunda vajinal olarak rahim ağzı uzunluğun kaçtı
30 yada 33 sanırım kuzum o dönem doktor mecbur değilsin güvenli durumdayız ama 13 hafta çok uygun sonradan geç olabilir 1 hafta sonra kısalma olur mu bilemeyiz İstirahetlede normale dönebilir önlem amaçlı dikişte atabiliriz sen karar ver dedi
Kanamalarımda var zaten risk almak istemedim

Gozun aydin olsun canimm, saglikla gelsin pasamizzz

Anladım canım kanama olunca yapmıyorlar zaten iyi yapmışsın yaptırarak

Ben de hiç bulantı kusma olmadı cinsiyet ile bir bağlantısı olmadığını söylüyor tecrübeli anneler

Kizlar kabizligin bitmesi icin tuvalete cikabilmek icin ne yiyip icmemi tavsiye edersinizz veya siz neler yapiyorsunuz serii taktiiiikk
Lifli gıdalarla bol su tüketince kabızlık sorunu olmuyor bence bir de tuvalette ayaklarımın altına İKEA’nın mini taburesini koyuyorum bende işe yarıyor

Kizlarr buda benden guncel gobus fotosuu suan tam 18+2 oldukk. Varmi arttirann
Eki Görüntüle 3093090
Çok güzelsiniz

Kızlar ya burda herkesin cevap verip yazabileceği bir liste yapabiliyor muyuz kız ve erkek isim önerisi için mesela, anket yapıyoruz da soru cevap gibi olmuyor değil mi bilmediğimden soruyorum. Arada öneride bulunuyoruz birbirimize ama herkesin önerilerini toplu görebilsek faydası olurdu belki birinin bebişine kısmet olurdu diye düşündüm de, yapamıyoruz sanırım

Kizlar kabizligin bitmesi icin tuvalete cikabilmek icin ne yiyip icmemi tavsiye edersinizz veya siz neler yapiyorsunuz serii taktiiiikk
Bir arkadaş yazmıştı burada geceden suyun içine 2 3 kuru kayısı koyup sabah suyunu içip kayısıları yiyormuş. Diyetisyen tarifiymis deneyebilirsin. Bir de şimdi kayısı mevsimi özellikle yumuşaklarini tercih edebilirsin probiyotik yoğurtlar ve kefir de destekler bağırsaklarını
Hayırlı olsunhamileyken ise kabul etmelerini bırak teklif etmelerine daha da şaşırdım. Hamile çalışan istemez çogu işveren. Karın panelli olmayan hamile kıyafetleri baya kullanışlı oluyor ben keten pantolonlar aldım.karin panelli alırken de sadece yukarıda degil bel kısmında da ayar lastiği olmasına dikkat edin kızlar
Korkma 2. Trimestir için çok normal benim de bu şekilde hatta 8 4 bile oluyor bazen. Ani hareket etmemeye dikkat et her gün maden suyu içmeyi ihmal etme. Kan hacmimiz artığı için kalbimiz kan basıncını ayarlamak için zorlanıyor.bebege giden kan hiç kesilmediği için başka yerlerden çekiyor bu da ani tansiyon düşüklüğüne sebep oluyor.

Ben de hep bitirdiğim haftaya göre söylerim sonuçta yaşımizi da o şekilde ifade etmiyor muyuz? Bebekler ilk doğduğunda 1 aylık demiyoruz mesela bence doğru ifade bu şekilde 13. Hafta bitince tam 3 aylık oluyoruz mesela 17 bitince 4, 19 bitince 4 buçuk... Bu ay ifadesi zaten insanları aydınlatmak için. Genellikle haftayı anlamıyorlar özellikle büyüklerimiz halbuki gebelik haftalara ifade edilir ama büyükler için ay hesabına giriyoruz mecbur

hatta en net hesabı şöyle ekleyeyim

Eklentiler

• IMG_20220702_203959.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleme:
Canım o zaman 40 haftadan önce doğan bütün bebekler 8 aylık oluyor senin hesabına göre, 41. Haftada olursa 9 aylık oluyor sadece. Gebelik hesabı daha farklı bazı ayların 4 bazılarının 5 hafta sürmesi de saçma normal yaş hesabına göre ama gebelikte öyle. Trimesterlarin da hafta sayısı farklı 13-14-13 diye gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…