- 1 Ocak 2019
- 267
- 270
- 103
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #16.481
Yok hayır bebekliğinden beri bizimle olan kedilerSiz daha iyi bilirsiniz tabi ki ama aşılarını yaptırmayı öneriyorlar hep. Hiç olmadı iç dış parazit. Kuduz eğer ki dışarı çıkıp başka hayvanlarla bir araya gelmiyorsa bir şey olmaz tabi ki
Ben gecelik giyerim. Sezaryanda çok rahat oluyor. Kızımda da gecelik giydim hic zorlanmadim. Kisa kollu tercih etmistim. Aralikta dogmasina ragmen hic üşümedim. Yine kisa kollu alacagim. Çünkü kolda sürekli kelebek takılı olacak. Açık kalması işi kolaylaştırıyor.Kızlar peki siz doğumda ne giyceksiniz. Gecelik mi pijamamı illa lohusa takımı mı olmalı terliği flnbide korse nasıl olmalı
Aay canım elleri yüzündeydi sürekli kapattı yüzünü göstermediÇok normal o zaman canımyok mu resim sen de paylaş minik paşanın resmini
Kızlar bebek hareketi diyorsunuz ya benim oğlan poposunun üstünde zıplıyor buna eminim ama nasıl ispatlarım bilmem. Yok böyle bi vurma. Yani kızımda da çok hissederdim ben.O da çok hareketliydi anne karnında. Bu da öyle. Allahım doğduktan sonrasında da hareketli olsun ben bakarım ona.
Aa doğru onu hiç düşünmemiştim canım ama ben damaryolunu elime açtırıyorum genelde daha rahat hareket edebiliyosunBen gecelik giyerim. Sezaryanda çok rahat oluyor. Kızımda da gecelik giydim hic zorlanmadim. Kisa kollu tercih etmistim. Aralikta dogmasina ragmen hic üşümedim. Yine kisa kollu alacagim. Çünkü kolda sürekli kelebek takılı olacak. Açık kalması işi kolaylaştırıyor.
Kaç parça gecelik lazım peki canım hep 3 tane diye düşündüm ama yeterli olur mu acabaBen gecelik giyerim. Sezaryanda çok rahat oluyor. Kızımda da gecelik giydim hic zorlanmadim. Kisa kollu tercih etmistim. Aralikta dogmasina ragmen hic üşümedim. Yine kisa kollu alacagim. Çünkü kolda sürekli kelebek takılı olacak. Açık kalması işi kolaylaştırıyor.
Utangaç kuzum demek ki tüh doğumda göreceksiniz artık yüzünüAay canım elleri yüzündeydi sürekli kapattı yüzünü göstermedidoktor uğraştı bi kare yakaladı ama tam burnu dudakları net çıkmadı
İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız gönülden diliyorumYok canım onu yaptırmadım şuan bizi aşırı zorluyor çünkü
İnşallah bir şey çıkmaz bebeğinde. Biz ağlayıp üzüldükçe bebişlerde daha çok strese giriyor o da iyi bir şey değil. Benim de sırf ikili testim biraz riskli çıktı diye ne görseler hemen kötüye yoruyorlar. Aslında burun kemiği 2.9-3ten küçükse anomali ihtimaline bakılıyormuş bizim 4.1 ama anomali olabilir dendi kan testinden dolayı. Hayırlısı olsun hepimizin hakkında dediğiniz gibi. Allah hepimize sağ salim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahİnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız gönülden diliyorumbir yandan da çok üzülüyorum bu bazı gebeler için gerçekten yapılması elzem bir şey ama maalesef devlet fetal DNA testini karşılamıyor. Amniyosentez için de perinotolojiden sıra bul bulabilirsen. Tamamen özele mahkum ediyorlar. Bana da yaptır dediler karar vermiştim en son 6500 liraydı o da on gün önce falan şu an ben de vazgeçtim yaptırmaktan. detaylı ultrasona daha girmedim, ultrasonda her şey normal trizomi geçmişi var diye doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar , yaptır diye mecbur kılıyorlar. Günlerce düşündüm, ağladım. Detaylıda bir şey çıkmadığı sürece yaptırmayacağım. Hakkınızda en hayırlısı ve güzeli olsun
Yeter canim. Zaten dogum sonrasi giyiyorsun ve ben 1.5 gün sonra taburcu olmuştum. Ikinci geceliği bile cok kullanmadim. Pijama takımını aynen geri getirdim eve. Zaten ameliyattan 6 saat sonra kaldırıp yürütüyorlar ya sonrasında çok yatmadim. Sabahligi kullandim ayaklaninca.Kaç parça gecelik lazım peki canım hep 3 tane diye düşündüm ama yeterli olur mu acaba
Çok güldüm yaaRüyamda bebeği doğurmuşum bu haftada ama hastanede kalması gerekmiyor. Emziriyorum minicik giysiler alıyorum. Çocuğu termosa koyup taşıyorumburdan sonra koptu.
normal doğum olursa pijama rahat olur tabi ki. Ama sezeryanda ne yazık ki pijamayı giyip çıkarmak, tuvalete gittiğinde pijamayı indirmek eğilip çekmek oldukça güçBen gecelik değil pijama giymek istiyorum. Daha önce doğum yapmadım ama ne bileyim sanki pijama ile daha rahat edeceğimi hissediyorum. Çünkü fazla kilonun dezavantajı bacakların birbirine sürtmesi ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ne yapacağım bacaklarımı aça aça mı yürüyeceğim diyorum pijamayı seçiyorum
Bacaklar sürtmüyor.Ben gecelik değil pijama giymek istiyorum. Daha önce doğum yapmadım ama ne bileyim sanki pijama ile daha rahat edeceğimi hissediyorum. Çünkü fazla kilonun dezavantajı bacakların birbirine sürtmesi ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ne yapacağım bacaklarımı aça aça mı yürüyeceğim diyorum pijamayı seçiyorum
Canım biz şu şubatta verdik Nisan'da çıktı negatif diye görünüyordu. Hala çıkmamış olma ihtimali bile olabilir bence risk yoksa sonuç gelmiyor konusu kesin mi acaba, niye negatif demeyi kaldirsinlar ki çok saçma geldi bana. Aşırı uzayan süreçler bunlar bizim 2 ayı geçti çıkmasıKızlar içinizde aile hekimine SMA tarama testi veren var mı ?
Benim eşim 29 Nisan'da vermişti kan testini. Sonuç bi türlü gelmedi. Bugün tetanoz aşısı olmaya gidince sorduk.
Risk yoksa sonuç gelmiyormuş. Sadece taşıyıcı isen arayıp haber veriyorlarmış. Bilginiz olsun
Gecelik giyeceğim kesinlikle en rahatı o olur bence. 2 tane de korsem var benim kaliteli o yüzden almayabilirim pek kullanmadım onları normal zayıflama korsesiydiKızlar peki siz doğumda ne giyceksiniz. Gecelik mi pijamamı illa lohusa takımı mı olmalı terliği flnbide korse nasıl olmalı
Fetal DNA yaptirabilseniz çok iyi olurmuş canım içiniz rahatlardi ama tabi koşullar herkes için aynı olmuyor ücreti fazla ne yazık ki. Devlette de yapılabiliyor diye bir duymuştum bir araştır istersen bazı şartları mi vardı ne inşallah vardır öyle bir şey ve yaptirabilirsinDetaylı ultrasonumuz vardı kızlar bugün. 21+0 tam haftası. Burun kemiği 5 olmadı gerekirken 4.1 çıktı bu down riskini arttırır dedi doktor çok üzüldümbir de beynin ön loblarında sıvı birikmesi normal sınırlar içinde ama üst sınıra yakın dedi takip edilmesi lazım dedi böyle kalırsa sıkıntı yok ama ilerlerse bu da down riskini arttırır dedi amniyosentez önerdi yaptırmayı düşünmüyoruz eşimde bende. Ama kafam çok karıştı ne düşüneceğim bilmiyorum
Kız ben 2 kilo almıştım aynı öyleydi göbeğim şimdi daha da büyük tartilmiyorum bu araAy müthişbizim seninle sata göre aramızda 2 gün var. Ben de seni görene kadar göbeğim var sanıyodum meğer gaz ödem gibiymiş ya benimki kaç kilo aldın kuzum çok merak ettim kaç kiloda böyle cıkıyor.
Canım ben geçen bakmıştım iki çeşitti bi iyice göbeği tam kapatacak tarzda uzundu. Bi tanesi de ona göre daha kısa külottu. Hangisi daha kullanışlı olur diye düşünmüştüm senin hanginden
Sen doğumda öğreneceksin sanırım canımBenim gibi cinsiyet öğrenmeyen kaldımı acaba kaç kişiyiz
Aynen.Hastanenin lohusa pedi o kadar genis ve büyüktü ki nerdeyse insanin sırtına kadar çıkıyorBacaklar sürtmüyor.Çünkü arana kocaman bir pamuk yığını koyuyorlar
Beni de 1 ay sonraya çağırdılar. Salı günü 1 ay doluyor, gidip 2. yi yapıcam inşaallahTetanoz aşısı olan arkadaşlar ikinciye ne zaman çağırdılar sizi ben bugün oldum bir ay sonrasına randevu verdiler aksi gibi benim iki gün öncede ayağıma çivi battıTüm aksilikler beni buluyor rabbim başka dertlerden korusun güzellikle devam etsin bundan sonra inşallah
Bana da sanki hemen ayaklanırmışım gibi geliyor peki bir soru daha canım 2 gecelik 1 pijama mı yoksa 3 gecelik mi tavsiye edersinYeter canim. Zaten dogum sonrasi giyiyorsun ve ben 1.5 gün sonra taburcu olmuştum. Ikinci geceliği bile cok kullanmadim. Pijama takımını aynen geri getirdim eve. Zaten ameliyattan 6 saat sonra kaldırıp yürütüyorlar ya sonrasında çok yatmadim. Sabahligi kullandim ayaklaninca.
En nefret ettiğim ve yazları elbise etek giydiğim zaman kaçamadığım durumBen gecelik değil pijama giymek istiyorum. Daha önce doğum yapmadım ama ne bileyim sanki pijama ile daha rahat edeceğimi hissediyorum. Çünkü fazla kilonun dezavantajı bacakların birbirine sürtmesi ve bu beni çok rahatsız ediyor. Ne yapacağım bacaklarımı aça aça mı yürüyeceğim diyorum pijamayı seçiyorum
Ben daha detaylı ultrasona bile girmedim canım 2 hafta sonra gideceğim ardından kendi doktoruma gideceğim o zaman sorarım herhalde ama 24-28 arasında yapılıyormuş detaylı ultrasonların bence yanılma payı illa vardır kalpte midede böbrekte beyinde parlaklık filan görüyorlar sonra zamanla kaybolabiliyorKızlar benim de bugün kontrolüm vardı. Kalp ve beyine tekrar baktı bir sorun görmedi çok şükür.
Bu detaylı ultrasonların yanılma payı varmıymış? Bi bilginiz var mı bu konuda?
Bir de ben şeker yüklemesini soracaktım tamamen aklımdan çıkmış. Doktorum da bu konuda bir şey söylemedi.
Demir’e artık kesin başlamam gerekiyormuş. Farklı bir ilaç yazdı, umarım içebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?