2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba arkadaslar 21.haftamdayım ayrıntılı ultrason yaptırdım.ense kalınlığı 6.43 çıktı.Burun kemiği var ölçümü normal.Doktor down sendromu riski olabilir dedi.Böyle olup amniyosentez yada fetal dna yaptiran var mi. sağlıklı doğum yapan var mı cevrenizde. ikili test ölçümlerim normaldi kan testinde de düşük risk çıkmıştı.

Sen deyince baktım favorilere şunu eklemişim minies acaba iyi midir peki bu bebek bakım örtüsünden kaç paket lazım bez gibi çok mu giden bir şey

Ben ters cevirip su gecirmez kısmını yukarı getirerek kullanıyordum sonra da siliyordum o muşamba kısmını uzun uzun kullandım devir tasarruf devri yanı bi 10 tane idare etti 1paket yetti bana

Merhaba benim okuduğum kadarıyla ense kalınlığı ölçümü daha erken haftalarda yapılıyor. İkili test sonuçları da o erken haftadaki ense kalınlığı ile bilrlikte değerlendiriliyor. Ben 22. haftada ayrıntılı ultrasona girdim, bir ense kalınlığı ölçümü yapılmadı. Yaş nedeniyle sadece fetal dna testi yaptırdım, o dönemde araştırmıştım. Down sendromunun tek belirtisi ense kalınlığı değil, burun kemiğine, parmak kemiklerine, böbrek gelişimine de bakılıyor. Sakin kalmaya çalışarak öncelikle bir başka doktora görünmenizi öneriyorum.

Ben ters cevirip su gecirmez kısmını yukarı getirerek kullanıyordum sonra da siliyordum o muşamba kısmını uzun uzun kullandım devir tasarruf devri yanı bi 10 tane idare etti 1paket yetti bana
Çok mantıklı bu taktik zaten tek kullanımlık olursa bezden daha masraflı olacak

Canım hiç kafana takma bana da detaylı da her şeyi normal burun kemiği küçük demişlerdi en küçük 5 olması gerekirken 4.1 çıkmıştı. Başka bir doktora gittim sonra o da 6.3 dedi. Başka bir doktora daha git ölçtür bebeğin pozisyonundan belki öyle çıkmıştır

Ben kızımda iken ikili test yaptirmistim ve ense kalinligindan dolayi sendrom riski yüksek çıkmıştı. Doğuma kadar ağladım. Çok şükür ki saglikli doğdu masallahi var. Iki arkadasimda da ayni durum vardi onlarin cocuklari da sağlıklı doğdu. Bu seferki hamileligimde ikili dörtlü test istemedim.Korktum yani ayni şeylerden. Ölçümler cok hassas olmayabiliyor doktorun eli o an titrese hatali çıkıyor.

İlk kızımın adı Duru gerçekten iki isimde çok güzel
Canım ben 2-3 alt değiştirmede bir değiştiriyordum bazen pisleniyor pislenene kadar 3-4 kullanımlık oluyor

hzlsel canım minies iyi bir marka. Oğlumda alt açma örtüsünden tut bezinden ıslak mendili e kadar her şeyini rahat kullandım. İçeriklerini incelemiştim en temiz içeriğe sahip ürünlerden biri. Hala da şampuanını kullanmaya devam ediyorum kızım da biraz büyüsün bez olarak yine minies külot bez alıcam

Kızlar sosyal medyada hamile olduğunuzu paylaştınız mı ben daha çok az kişiye söyledim durumlar malum. Çok kalabalık bir ailem var benim anne tarafım göçmen bizde 7 kuşak akrabadır ve herkes birbirini tanır siz düşünün akraba ve eş dost sirkülasyonunu olabildiğince saklıyorum. Bi kuzenim aileler eşimin 1 amcası ve 1 teyzesi biliyor (eşimin 8 teyzesi olduğu düşünülürse ) amcası ile iş yapıyoruz ve benim adımaydı şirket sigortalı olayım diye kapadık eşimin adına açtık ondan söylemek zorunda kaldım. Teyzesinin kızı da benimle aynı hamile biraz riskli gidiyor onun. ondan söyledim.

28 den sonra ilan edeceğim. Ama işte kızımda çok yalnız bırakıldım o yüzden kimse bilmezse yanımda olmayan kimseye de kırılmam psikolojisi ile devam ediyorum. Sizde durumlar neler

Ben sosyal medyada pek akraba es dost takip etmiyorum açıkçası. Bizde de dedeler göçmen ama sülale cok azaldı. Sadece okulda idarecilerim, arkadaslarim, ailelerimiz biliyor. Eski arkadaşlarım tanidiklarim henüz bilmiyor. Aslinda ben de olabildiğince geç söyledim yakinlarima falan. Bir aksilik olur da ne bileyim insan tedirgin oluyor. Geçen yil bir düşük yapmıştım 5 6 haftalıktı. Annem herkese duyurmustu hamile diye sonra düşük olunca anlatma işi yine ona kaldi. Bu yüzden bu sefer o da bekledi düşük riskinin iyice azaldigi haftalara ulasmami.

Canım ben 2-3 alt değiştirmede bir değiştiriyordum bazen pisleniyor pislenene kadar 3-4 kullanımlık oluyor
Anladım canım önemli olan pislenmesi ona göre ayarlarım artık
En uygun fiyat bu markanındı yorumları puanı filanda güzel olunca çok para vermeye gerek yok diye düşündüm açıkçası aklımda bulunsun diğer ürünlerini de incelerim sağ ol canım

Benim tek sosyal medyam whatsapp ve burası yıllardır kullanmıyorum. özel bir yerde ders veriyorum sadece oradakiler göbekten anladı ama onlara da cevap vermedim çünkü söylemek istemiyorum ama malesef gören anlıyor. Geçen eltim gördü ben soylemeyince kendi tahmin ediyor kesin 5 ayliksin aralıkta doğurursun falan diye .. yaNi artık anlayan anlıyor göbeller artık ben burdayım diyor

Benim bilmeyen yok maşallah eşimin benim tüm sülale biliyor geçen zaten hem eşimin hem benim kuzeni evlendi iki düğünde de olmayınca hemen Hazal nerede annem durur mu hamile o demiş okuldaki arkadaşlar ve idareciler de son zamanlarda öğrendiler zaten Eylülde okul başlayınca anlaşılacak ama yine de sosyal medyada herhalde ancak 34-35 gibi paylaşırım

Hi
Annem, Babam, kardesim, gelinim, teyzem ve kizi, iki Komsum, bir aile dostu cift,
4 arkadasima söyledim. Guzel bir hamile fotografimi bebek dogduktan sonra bebek dogdu notuyla paylasacagim, bir hafta sonra da dogdugu hastaneyi konuma koyup, one week ago we met our wonder notuyla paylasacagim

Benim eşim cinsiyeti öğrenir öğrenmez yazdı hemen herkes öğrendi ama aşırı akraba yok bizde o yüzden sıkıntı olmadı. Biz de kıskançlık yapan birkaç arkadaşa söylemedik hala bilmiyorlar söylemeyi de düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…