• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Hepimiz herkes çok üzgün dün resmen sütüm azaldı üzüntüden bakmamaya çalışıyorum artık haberlere. Etkilenen yakınları olanlara allah sabırlar versin bizleri kalanları korusun rabbim

Rabbim yardımcıları olsun çok zor. Düşünmek bile çok zor.
Yavrularımız da hissediyor ya sürekli hzurusuz kucak istiyor
3 gündür bizimkide öyle belkşde hissediyolar gerçekten melek gibiler. Uyku düzenimiz yok hiç ben olsun istiyorum uyumayınca stres oluyorum sinirleniyorum.

Hepimiz herkes çok üzgün dün resmen sütüm azaldı üzüntüden bakmamaya çalışıyorum artık haberlere. Etkilenen yakınları olanlara allah sabırlar versin bizleri kalanları korusun rabbim
Bende öyle haberleri izledikçe goguslerim sızlıyor sütüm resmen ciddi oranda azaldı
Allah sabir versin

Canım benimki 2 haftadır haftada 1 yapıyor😅
Ebe hemşireye sordum bebek rahatsız görünmüyor gazını da çıkarıyor ama süre uzarsa siz yine de bir doktora görünün dedi. Bu arada sen de sıvı beslen ve bol bol salata falan ye dedi. Ben de uygulamaya başladım 2 gün öyle yapınca yaptı kakasını. Ama sonraki günler yine tık yok. Geçtiğimiz cumartesi daha önce kullanıp bitince tekrar almadığın biogaia damladan aldım ve akşamları 5'er damla verdim. Bir gün sonra yaptı kakasını. Pazartesi yine yok. Salı günü baya baya yaptı. Bugün de bir kez yaptı. Ben yine de ne olur ne olmaz yarın doktora gideceğim zaten 2 aylık oluyor tam yarın. Bir de hemşire dedi ki bebek rahatsız değilse belki de bağırsak hareketleri böyle gidecektir yavaş hareket ediyordur falan.
Ek olarak da biraz araştırdım şöyle diyorlar sadece anne sütü alan bebeğin kakası sıvıdır. Posalı ve katı olmadıgı icin bağırsakların çıkışına çok baskı yapmaz dolayısıyla bebekte de kaka yapma ihtiyacı oluşmaz.

Arkadaşlar merhabalar ikiz bebeklerim var desteksiz kaka yapmıyor sıkıntıdan patlıycak gibi oluyor 2 haftadır bezi acıp kaka göremıyorum hep yagla kendim yaptırıyorum kulak copuyle manasının delıgıne yag surdugum an yapıyolarr .. yanı sureklı popoda bise hıssetmek ıstıyolar .. doktor 1 hafta yapmazsa müdahale et diyor ama cocuklsr kızarıyor cırlıyor mecburen destek yapıyorum neden olabılır
Canım bak yukarda alıntı yaptgım mesajımda anlattım. Güncellemem gerekirse biogaia baya işe yaradı. Doktora gittiğimde ise zeytinyağı ver dedi 3 çay kaşığı günde. Baya işe yaradı. 2 günde 1 kez yaptı en son. Geçen hafta düzenli gitmişti ama. Cuma günü tekrar gideceğim doktora bakalım ne diyecek.

Benim de. Hiç mama vermiyordum dün 3x120 ml mama vermek zorunda kaldım. Gece eşim gelebildi Maraş'tan çok şükür bugün biraz daha sağlıklı bi kafadayım ama 1 2 gün durup tekrar gidecek ailesinin yanıns çok zorda aılesı yardım vs gıtmıyor biraz bir şeyler ayarlayıp götürecek

Allah yardımcımız olsun bütün millet olarak. Ben de çok kötüyüm dünden beri ne yemek yaptım ne bi iş. Elim ayağım titriyor. Kalbimde sürekli çarpıntı var.

Kızlar hepimiz aynı durumdayız sanırım. uyku tutmuyor uyanıkken aklımız kalbimiz almıyor olanları. ben de bebeğimi eşimle bile ayrı odada bırakamıyorum. sürekli eşimle deprem olursa oğlumuzu şöyle kaçıralım böyle götürelimi konusuyoruz. o küçücük bebekleri gördükçe içim yanıyor. bizim ufacık yakın çevremizde bile ailesini yakınını arayan bir sürü insan var felaketin hesabını burdan bile yapabiliriz. allah yardımcımız olsun insallah. dua edelim elimizden geleni yapalım. türkiyenin gerçeği deprem ama bir diğer gerçeği yıkım olmak zorunda değil. o yepyeni binaların yerle bir oluşunu şaşkınlıkla seyrediyorum anlım almıyor bir tane mi sağlam bina dikmediniz o kadar mı gözünüz açtı

Haberlere bakamiyorum artik icim yaniyor o insanlari izledikce.hele enkazdan cikan bebekleri görünce çıldıracak gibi oluyorum bizler uyumadi yemedi emmedi diye düşünürken o melekler saatlerdr ac susuz sogukta nasil dayandi allahim cok büyüksün.🙁🙁🙁

Bizde İzmirdeyiz canım. Ben 99 depremini de yaşadım bir de cidden aklım çıkıyor. Özellikle gece olan depremden çok korkuyorum
Hiç iyi değilim haberleri izledikçe ağlama krizine giriyorum. O bebekler nasıl dayandı. Annesi babası yok sosyal hizmetlere götürülüyor. Ne umutlarla dünyaya getirildiler. Bu gece 30 küsür saat sonra çıkan bebeği düşündükçe çıldıracak gibi oldum. Oğluma baktıkça içim daralıyor, gözünün içine bakıyoruz evlatlarımızın. Uyuyamıyorum, günlük hayatı idame etmek çok zor. Evimde sıcakta oldukça vicdan azabı çekiyorum. 99 depremini bende yaşadım. Çok garip bir günlerden geçiyoruz. Ülkece biz nasıl iyileşiriz hiç inancım yok. Hatayda ev kalmamış ev😢
Her şeye rağmen Allahım mucizelerini gösteriyor. Dua edelim. 🤲

Hepimize çok çok geçmiş olsun.. Batman'dayım çok çok hissettik depremi nasıl dışarı çıktık bilmiyorum.. Arabada kalıyoruz günlerdir.. eve çıkıyorum deprem oluyor bebekle zar zor yine arabaya iniyorum eşim görevde.. Hatay'dan gelmiştik buraya orda oturduğum bina yerle bir olmuş hemen hemen bütün komşularım öldü.. çok yakın ailem dediğim 4 kişilik aile yok oldu hala çıkarılamadı enkazdan.. 2 yaşında 4 aylık bebekleri vardı... Hiç beklemediğimiz anda tayinimizi çıkardılar hatay'dan hatta geçen gün konuştuk eşimle daha durabilirdik orada çok mutluyduk diye.. Ama tayin çıkmamış olsaydı biz de yok olacaktık ailemle.. Ama o kadar arkadaşım gidince insan tam olarak sevinemiyor bile hayatta kaldığına.. Panik atağım tutuyor sürekli çocuğu hasta etmekten korktuğum için mecburen çıkıyorum eve ama bebeğimi asla ayırmıyorum yanımdan. Slinge bağlayıp tuvalete bile onunla gidiyorum. En büyük korkum tekrar o şiddette deprem olursa bebeğimi koruyamamak.. Sütüm kesilir kendimi kaybederim diye arkadaşlarımın acısını bile yaşayamıyorum.. Çok büyük felaket çok büyük. Arama çalışması yok sadece kurtarma yapıyorlar enkazdan ses gelmezse başka enkaza geçiyorlar. Arkadaşım ses vermiş deprem günü sonrasında ses vermediği için kurtarmamışlar.. Başka bir arkadaşım bebeğine siper olup can verdiler ve bulunduklarında bebek hala sıcacıkmış erken müdahale edilse kurtulacaktı belki de.. Arkadaşlar dünya dualar ile ayakta duruyor lütfen duayı ağzınızdan eksik etmeyin..

Canim bende Ilk günlerdeki gibi degil zaten sutum de azaldi, moraller sifir. O yuzden su anda baska birsey kullanmiyorum bol kayisi tuketiyorum ayrica. Sen Simeticon olayini bir aile hekimine sor istersen, gaz sancilarini azaltir en azindan. Bana Doktorum geceden keten tohumunu istedigin sivinin icinde hazirla dolapta beklesin sabah ic ya da ye demisti ama Ben hep unuttugum icin sabah taze hazirliyorum. Deme bana da haber et olur mu ?:)
Benim de sütüm kızıma yetmiyor hiç kilo almamış neredeyse canım süt ve mama destekli gitmeye başladık moralini bozma oğlum sadece mamayla büyüdü çok da sağlıklı önemli olan gelişimleri iyi olsun 😊 kayısı falan bile işe yaramadı bende 😑 ama keten tohumunu denicem ılık suya koyup tüketirim bende haber vericem mutlaka

Hiç iyi değilim haberleri izledikçe ağlama krizine giriyorum. O bebekler nasıl dayandı. Annesi babası yok sosyal hizmetlere götürülüyor. Ne umutlarla dünyaya getirildiler. Bu gece 30 küsür saat sonra çıkan bebeği düşündükçe çıldıracak gibi oldum. Oğluma baktıkça içim daralıyor, gözünün içine bakıyoruz evlatlarımızın. Uyuyamıyorum, günlük hayatı idame etmek çok zor. Evimde sıcakta oldukça vicdan azabı çekiyorum. 99 depremini bende yaşadım. Çok garip bir günlerden geçiyoruz. Ülkece biz nasıl iyileşiriz hiç inancım yok. Hatayda ev kalmamış ev😢
Her şeye rağmen Allahım mucizelerini gösteriyor. Dua edelim. 🤲
Evet canım hayat çok kötüymüş arkadaşım buraya kimse gelmiyor dedi 😔 benim oğlumda var o etkilenmesin diye mümkün olduğunca açmıyorum tv etkilenmesin diye. Allah yardımcımız olsun gerçekten 🙏🏻

Hepimize çok çok geçmiş olsun.. Batman'dayım çok çok hissettik depremi nasıl dışarı çıktık bilmiyorum.. Arabada kalıyoruz günlerdir.. eve çıkıyorum deprem oluyor bebekle zar zor yine arabaya iniyorum eşim görevde.. Hatay'dan gelmiştik buraya orda oturduğum bina yerle bir olmuş hemen hemen bütün komşularım öldü.. çok yakın ailem dediğim 4 kişilik aile yok oldu hala çıkarılamadı enkazdan.. 2 yaşında 4 aylık bebekleri vardı... Hiç beklemediğimiz anda tayinimizi çıkardılar hatay'dan hatta geçen gün konuştuk eşimle daha durabilirdik orada çok mutluyduk diye.. Ama tayin çıkmamış olsaydı biz de yok olacaktık ailemle.. Ama o kadar arkadaşım gidince insan tam olarak sevinemiyor bile hayatta kaldığına.. Panik atağım tutuyor sürekli çocuğu hasta etmekten korktuğum için mecburen çıkıyorum eve ama bebeğimi asla ayırmıyorum yanımdan. Slinge bağlayıp tuvalete bile onunla gidiyorum. En büyük korkum tekrar o şiddette deprem olursa bebeğimi koruyamamak.. Sütüm kesilir kendimi kaybederim diye arkadaşlarımın acısını bile yaşayamıyorum.. Çok büyük felaket çok büyük. Arama çalışması yok sadece kurtarma yapıyorlar enkazdan ses gelmezse başka enkaza geçiyorlar. Arkadaşım ses vermiş deprem günü sonrasında ses vermediği için kurtarmamışlar.. Başka bir arkadaşım bebeğine siper olup can verdiler ve bulunduklarında bebek hala sıcacıkmış erken müdahale edilse kurtulacaktı belki de.. Arkadaşlar dünya dualar ile ayakta duruyor lütfen duayı ağzınızdan eksik etmeyin..
Ahh canım benim Allah korumuş sizleri çok şükür. komşuların için ise üzgünüm, Allah rahmet eylesin🤲

Yayalım kızlar.

Eklentiler

• Screenshot_20230210_181636_com.whatsapp.webp
    Screenshot_20230210_181636_com.whatsapp.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 48
Benim de. Hiç mama vermiyordum dün 3x120 ml mama vermek zorunda kaldım. Gece eşim gelebildi Maraş'tan çok şükür bugün biraz daha sağlıklı bi kafadayım ama 1 2 gün durup tekrar gidecek ailesinin yanıns çok zorda aılesı yardım vs gıtmıyor biraz bir şeyler ayarlayıp götürecek
Ailesi neden size gelmiyor
Kendi anne babası mı uzak akrabalar mi

Kızlar bugun 2. Ay asilarimizi olduk . Ateş yok şükür ki ama huzursuz kucağıma alınca susuyor uyuyor. Besigine koyduğumda ağlamaya başlıyor canı acımış gibi . Huzursuz yani calpol vereyim mi

Kızlar bugun 2. Ay asilarimizi olduk . Ateş yok şükür ki ama huzursuz kucağıma alınca susuyor uyuyor. Besigine koyduğumda ağlamaya başlıyor canı acımış gibi . Huzursuz yani calpol vereyim mi
Dün bizde öyleydik canım ama ateşi olmadığı için vermedim zaten bugün de gayet iyiydi keyfi yerindeydi

O kadar üzgünüm ki ciddi anlamda sütüm azaldı. Depremde kurtulan bebeklere süt annelik yapma, geçici olarak gönüllü annelik yapma gibi bi şansımız yok mu belki bi nebze olsun rahatlatacak beni

Ailesi neden size gelmiyor
Kendi anne babası mı uzak akrabalar mi
Anne babası abileri ablaları tüm yakın ve uzak akrabaları maraştaydı gelmiyorlar çünkü biz de korkudan evde değiliz kırıkkaleye kendi ailemin yanına geldım ben. Esım de bugün tekrar MARAŞ'a gitti ailesine yardım götürdü. Hem biz kayseri'de olsak kalacak yer bulsak bıle hepsi hayvancışık yapıyor. Hayvanlsrı bırakıp gidemezler bir yere 🥺

Back
X