• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar herkese merhaba çok zor günler geçirdik herkes umarım iyidir. Psikolojilerimiz iyi değil, olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Kızım hasta oldu çok korkuttu bizi. Aileden birinden grip kapmış. Küçücük bedeniyle koca koca öksürüyor. İnşallah ciğerlere inmeden atlatırız. Bu sırada sütüm azaldığı için mamaya başladık. Doktor 60ml ver dedi ama doymayınca 90ml vermeye başladım fakat hiç fikrim yok. Sizinkiler kaç saatte bir kaç ml içiyor? Bir de bu mama işi zormuş 10 dk suyu kaynat soğusun bekle baya uzun sürüyor hazırlaması. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Geçmiş olsun canım şu an nasıl ufaklık?
Günlerdir kucaktan inmeyen kızım, yan binada tadilat var, yatağına yakın duvarda matkap çalışıyor horul horul uyuyor. Ben şok. Bilseydim evdeki tüm tadilat işlerine girişirdik uyutmak için.
Benim oğlan da öyle matkap sesi var yukarıda tık demeden uyuyor, sinir ol alık yam. Parke çıt yapsa uyanır normalde 🤭
0Kızlar hepinize çok teşekkür ederim, çok sormuşsunuz beni. Daha kafam yeni kendine geliyor, gözümü ne zaman kapatsam o ana gidiyorum.

Gece 3,30 gibi Ali uyandı, emzirdim uyuttum. Normalde eşim ben ve Ali oturma odasında uyuyoruz. Ben 3 ten sonra uyutup süt sağıp eşime veriyorum, bir dahaki uyanmasına o besliyor, ben de yatak odasına geçip yatıyorum o şekilde yaptık. Süt sağıp bıraktım. Geçtim yatak odasına. Eşim odada Ali ile beraber kaldı.

5 dk sonra falan eşim yatak odasına yanıma geldi. Uykum kaçtı, e bebekte indirim varmış ihtiyaç var mı dedi, bebeğe oyun halısı falan bakıyoruz. Saat 4,10 civarı. Biraz baktık bazı ürünleri sepete ekledik derken yatak bi gitti geldi, arada küçük depremler olur önce önemsemedik sadece birbirimize baktık. Sonra asıl vuruş geldi, sanki yerden bir şey tüm gücüyle bizi havaya fırlattı. Hemen yatağın yanına yere yattık, ama nasıl sallandığını kelimelerle ifade edemem. Biz yatak odasında eşimle, oğlum içerde tek başına. Ama mümkün değil hareket edemiyorsunuz. Ben Allahım diye bağırıyorum eşim oğlum diye. Sonra duvarlar düşmeye başladı, önümüzde gardırop bir gelip bir gidiyor üstümüze düştü düşecek. İçerden çatır çutur sesler geliyor, duvarlar dökülmeye devam ediyor üstümüze. Her şey bitti dedim tamam. Ve o deprem bitmek bilmedi. Hafifleyince hemen fırlayıp alinin yanına koştum, hala uyuyordu oğlum. Elime aldığım gibi kapıyı açtım aşağıya kaçan birinin eline verdim. Aşağıya götür kurtar oğlumu dediğimi hatırlıyorum. Evde arabanın anahtarını arıyoruz eşimle her yer birbirine girmiş. Sonra bulduk koşa koşa aşağı kaçtık. Ortalık ana baba günü arabayı siteden çıkartamıyoruz. Tam o sırada 6 şiddetinde bir artçı daha oldu. Herkes birbirini ezecek o derece. Ortalık yağmur göz gözü görmüyor, buz gibi. Bir şekilde çıktık siteden açık bir alana koyduk arabayı. 3 saat bekledik sonra eşimin köyüne gittik 45 dk mesafede. Ev sağlamdı eve çıktık ali perişan oldu, birkaç saat sonra 2. Deprem oldu, oraya daha yakın. Aynı ilk deprem kadar şiddetli. Eşimin köyü diz boyu kar. Dışarı kaçtık karların içinde buz gibi, bir gece arabada kaldık. Sabaha yakıt azalmış, kriz var kimsede yakıt yok. Kayseriye yola çıktıık mahşer gibi bir yol. 2 saatlik yolu 7 saatte geldik. Ali çok huysuz o günden beri, asla uyumuyor. Ben yorgunum, evden bir şey alamadık. Ne olacak bilmiyoruz. Şuan hiçbir şeysiz bir şekilde dayısının verdiği bir odada kalıyoruz. Yarına ne olacak bilmiyorum. Öğrencilerim ölmüş, gruba isimlerini yazıyorlar, sürekli ağlıyorum.
Çok merak ettik seni. Çok korkunç şeyler yaşıyorsunuz. Mal canın yongası biliyorum ama sizden sağlıklı haberler aldık ya o bir şekilde çözülür inşallah. Burada hepimiz sizin için bir şey yapılırsa destekleriz biliyorsunuz canım. Öğrencilerin için çok üzgünüm 😔Allaha emanet olun.
Kızlar perşembe günü bebişin ameliyatı var dualarınızı bekliyorum 🙏🤲
Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin inşallah.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim, çok sormuşsunuz beni. Daha kafam yeni kendine geliyor, gözümü ne zaman kapatsam o ana gidiyorum.

Gece 3,30 gibi Ali uyandı, emzirdim uyuttum. Normalde eşim ben ve Ali oturma odasında uyuyoruz. Ben 3 ten sonra uyutup süt sağıp eşime veriyorum, bir dahaki uyanmasına o besliyor, ben de yatak odasına geçip yatıyorum o şekilde yaptık. Süt sağıp bıraktım. Geçtim yatak odasına. Eşim odada Ali ile beraber kaldı.

5 dk sonra falan eşim yatak odasına yanıma geldi. Uykum kaçtı, e bebekte indirim varmış ihtiyaç var mı dedi, bebeğe oyun halısı falan bakıyoruz. Saat 4,10 civarı. Biraz baktık bazı ürünleri sepete ekledik derken yatak bi gitti geldi, arada küçük depremler olur önce önemsemedik sadece birbirimize baktık. Sonra asıl vuruş geldi, sanki yerden bir şey tüm gücüyle bizi havaya fırlattı. Hemen yatağın yanına yere yattık, ama nasıl sallandığını kelimelerle ifade edemem. Biz yatak odasında eşimle, oğlum içerde tek başına. Ama mümkün değil hareket edemiyorsunuz. Ben Allahım diye bağırıyorum eşim oğlum diye. Sonra duvarlar düşmeye başladı, önümüzde gardırop bir gelip bir gidiyor üstümüze düştü düşecek. İçerden çatır çutur sesler geliyor, duvarlar dökülmeye devam ediyor üstümüze. Her şey bitti dedim tamam. Ve o deprem bitmek bilmedi. Hafifleyince hemen fırlayıp alinin yanına koştum, hala uyuyordu oğlum. Elime aldığım gibi kapıyı açtım aşağıya kaçan birinin eline verdim. Aşağıya götür kurtar oğlumu dediğimi hatırlıyorum. Evde arabanın anahtarını arıyoruz eşimle her yer birbirine girmiş. Sonra bulduk koşa koşa aşağı kaçtık. Ortalık ana baba günü arabayı siteden çıkartamıyoruz. Tam o sırada 6 şiddetinde bir artçı daha oldu. Herkes birbirini ezecek o derece. Ortalık yağmur göz gözü görmüyor, buz gibi. Bir şekilde çıktık siteden açık bir alana koyduk arabayı. 3 saat bekledik sonra eşimin köyüne gittik 45 dk mesafede. Ev sağlamdı eve çıktık ali perişan oldu, birkaç saat sonra 2. Deprem oldu, oraya daha yakın. Aynı ilk deprem kadar şiddetli. Eşimin köyü diz boyu kar. Dışarı kaçtık karların içinde buz gibi, bir gece arabada kaldık. Sabaha yakıt azalmış, kriz var kimsede yakıt yok. Kayseriye yola çıktıık mahşer gibi bir yol. 2 saatlik yolu 7 saatte geldik. Ali çok huysuz o günden beri, asla uyumuyor. Ben yorgunum, evden bir şey alamadık. Ne olacak bilmiyoruz. Şuan hiçbir şeysiz bir şekilde dayısının verdiği bir odada kalıyoruz. Yarına ne olacak bilmiyorum. Öğrencilerim ölmüş, gruba isimlerini yazıyorlar, sürekli ağlıyorum.
Çok çok geçmiş olsun 😢 rabbim beterinden korusun. İstanbul’da yaşayan bi anne olarak korkularım iyice arttı. Son iki haftadır ağlama krizleri, korku ve kabuslarla doluyum. Rabbim bebeğinizle ailenizi korusun.

Kizlar biz tam 10 haftalik olduk, bugun kontrole gittik saglikocagina 6400 kilo olmusuz 61 cm, normalmii? Sizinkiler ortalama kac kilo? Ebe cok guzel dedii, benim sadece mama problemim var yaa anne sutu veriyorum bugune kadar ama bazen uzuldugumde veya yetisemedigimde mama vermek istiyorum ama kabul ettiremedim bi sekilde icmiyor mamayi. Hipp, sma bide aptamil denedim yok almiyor icmiyor ☹️ Ebe normal diyo anne sutunun tadini aldigi icin icmeyebilir diyor ama bi caresini bulmam lazimm ya
Yani ben sizin bebişlerin kiloları görünce kendi kızımın çiroz olduğuna üzülüyorum yalan yok. Benim kızım 11 haftalık 4.600 gram 57 cm. Karnımda da küçüktü 37 haftalık 2.740 doğdu. 8 gün küvezde kaldı çıkarken 2.430’du. Gerçi çiroz miroz çok seviyorum 🥰

Çok çok geçmiş olsun 😢 rabbim beterinden korusun. İstanbul’da yaşayan bi anne olarak korkularım iyice arttı. Son iki haftadır ağlama krizleri, korku ve kabuslarla doluyum. Rabbim bebeğinizle ailenizi korusun.
Aynı durumdayım canım. Normal hayatıma dönemiyorum sürekli ağlıyorum ev yemek hiçbirşey yapamıyorum. Kalp çarpıntısı korkudan titreme hepsi mevcut nasıl aşacağım bilmiyorum

Aynı durumdayım canım. Normal hayatıma dönemiyorum sürekli ağlıyorum ev yemek hiçbirşey yapamıyorum. Kalp çarpıntısı korkudan titreme hepsi mevcut nasıl aşacağım bilmiyorum
Bu konu benim zaten psikolojik destek aldığım bir konuydu. Bizim yapabileceğimiz güvenli zemini olduğu bilinen bir yere taşınmak, 99 sonrası inşa edilmiş bir binada oturmak ve deprem planı yapmak. Bir de tabi yöneticilerden belediye, ibb ve hükümet nezdinde vatandaş olarak İstanbul’un yapılanmasına yönelik taleplerimizi dile getirmek. Sonrası tevekkül maalesef.
Bebeğimiz var onları düşünerek sağlam durmalıyız olabildiğince 🥲

Kızlar doğanın gözü akmiş çapak olmuş süt damlattım sildim inşallah bir şey yoktur
Kızıma da olmuştu, netira göz damlası verdi doktor. Günde 3 kez bir damla şeklinde bir hafta kullandık. Tekrarlayınca da kullanabilirsin demişti. Bi de serum fizyolojikle pamukla sil demişti. Ama siz foto çekip doktora bi danışın isterseniz.

Yaa hemen hemen ayni ozamann iyi ☺️ Bende mama bir iki kere verdim kustu sipa simdide almiyor hicc, kendi sutumu cogaltip kenara atabilsem iyi olucakta anca suan gun icinde sagdigim kendine yetistiriyorum 😢
Aynı canım benim de sütüm ancak paşaya yetiyor ara sıra sağıp dolaba atmaya çalışıyorum ama 2-3 paket süt var o kadar zaten sağınca çok gelmiyor sütüm eylüle kadar evdeyim allahtan ondan sonra zaten ek gıda filan derken herhalde götürürüz bir şekilde

Kızlar herkese merhaba çok zor günler geçirdik herkes umarım iyidir. Psikolojilerimiz iyi değil, olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Kızım hasta oldu çok korkuttu bizi. Aileden birinden grip kapmış. Küçücük bedeniyle koca koca öksürüyor. İnşallah ciğerlere inmeden atlatırız. Bu sırada sütüm azaldığı için mamaya başladık. Doktor 60ml ver dedi ama doymayınca 90ml vermeye başladım fakat hiç fikrim yok. Sizinkiler kaç saatte bir kaç ml içiyor? Bir de bu mama işi zormuş 10 dk suyu kaynat soğusun bekle baya uzun sürüyor hazırlaması. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Benim kızım en az 90 yiyor bir öğünde canım ama genelde 120 rahat yiyor akşamları da 160-190 arası yiyor. Suyu da ben sabahtan kaynatıp soğutuyorum temiz bir kavanoza dolduruyorum gün içinde de o sudan ısıtıp veriyorum yoksa her seferinde kaynat soğut çok zor oluyor

Benim kızım en az 90 yiyor bir öğünde canım ama genelde 120 rahat yiyor akşamları da 160-190 arası yiyor. Suyu da ben sabahtan kaynatıp soğutuyorum temiz bir kavanoza dolduruyorum gün içinde de o sudan ısıtıp veriyorum yoksa her seferinde kaynat soğut çok zor oluyor
Benim kız en fazla 90 yiyor bazen 60 zor yiyor. Neden öyle yapıyor ki.

Kızlar bileklerim bebeği tutmaktan çok ağrıyor , benimle aynı durumda olan var mi ?

Bir de sling kullananlar nasıl alıştırdınız? İşe yarayan video var mı? Biz iki defa denedik ama başarılı olduk denilemez, benim koz etrafı da görmek istiyor , boynundan dolayı kapalı yapıyorum biraz , bu sefer ağlıyor o
Kollarım bacaklarım çok ağrıdı sonra geçti kas yaptım heralde . Sling değil ben kanguru aldım benimkiler de sewmedi

Yani ben sizin bebişlerin kiloları görünce kendi kızımın çiroz olduğuna üzülüyorum yalan yok. Benim kızım 11 haftalık 4.600 gram 57 cm. Karnımda da küçüktü 37 haftalık 2.740 doğdu. 8 gün küvezde kaldı çıkarken 2.430’du. Gerçi çiroz miroz çok seviyorum 🥰
Erken dogmus annesii ondann, yoksa bence normal kilosuu 3 hafta geriden sayarsan ☺️ Her hallerii cok minnooss bebislerimizin 🥰 saglikli olsunlarda 🤲🏻

Kızlar selam. Felaketten etkilenen tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun. Dilerim bir daha yaşamayalım 💗
Bir sorum var sizlere. Bebekleriniz bazen boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor mu? Nefes alırken tıkanmış gibi sesler.. Bu doğal, bütün bebeklerde olan bir şey mi, yoksa hemen doktora götüreceğim☹️

Back
X