Yatarken ay allahım nolur kesintisiz bi uyku çekeyim demiştim. Çok uykum vardı.
Dua saatine denk gelmişim herhalde keşke başka şeyler de dileseymişim. 7 ye kadar kesintisiz uyku uyudum çok iyi geldi
Herhalde aylar oldu böyle dinlenmiş kalkamamıştım. Tuvalet bile sıkıştırmamış çok garip
gece cips yedik içtiğim sular ödeme gitti sanırım
Yatarken ay allahım nolur kesintisiz bi uyku çekeyim demiştim. Çok uykum vardı.
Dua saatine denk gelmişim herhalde keşke başka şeyler de dileseymişim. 7 ye kadar kesintisiz uyku uyudum çok iyi geldi
Herhalde aylar oldu böyle dinlenmiş kalkamamıştım. Tuvalet bile sıkıştırmamış çok garip
gece cips yedik içtiğim sular ödeme gitti sanırım
Günaydın kızlar nasılsınız? Şeker yüklemesi yaptırdım ben de. Henüz doktor yorumlamadı.
Açlık: 83
1 saat sonrası: 155
2 saat sonrası: 126
Şekerim mi var benim şimdi
Ay sizin orda gecenin yarısı olmuş dimi
Valla nasıl dayanıyorsunuz çalışmaya ölüyorum ben
3. Trimester a girerken yorgunluk miktarı da arttı.
Sen ne zamana kadar çalışmayı düşünüyorsun sanki yakın zamand aayrılacaksın gibi hatırlıyorum ?
Günaydın kızlar nasılsınız? Şeker yüklemesi yaptırdım ben de. Henüz doktor yorumlamadı.
Açlık: 83
1 saat sonrası: 155
2 saat sonrası: 126
Şekerim mi var benim şimdi
Ay sizin orda gecenin yarısı olmuş dimi
Valla nasıl dayanıyorsunuz çalışmaya ölüyorum ben
3. Trimester a girerken yorgunluk miktarı da arttı.
Sen ne zamana kadar çalışmayı düşünüyorsun sanki yakın zamand aayrılacaksın gibi hatırlıyorum ?
Ben gectigimiz 7 gun dogru duzgun gidemedim zaten , bugun o yuzden butun gun evrak isi yaptim ay basi geliyor maas odeme talimatlarini fln verdim .
Benim planim eylul ortasi yada sonuna kadar calismak ama ilaclarim zaten uyku ve yorgunluk yapiyor. ne kadar dayanabilirim bilmiyorumAgustos sonu hamilelik iznimi kullanmaya hakkim var, bakalim zaman ne gostericek
Ben hep derdim cift cizgiyi gorunce calismam diye ama oyle olamadi malesef
Ay araştırmayın gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor ya 23. Haftadayım geceleri başladı nasıl doğum olacak hemen kalkacak mıyım sezeryan olursam ya kendi göbek yağımdan kanama durmassa normal olursa ya kesisi dikişi çok fazla olursa neler neler en son dua edip yatıyorum valla kolaylaştır Allahım diye. Cahillik cesarettir kızlar boşverin cahil kalalım
Ben gectigimiz 7 gun dogru duzgun gidemedim zaten , bugun o yuzden butun gun evrak isi yaptim ay basi geliyor maas odeme talimatlarini fln verdim .
Benim planim eylul ortasi yada sonuna kadar calismak ama ilaclarim zaten uyku ve yorgunluk yapiyor. ne kadar dayanabilirim bilmiyorumAgustos sonu hamilelik iznimi kullanmaya hakkim var, bakalim zaman ne gostericek
Ben hep derdim cift cizgiyi gorunce calismam diye ama oyle olamadi malesef
Ay araştırmayın gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor ya 23. Haftadayım geceleri başladı nasıl doğum olacak hemen kalkacak mıyım sezeryan olursam ya kendi göbek yağımdan kanama durmassa normal olursa ya kesisi dikişi çok fazla olursa neler neler en son dua edip yatıyorum valla kolaylaştır Allahım diye. Cahillik cesarettir kızlar boşverin cahil kalalım
birincisi 15+ 33 hafta. bu 15 haftayi hamileyken kullanabiliyorsun , dogum sonrada 33 hafta . Ama 15 haftayi kullanmazsan toplam 48 hafta dogumdan sonra kullanabilirsin sadece en az 5 haftasini eşin kullanmasi gerekiyor. bir onceki yil kazancin 60 bin $ ustundeyse max haftalik 638$ oduyor devlet + cocuk parasi. Ben bunu kullanicam .
Ikinciside toplam da 18 aya tekabul ediyor. hafta olarak tam hatirlayamadim simdi. gene bir kismini dogumdan once ve sonra kullanabiliyorsun . bunda da haftalik max 360$ veriyor eger gecen seneki gelir beyanin 60 bin $ ve ustundeyse. cocuk parasida veriyor ayni sekilde.
Her ikisinde de 29.000$ lik bir dogum izni parasi veriliyor devlet tarafindan toplamda . ( iste bir yilda toplam bilmem kac gun calismis olman ve vergini odemis olman gerekiyor )
cocuk parasida gelirine bagli, gelirin dusukse 700-800$ lara kadar alabiliyorsun ama gelirin yuksekse 100$ a kadar bile dusebiliyor.
bu izinleri eş de kullanabiliyor. ornegin 6 ay ben 6 ay esim kullanabilir gibi . Oda ayni sekilde devletten odeme alabiliyor .
Ben primanin bir markasi var burada sensitive diye yeni doganlar icin urettigi , indirimde iki kutu ondan aldim , 2 kutu da yine primanin cocuklar icin olan islak mendilini aldim
Ben primanin bir markasi var burada sensitive diye yeni doganlar icin urettigi , indirimde iki kutu ondan aldim , 2 kutu da yine primanin cocuklar icin olan islak mendilini aldim