2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar ben babyturconun ıslak mendillerini aldım ilk etap için yenidoğan ıslak mendiline sizce gerek var mı? Napıyım bir dönem yenidoğan mı almalıyım?
Kimisi ilk etapta islak pamukla silin diyor, sonucta islak mendiller kimyasalli ve pisige sebep olabiliyormus. Ozellikle losyon parfum vs olmamaliymis.
Ben direkt her kakasinda poposunu yikadim diyen de duydum ama o bana mantikli gelmedi usur bebis diye dusunuyorum.
Bence yenidogan doneminde ciltleri cok hassas oldugu icin ilk donemde yenidogan kullanmak mantikli ben de oyle yapmayi dusunuyorum. Instagramda bazi sayfalar temiz icerikli urunleri paylasiyor onlara bakilabilir.

Hiç var mı canım bildiğin temiz içerikli?

Uf valla Allah kolaylık versin hepinize.
Evden çalışmak bi yere kadar dayanılıyor da masa bası olsun ayakta çalışmak olsun cok zor.

İnşallah dayanabilirsin şimdi ne kadar dayanırsan doğum sonrası o kadar izin yapabilirsin kısır döngü maalesef

Sonuçlar için arayıp normal dediler
Gözün Aydın canım :)

Kizlar.merhaba, bugün kontrolümüz vardı bebetomi gördüm çok mutlu oldum.ancak 2 hafta ileride görünüyor.ailede de şeker hastalığı olduğu için bugün şeker yüklemesi yapmaya karar verdi doktorum 75 lik . İlk kanımı verdim. Ferritin değerim çok düşük olduğu için ilaç ta içiyordum ancak yükselmedi. Şeker yüklemesi bitince damardan demir takviyesi alacagim.

Çok teşekkür ederim

Şartlar iyi geldi ya 48 hafta kullandın diyelim Allah nasip ederse 12 aylık bebiş olacak. Bizim ülkemizde bari 6 aylık olurken bırakma imkanı olsa ya en azından ek gıdaya başlangıc yaparsın. Ama 3-3,5 aylık bebişi bırakıyorsub maalasef. Oda 37. Haftaya kadar çalışacak gücü kendinde bulursan

Kızlar benim bugün şeker yükleme testim vardı hastaneye gittim. Doktorlar bugün ve yarın grevdeymiş yine bilginiz olsun. Allahtan şeker yüklememi yaptırabildim. Doktorun sekreteri pazartesi kontrole gel dedi. Ama içim geçti açlıktan beklerken o saat aralıklarını. Çok şükür sağ sağlim atlattım. İnşallah sonuçlarımda güzel çıkar. Bu arada anurkoc saat olayına takılma sakın. Bana doktorum randevum kaçta olursa olsun 8.30 da burada ol demişti. Sakın o saatte gideyim deme çünkü çok uzun sürüyor. birer saat aralıkla kan aldıkları için aç şekilde beklemen gerekiyor canım kötü olursun.

Merhaba ferritin değeriniz kaçtı da serum takviyesine ihtiyaç duyuldu

Islak mendil yenidoğan için uni baby kokusuz tercihim bebişlerim
Bir de evet doktorlar grevde sağlık ocakları kapalı canlar
ben bugün gittim sağlık ocağına bilmeden
çalışıyorlardı, ilaç yazıyor doktor ama kan almıyorlarmış bugün. grev olduğunu bilmiyordum ondan sanırım.

ben de ıslak mendil baby turco doğadan aldım temiz içerikli diye.
başlangıçta en azından 2-3 ay yapabilirsem pamuk kullanmayı düşünüyorum henüz bu alışverişe geçemedim :)

Sleepy yeni doğanıda güzel onada bakabilirsiniz bende senin gibi bir süre pamuk olayını düşünüyorum evde pamuk yaparım dışarda sleepynin yeni doğanını kullanırım

Kızlar bez stoklama konusunu daha önce konuşuldu ama gene siz fazla almayın derim satarım derseniz o ayrı tabi. Kuzenimin cocugu 40 günlük oldu 3 numaralı beze geçiş yapacaklar ellerinde bissürü 2 numara kalıyor. O kadar hızlı büyüyorlar ki insan şaşırıyor. Kıyafet desen öyle zaten bizimkiler kış bebeği olacak dışarda gezemiycez sürekli gene içimizde kalmasın alalım güzel kıyafetler ama 1-2 kez anca giyiyorlar evde iş görecek kıyafetlere yönelelim bence. Bazı kıyafetleri giydirememişler bile çocuğa. Birde şu ince müslinler çok iş görüyormuş kalın battaniyeler vs uğraşmaktansa ince müslin edilenim bol bol yattıgı yere, ğzerine, kundağa vs çok amaçlı kullanım zaten. Erkek bebek anneleri olarakta erkek bebeklerde bezi açınca işeme olayları çok oluyormuş onun içinde bezi açın geri kapatın 1 dk filan bekleyin diyorlar yoksa bize ne örtü ne kıyafet dayanır

Kızlar ayrıntılı ultrasonda birşey çıkmadı çok şükür . Hatta doktor da şaşırdı öyle birşey görmedim duymadım diye şimdi tekrar kendi doktorumun yanına gireceğim

Ayy hadi çok şükür ya aman hiç bir şey çıkmasın inşallah doktorla detaylı bir görüş bakalım

Kızlar merhaba tekrar. Şeker yükleme sonucum çıkmış. Galiba biraz yüksek. Pazartesi doktor randevum var merak içindeyim. Referans değerleri bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
açlık şekeri : 87
1. saat : 205
2. saat: 130

yüksek mi acaba

Tamam canım inşallah iyi çıkar sonuçların Gitmeden bir mesaj atayım en iyisi doktora sağolun kızlar -Sunshine P pembesakayik Y Ygmr37

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…