ayy aynen ben dusunmek istemiyorum da sagda solda denk geliyoruz iste
bizde iki secenek var .
birincisi 15+ 33 hafta. bu 15 haftayi hamileyken kullanabiliyorsun , dogum sonrada 33 hafta . Ama 15 haftayi kullanmazsan toplam 48 hafta dogumdan sonra kullanabilirsin sadece en az 5 haftasini eşin kullanmasi gerekiyor. bir onceki yil kazancin 60 bin $ ustundeyse max haftalik 638$ oduyor devlet + cocuk parasi. Ben bunu kullanicam .
Ikinciside toplam da 18 aya tekabul ediyor. hafta olarak tam hatirlayamadim simdi. gene bir kismini dogumdan once ve sonra kullanabiliyorsun . bunda da haftalik max 360$ veriyor eger gecen seneki gelir beyanin 60 bin $ ve ustundeyse. cocuk parasida veriyor ayni sekilde.
Her ikisinde de 29.000$ lik bir dogum izni parasi veriliyor devlet tarafindan toplamda . ( iste bir yilda toplam bilmem kac gun calismis olman ve vergini odemis olman gerekiyor )
cocuk parasida gelirine bagli, gelirin dusukse 700-800$ lara kadar alabiliyorsun ama gelirin yuksekse 100$ a kadar bile dusebiliyor.
bu izinleri eş de kullanabiliyor. ornegin 6 ay ben 6 ay esim kullanabilir gibi . Oda ayni sekilde devletten odeme alabiliyor .