Ooo fiziğe bak masallahhBiz de bugün 32+0 olduk
Kendime doğum için 35+0 ı beğendim
3 Eylül e niyetlendim görürsek o günleri inş doktoru arayıp randevu ayarlıcam hadi artık diye
ben aramazsam eşim kesin hadi der tutar elimden götürür
+7-7.5 kg arasında gidip gelen bir artışımız mevcut
Eki Görüntüle 3112746
Masallah4.700 gr aldım canım 80 ile başladım hiç kilo vermedim, ilk 1 2 kiloyu hemen aldım üstüne gram gram eklendi bu zamana kadar
Şey kolumda amele yanığımda belli olmuş çaktırmayın-Sunshine al kuzu cumartesi fotosu, gelmişken aynayı sileyim ahahahah
Bende isterdim elbiselerle çekilmeyi ama yuvarlanmak daha hoş bu sıcakta
Senin erken doğum olmazsa bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum tatlım, erken doğumlarda genelde bebeğin midesi sütü önce kabul etmeyebiliyor, safra gelebiliyor yeşil renkte onun için de 72 saat süt yerine serum ile besleyip tekrar deniyorlar. Ama geçici bişey tabii sadece kilo alma ve gelişim sürecinin uzamasını etkiler o kadar.canım benim bebeğimde de detaylıda hafif bağırsak parlaklığı çıkmıştı. bunun doğduktan sonra nasıl bir zorluğu oluyormuş yani?
Biliyor musun, mesajını okuyunca gözlerimden yaşlar geldi.Parmak çocuğun ve annesi siz çok güçlüsünüz senin yerinde olan çoğu insan eminim ki daha fazla yıpratır kendini gerçekten çok güçlü bir kadınmışsın Rabbim dert verip dermanını aratmasın sağlıkla büyüsün gelişsin kilo alsın Doruk Bey ismi gibi annesine mutluluğun zirvelerini yaşatsın inşallahSalı günü bizden çok selam söyle beyefendiye teyzelerin senden güzel haberler bekliyor diye de ekle
Canım senden güzel haberler aldıkça içim rahatlıyor. İnşallah en kısa zamanda Doruk paşayla evinde koyun koyuna bir pozuna beğeni aticaz buradan. İple çekiyorum
Daha gün vermek için çok erken diloşum. Süt gelmesi için neler neler yaptımRabbim daha da iyilik versin canim çok şükürkesin net bisey konuşmuyorlar sanırım ne zaman çıkacagiyla ilgili değil mi kilo duruma göre hareket edecekler sanırım anladığım kadarıyla. Ama sütünün gelmesine o kadar çok sevindim ki anlatamam. O sütün bebisine şifa olacak ordan çıkmasını hızlandıracak Allahın izniyle bir iki damla bile gelse istiyorlarmış sanırım onun şifası sende senin şifan onda rabbimin mucizesi. Bak sen bile diyorsun tansiyonum düştü diye. Sen stres yapmamaya çalış bebisine odaklan iyice sütün gelsin En kısa zamanda da yanına gelsin yavrun inşallah çok sevindim bi sorun olmamasına
Canım çok teşekkür ederimDaha iyiysen gerek kalmamıştır eve çıkınca vermişlerdi ağrı kesici makattan alınan.Parol çabuk etki etmeyebiliyor diye
Ama senin baya geçti üstünden,gün be gün daha iyi olacaksınızHep güçlü biri olduğun intibası bırakmıştın mesajlarınla şuan buna kani oldum sizi seviyoruz
Evet abi olmak için acele etti küçük kuş. Abi olmak kolay değil ama büyümesi lazımDualarımdasın her zaman bebeğinle kucağında bol bol hasret gidereceksin inşallah geçecek bu günler deSalı günü arkadaşlarınında selamını ilet minik kuşa hepsinin abisi olduu, güçlülüğüyle örnek oldu
Olsun çok iyi hem kendin diyorsun 50 kilo ne ki maşallahMasallahdilosum ben 10 kilo aldim ama ben cok zayif hamile kaldim 2021 eylulde bebegimi kaybedince hic yemek yiyemedim 40 kilo kalmistim su an 50 kiloyum aslinda olmam gereken kilodayim insallah dogumdan sonrada vermem hepsini uzerine koyaya azicik 55 kilo olurum gerci 50yede raziyim cunku boyum 1.55
Masallah sizeBiz de bugün 32+0 olduk
Kendime doğum için 35+0 ı beğendim
3 Eylül e niyetlendim görürsek o günleri inş doktoru arayıp randevu ayarlıcam hadi artık diye
ben aramazsam eşim kesin hadi der tutar elimden götürür
+7-7.5 kg arasında gidip gelen bir artışımız mevcut
Eki Görüntüle 3112746
Doktor biraz saçmalamış gibi geldi bana
Dümdüz gelişme geriliği vs diyen adam kordon kan akışlarını, suyunu, beyin dopplerini de inceledi mi?
İlk defa mı gittin yorumları nasıl doğumabaşkasına git bence.
Benim de kendi doktorum harici acilde filan hep suyu az dendi. Kendi doktorum ölçüm yaparak suyu iyi diyor. Önerisiyle gittiğim diğer doktor tek tek tüm akışlara baktı, suyunu 4 farklı noktadan ölçtü çok iyi dedi.
Diğerleri ultrason cihazını söyle bi gezdirip suyu az gibi demiştitaksam kafaya 2 aydır ohooo
1.si boş kilo almak ne sana ne bebise fayda sağlar.
2.si 33. Haftadayim 3 doktora göründüm 4.5 kilo aldım diye tebrik ettiler beni çok kilo alsaydım çocuk çok mu gelişecekti? Önemli olan çok yemek değil faydalı şeyler yemek
2 haftada sabit kilomda kalmama rağmen bebeğim 650 gr almisti ve gebelik sekerime rağmen düşün sabit kaldim
Sen hiç moralini bozma, bi beslenme danışmanına gidip bebis ve kendin için faydalı olabilecek beslenme listesi alabilirsin diye düşünüyorum
Bence cok fit duruyorsun dilos hele o gobus masallahOlsun çok iyi hem kendin diyorsun 50 kilo ne ki maşallahyani senin kilona göre bence kilo artışında çok normal fazla değil ve dediğin gibi olman gereken kiloya gelmişsin. Ben ekstradan hem kilolu hemde gebelik sekerinden çok dikkat etmeye çalışıyorum
Ay kuzum benim yaa arkadaşında dediği gibi kucağında olan fotosuyla geleceksin buraya çok yakındaSenin erken doğum olmazsa bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum tatlım, erken doğumlarda genelde bebeğin midesi sütü önce kabul etmeyebiliyor, safra gelebiliyor yeşil renkte onun için de 72 saat süt yerine serum ile besleyip tekrar deniyorlar. Ama geçici bişey tabii sadece kilo alma ve gelişim sürecinin uzamasını etkiler o kadar.
Ben bugün Allah nasip ederse hayırlı bir sonuç için dua ediyorum.
Biliyor musun, mesajını okuyunca gözlerimden yaşlar geldi.
Annem de çok dik durduğumu o yüzden beni kimsenin lohusadan saymadığını söylüyorEşim ve babamı kastederek.
Halbuki çok kırılgan bir yapıda olduğumu düşünürdüm hep.
Güçlü olmak zorundayım sakin kalmak zorundayım, çünkü düşünmem gereken minicik bir beden var.
Hasta olmayacağım, kendime iyi bakacağım ki ona faydalı olabileyim.
Yıpranmıyor muyum içimde aslında çok, fakat bütün acabaları kenara bıraktım, içimde hep pozitif düşünceler var.
Onun o romantik hamlelerle hareket eden elini kolunu gördükçe şükrediyorum.
Kendim gibi premature annelerle tanıştım, hepsinin hikayesi çok iyi geldi bana.
Sağolsunlar çok şey de öğrendim sayelerinde. Bebeğime nasıl yaklaşabilirim ile alakalı.
Salı günü güzel hayırlı haberlerle tekrar bir arada olmak ümidiyle diyelim.
Çok teşekkür ederim yağmurcum.
İnşallah yao kadar çok istiyorum ki bu dediğini yapmayı
Daha gün vermek için çok erken diloşum. Süt gelmesi için neler neler yaptım
Hastaneye ütü sokup havlu mu ütülemedik, meme masajları. Ov babam ov… sonunda kırmadı beni sevgili memelerim.
Stresli değilim ümitliyim, bu Ümit beni yaşatıyor. Evin şu an tek konusu parmak çocuğum. Videoları fenomen oldu herkes izleyip gülüyor haline
Canım çok teşekkür ederim
Güçlü olduğumu düşünmeniz, düşünceleriniz benim için çok değerliİyi ki varsınız
Evet abi olmak için acele etti küçük kuş. Abi olmak kolay değil ama büyümesi lazımgeçecek inşallah canım biliyorum ve çok inanıyorum.
Gittiğim doktor çok ilaç veren biri değil ama ona rağmen crp
evet bana da kimse aşure getirmediOoo kompostoyu ben yanımda götürücem hastaneyeo olmasa gebelikte sonum fena olurdu
Kimse aşure de getirmedi zaten, anneme yaptırıp bi de ondan dolaba attırasım varsüt savaşlarına bordo bereli gibi hazırlanıyorum
Ben aksine uyuyorum cok da yorgun hissediyorum nasıl uyuyakalıyorum anlamıyorum. İçtiğim su miktarını artırmama rağmen sanırım cok da terlediğimiz için tuvalet sıklığım da azaldı.
Bebek hareketleri konusuna katılıyorum
Ben o hamilelere övgü bakımından at gibi diyorum maşallah keşke ben de at gibi olsamseke seke dolaşıyorlar hastanede
hayal cnm üzülme dicem kolay olmadığını biliyorum ama anne sütü almaya başlasın içine e protein koyuyorlar cok guzel kılo alımı başlıyor. sen süt sağdığında posetlerini cok doldurma cünkü ilk başta süt kontrolsüz gelıyor bol bol stok yap ve düzenli sağımı hiç bırakma. beslenmene dıkkat et dr bna protein gelişimi için cok önemli demişti. nerden alim dediğimde ineği ot insanı et geliştirir demişti. insanın içinde cok şey kalıyor evet ama gecireceğinz okdr güzel günler olacakki inşallah onlara gülüp geçiceksin mesela 1.yas gununu cok guzel yaparsın üzülme. ben yan odada bebek ağlıo diye babası off ya ne cok ağladı diye söyleniyordu biz eşimle acaba yasayacak mı elimiz yüreğimizdeydi. küvözde göreceksın 24 haftalol doğum yapan 500grlıl bebekler bile var ve sağlıkla evıne gidiyorlar. evet anne için trawma ve eğer alabılırsen psıkolojk destekte düşünebilirsn ama tek değilsin ve onlar cok güçlü savascıCanım selamlar. Mesajın üstünden hepinize yazmak istedim. Ben iyiyim, sezaryen sonrası kendime gelmeye çakılıyorum hastanede çok anlamamıştım zaman zaman ağrılarım oluyor. Parol yazmıştı doktor onunla idare etmeye çalışıyorum. Erken doğum olmasına rağmen şükür sütüm var düzenli sağmaya çalışıyorum. Her sağdığımda ve her sütümü kokladığımda oğlumu düşünüyorum. Onun da bir gün süt kokulu olacağını hayal ediyorum bu hayal beni ayakta tutuyor. Oğlumun dün görüş günüydü beni gördü ağlamaya başladı, ellerimi dezenfekte ettim dokundum ona ellerine ayaklarına. Konuştum biraz onunla. Hemen sustu ve uyudu saniyeler içinde.
Meğer beni bekliyormuş oğlum, annesini görünce hemen sakinledi. Şimdi Özlem içinde salı günü yeni bir görüş günü için saat sayıyorum.
Doktorla konuştum, Allah’a şükür şu an herşey yolunda, inşallah kilo almaya başlarsa ve süreç belli bir yola girerse daha umut dolu olacağım.
İnanılmaz acıkıyorum süt sağmak zor ama inanılmaz güzel bir duyguymuş. Bunu söylemek isterim.
Hastane sürecim çok iyi geçti hastanem hemşireler bakım çok iyiydi, içimde kalanlar çok oldu doğumumu böyle hatırlamak istemezdim ama kısmet diyelim.
Cumartesi günü acile nst takip ve tansiyon kontrolü için yatırılıp pazar günü sabah 7.30da düşmeyen tansiyon ve düzensiz nst sonucu acil doğuma alınmak, dizlerim titreye ameliyathaneye indirilmek, bebek çok küçük konuşmalarını duymak, artık uyutsunlar artık beni diye düşünüp durmak, o çaresizlik hissi, dua etmeye çalışmak ama Allahım bebeğimi korudan başka bir söz bulamamak… titreye titreye girdiğim sezeryandan titreye titreye uyandım. Sonrasında da tansiyonum 3 gün neredeyse hiç düşmedi, tam iniyor derken gene yükseldi.
Dün oğluşumu görmeye giderken de tansiyonum gene 15-10lardaydı, 2 gündür başım ağrıyordu gene ilaç kullanmama rağmen.
Ve bir mucize oldu, oğluma dokundum sonrasında baş ağrımın geçtiğini fark ettim. Ölçtüm, 12-8 olmuştu.
Demek oğluma dokunmam lazımmış
3 kılo ne ya ben sabh akşam kılomda 3kılo fark sdiyorEvet bugün kontrole gittim yeni geldim eve.
-32+0 çalışabilir raporu aldım (istediğin zaman çalışamaza geçebilirsin rapor alırsan da doğum sonrası izninden düşüyor dedi)
-1884gr 40 cm olmuş paşam
-Suyu normal
-Kordonuna baktı ilk kez oda normal dedi
-Ters duruyor kafası yukarda dedi
- Bazen öyle bir vuruyorki tuvaletim geliyor dedim.. günde 8-10defaya kadar vurması normal çok yorulunca olur dinlen dedi
-Bol sıvı tüket sıcakta dışarı çıkma biz bşle zor dayanıyoruz dedi
-Karpuz yiyebilirsin şekerli ama su dedi.. şeker ölçümlerimi söyledim normal dedi ona da..
-Rahim uzunluğunu unuttum yineama sıkıntı olsa söylerdi sanki çünkü iyice baktı
- 2 hafta sonra gel dediama 2 hafta sonra yokmuş olur da sıkıntı olırsa diğer doktorumuza görünebilirsin ben olmayacam 3 eylüle randevu oluşturduk yine.. acil bir durumda mutlaka gel.. hareket hissetmezsen özellikle dedi..
-bende 62.7 gram geldim3 kilo anca almış görünüyorum ama bebişim iyi maşallah
cnm ben 32.haftada doğum yaptm 1850gr doğmustu ve kordonumda centık vardı banada geri demişlerdi istersen başka dr. a da git belki ilaç verebilrler kan sulandırıcı gbiYani bakiyorum alttaki hamilelik takviminde bile 1700-1900 gr olmali yaziyor tamam alt sinirda benimki ama bu 2 hafta geri mi demek oluyor kafam cok karisti toparlayamiyorum kafami. Gelismezse aliriz falan dedi. Ama gecen gittigime gore 450 gr almis yani buyumus bebek.
Cocugu olctu sonra esimle bana bakip genetik olarak da zayif degil belli kucuk kalmis dedi.
Yani kizlar sizce doktor mu biraz sacmaladi yoksa bir problem var midir gercekten.
Benim kilomla ilgili birşey demedi canım ama bebeğin durumu gayet iyi dedi.. karbanhidrat beslen demesi çok saçma geldi inanki.. tamam ben kilo çok almıyorum ama bebek alıyor önemli olan da bu bence..Canim masallah sana ve bebise bir sey sormak istiyorum. Ben de bugun doktora gittim ve bebek 1680 gr 2 hafta geride dedi doktor. Istirahat et yuruyus kesinlikle yapma meyve ve dondurma ye falan dedi hatta karbonhidrar tuket bolca dedi bana cok garip geldi. ben de 4 kilo aldim bunu soyleyince kizdi ve sanki ben bebegimi bile isteye ac birakmisim gibi davrandi cok uzuldum. Senin doktorun az kilo almanla ilgili ne soyledi yani bebegin kilosunun falan da normal oldugunu mu soyledi. Gittigim doktor bi degisikti guvenemedim kendisine senin doktorunun fikirlerini merak ettim bu yuzden canim
Kıyamam yaa.. hiç canını sıkma bence canım.. sıcakta çok birşey yenmiyor aslında ama benim günlük 1 avuç badem fındık, 4 tane ceviz tüketme gibi bir durrumum (eşim hazırlıyor koyuyor bu bitecek diyor) var onun dışında canım ne isterse onu yiyorum.. dün mesela karpuz peynir yedim zaten sıcak.. hergün hergün et balık tavıkta yenmiyor yani..Esim bak et balik falan yemen lazim dedi doktorun yaninda yok onlarla ilgili sorun yok karbonhidrat tuket dedi. Gercekten doktor cok moralimizi bozdu anlatamam.
Ay doktora cok sinir oldum. Hiçbir sorun yokken kilosu az diye bu söyledikleri ne böyle. Bildiğim kadarıyla 2 hafta gerilim 2 hafta ileride olması bile normal karşılanıyor. Hiç canını sıkma bakalim kendi doktorunun da bi sorun yok diyeceğini düşünüyorum kesinlikleYa yaz oldugu icin memlekete geldik burada tavsiye uzerine rica minnet kendimize yer bulup bu perinatologa gittik. Kordondaki akisa bakti gayet iyi sorun yok suyu da iyi dedi.
Bir de dedigin gibi kendi doktorum normalde cihazi gezdire gezdire dakikalarca inceliyor bu boyle bi bakti gecti uzerine bir de azar yedim. Bebegin hareket ediyor mu dedi bence gayet normal hareketleri dedim takip et hareketlerini gucsuzlesebilir falan dedi. Insan ilk gebelik olunca zaten bir sey bilmiyor iyice korkuyor.
Ben de senin gibi dusunuyorum 30 kilo alan kisiler 10 kilo bebek mi doguruyor. Ya da bir suru insan var kilo veren bebekler 3-4 kg doguyor. Yani faydali beslendikten sonra bence de alinan kilo onemli degil hatta kendi doktorum bana da bravo demisti ama bu adam bozdu butun moralimizi. Kendi doktoruma attim raporlari falan ama cok gec cevap veriyor o da ne diyecek merakla bekliyorum
Ilk gebeligimde 20 kilo aldim oglum 3.350kg.49cm dogudu ablam o dediginiz 30 kiloyu aldi ama bebegi 3.350kg.53cm dogudu bence kiloyu takmayin kafaniza yesenizde yemesenizde bebek herturlu bizden besleniyor zaten ihtiyaci olandan fazlasini almiyorYa yaz oldugu icin memlekete geldik burada tavsiye uzerine rica minnet kendimize yer bulup bu perinatologa gittik. Kordondaki akisa bakti gayet iyi sorun yok suyu da iyi dedi.
Bir de dedigin gibi kendi doktorum normalde cihazi gezdire gezdire dakikalarca inceliyor bu boyle bi bakti gecti uzerine bir de azar yedim. Bebegin hareket ediyor mu dedi bence gayet normal hareketleri dedim takip et hareketlerini gucsuzlesebilir falan dedi. Insan ilk gebelik olunca zaten bir sey bilmiyor iyice korkuyor.
Ben de senin gibi dusunuyorum 30 kilo alan kisiler 10 kilo bebek mi doguruyor. Ya da bir suru insan var kilo veren bebekler 3-4 kg doguyor. Yani faydali beslendikten sonra bence de alinan kilo onemli degil hatta kendi doktorum bana da bravo demisti ama bu adam bozdu butun moralimizi. Kendi doktoruma attim raporlari falan ama cok gec cevap veriyor o da ne diyecek merakla bekliyorum
Tesekkur ederim canım biraz boy kaldırıyor ama kilom var fotodan dolayi fit çıkmış olabilirimBence cok fit duruyorsun dilos hele o gobus masallahgibi
Kız sana kim kilolu diyo ben anlamadım bu arada. Sen de diyordun ama gayet iyi görünüyorsun göbüşün maşallahı varOoo fiziğe bak masallahhseninde karnın top gibi çok tatlı
Demesen farketmiyordumŞey kolumda amele yanığımda belli olmuş çaktırmayın
Masallah sizegunes kiz cok narin olacak gibi geliyor bana ben sana dogum icin 38 haftayi begeniyorum insallahda miadinda dogar saglikla
Böyle üstün körü muayene eden perinatolog da yaaani. Şoktayım.Ya yaz oldugu icin memlekete geldik burada tavsiye uzerine rica minnet kendimize yer bulup bu perinatologa gittik. Kordondaki akisa bakti gayet iyi sorun yok suyu da iyi dedi.
Bugün taze süt gönderdim kuşuma. Bakalım iyi haberler bekliyorum. Eşime dedim süt sonucu gelene kadar ayrılma oradanAy kuzum benim yaa arkadaşında dediği gibi kucağında olan fotosuyla geleceksin buraya çok yakında
O da çok güçlü annesi gibi
Insallah sütünü alacak ve ona şifa olacak sen üzülme sakın biz senin güzel haberlerini bekliyor olacağız
İşte yavrum bende öne doğru dönersem genişliğim belli olur ahahahwKız sana kim kilolu diyo ben anlamadım bu arada. Sen de diyordun ama gayet iyi görünüyorsun göbüşün maşallahı var
Sen bi de beni önden gör kalçalar bacaklar eyvah eyvah
Bu arada sanırım kasılmamın olduğu bi anda çektim fotoyu o kadar top oluş sebebi biraz da ondan
Demesen farketmiyordum
Sizin memleketlerde olmasa ayıp olurdu ama
inşallah öyle olur ama yine engelli parkuru modunda devam ettiğimiz için kendimizi böyle motive ediyoruz artık
Böyle üstün körü muayene eden perinatolog da yaaani. Şoktayım.
Ben de daha bugün kontrole gittim, toplam aldığım kilo 4 civarı, doktorum bununla ilgili hicbir sey soylemedi. Zaten bebegin kilosu normal gidiyorsa karbonhidrat yemek aksine zararlı diye biliyorum ben. Hic kafana takma bence de sacmalamış.Yani bakiyorum alttaki hamilelik takviminde bile 1700-1900 gr olmali yaziyor tamam alt sinirda benimki ama bu 2 hafta geri mi demek oluyor kafam cok karisti toparlayamiyorum kafami. Gelismezse aliriz falan dedi. Ama gecen gittigime gore 450 gr almis yani buyumus bebek.
Cocugu olctu sonra esimle bana bakip genetik olarak da zayif degil belli kucuk kalmis dedi.
Yani kizlar sizce doktor mu biraz sacmaladi yoksa bir problem var midir gercekten.
Yazdiklarini okuyunca heyecan basiyor hayyalcim ne guzel anne oldun bebisini dusunuyorsun rabbim tez kavustursun sizi insallahBugün taze süt gönderdim kuşuma. Bakalım iyi haberler bekliyorum. Eşime dedim süt sonucu gelene kadar ayrılma oradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?