İçeriğini net bilmiyorum vallahi burda aktarlarda kaynar malzemesi dediğinde direk veriyorlarama böyle bir şey galiba. Bizde lohusa şerbeti hiç olmaz hep kaynar olur bebeğin 40 i çıkana kadar mutlaka vardır o evde. Oğlumda her gelenle içtim aşırı derecede sütü arttirmisti o zaman anlamamistik tabi ama sonrasında çok etkisi olduğunu anladık zaten şekerli olduğu için üzerine birde ceviz var süt yapiyor
Aklımda bulunsun, kavanozlanıp dolapta da saklanır, standart lohusa şerbetinden daha dolu içi
Maşallah
İlk defa duydum, annemin zaten yine haberi yok
Bana kaldı bi araştıralım net tarif bilenlerden bekliyorum
Ayy ben bunu çok severim lohusa şerbeti deriz aynı şey mi acaba dicektim aynıymış küçükken biri doğursada içsem derdim
Biz üzerine çiğ soyulmuş badem biraz buz atıp öyle içiyoruz
Bende bir adanalı gelini olarak oğlum ağustosta doğmasına rağmen kaynardan sıcak sıcak hergün 2-3 bardak içmiştim gerçekten süte çok faydası var. hem tadıda efsane. ölçü olarak bende pek bilmiyorum çünkü burda marketlerde bile hazır kutuda satılıyor kaynar malzemesi diye. ama süt artırmada efsane :))Bekliyorum
Lohusa şerbeti yazınca cok daha basit içerikli şerbetler çıkıyor bunun içeriğinin maşallahı varmış sizde de bu şekilde demek ki
Muskat miktarı cok geldi gözüme net ölçülü bi tarif gelirse on numara olur
Badem de atılıyormuşbuzlu badem
Bide sabah aşırı akıntım oldu bel ağrım korkuyorummmGünaydın kızlarsıcak bir yandan çiş perileri bi yandan ben artık gece 10 kere kalktımmı normal karşılıyorum bugün acayip ötesi bil bel ağrım var anlamadım sanki belim kopacak
uyku tulumu bence de gerekli alacağım. Depend bilmem kullanımı nasıl olur acabaBenim listede herşey yazıyor :) ama deli gibi herseyi almak istesem de kendimi tutmaya, az ve öz almaya çalışıyorum. Listeyi ikiye boldum dogum sonrasi gerekirse alinacaklar diye. Bazi seyleri ihtiyac olursa alayim elimde kalmasın diye dusunuyorum.
Mesela henuz bende daha almadim ama anne icin depend aliyor herkes. Dogum şekli ne olursa olsun lazim oluyor mu bilmiyorum arastiramadim daha.
Bebek icin de uyku tulumu veya kundak hem moro refleksini onlemesi icin hemde yuzu kapanmadan guvenli uyku icin gerekliymis.
Listenize eklemeyi dusunurseniz fikir olsun :)
Valla o kadar haklısın ki inan seneye tatile bile gelmeyelim diyor eşim bebek mahvolur diye :) dedim sakin ol burda da bebekler doğuyor yaşıyorAhaa benn anlatamıyorummmGerçekten burada yaşamak normalde sabır işi birde hamileyken hiç çekilmiyor neyse ki döneceksin canım
Elimde her daim iki şişe suyla geziyorum canım çok sağol :) sen nasılsın uzunlukta falan sıkıntı yoktur umarım iyisin dimiAy çok sıcak havalar dikkat et lütfen bol bol su içmeye de özen gösterevin içinde baygınlık geçiriyorum oraları düşünemedim
Elinde zaten varsa ihtiyaca göre Alman daha mantıklı geliyor. Zaten neyi tutacaklar belli de değil bi sürü almak zorunda kalma ihtimalimiz hep var
Kuzum cok geçmiş olsun
Endol ü ne kadar süre kullanacakmışsın ? İnanılmaz iyi gelen bi ilaç ama kullanım süresi hakkında pek bilgim yok bi de doktorlar farklı kararlar alabiliyor. Benim doktorum hastanede kaldığım süreçte kullandırdı ama çam sakuradaki doktor kullandırmadı mesela. Kısa süreliyse rahatlaman adına kullandırıyor olabilir belki. Bi de cok ishal yapıyor alırsan hemen tuvalete gitmemeye çalış.
Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah bu ara bu kadar zorlanma sebebin buymuş demek ki
Kuzum sende de enfeksiyon gibi bi problem mi yeniden azdı acaba ? Bu kadar ağrıya Akıntı da eşlik ediyorsa bi idrar kültürü, tahlili ver istersen.Bide sabah aşırı akıntım oldu bel ağrım korkuyorummm
Yok canım durumlar stabildi kasılmalar için genel sıvı beslenmeye çalışıyorumKızçeler günaydınnn :)
Valla o kadar haklısın ki inan seneye tatile bile gelmeyelim diyor eşim bebek mahvolur diye :) dedim sakin ol burda da bebekler doğuyor yaşıyor
Elimde her daim iki şişe suyla geziyorum canım çok sağol :) sen nasılsın uzunlukta falan sıkıntı yoktur umarım iyisin dimi
Cnm daha 10 gün önce çok az var dedi fitil kullandım ama bu bel ağrısı şey gibi hani adet oluncağı zaman kıvrandırırya öyle hiç bukadar bel ağrım olmamıştı adet ağrısı gibiKuzum sende de enfeksiyon gibi bi problem mi yeniden azdı acaba ? Bu kadar ağrıya Akıntı da eşlik ediyorsa bi idrar kültürü, tahlili ver istersen.
Yok canım durumlar stabildi kasılmalar için genel sıvı beslenmeye çalışıyorum
Bazen ay noluyor modundayım her gün yeni bi şey yaşıyorumhayırlısı bakalım 3. Trimester cok zormuş gerçekten
Valla ne desem bilmiyorum kiCnm daha 10 gün önce çok az var dedi fitil kullandım ama bu bel ağrısı şey gibi hani adet oluncağı zaman kıvrandırırya öyle hiç bukadar bel ağrım olmamıştı adet ağrısı gibi
ben ilk doğumumda depend alıştım yorumlara bakarak ama çok küçük geldi popomdan yukarı çıkmadı kullanamadım. eşim hemen gidip eczaneden hasta bezi almıştı çok rahat olmuştuBenim listede herşey yazıyor :) ama deli gibi herseyi almak istesem de kendimi tutmaya, az ve öz almaya çalışıyorum. Listeyi ikiye boldum dogum sonrasi gerekirse alinacaklar diye. Bazi seyleri ihtiyac olursa alayim elimde kalmasın diye dusunuyorum.
Mesela henuz bende daha almadim ama anne icin depend aliyor herkes. Dogum şekli ne olursa olsun lazim oluyor mu bilmiyorum arastiramadim daha.
Bebek icin de uyku tulumu veya kundak hem moro refleksini onlemesi icin hemde yuzu kapanmadan guvenli uyku icin gerekliymis.
Listenize eklemeyi dusunurseniz fikir olsun :)
Uykusuzluğa alıştım çiş perilerinede öyleHerkese gunaydin kizlar
Ben artik geceleri hic dogru duzgun uyuyamiyorum yazaten sabaha kadar en az iki kez tuvalete kalkiyorum cis perileri malum en son 5 - 5.30 gibi falan kalktigimda da bir daha uyuyamiyorum. Sizlerde de durum boyle mi acaba?
KiyamamGünaydın
benim cok uykum oluyor ya artık
Cok yorgun hissediyorum. Sabahları eşimle kalkıp bir daha uyumuyorum o yüzden uyku düzenim hiç bozulmadı ama gece çiş perileri yokluyor tabi
Mesela su an cok güzel uyurum ama hava aydınlandı ve eve kara sinek girmiş uyuyamıyorum
Uyuyabileceğim kasılmasız rahat pozisyonu bulmak zaten cok zor oluyor şimdi deneyeceğimhala cok uykum var
Ben de uyuyamadım maalesefKiyamambende normalde esimle kalkip uyumuyordum ama bu ara boyle sabaha karsi uyanip bazen oglene dogru tekrar uyuyorum bakalim bugun uyuyabilecek miyim
Hastane çantasına koymayı unutKızlar eşim ve kaynanam bana sürpriz yapıp geceliklerimi almışlar, hastane çekimi için istediğim dışında diğerlerinden nefret ettim
Belki bozulurlar diye yüksek ısıda yıkadım hiç birşey olmadıbana akıl verin kalp kırmadan nasıl kurtulabilirim bunlardan. Eşimde ayıla bayıla getirdi yok çok tatlı çok yakıştı falan diye deliriyorum
Ahahaha ayyyy kahkaha attımKızlar eşim ve kaynanam bana sürpriz yapıp geceliklerimi almışlar, hastane çekimi için istediğim dışında diğerlerinden nefret ettim
Belki bozulurlar diye yüksek ısıda yıkadım hiç birşey olmadıbana akıl verin kalp kırmadan nasıl kurtulabilirim bunlardan. Eşimde ayıla bayıla getirdi yok çok tatlı çok yakıştı falan diye deliriyorum
beyaz cok ii ama diğerlerini evde giy gitsin, güle güle kullanKızlar eşim ve kaynanam bana sürpriz yapıp geceliklerimi almışlar, hastane çekimi için istediğim dışında diğerlerinden nefret ettim
Hastane çantasına koymayı unut
Çekim için olanı ben seçmiştim gerçi onuda yakası farklı modeli almışlar ama yinede çok sevdimAhahaha ayyyy kahkaha attım
Fotosunu paylaşmıştın foto için olana bayıldıııım
Ama diğerlerini 90 derecede yıkamayı denedin mihastane çantasına koymayı unutabilirsin bi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?