2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Normal doğum çok istedim ama maalsef olmadı yani benim acı eşiğim çok düşükmüş onu doğumda anladım. sancıyla hastaneye gittim kıvranıyorum ben baya nstye bir bağladılar beni sancı 10'larda daha tabi bekledim çatı muanesi oldum canım çok yandı sonrasında sezeryane karar verdik dayanamadım yani

Kizlar aranızda kalici oje yaptiran var mi? Bi yanim yaptir bisi olmaz dio bi yanim nauu nauu
Yani yaptırmadım ama zararlı olduğunu duymuştum hamilelikte kimyasal falan içerdiği için, bir de sezaryene falan ojeler ile alinmiyormus internette okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum yaptıran varsa daha iyi bilir tabi. dini boyutu da abdest geçmiyor zaten tabi o konuda yorum yapamam sizin kendi bileceğiniz iş.

Ben de takibe aldım, egzersizlere baslayacagım, belki gerçekten kolaylaştırır dogumu 3 haftaya hurma yemeyede başlayacam, kuzenim getirmişti hayırlısı bakalım

Benim cevremde herkes sezeryan yapmis resmen gunleri belirli oluyor dolayisiyla. Ben normal dogum istiyorum o yuzden merak ediyorum ne zaman gelir diye. 1.5 ayim var diyorum soranlara bakalim nolucak heyecanlanmaya basladim artik
Ben de hep ay normal olsun normal isterim diyordum. Şimdi işler ciddiye binince bi korkmaya başladım sanki

Kizlar gunaydiin, bir sorum var diger gruplari takip eden arkadaslara. Genelde anneler tarihlerinden daha erken mi doguruyor gec mi? Farkettiniz mi bununla ilgili bir sey

Genelde erken geliyolar ama insan daha var nasılsa deyip hazırlıksız yakalanıyor halbuki 37den sonra her an gelebiliyolar özellikle gece başlıyor doğum bunun da evrimsel bi açıklaması varmış benmki de gece üçte başlamıştı

Ben de hep ay normal olsun normal isterim diyordum. Şimdi işler ciddiye binince bi korkmaya başladım sanki
Bence önce normal gitsin süreç kızlar baktınız olmuyor o zaman karar verin çünkü ameliyattan sonra insan keşke bi deneseydim diyor

Kizlar gunaydiin, bir sorum var diger gruplari takip eden arkadaslara. Genelde anneler tarihlerinden daha erken mi doguruyor gec mi? Farkettiniz mi bununla ilgili bir sey

37. Hafta itibariyle her an doğum bekleniyor diyor doktorlar kimi bebek 40 tamamlıyor hatta 41-42lerş gören var kimi beklemiyor. Ve bu neye göre oluyor doktorlar bir şey demiyor. Gelişim vs alakalı bir şey de değil. Ama bence en geç 35. Haftada her şeyi hazırlayıp doğumu beklemekte fayda var hem psikolojik hem bedenen dinlenip

Siz yine de 30 larda hazırlayın benim gözüm oğlumdan korktuğu için 25 26 haftada hazırladım ne olur ne olmaz diye.
Oğlum 36 da doğdu anne karnında kaka yaptı sıpa ve sezeryan istediğim halde doktorum net tarih bile verememişti bizimki aceleci çıktı. Birde erkeklere derler 9 ay 10 gün diye bizimkinde geçerli olmadı bakalım kızımda ne olacaz inşallah bu kez planlı gideriz hastaneye hiç ümidim olmasa da tabi.

Merak ettim aciklamasini arastiricam. Hep merak ediyordum acaba bebekler hep gece mi dogar diye
Ben de ayni durumu yasiyorum. Bu dusuncenin ya da acaba sezeryan mi yapsam dusuncesinin normal dogumu zorlastiracagini da dusunuyorum cunku bilincaltinda hep bir ikinci secenek var.
Alakasiz ama bazilari hastane cantaniza biberon vs koymayin diyorlar bu aslinda beynimize emmezse biberon veririm sinyali verip sut uretimi i azaltiyormus.
Ne kadar dogru bilmiyorum ama bence de her sey once kafada bitiyor normal dogum yapmaktan korkuyorum ama korkularim yuzunden normal dogum yapamicam diye daha cok korkuyorum

Dogru diyorsun o isler de insani strese sokuyor hazirlayip beklersek en azindan bir de ona stres yapmayiz. Ben bu hafta kiyafetleri yikayip kendime de pijama falan alayim artik en iyisi zamani gelmis 33+0 olduk bugun.

Ben bebeğin çantasını hazırladım. Kendi geceliklerimi yıkadım ütüledim astım. Kalk gidelim derken hemencik çantaya konacak şekilde. Kendime iç çamaşır çorap takviyesi yapicam sadece. Bebeğe de kıyafetleri harici biberon bez krem hazırladım. Yıkanmayacagi için şampuan havlu falan koymadım hiç. Kıyafetlerini de takım takım poşetledim. İç zıbını alt üst şapka eldiven olmak üzere. Bir tane detaylı hastane çıkışı koydum doğumdan sonra hemşirelere vermek üzere.

Masallah bir is daha bitmis rahatlamissinizdir. Darisi basimiza
Iki tane 5-10 parcalik hastane cikisi seti yeterli olur mu sizce bebege kiyafet olarak?
Bir de ben normal dogum istiyorum ama yine de ne olur ne olmaz diye iki gece kalacak gibi mi esya koymaliyim sizce fikriniz nedir?

Kizlar aranızda kalici oje yaptiran var mi? Bi yanim yaptir bisi olmaz dio bi yanim nauu nauu
Ben yaptırıyorum. Doktorum izin vermişti dogumda. Tek sıkıntı tırnaklarım uzamıstı Normalde 5 agustosa randevu almıştım baktım dogurcak gibiyim 2 agustosta hemen randevuyu erkene cekmeye calıştım 3 ü sabahına aldım. Ama ne fayda 3 agustos sabah 6.34 te dogurdum uzamıs tırnaklarla sjjdjsjsk
görünce yazmadan edemedim.

- Janna - seni göreve davet ediyorum, bebek molasında
Ajdjjsjs kanayan yaram

Evet erken hazırlayın çantasınızı kızlar ben 33. Haftama giriyorum hazır benim ne olur olmaz erken gelceği tutar hatta doktora giderken ben çantayı bagaja atıcam çünkü benim kız ozaman 35. Haftasında olcak ne olur olmaz

Ya hazırlamakta fayda varda psikolojik olarak yaklaştıkca biraz korku başladı diyorum her şeyi hazır olursa korkum artar diye

Gerçekten üzerimden bir yük kalktı. Sanırım hazırlıkta ki en önemli süreç bu. Ben kendim için 2 alt üst 2 gecelik hazırladım. Bebek için bir tane detaylı hastane çıkışı 3 tane de alt üst takım hazırladım. Onlarında zıbını şapkası eldiveni falan var. Detaylı hastane çıkışında battaniye var bir tane de yedek aldım. Ağız mendili yüz örtüsü. Ekstra birkaç tane alt koydum İlk doğunca çok kaka falan yapıyorlar belki batar diye. Anneme göre biraz fazla koydum ama ne olur ne olmaz. 3 gece yatmam gerekirse bunlar idare eder en azından.

Kızlar selamlar, herkes iyidir umarım. Plasenta previası olup da İstanbul içinde doktor takibinde olan var mı acaba aramızda? Özel bir hastaneye gidiyordum ancak doktorum ilerleyen haftalarda devlet hastanesine sevk edebileceğinden bahsetti sanırım risk almak istemiyorum. Ben de işimi şansa bırakmak istemiyorum. Bu konuyla ilgili memnun kaldığınız doktorlar var mıdır acaba?

Benim gittiğim bir doktor değil ama profesör perinatolog varmış İstanbul'da seni perinatolog mu takip ediyor ? Bana da rahimime dikiş atılması gerekiyor hamileliklerimde doktorum istanbulda onu önerdi baktım perinatologmus tabi özelde o da ama gitmedigim için hiçbir bilgim yok istersen ismini verebilirim bir araştırır bakarsın senin durumuna da bakıyor mu falan diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…