Kızım iki yaşında, ilk 6 ay anne yanı sallanan beşiği gerçekten çok kullandık sonra desteksiz oturma ve ayağa kalkma dönemlerinde artık büyük beşiğe geçtik çünkü kalkıp sarkıyordu sallanan beşikten. Yaklaşık 8.ay civarı 70*130 olan kendi beşiğine geçti ve bu yaşına kadar onu kullandık. 2 yaş itibariyle artık normal çocuk karyolasına geçtik.Kızlar bi şey sorucam sizlere. Beşik / yatak / karyol mevzularını ne yaptınız? Her kafadan bir ses çıkıyor kafam karıştı.
1. Anne yanı alıyoruz anladığım kadarıyla.
2. Park yatak çok öneriliyor.
3. Asansörlü beşikler iyi deniliyor.
4. Büyüyen yatak alın ileride de kullanır diyorlar.
5. Bir de Montessori mevzusu var.
Şimdi biz kaç tane alıyoruz tam olarak?
Miray şahane bir isim, kuzenimin kızının adı da Miray. Hatta babası "Tersten okununca da 'yarim' oluyor" demişti, çok anlamlı gelmişti hepimize.Süvende şöyle bi gecelik var 99a inmiş haber edeyim dedim kızlar ilk gün gecelik iyi oluyor yedekleyeyim dedim
Onun dışında moralim bozuldu abim mesaj atmış o ne biçim isim miyav gibi saçma filan yazmış kızları video çekmiş isimle dalga geçiyolar kızın adı sare ben de dedim sana fare desem hoşuna gider mi oturdum ağladım zaten bahane arıyoruz velhasıl beni miray dan da soğuttular benim ezelden beri aklımda meryem vardı sonra eski isim dediler şu dediler bu dediler vazgeçmiştim ama gönlümde hep o isim var şuan iyice emin oldum kimseye söz hakkı vermicem meryem koyucam yanına belki rima ismini de eklerim belki tek başına koyarım öyle işte..
Canım ben anne yanı park beşik aldım. Sonrasında oyun parkı da oluyormuş diye cezbetti açıkçası. Asansör özelliği de var onun. Bir de oda takımı aldım, onun içinde de normal yanları korumalı yatak var. Büyüyen yatağı çok sordum ama kullanışlı olmadığını söyleyen çok oldu. Montessoriler de baya büyük. Dedim ki bu normal yatağın korumalarını çıkarırsak ilerleyen yaşlarında da kullanır. Ama tabii ne kadar mantıklı bir karar bebeler doğunca göreceğiz artıkKızlar bi şey sorucam sizlere. Beşik / yatak / karyol mevzularını ne yaptınız? Her kafadan bir ses çıkıyor kafam karıştı.
1. Anne yanı alıyoruz anladığım kadarıyla.
2. Park yatak çok öneriliyor.
3. Asansörlü beşikler iyi deniliyor.
4. Büyüyen yatak alın ileride de kullanır diyorlar.
5. Bir de Montessori mevzusu var.
Şimdi biz kaç tane alıyoruz tam olarak?
Cnm saçmalama çok sinirlendim şuan bide video mu çektirmiş miray koy kimene kendileri isim koyarken sizemi sordularSüvende şöyle bi gecelik var 99a inmiş haber edeyim dedim kızlar ilk gün gecelik iyi oluyor yedekleyeyim dedim
Onun dışında moralim bozuldu abim mesaj atmış o ne biçim isim miyav gibi saçma filan yazmış kızları video çekmiş isimle dalga geçiyolar kızın adı sare ben de dedim sana fare desem hoşuna gider mi oturdum ağladım zaten bahane arıyoruz velhasıl beni miray dan da soğuttular benim ezelden beri aklımda meryem vardı sonra eski isim dediler şu dediler bu dediler vazgeçmiştim ama gönlümde hep o isim var şuan iyice emin oldum kimseye söz hakkı vermicem meryem koyucam yanına belki rima ismini de eklerim belki tek başına koyarım öyle işte..
Süvende şöyle bi gecelik var 99a inmiş haber edeyim dedim kızlar ilk gün gecelik iyi oluyor yedekleyeyim dedim
Süvende şöyle bi gecelik var 99a inmiş haber edeyim dedim kızlar ilk gün gecelik iyi oluyor yedekleyeyim dedim
Miray şahane bir isim, kuzenimin kızının adı da Miray. Hatta babası "Tersten okununca da 'yarim' oluyor" demişti, çok anlamlı gelmişti hepimize.Kimsenin karışmasına da seni üzmesine de izin verme canım çocuk senin. Garip bulana da ilk iki gün garip gelir, sonra herkes gayet alışır. Zaten hormonlarımız pert olmuş, bir de çevre böyle yapınca üzülüyorum gerçekten.
Canım ben anne yanı park beşik aldım. Sonrasında oyun parkı da oluyormuş diye cezbetti açıkçası. Asansör özelliği de var onun. Bir de oda takımı aldım, onun içinde de normal yanları korumalı yatak var. Büyüyen yatağı çok sordum ama kullanışlı olmadığını söyleyen çok oldu. Montessoriler de baya büyük. Dedim ki bu normal yatağın korumalarını çıkarırsak ilerleyen yaşlarında da kullanır. Ama tabii ne kadar mantıklı bir karar bebeler doğunca göreceğiz artık
elele madre anne yanı park yatak canımAnne yanı park yatağın modelini markasını sorsam?ben de araştırıyorum da.
Arkadaşlar gebelik şekeri tanısı alan veya şüphesi olanlara sorularım olacak. Benim 50gr şeker yüklemem sınırın biraz üstünde, 100gr yüklememde ise iki değer sınırda çıktı. Doktorum diyet ve parmaktan kan ölçümü önerdi. Bir haftadır ölçüyorum karbonhidrat ve basit şekerlerden neredeyse sıfıra indirdim tüketimimi. Çok şükür değerlerim normal görünüyor. İnternette yemeklerden iki saat sonrası için sınır değerler verilmiş. Ben yemekten bir saat sonrasında ölçüm yapıyorum. Sonuçlarım hangi aralıkta olmalı? Azıcık patates ya da hamurlu bir yemek yesem direk yükseliyor bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
Ay abiniz biraz dengesiz mi nedir birde çocuklara video çektiriyor . Bence önemli olan sizin ne istediğiniz etrafa yumuşak olma canım . Bende Almila deyince yok o ne Arapça olmak zorunda bilmem ne . Bende bunu koyacağım biz bunu befendik dedim eşim de aynısını yaptı kime ne ki ? Önemli olan senin mutluluğun . Hiç üzme kendini iki isme de bayıldımSüvende şöyle bi gecelik var 99a inmiş haber edeyim dedim kızlar ilk gün gecelik iyi oluyor yedekleyeyim dedim
Evet evet yanlış yazmışım ben de ilk lokmadan 1 saat sonra ölçüyorum. Peki sınır nedir mesela 140ı mı geçmemesi gerekiyor 120yi mi bu konuda bilginiz var mıYemekten 1 saat sonra değil kuzum ağzına lokma attıktan 1 saat sonra ölçüm yapılacak. Bu sğreçte karbonhidrat patates vs tüketmeyeceksin canım. Meyve yersen yanına yoğurt süt tüketeceksin. Geçen gün kahvaltıdan önce ölctüm 85 çıktı kahvaltıda fırında patates tükettim 1. Saat toklugum 168 cıktı yani toplasan 8 dilim yememişimdir o şekilde dikkat ediyorum ama bunlar şekeri bozan şeyler
Çok şükür doktorum da öyle dedi canım bu saatten sonra doğsa da sıkıntı olmaz dedi NST ye gireceğim şimdi benimde vajinal ağrı ve sırt ağrısı normal dedi artık doğarsa da kismetine ne yapalım dedi
MutteşemMerhaba kızlar doktora gittim çok şükür bir sıkıntı olmadı kasik ağrısı ve bel ağrısı normal dedi . Yanlizca nst çektirdik taşikardi olabilir dedi tekrar çektirdi bişey çıkmadı sanırım bir sıkıntı yok iki hafta sonra gel dedi ilk kalp atışları 160 üzeriydi tatlı yeyince geçti . Doğma durumu olursa ne olacak dedim o da şansına artık bu saatten sonra bir sıkıntı olmaz dedi .
Teyzeleri kızım ilk defa yüzünü gösterdi bugün pek sevdiği bir gün değildi sanırım dudaklar bükük normalde hep yüzünü kapatır
Evet canım artık doğarsa doğar şansına kalmış diyor benim doktor harika cevapMutteşem
Benimki de bu sefer uzunluğu hiç ölçmedi bile.
Sancı çıkmamasına cok cok sevindim güzelim
Dikkatli dikkatli bekleme vakti şimdi
Evet evet yanlış yazmışım ben de ilk lokmadan 1 saat sonra ölçüyorum. Peki sınır nedir mesela 140ı mı geçmemesi gerekiyor 120yi mi bu konuda bilginiz var mımeğer ne kadar çok karbonhidrat tüketiyormuşuz son iki üç haftadır aşırı zorlanıyorum ama bebek için olunca her şeye katlanılıyor
Teşekkür ederimm sağolunDoktorum 1. Saat 140 2. Saat 120 yi geçmesin dedi. Açlıkta 90 geçmeyecek dedi
Yine de kara kuvvetleri gibi olmaz canım eşim diyor ki jandarma da tarih pek sekmez 2 3 ay sonra geri dönülecek dendi mi dönersin diyo. Bizimkiler biraz belirsiz gidiyor kaç kere döneceksiniz dediler dönmedi daha fazla kaldı. Hatta düğünden önce suriyedeydi zor dönmüştü. Insallah hakkınızda hayırlısı olsun canımNe demek rica ederim
Azaltıldı ama bizimki merkez geçtiği için malesef 5 sene geçerli normalde ilçesinde falan olsak 4 sene hatta bı arkadaşımız hanideydi 3 senesi doldu gitti ama onlar dağlara falan göreve gidiyorlardı 1 aylığına falan. Benim eşim cezaevinde normal komando olsa onlarda da direk üst bölgesine çıkartıyorlar hatta eş falan goturulemiyor. Suanlik bizim düzen iyi evet bakalım batıda nolacak çünkü asayiş komando diye geçiyor sistemde komando olarak da verebilirlermis Batı'nın da bazı yerleri kaydırma birlik oluyormuş senin dediğin gibi sürekli Suriye falan gidiyorlarmis.
Ooo uçak biletleri ne kadar pahalilanmisbiz kışın gidicez belki biraz ucuzlar
Bende de pek etkisi olmuyor magnezyumun. Ama kalsiyum eksikliği de aynı belirtileri gosteriyormus bacak ağrısı falan. Çocuk depoları kullandığı için. Çok az kaldı canım ama hayırlısıyla gelsinler insallahMagnezyum kullandom ama gram faydası olmamıştı artk braktım son haftalarw gelince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?