2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Yaa masallah kuzum kilosu iyi ben en son 33+4te gittmistim 2 372gm dı baş aşağı pozisyondaydi hala bi deişiklik yok sadece ağırlaştım ama baş aşağı olması dolayi kafasi catimin icine iyice girdi surekli itekliyor kendini sanki çıkacak gibi surekli olmaz daha vakit var diye konuşuyorum hanimefendiyle ama pek soz dinlemiyor pazartesi insallah guzel haberler alirim diye duga ediyorum rabbim hakkimizda hayirli olani nasip etsin hepimizin insallah

-Sunshine cnm çok birikmiş bende kimseyi okuyamadım ama seni gördüm ben bu süreçten geçtim biliyorsun sakın üzülme 3 gün sonra 30-40 cc yetmeyecek benim kızında ellerinde damar kalmadı hatta doğum yaptığım hastane ellerindeki damarları patlatmış iyi olsunlarda bu süreç geçicek biz erken doğum yapanların ve yaşadığımız stres ve üzüntüden sütümüz ya az geliyor ya hiç gelmiyor sakın sütüm az geliyor diye stres yapma mamayla doyacaksa onla doysun dün süt sağdım verdim karnım ağrıyordu yine vermeseydim bütün gece uyumadık nil çok gazlıydı biz 2440 gramdan 2300 e düştük pazartesi 2600 olmuştuk pazartesi sağlık ocağında bakıcam ama kıyafetleri küçülmeye boğumları olmaya başladı hastanede 3 gün kaldım biliyorsun geçecek cnm bir şey sormak istersen hep burdayım hemşireler doktorlar daha iyi bilir ama bende geçirdim deneyimlerimi söylerim güneş ve nil erken doğdu sarılık kaçınılmaz son üzülme

Benimde aynisi 3 kilo cikti yuru dedi oyyy meyve yasak karbonhidrat yasak iyice sıktı beni sizinkiler bisey demiyormu benimkide daha kanala inmemis napcaz yaa insin diye ziplamaya baslicam artik

Tek ayağını koltuga koyup o ayağın üstüne esneme tarzı şeyler var kanala girmesi için. İnternette görüyorum da onları bi araştırıp doktoruna sor istersen ama kanala girmesi doğum başlangıcı olmuyor muu

Evet 3 5 gün icinde doguyor heralde kanala girince.
Ama benim uygulamaya göre 20 gün kaldi kanala inmesi oýle pat diye olmadgı icin simdiden yürü falan dedi iste zaten elini vajinanin ustune tut kafasi oraya kadar iniyormus dogum geldimi benim sanki 4 5 parmak daha bosluk var gibi

O dediğin baş benim ozaman kanalda bir parmak bile boşluk yok hatta yururken bacaklarimin arasinda sanki bir top gibi bir sey varmis gibi oluyor zor yuruyorum evimde merdiven var hic inip cikamiyorum 20 gunum kaldi tahmini sezaryanla doguracam ama nasil bakiyorum planli olmayacak acil gidicem bir aksami cunku benim kızım artik durucu deil gibi çok sık kasilmalarim olmaya basladi bebis ben gelicem yakinda diye sinyal veriyor yarin gidicem doktora kontrolumuz var ama olmasaydida gidicektim bu sartlarda insallah yatis vermez veya acil sezaryan demez hedefim 36ci haftayi tamamlamak sonrasinda gelsede cok bir sikinti yasamayiz belki diye düşünüyorum

-Sunshine canım benim hiç üzülme hemencecik toparlar Allah'ın izniyle onlar minik savaşçılar o morarmalar da geçecek şuan çok uzuluyorsun biliyorum ama herşey çok iyi olacak diye düşün

Yarın kontrol e git bakalım canım vajinal muayene yapar tahminim bana da yaptı açılma yok dedi karından gözükmüyor dedi kafa orda diye senin ne diyecekler bklm iki Dr da gittim ikisi de aynı şeyi söylüyor

O zaman senin girmis kanala zaten doktorun yarın büyük ihtimal söyler bana aletle gösterince ben anladm o yeri ohoo daha cok yukaridadedim hatta oda evet daha var dedi. Sende 37yi falan gormek icin yat dinlen yemek yemek icin kalk sadece uzat ayaklarni senin kız erkenci cikmis demek ki olsun kritik tarihlrri doldurmussun bi 6 7 gün daha dursa yeter gibi bende hic oyle belirtiler yok mesela insan anlıyor demekki cok yakın oldugunu dogumun

Bide gögüs ile karın arasında 4 parmak boşluk varsa mı ne dopum yaklasıyor demekmiş ya az kaldı. Max 20 gün kaldı o zaman insan sabırsızlanıyor ama bence doğmadı vs moduna girince sen birazcık daha streste oluyorsun. Benim nasipse Ekimin ilk haftası 37. Haftamda olacam. Anneleri tembihledim sakin beni arayıp darlamayın diye 24 Ekime kadar gösteriyor tarih çünkü
Yatışta daha rahat etmezmisin kasılmaların vs azaltan ilaclar vererek doğumu erterlerler sonucta

Canlar Cananlar biz evdeyiz çok şükür
Sarılığımız dün sabah yeniden 9 ölçüldü. Öğlen eve geldik.
Evde 2 saatte bir her emzirme sonrası aldığı kadar enjektörle anne sütü vermeye devam edicez.
Uyandırmak çok zor oluyor maalesef kendinizi buna hazırlayın

Sarılık sizde bi daha yükselmedi dimi ekimcim?
Uyuşmazlık sonucu Fizyolojik sarılık olunca bir de haftası da erken, bu çocuk sarılık olmasın da kim olsun dediler
Ekim bir de Nil kendi kendine uyanmaya ne Zaman başladı? Güneş daha bu gece 2-3 kere tam alarmdan önce uyandı ama inşallah sürekli olur. Uyandıramadığımızdsn aç kalıyor çocuk daha yeni yeni ağzı süt koktu

Dilos6342 diloşum yarın doğumun var su gibi gelsin geçsin çok kolay bir doğum olur inşallah

Yanına patik almayı unutma sezaryen kesik acısı değil de gaz ve tuvalete çıkamama çok can yakıcı olabiliyor. Ve ağrı kesiciyle geçmiyor maalesef

Bir de Ben geceliklerle cok rahat etmiştim ama bacakların cıplak olması süreci biraz zorlaştırdı. Pijama da pek rahat olmuyor maalesef. Depend cok cok rahat oluyor ben L almıştım yine rahattı ama vücutta şişlik olunca keşke Xl alsaymışım dedim.

Yanına muhakkak kendin için hoşaf götürmeni öneririm.üzüm incir kayısı erik karanfil tarçın yapıp posalı şekilde hastanede de tükettim gaza da süte de çok pozitif faydası oldu. Süt artırıcı herhangi bi şey kullanmıyorum su an ihtiyaç olmadı neyseki.

Bebeğinle Sağlıcakla kavuşun inşallah

Bir de kızlar
Reflü yatağı ve emzirme yastığı şu anda en çok kullandığımız şey. Park yatağın alt açma aparatını da aşırı kullanıyoruz.
Reflü yatağını uzun süre kullanacak gibiyiz.

Prima 0 no elimizdeki paketler bitti Amazon siparişimiz de henüz gelmedi. Acilinden molfix 0 numara almak zorunda kaldık. Prima 0 beden kesinlikle daha büyük uzun bi süre daha kullanırız gibi duruyor ama molfix birkaç güne olmaz muhtemelen. Primanın bedenleri diğerlerine göre gerçekten bi tık büyük oluyormuş.
Bu arada primadaki bariz kalite farkı belli.

Bir de hastaneden çıkmadan ebesinden yenidoğan hemşiresine kadar mümkünse herkesten kaliteli destek almaya çalışın. Benim doğum yaptığım hastane çok tırtmış gerçekten.
bana orada doğru düzgün bir destek verilmediğini Pendik MedicalParkta bebeği 1 gece yatırınca farkettim.
müthiş bi kaç hemşire var ilgileri alakaları bilgileri muhteşem çocuğu el birliğiyle Ayağa kaldırdık resmen. Orada doğum yapacak olan varsa özellikle Büşra hanımı yakalasın bırakmasın

Ve bir de biz doktora sarılık ve tsh yüksekliği nedeniyle kontrole gitmiştik. Hastane özeldi ama ne muayene ne tahlillere hiçbir ücret ödemedik. Güneşin kimliğini çıkartmıştık onun TC kimlik numarasıyla kayıt açtırdık.
Bizden yeni başlayan banko görevlisi önce ödeme aldı, başka bir görevli ücret iadesi yaptı. Sadece 15 TL fark ödedik.
Hastaneler bebekler doğduktan 28 güne kadar muayenelerde vs ücret talep edemezmiş.
Aklınızda bulunsun en güzel hizmeti gidin alın
Ama hastanede fototerapi yatışı yaptığımızda için ücret alındı tabi oda ve tedavi ücreti olarak.

Benimde aynisi 3 kilo cikti yuru dedi oyyy meyve yasak karbonhidrat yasak iyice sıktı beni sizinkiler bisey demiyormu benimkide daha kanala inmemis napcaz yaa insin diye ziplamaya baslicam artik
Bende pilates topuna oturayım yerini bulsun diye düşünüyorum.. yok valla yürü demedi yürüyemiyorum ki batıyor aşağıya böyle.. yürümem falan baya zor ama girmemiş beyfendi kanala.. giriverse de artık doğsa diyorum haftaya nolcak bakalım

Kuzum soyundur direk bebeği hemen uyanıyorlar. Altını açınca uyanıyorlar. Ayaklarını gıdıklamak burnunu sıkmaya hepsi cevap vermiyor ama soyundurunca ve altını açınca uyanmayanını görmedim ben. Memede uyursada ayak topuklarını sık

Bir de size Bebiş Ayağı bırakayım
İlk doğduğunda kuru fasulye tanelerinden de ufaktı parmakları şimdiyse fasulye kadar olmuş bazısı
Ahh Güneşiim bu ayaklar mı bizii aylardır telaşa düşürdüü annesi benim yerime öpüp kokla o ayaklarıı Rabbim ömrü boyunca o ayaklarla güzel yerlere gitmeyi güzel adımlar atmayı nasip etsiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…