ayağı alcılı ya söyle mıncıramıorm,son alcımız kaldı inşallah o da bitseydi. şöyle yağlayıp masajlar yapardm karnını ovuyorum ama o pek işe yaramıyor sankiMasaj neden yapamıyorsun ki. Hayırdır ne oldu öyle
Kimyon çayı iç bakalım sütten geçsin bebeye.
Gaz damlası filan başladınız mı?
Kuzum kusura bakma ya unutmuşumayağı alcılı ya söyle mıncıramıorm,son alcımız kaldı inşallah o da bitseydi. şöyle yağlayıp masajlar yapardm karnını ovuyorum ama o pek işe yaramıyor sanki
Amiin canım amiin evinin konforunda da emzireceksin insallahKuzum ya o lohusa halinle bile beni düşünüyorsunşu an 50cc besleniyor. 12 saatte bir. Bugün de emzirdim Allah’ım büyüleniyorum o an şükür bugünleri de gördüm Allahım herkese nasip etsin
Senin emzirme olayların, ağrıların nasıl geçiyor canım? Bebişimiz nasıl? İyi mi? Herşey yolundadır inşallah?
Hadi çok şükür canımm aklım sendeydii Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsiin ömrü kaderi güzel olsun Yağmur kuşunDogurdum cok sukur rabbime bu sabah 8:55te dogdu guzel kizim yağmurum 3250gr. 38+6 haftalik
Rabbim dileyen herkeze nasip etsin insallah rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin evladiyla sinamasin
Kuzum elektriklş pompoyla sağdım çıkan sütü biberonla verdim. Şimdide memeye koyuyorum baktım gelmiyor elektrikli pompoyla uyarıp bebeği memeye öyle koyuyorum. Şu ilk 10 gün sarılık muhabbeti bitene kadar mama ağırlıklı ama anne sütü de gelmişken küsdürmeden ilerlemeye calısıyorum bakalım. Şifa olsun bebeklerimize sütlermiz bol bol gelsin insallahCanım ilk sütünü pompayla sagma ben öyle biraz mahvettim sütümü enjektorle veya elle sagip enjektore mi çektiriyorlarmis ne. Sen ona bi bak
Hayırlı uğurlu olsun tekrardan hiç yok diye düşünüp benim hatama düşme canım
Ameliyathanede dikimden sonra 3 tane parol yapıldı, odaya geçtim 3 tane daha peş peşe yapıldı. Baska yoktu. Sabah akşamda kalcadan iğne vurdular sonrasında hastanede kaldıgım süredeaynen 40ımızda takalımablam gidp gelip tacını takmadın diyordu o an bir tacım eksikti diye mırıldanıordm cok ağrılı oldu bnm ya ameliyat yerım acı acı yandı birde dr.larn bazıları ağrı kesici serum falan takıolarmıs bizde malesef olmadı keşke isteseydm diyorum.
Allahimmm inanamiyorum nasil da yakisikli. Masallah hayirlarla buyusunKızlar bizler çok iyiyiz
Biraz hikayemizden bahsedeyim gezgin hamile ben avmdedeydim biliyorsunuz daha doğuma 10 gün vardı fıldır fıldır geziyordumeve gelip uyumuşuz eşimle uyurken birşey içimden pıt dedi ayağa kalktım bacaklarımdan süzüldü resmen aha dedim geliyor sonra doktorumuzu aradık sancı olursa kanama olursa gelin dedi tabii biz duramıyoruz
Akşam 8 gibi sancılanmaya başladım hastaneye geldik ebe muayene atti açıklığım vardı eve gittik sabah sezaryen olurum dedim inanılmaz sancılarla yarım saat içinde hastanye döndük
Ebe hanım doktorumu aramış sözde 9 da gelebilirim ancak demiş ve asla öyle bir adam değil öyle sancı çekiyorum ya düşman olsa acır bir çare bulur
3e kadar zor dayandım sanki normal doğurucam sancın artsın ararız doktoru diyorÇıktım koridora ya beni doğurtun yada başka hastaneye gidiyorum dedim hemen ebe geldi arayın doktorumu önümde dedim arayamam dedi tamam ben arıyorum dedim adam açtı hemen geliyorum dedi aramamış bile belki o sancıdan doğum korkusu kalmamıştı
Hemen aldılar anestezi ve doğum çok basit hemen kalkıp yürüdüm çok şükür
İçimizde bir dünya taşıyoruz ve bu herşeye değer
Tatlış bir kuş bırakıyorum size
Yeni bakabildim canım siteye, tam olarak ne demek istediğini anlamadım çatı içinde mi diyorsunRahim arkasinda bir kabariklikcikinti var normal mi canim o. Tam da göremiyorum haliyle
Sağol kuzum amin darısı sana inşallahAllahimmm inanamiyorum nasil da yakisikli. Masallah hayirlarla buyusun
MaşallahKızlar bizler çok iyiyiz
Biraz hikayemizden bahsedeyim gezgin hamile ben avmdedeydim biliyorsunuz daha doğuma 10 gün vardı fıldır fıldır geziyordumeve gelip uyumuşuz eşimle uyurken birşey içimden pıt dedi ayağa kalktım bacaklarımdan süzüldü resmen aha dedim geliyor sonra doktorumuzu aradık sancı olursa kanama olursa gelin dedi tabii biz duramıyoruz
Akşam 8 gibi sancılanmaya başladım hastaneye geldik ebe muayene atti açıklığım vardı eve gittik sabah sezaryen olurum dedim inanılmaz sancılarla yarım saat içinde hastanye döndük
Ebe hanım doktorumu aramış sözde 9 da gelebilirim ancak demiş ve asla öyle bir adam değil öyle sancı çekiyorum ya düşman olsa acır bir çare bulur
3e kadar zor dayandım sanki normal doğurucam sancın artsın ararız doktoru diyorÇıktım koridora ya beni doğurtun yada başka hastaneye gidiyorum dedim hemen ebe geldi arayın doktorumu önümde dedim arayamam dedi tamam ben arıyorum dedim adam açtı hemen geliyorum dedi aramamış bile belki o sancıdan doğum korkusu kalmamıştı
Canım benim sütüm bir damla bile gelmemişti. Sezaryenden sonra 2.gün pompayla geldi. Onu enjektörle verdim bebeğe. Sonra gelince emdirmeye başladım. Elle sağmayla gelecek gibi olmuyor süt gelmeyince, bebek beni emdi emdi gelmedi bile sadece pompayla geldiCanım ilk sütünü pompayla sagma ben öyle biraz mahvettim sütümü enjektorle veya elle sagip enjektore mi çektiriyorlarmis ne. Sen ona bi bak
Hayırlı uğurlu olsun tekrardan hiç yok diye düşünüp benim hatama düşme canım
Anladım canım ben doktoru değiştireyim 8 damla gerçekten çok. Normal aile hekimlerinin yazdığı damla değil bu iyisi kimyasal içermeyeni falan dedi çocuk doktoru aldık bunu ama içime sinmedipinkywom sadece D vitamini yazdım canım. biz d vitamini harici kullanmıyoruz.
Günlük Serum fizyolojik ile burun temizliğimiz var. Bence siz de tıkanma sezerseniz ufaktan başlayın hırıltı oluşursa düzelmesi zaman alıyor.
Bir de gaz damlamız var ama onu doktor verirse kullan tabi.
Şuan bende aynı durumda ayaktayım. Kızımın huyu değişti bir gündeKızlar anca girebildim siteye. Çarşamba taburcu olduk hastaneden, o gece ve dün gece iyi kötü uyudu kızım gece ama şimdi ne yapsam uyumuyor, tüm gün ağladı her anladığında emzirmeye çalışıyorum çünkü zaten sütüm yetmiyor. Sürekli emmek istiyor sanırım doymuyor mı aç mı nesi var anlayamıyorum. Emzik vermeyi bile düşünüyorum fikri olan var mı?
Aç olduğunu sanmıyorum bugün 7 kere çiş 3 kere kakalı bez çıkardı. Üstelik mama da verdim yine sabah. İnanılmaz huysuzluk yaptı sabah 3 saat uyudu sadece. Derdini anlayamıyorum acile mi gitsek dedim artıkŞuan bende aynı durumda ayaktayım. Kızımın huyu değişti bir gündegündüz hep uyudu gece uyumuyor. Sütüm yetiyor buna rağmen böyle hep emmek istiyor. Dayanamadım şuan emzik verdim ama gündüz vermeyeceğim. 4 hafta emzik vermeyin diyorlar. Çözüm bulamadım ben ne yapsak bilmiyorum
Hastaneye bebeğe iyi bakabilecek birisinin gelmesi lazım. Hemşire de azarladı kayınvalidemi. Teyze sen buraya neden geldin, senin görevin bebeğe bakmak annenin dinlenmesini sağlamak dedi. İlk doğumumda annem bebekle ilgilendi,ben bir süre uyudum. Sütüm hemen geldi dinlenince. Ne yersen ye, yorgun bedenden yeterli süt gelmiyor malesef.Dedim en son geliyo musun gelmiyodan annemi çağırcam diye açıkçası bu saatten sonra gelmesede olur
Aynı bizim de böyle oldu. Sütüm yetmediği zaman hemen mama takviyesi yaptık. Doysa da emme ihtiyacı vardı. Sürekli memede durmadan rahatlayamıyordu. Biz söyle bir çözüm bulduk. Benim geniş iki tarafı sarkan bir yeleğim var. Bebeği göğsüme yatırıp iki yandan yeleği sardım ona. Afrikalıların slingi gibi oldu. Bilmem anlatabildim mi? Evi bir iki turlasam iyi geliyor. Bedenimin sıcaklığı ve kalp atışımla sakinleşiyor ve uykuya dalıyor. İnşallah işe yarar deneyebilirsin bence. Emzik verdik biz de almadı malesef.Kızlar anca girebildim siteye. Çarşamba taburcu olduk hastaneden, o gece ve dün gece iyi kötü uyudu kızım gece ama şimdi ne yapsam uyumuyor, tüm gün ağladı her anladığında emzirmeye çalışıyorum çünkü zaten sütüm yetmiyor. Sürekli emmek istiyor sanırım doymuyor mı aç mı nesi var anlayamıyorum. Emzik vermeyi bile düşünüyorum fikri olan var mı?
Kuzu şimdi baktım bu verdiği zaten gaz damlasıymışCanım benim sütüm bir damla bile gelmemişti. Sezaryenden sonra 2.gün pompayla geldi. Onu enjektörle verdim bebeğe. Sonra gelince emdirmeye başladım. Elle sağmayla gelecek gibi olmuyor süt gelmeyince, bebek beni emdi emdi gelmedi bile sadece pompayla geldi
Anladım canım ben doktoru değiştireyim 8 damla gerçekten çok. Normal aile hekimlerinin yazdığı damla değil bu iyisi kimyasal içermeyeni falan dedi çocuk doktoru aldık bunu ama içime sinmedi
Canım sırtını ve ayaklarını sıcak tut aynı bizleree ki gibi gazımız olunca sıcak nasıl rahatlatıyor onuda rahatlatıroğlumun karnı gurul gurul neyapsam banyo da yaptramıorm masajda yuz üstünde yatıramıorm neyapsm ne yapsam bilemedim
Fikir vermek gerekirse bence verme derim. Benimde sütüm yeni yeni gelmeye başladı mamayla besleniyor mamadan önce 20-25 dk gögsümü vermeye calısıyorum. Bugün bi ara ağlıyordu sakinleştirdim yatagına koydum sesi geldii bekledim azıcık sussun diye sonra sustu içeriye bi gittim parmagını bulmus cuk cuk emiyor dediö buna emzik verirsek birde biberonla besleniyor zaten beni iyice reddeder o yüzden vermiycem bir süreKızlar anca girebildim siteye. Çarşamba taburcu olduk hastaneden, o gece ve dün gece iyi kötü uyudu kızım gece ama şimdi ne yapsam uyumuyor, tüm gün ağladı her anladığında emzirmeye çalışıyorum çünkü zaten sütüm yetmiyor. Sürekli emmek istiyor sanırım doymuyor mı aç mı nesi var anlayamıyorum. Emzik vermeyi bile düşünüyorum fikri olan var mı?
Onu bende yapıyorum. Baktım böyle karnı tok, gazı cıkmıs bezi temiz hani ortada bebekte sıkıntı olacak şeyler yok gögsümün üzerine kouyorum üzerimize bir şeyler sarıp ya yatıyoruz yada yürüyoruz hemen rahatlıyorAynı bizim de böyle oldu. Sütüm yetmediği zaman hemen mama takviyesi yaptık. Doysa da emme ihtiyacı vardı. Sürekli memede durmadan rahatlayamıyordu. Biz söyle bir çözüm bulduk. Benim geniş iki tarafı sarkan bir yeleğim var. Bebeği göğsüme yatırıp iki yandan yeleği sardım ona. Afrikalıların slingi gibi oldu. Bilmem anlatabildim mi? Evi bir iki turlasam iyi geliyor. Bedenimin sıcaklığı ve kalp atışımla sakinleşiyor ve uykuya dalıyor. İnşallah işe yarar deneyebilirsin bence. Emzik verdik biz de almadı malesef.
Hayyal canım bebisi emzirmeye başlamışsın o kadar mutlu oldum ki umarım en kısa zamanda evinize dönün . Mutlu haberlerini aldıkca bende çok mutlu oluyorum
Siz ayrı güzelsiniz bebeğin ayrı güzelKızlar bizler çok iyiyiz
Valla diloşum herkes bir bir doğuruyor artık her gün çoğalıyoruzCanimm hayırlı uğurlu olsun ay herkes doğuruyor sırayla biz ne ara bu zamana geldik gözyaşım pıt
Allah analı babalı büyütsün acısını göstermesin
doğum kolay diyen biri hemde sezaryen hem de taç taktın maşallah sanabn 40ım cıkınca sanki yeni doğurmus gbi sacımı boyatıp foto cektrcem anca atabildm o ağrıları
lohusa tacı almıştım bi. 2. Gün kan ter içindeyim duşa girecek mecal bulmaya çalışıyordum eşim eğlenmek için kafama taktı o an acı çekerken o kadar anlamsız geldi ki iyiki organizasyon içine girmemişim
Canım aslında benim de hastanedeyken düzenli parol serum takıldı, çıkınca da parol verdiler günde 3 tane içebiliyordum. Hastanedeyken anlamamıştım serumları düzenli yediğim için. Evde günde 3 sefer atınca ağrılar 1 hafta gibi sürede azaldı geçti bitti bile.aynen 40ımızda takalımablam gidp gelip tacını takmadın diyordu o an bir tacım eksikti diye mırıldanıordm cok ağrılı oldu bnm ya ameliyat yerım acı acı yandı birde dr.larn bazıları ağrı kesici serum falan takıolarmıs bizde malesef olmadı keşke isteseydm diyorum.
Canım hopeAmiin canım amiin evinin konforunda da emzireceksin insallah
Bugün sütüm geldi çok şükür mama vermeden 20-30 dk önce veriyorum. Tahmini ne kadar gelirndiye merak ettim sağdım 3-5 cc arası bir şey cıktı emdikce cogalacak insallah. Çok sükür ayaklandım ağrılar azaldı zamanla daha iyi olacaktır
Canım bu d vitamini bizim hamilelikte kullandığımız olmaz dimi o zaman? Ben hiç kullanmadım d vitamini ya doğumdan beriKuzu şimdi baktım bu verdiği zaten gaz damlasıymıştendavit olan. İçinde a d c vitaminleri çinko ve probiyotik var ama kendi sitesinde ne kadar kullanılır bilgi yokken başka bi satış sitesine 4-10 yaş arası 6 damla diyor
AhaFikir vermek gerekirse bence verme derim. Benimde sütüm yeni yeni gelmeye başladı mamayla besleniyor mamadan önce 20-25 dk gögsümü vermeye calısıyorum. Bugün bi ara ağlıyordu sakinleştirdim yatagına koydum sesi geldii bekledim azıcık sussun diye sonra sustu içeriye bi gittim parmagını bulmus cuk cuk emiyor dediö buna emzik verirsek birde biberonla besleniyor zaten beni iyice reddeder o yüzden vermiycem bir süre
Ya ben dantelli gecelik falan götürüyorum, fotoğrafçı tutmasam mı? Eğer doğru dürüst çekilemeyeceksem tutmayım kendimiz çekeriz?Yaa minnoşa bak sen büyümüş de abla bile oluyorkuzum ben reflü yatağı kullanıyorum en başından beri. O kayma oluyor ama kullanıma engel değil emin ol. Bi de hep gözümüz üstünde zaten. ben kendim de uyuyacaksam reflü yatağının ayak ucunu koltuk kenarı ya da yatak başına filan dayıyorum .
Minnnooşşşş hey maşallah baştan sonabebitonun güzelliği
Siz de ayrı güzelsiniz.
Ben olsam ebeyi şikayet ederim bu ne işgüzarlık bir de yalan söylüyor. suyun gelmiş sancın var açılman var niye eziyet çekip strese giriyorsun ki.kendisi normal doğurtmaya niyetlendi herhalde.
Nehircim gözünüz Aydın sonunda size de kavuştay olduee sen nasılsın Bebiş nasıl
Kuzum o dediğin d vitamini sanırım ama damlası cok geldi. Sağlık ocağından verilenler önerilmiyor.
Ocean 400 lük d vitamini kullanıyoruz. Bize hastaneden çıktığımız gün aldırıldı. 1 puf/3 damla şeklinde. Önceki gün sağlık ocağındaki ebemize sordum 1 yaşına kadar 3 damla şeklinde gidiyormuş.
Geliyor canım.uyurken de geliyor uyanıkken de . Hatta bugün emerken guruldamalar oluyordu elimi koydum karın bölgesinden gibiydi, gaz olmalı
lohusa tacı almıştım bi. 2. Gün kan ter içindeyim duşa girecek mecal bulmaya çalışıyordum eşim eğlenmek için kafama taktı o an acı çekerken o kadar anlamsız geldi ki iyiki organizasyon içine girmemişim
Canım şükür kızım iyi pazartesi enfeksiyon da bitmiş olursa salı taburcu olacak inşallahCanım iyisinizdir inşallah Allah sabır versin bir an önce yanına gelsin yavrun
O zaman dorukcuğumla kavuştuğunuzda güzel bi kavuştay fotosu alırız tacınlaya bu kocaların eğlenme merakı benim tacım da bir kutunun içinde kalakaldı. Dün Doruk’un eşyalarını yıkamaya başlayınca elime aldım da hayaller hayatlar… ne hevesle yaptırdım kaldı öyle.
ağrıların nasıl oldu artık geçti değil mi canım?
Canım bu d vitamini bizim hamilelikte kullandığımız olmaz dimi o zaman? Ben hiç kullanmadım d vitamini ya doğumdan beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?