Minnoşum süreci cok güzel gidenler de var şimdi ben öyle dedim diye planını bozmaYa ben dantelli gecelik falan götürüyorum, fotoğrafçı tutmasam mı? Eğer doğru dürüst çekilemeyeceksem tutmayım kendimiz çekeriz?
Kesinlikle katılıyorum canım dinlenmek en önemli etken süt üretimi için kızımın doğumumdan sknra annemde gece beklerdi kızımın başını sen uyu derdi uyurdum bizim kız da kolikti baktı durduramıyo o zaman biraz emzir diye kaldırırdıHastaneye bebeğe iyi bakabilecek birisinin gelmesi lazım. Hemşire de azarladı kayınvalidemi. Teyze sen buraya neden geldin, senin görevin bebeğe bakmak annenin dinlenmesini sağlamak dedi. İlk doğumumda annem bebekle ilgilendi,ben bir süre uyudum. Sütüm hemen geldi dinlenince. Ne yersen ye, yorgun bedenden yeterli süt gelmiyor malesef.
O zaman dorukcuğumla kavuştuğunuzda güzel bi kavuştay fotosu alırız tacınla
Ağrılarım genel geçti canım bazen dikişler gerilip acıyor malum.
Az önce alt değişirken yine baştan aşağıya kakaladı beni güneş hanımüstümü komple değişirken üşümüşüm rahmim hemen sızladı yine kendini hatırlattı kesip atasım geliyor caaanım organımı
Bizim kullandıklarımız olmuyor sanırım canım.
Ocean aldık 400 ıu yazıyor onu kullanıyorum.
D vitaminimi ben de cok aksattım arada elime geçtikçe içiyorumkullanmamız lazım.
Bu arada Elenatal 3 e başladım bugün
Onların kücük parmaklarını yemek lazıımAhabir parmakçı daha bence bırak parmağını emsin rahatlamak adına. Emzikten çok daha steril. Bizim Doruk kuş da parmakçı.
Doğumdan sonra kardeşlerim beni ziyarete geldi diyorum ki bu süslenip püslenip fotoğraf çekinenler ne ameliyatı oluyor da o şekilde hazırlanabiliyorlar diyeYa ben dantelli gecelik falan götürüyorum, fotoğrafçı tutmasam mı? Eğer doğru dürüst çekilemeyeceksem tutmayım kendimiz çekeriz?
Anladım sanırım, ama ben kucağıma alsam da yerine koyunca yine bir süre sonra uyanıp ağlıyor. Sabahtan beri memede olduğu için akşam bari mama vermek istememiştim. Kendi sütümü sağmıştım onu verdim. Çünkü gaz sancısı olup olmadığını da anlayamıyorum, çok fazla emmek de gaz sancısı yapıyormuş bebeklerde. Hiçbir şey anlayamıyorum çok stresli bir durum. Biraz emzik verdim sağdığım sütten sonra, öyle uyudu sürekli emmek istiyordu çünkü. Emziği atmış uyurken, hemen alıp kenara koydum. Elini emmeye başladı sonra. Dediğini yapacağım canım bir deneyeyim bakalım.Aynı bizim de böyle oldu. Sütüm yetmediği zaman hemen mama takviyesi yaptık. Doysa da emme ihtiyacı vardı. Sürekli memede durmadan rahatlayamıyordu. Biz söyle bir çözüm bulduk. Benim geniş iki tarafı sarkan bir yeleğim var. Bebeği göğsüme yatırıp iki yandan yeleği sardım ona. Afrikalıların slingi gibi oldu. Bilmem anlatabildim mi? Evi bir iki turlasam iyi geliyor. Bedenimin sıcaklığı ve kalp atışımla sakinleşiyor ve uykuya dalıyor. İnşallah işe yarar deneyebilirsin bence. Emzik verdik biz de almadı malesef.
Tam 4-5 saat boyunca aralıksız ağladığı için süt verdikten sonra artık emziği dayadım ağzına. Çünkü hâlâ yalanıyordu. Sonra emzikle uyumuş, sonra elini emmeye başlamış. Uyuyor hâlâ. Ama uyandırmak zorundayım meme saati çünkü. Çok yorgun hissediyorumCanım sırtını ve ayaklarını sıcak tut aynı bizleree ki gibi gazımız olunca sıcak nasıl rahatlatıyor onuda rahatlatır
Fikir vermek gerekirse bence verme derim. Benimde sütüm yeni yeni gelmeye başladı mamayla besleniyor mamadan önce 20-25 dk gögsümü vermeye calısıyorum. Bugün bi ara ağlıyordu sakinleştirdim yatagına koydum sesi geldii bekledim azıcık sussun diye sonra sustu içeriye bi gittim parmagını bulmus cuk cuk emiyor dediö buna emzik verirsek birde biberonla besleniyor zaten beni iyice reddeder o yüzden vermiycem bir süre
Onu bende yapıyorum. Baktım böyle karnı tok, gazı cıkmıs bezi temiz hani ortada bebekte sıkıntı olacak şeyler yok gögsümün üzerine kouyorum üzerimize bir şeyler sarıp ya yatıyoruz yada yürüyoruz hemen rahatlıyor
Ben 2. Bebegimde sürekli emmek ister uyumaz uykusu kısa sürer yine ağlar yine emzirirdim. Daha sonra aile hekimindeki ebeyle görüştük günlük tartmaya çağırdı beni kilo alımını takip ettim. Ve sütümün yetmesi sorunu değil sadece benim göğsüme gelmek istemesiymis problem. Yapışık ikiz gibi olmuştuk gece gündüzKızlar anca girebildim siteye. Çarşamba taburcu olduk hastaneden, o gece ve dün gece iyi kötü uyudu kızım gece ama şimdi ne yapsam uyumuyor, tüm gün ağladı her anladığında emzirmeye çalışıyorum çünkü zaten sütüm yetmiyor. Sürekli emmek istiyor sanırım doymuyor mı aç mı nesi var anlayamıyorum. Emzik vermeyi bile düşünüyorum fikri olan var mı?
Anladım sanırım, ama ben kucağıma alsam da yerine koyunca yine bir süre sonra uyanıp ağlıyor. Sabahtan beri memede olduğu için akşam bari mama vermek istememiştim. Kendi sütümü sağmıştım onu verdim. Çünkü gaz sancısı olup olmadığını da anlayamıyorum, çok fazla emmek de gaz sancısı yapıyormuş bebeklerde. Hiçbir şey anlayamıyorum çok stresli bir durum. Biraz emzik verdim sağdığım sütten sonra, öyle uyudu sürekli emmek istiyordu çünkü. Emziği atmış uyurken, hemen alıp kenara koydum. Elini emmeye başladı sonra. Dediğini yapacağım canım bir deneyeyim bakalım.
Tam 4-5 saat boyunca aralıksız ağladığı için süt verdikten sonra artık emziği dayadım ağzına. Çünkü hâlâ yalanıyordu. Sonra emzikle uyumuş, sonra elini emmeye başlamış. Uyuyor hâlâ. Ama uyandırmak zorundayım meme saati çünkü. Çok yorgun hissediyorum
Yaaaa maşallah bu ne güzel bir haber ve fotoğrafffff görünce içim eridiiii resmennnnnKızlarr ben doğurdum aniden gelen sancılar ve su sızıntısı ile hastaneye geldik meğer oğlum geliyormuş
Sabah 4.45te aramıza katıldı miniğim 3130 gr 52 cm
Çekilen herşeye değer ne güzel bir duyguymuş
Biraz ağrılı oldu sürecin tamamını anlatıcam size şimdilik oğlumla emişiyoruz
Ah canım gözün aydınnnnnnn Allahım sağlıkla büyütmeni nasip etsinDogurdum cok sukur rabbime bu sabah 8:55te dogdu guzel kizim yağmurum 3250gr. 38+6 haftalik
Rabbim dileyen herkeze nasip etsin insallah rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin evladiyla sinamasin
Kızlar bizler çok iyiyiz
Biraz hikayemizden bahsedeyim gezgin hamile ben avmdedeydim biliyorsunuz daha doğuma 10 gün vardı fıldır fıldır geziyordumeve gelip uyumuşuz eşimle uyurken birşey içimden pıt dedi ayağa kalktım bacaklarımdan süzüldü resmen aha dedim geliyor sonra doktorumuzu aradık sancı olursa kanama olursa gelin dedi tabii biz duramıyoruz
Akşam 8 gibi sancılanmaya başladım hastaneye geldik ebe muayene atti açıklığım vardı eve gittik sabah sezaryen olurum dedim inanılmaz sancılarla yarım saat içinde hastanye döndük
Ebe hanım doktorumu aramış sözde 9 da gelebilirim ancak demiş ve asla öyle bir adam değil öyle sancı çekiyorum ya düşman olsa acır bir çare bulur
3e kadar zor dayandım sanki normal doğurucam sancın artsın ararız doktoru diyorÇıktım koridora ya beni doğurtun yada başka hastaneye gidiyorum dedim hemen ebe geldi arayın doktorumu önümde dedim arayamam dedi tamam ben arıyorum dedim adam açtı hemen geliyorum dedi aramamış bile belki o sancıdan doğum korkusu kalmamıştı
Hemen aldılar anestezi ve doğum çok basit hemen kalkıp yürüdüm çok şükür
İçimizde bir dünya taşıyoruz ve bu herşeye değer
Tatlış bir kuş bırakıyorum size
doğum kolay diyen biri hemde sezaryen hem de taç taktın maşallah sanabn 40ım cıkınca sanki yeni doğurmus gbi sacımı boyatıp foto cektrcem anca atabildm o ağrıları
Güle güle büyüt tatlım seninkini de merakla bekliyoduk zorlukla taşıdınDogurdum cok sukur rabbime bu sabah 8:55te dogdu guzel kizim yağmurum 3250gr. 38+6 haftalik
Rabbim dileyen herkeze nasip etsin insallah rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin evladiyla sinamasin
Benim de sezeryan görünüyor suanlik . Buyuk tuvalet yaptigimda o kisimda siskinlik oluyor. Ama sonradan baktigimda o siskinlik gözükmüyor anlamadim. Hemeroid nasil bir sey onu kestiremiyorum. Oyle bir sey mi anlamadim. Agri filan yok gerciYeni bakabildim canım siteye, tam olarak ne demek istediğini anlamadım çatı içinde mi diyorsunben sezaryen oldum ne yazık ki ama iyi ki olmuşum
Dun karbonat içtim gecirdi. Bugun de yanma olursa yine icerim . Iyi geldiSut kimisine iyi geliyor kimisine kotu geliyor. Karbonat duymustum cnm ama denemedim
Canim hayirli olsun :) benim derdim aciklik olmadigi icin o yuzden sorayim dedim. Kanala girmis miydi. Bende sanci da acilmada kanala giren de yokKızlar bizler çok iyiyiz
Biraz hikayemizden bahsedeyim gezgin hamile ben avmdedeydim biliyorsunuz daha doğuma 10 gün vardı fıldır fıldır geziyordumeve gelip uyumuşuz eşimle uyurken birşey içimden pıt dedi ayağa kalktım bacaklarımdan süzüldü resmen aha dedim geliyor sonra doktorumuzu aradık sancı olursa kanama olursa gelin dedi tabii biz duramıyoruz
Akşam 8 gibi sancılanmaya başladım hastaneye geldik ebe muayene atti açıklığım vardı eve gittik sabah sezaryen olurum dedim inanılmaz sancılarla yarım saat içinde hastanye döndük
Ebe hanım doktorumu aramış sözde 9 da gelebilirim ancak demiş ve asla öyle bir adam değil öyle sancı çekiyorum ya düşman olsa acır bir çare bulur
3e kadar zor dayandım sanki normal doğurucam sancın artsın ararız doktoru diyorÇıktım koridora ya beni doğurtun yada başka hastaneye gidiyorum dedim hemen ebe geldi arayın doktorumu önümde dedim arayamam dedi tamam ben arıyorum dedim adam açtı hemen geliyorum dedi aramamış bile belki o sancıdan doğum korkusu kalmamıştı
Hemen aldılar anestezi ve doğum çok basit hemen kalkıp yürüdüm çok şükür
İçimizde bir dünya taşıyoruz ve bu herşeye değer
Tatlış bir kuş bırakıyorum size
Yavrum gözün aydıın, kavuşmuşsunuz sonunda.Dogurdum cok sukur rabbime bu sabah 8:55te dogdu guzel kizim yağmurum 3250gr. 38+6 haftalik
Kombo yapmıs vücut canımKızlar benim başım ağrıyo uykusuzluktan mıdır kansızlıktan mı var mı doğum sonrası bunu çeken :/
Kizlar acilma olmadan suni sanci yapmaz demi ... kanalla girmisse belki dener dicem oyle bor durunda olur mu normal. Tecrubeliler anlatin . Bu gidisle sali günü olur gibi:
Ben dogum oncesi de yaşıyorum bas agrisi :) buyuk ihtimal lohusa belirtileri :)Kızlar benim başım ağrıyo uykusuzluktan mıdır kansızlıktan mı var mı doğum sonrası bunu çeken :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?