Daha başlamayanlar doğum için benim yaşadığım süreç sıfır açıklık bebek yukarda rahim ağzı hala uzun ve yumuşamamış. Önce 4-5 kez rahme jel sürdüler canım ondan sonra rahim yumuşamaya başladı. Tabi yumuşaması 10 saati aldı. Bu aradada sürekli muayane ettiler alttan ve ntsye bağladılar rahim yumuşaması kendi sancını getirir mi diye. 2 cm acıklıkla kaldı öyle sonra suni verdiler onda da en fazla 2 cm açıldım. Doktorunla süreci net bir şekilde konuş ondan sonra karar ver derim benden tavsiye nasıl ilerleyecek ne olacak ona göre. Bende birisi gelip muayane edip 4 cm açıklık var ilerlemiyor dedi bir baskası 6 cm sen bu şekilde akşama biter dedi yani anlayacağım doktorunla net bir şekilde konusup öyle karar ver. Ben 27 saat boştan yere ilerlemeyen doğum için uğrastırıp durdular. Sezeryana aldıklarında da iyi ki tercih etmişsin yoksa daha doğumun olmazmıs dediler ee o zaman niye o kadar saat aç susuz uğrastırdın beni
Baya yormuslar seni bir arkadasim da oyle yasadi ve normal epidural sekilde dogurdu ama uzun bir sure oldu. Direlt diyor ama ben direltme dusuncesinde degilim. Bizim hoca bir pazartesi goreyim dedi. Suni sanci icin bir gelisme olursa yapar diye dusunuyorum. Yoksa sezeryana doner ki 38de sezeryan olur dedi. Kilosu 3700 cikti cuma gunu ki pazartesiye artar da... 27 saat bizim doktor direptmez gibi geliyor ama hic hareket yok. Sanci da olsa dicem o da yok. Ne garip cocuk bu ya
Baya yormuslar seni bir arkadasim da oyle yasadi ve normal epidural sekilde dogurdu ama uzun bir sure oldu. Direlt diyor ama ben direltme dusuncesinde degilim. Bizim hoca bir pazartesi goreyim dedi. Suni sanci icin bir gelisme olursa yapar diye dusunuyorum. Yoksa sezeryana doner ki 38de sezeryan olur dedi. Kilosu 3700 cikti cuma gunu ki pazartesiye artar da... 27 saat bizim doktor direptmez gibi geliyor ama hic hareket yok. Sanci da olsa dicem o da yok. Ne garip cocuk bu ya
canım ben ilk günler göğüs ucu acısından ağlayacak kadar kötüydüm lansinoh un kremini kullanıyordum ama tek başına etki etmedi sonra e bebek in gümüş kapaklarından aldım 170 tl falandı fiyatı da en uygun olan oydu diğerlerine 500 600 vermek istemedim işe yarayacağından emin olmadığım için ama iyi ki almışım daha ilk aldığım günden etkisini gösterdi hep taktım sonra çok şükür öyle düzeldi benim
kızlar bi bebek neden sadece memeyle doymaz ya? ilk doğduğu andan beri hemen memeyi tuttu güzel de emiyor 20 30 dk kadar. yani sütüm de var sağım yaptığım için görüyorum ne kadar geldiğini. ama memeyi emip bırakınca 15 dk sonra gene aranıyor ağlıyor arkasına mama veriyorum öyle doyuyor da uyuyor.
şu an bir gözümün önüne geldi de durum vaziyet ya sanırım bir zaman kakalı gezeceğiz topikçe böyle. of bu lohusalık o kadar kolay üşütebiliyorsun ki, gerçekten ne sıcakta çekiliyor ne soğukta bu haller Geçecek geçecek merak etme. şifa olsun elenatal3
Ay bi de lekesi de zor çıkıyor leke çıkarıcılarda bekletiyorum
Şu bünye konusunda bebem bana çekmez inşallah ya
Tipi çektiği gibi bünyesi de Babasına çeksin
Benim doğumdan sonra sadece bi kere ağrıdı aslında ama bi de bugün ağrıyor.
alışık olmayınca 12:00-7:00 arasında 4 saat uyuyabilmek bünyeme ağır geldi sanırım Türk kahvesi içeceğim iyi gelir inşallah.
Bebenin uyanmasına tahmini son 20 dk
Ay bi de lekesi de zor çıkıyor leke çıkarıcılarda bekletiyorum
Şu bünye konusunda bebem bana çekmez inşallah ya
Tipi çektiği gibi bünyesi de Babasına çeksin
Benim doğumdan sonra sadece bi kere ağrıdı aslında ama bi de bugün ağrıyor.
alışık olmayınca 12:00-7:00 arasında 4 saat uyuyabilmek bünyeme ağır geldi sanırım Türk kahvesi içeceğim iyi gelir inşallah.
Bebenin uyanmasına tahmini son 20 dk
Ben de gece fazla uyudum ondan mı dersin bünye uykuya tepki veriyo :)
Herkes doğurduğuna göre emzirirken süt kalitemiz düşmeden nasıl kilo vereceğiz bunu konuşsak artık bu tatlı yeme isteğiyle başımız belada
Kizlar acilma olmadan suni sanci yapmaz demi ... kanalla girmisse belki dener dicem oyle bor durunda olur mu normal. Tecrubeliler anlatin . Bu gidisle sali günü olur gibi:)
Canim bende de acilma sanci hicbir sey yok. Doktor ilk suni sanci veririz dedi jel falan da surecekmis. Biraz arastirdim hic acilmasi sancisi olmadan gidip 4 saatte doguran da var 5-6 cm aciklikla gidip acilmasi ilerlemiyor diye suni sanci verilip yine devam etmeyip sezeryana donen de var sanirim biraz yapi meselesi.
Acikcasi benim de cok umudum yok sezeryana doner diye dusunuyorum ama normal şansımı denemeden direkt sezeryan yapmak da istemiyorum. Hayirlisi olsun hakkimizda
Canim bende de acilma sanci hicbir sey yok. Doktor ilk suni sanci veririz dedi jel falan da surecekmis. Biraz arastirdim hic acilmasi sancisi olmadan gidip 4 saatte doguran da var 5-6 cm aciklikla gidip acilmasi ilerlemiyor diye suni sanci verilip yine devam etmeyip sezeryana donen de var sanirim biraz yapi meselesi.
Acikcasi benim de cok umudum yok sezeryana doner diye dusunuyorum ama normal şansımı denemeden direkt sezeryan yapmak da istemiyorum. Hayirlisi olsun hakkimizda
Kızlar selam acilmam 4 cm i geçmiş ve bebeğin suyu kesesi dışarı yumru yapmış doktorum hemen doğuma alıyoruz dedi. Hastaneye geçiyoruz. Sancilarim da 4 dk da bir gelmeye başladı.
Kızlar selam acilmam 4 cm i geçmiş ve bebeğin suyu kesesi dışarı yumru yapmış doktorum hemen doğuma alıyoruz dedi. Hastaneye geçiyoruz. Sancilarim da 4 dk da bir gelmeye başladı.
Herkes doğurduğuna göre emzirirken süt kalitemiz düşmeden nasıl kilo vereceğiz bunu konuşsak artık bu tatlı yeme isteğiyle başımız belada
Olabilir
Valla ben inanılmaz tatlı yiyorum. Bebe memeye ağzını dayadığı an ya susuzluktan yanıyorum ya da açlıktan ölüyorum
Napıcam bilmiyorum ama bünye buna alışır yakında kilo almaya başlarım gibi
Sen gebelik öncesi 45 kilo değil miydin zaten
kaça düştün şimdi çıtır
Ay yemek deme bana resmeen ne bulduysam yiyorum öyle bir mod. Tatlılar, yemek, kompostular, meyve suları, kuruyemişler vs. Şu süt tam gelsin bi insallah sonrasına bakcaz ama protein ağırlık beslenmek çok önemliymiş sütün miktarı haricinde kaliteside önemli tabii