Canım aynı durumdayım memintolar bakımından. Her emzirişimde ağlıyorum. Silikon göğüs ucu aldım ama şunu fark ettim bebel onu alınca normal memeyi almak istemiyor sanırım kolay geliyor silikonu almak o yüzden savaş verdi baya şimdi acı beynime kaçsa da memeyi veriyorumBu memintolar iyileşiyor değil mi nolur iyileşiyor deyin ağzı çok küçük bu bebenin asla tam alamıyor ben ağlıyorum artık çırpınıyorum her emzirişte
Dikişlerimden de sızıntı devam ediyor doğurduğum gün daha ağrısız sancısızdım 1 hafta geçti daha iyi olması gerekmez mi ?
Annemle kaynanamda mutfağımı baştan dizayn ediyor çocuk odada tek başına yani tartışmamak için kendimi zor tutuyorum o niye orda bu ne kahve köşemi bozmuşlar şimdiden
Hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun kuzumKızlar vay be doğum yaptım ve ilk reglim geldi zaman çok çabuk geçiyormuş
hahahha dün gece hiç uyumadık inanırmısn emdi yaptı kustu bu döngüden cıkamadık, bgn dedim kahvaltınızı kendınız yapın eşime dedim sen içerde uyu ben bebekle yatıcam. ahhh ahh daha öyle guzel günlere var olsun tünelin sonunda ışık varbirde gece uyanıp uyanıp burayı okumak
Yavrum geçmiş olsun nerdeyse hepimiz yaşadık yaşıyoruz sakin olmaya çalışKızlar bir şey yazın nolur, sarılık olmuş bebeğim, tam taburcu oluyorduk, kilo kaybı normalin üstünde çıkmış. Kan sonuçlarına göre yoğun bakıma yaptırılabilirmiş. 11,1 sarılık yüzde 9 kilo kaybı. Delircem
Kesinlikle katılıyorumartık 40 ı atlattın. Bundan sonrası düzlük bence. Kendileri gelsin görmeye torunlarını
Annem de 3 ay kalırsın diyordu da dedim bebeyi 1 aylık yapıp gidiyorum ben evimeözleyen gelir görür, özleyen yakına taşınır
Valla bundan sonra kiloyu geri almaya başlayacağız gibi geliyor-Sunshine senın 3kg mu kaldı ne inanmıyorum bnm kaç kg biliyormusn 10kg 10 10 10 hergun sütüm yağlı olsun diye diye dun 1 borcam tatlı yedim borcam tabak değil hala da kanamam oluyor sizin?
Hayırlı uğurlu olsun canımMerhaba ben doğum yaptım grubu sürekli takip ediyordum ama aktif değildim pekŞimdi ise hiç giremiyorum yoğunluktan baştan okumaya çalıştım ama ipin ucunu kaçırdım 13 Ekim’de 20:50de dünyaya geldi oğluşum Ahmet Yiğit. 2625gram doğdu. Kısaca doğum hikayemi anlatayım. 37. hafta rutin kontrolüme gittim hafif pembe akıntım vardı ama nişan olduğunu düşünmemiştim. Doktorum akıntım olduğunu söyleyince vajinal muayene yaptı açıklığımın 3cm olduğunu doğumun başladığını söyledi. Eve git eşyalarını al duş al gel dedi. Sonra doktorun muayenehanesinden çıkmadan suyum geldi eşim hemen eczaneden hasta bezi aldı ve beni hastaneye bıraktı. Suyum geldiği için doktor eve gitmemi istemedi. 15:50de hastaneye yatış yaptım. Eşim evin anahtarını bende unuttuğu için iki kez eve git-gel yaptı iş çıkışı trafiğine de yakalanınca akşam 8e doğru hastaneye valizle birlikte gelebildi Hastaneyle evin arası 35km biraz mesafe uzun. Çok şükür saat 6-7ye kadar sancı hissetmedim. Nst de sancılarım düzenli ve yüksek görünüyordu ama bende ağrı yoktu. Sonra suni sancı verdiler. (Neden verdiklerini bilmiyorum sormak aklıma gelmedi) Suni sancı başladığında epidural dozunu da yaptılar. Çok şiddetli ağrılar ve kasılmalar hissettim yanımda biri olmadığı için ayağa kalkmama da izin vermediler hep yataktaydım. Epidural takılmış hali öyleyse sancıların gerçeği nasıldır bilemiyorum ben epiduralsiz doğuramazmışım herhalde. Epidural %70 azaltır ağrıyı dediler çünkü. Sonra açılmam çok hızlı ilerledi saat 8i geçerken doktorum geldi eşim de gelmişti doğumhaneye geçtik. Açılmamın hızlı ilerlemesi suni sancıdan mı, haftada iki kez pilatese gittim ondan mı bilemiyorum. Annemler Ankaradan İzmir’e yola çıktılar yolda hep dua etmişler sağolsunlar ikisi de çok telaşlı ve heyecanlılardı. Normalde eşim doğuma girmeyecekti ama son anda girmeye karar verdi. Bebişim doğar doğmaz ağladı ve gözleri açıktı etrafı izliyordu. Göbek kordonunu eşim kesti. Epizyotomi açıldı. Dikiş esnasında hissettim epey. Ikınamadığım için ebe karnıma bastırdı. O şekilde doğum oldu. 37+5te aldım oğlumu kucağıma. Şimdi yeni bir hayatın yeni bir rutinin içindeyiz alışmaya çalışıyoruz. Emzir- altını değiştir- uyandırmaya çalış- tekrar emzir vesaire Sarılığımız başta yükseldi 12.9du sonra ikinci kontrolde biraz daha azalmıştı. Bebeğim doğum kilosunu geçtiği için sanıyorum doktor tekrar kontrole çağırmadı. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Aldığım kıyafetlerin içinde kayboluyor ben 3500 doğmuşum 2600 bebeğimin olması şaşırtıcı oldu. Eşimin ailesine çekmiş kilo konusunda. Sağlıklı olsun da büyür inşallah. Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. Tek nefeste inşallah.
Ay ben bu anneleri anlamıyorum genel olarak mutfağı kullanıyor olabilirler ama komple düzen değiştirmek de cok garipBu memintolar iyileşiyor değil mi nolur iyileşiyor deyin ağzı çok küçük bu bebenin asla tam alamıyor ben ağlıyorum artık çırpınıyorum her emzirişte
Dikişlerimden de sızıntı devam ediyor doğurduğum gün daha ağrısız sancısızdım 1 hafta geçti daha iyi olması gerekmez mi ?
Annemle kaynanamda mutfağımı baştan dizayn ediyor çocuk odada tek başına yani tartışmamak için kendimi zor tutuyorum o niye orda bu ne kahve köşemi bozmuşlar şimdiden
Yavrum yapma lütfen dinlen birazTamam canım ben çok çabuk ayaklandım önceki gün pazar market falan gittim doktor muayenesi günü çok hareketten mi oluyor acaba unutup kanepe falan ittiyordum
Coupcum bugün çiçek exporta gittik giderken aklımdan geçtin, acaba doğum yaptı mı diye. Şimdi sen yazınca tam olduhayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
Canım bugün normalde görüş günü değil zaten çağırdıklarında muhakkak gidiyorum emzirmeye, kendiliğinden teklif edecektim ama dün cesaretim kırıldı. Onlar sürekli biberonu, emziği dayarken çocuğun memeyi reddetmesi çok normal maalesef. Evdeki ret durumu için sondayı aldım bekliyorum gelmesini kuzumun.
canım kendimce güzelleme yapıyorum salı günü taburcu olacak diye
kan testi yapmalarını bekliyorum inşallah bir an önce yavrum çıksın da süreç başlasın artık bizim için. Doktor Pazartesi test yapacağını söylemişti. Herşey hazır oğluşu bekliyorinşallah canım bakalım uyum sürecinde bizi neler bekliyor
artık 40 ı atlattın. Bundan sonrası düzlük bence. Kendileri gelsin görmeye torunlarını
Annem de 3 ay kalırsın diyordu da dedim bebeyi 1 aylık yapıp gidiyorum ben evimeözleyen gelir görür, özleyen yakına taşınır
ay aman yoksa Nil’e erkenden bir kardeş gelebilir
Teşekkür ederim canım inşallah sağlıkla kavulun sizde bebişinlehayirli olsun canimallah anali babali saglikli bir omur nasip etsin
haaka diye bir marka canim .
amin kuzumTeşekkür ederim canım inşallah sağlıkla kavulun sizde bebişinle
Dikişler alınmayacakmış canım erir kendisi dedi omazsa pazartesi gidicem biDikişler alınmamıştır daha dimi. Bir hafta oldu diye biliyorum. Biraz koru canım kendini. Bebeği bile kucağına verebilirler daha çok erken. Yatağa yatarken kalkarken dikkat et. Tam karından destek alıyoruz çünkü. Ben 10 gün oksurmedim hapsirmadim bile. Sen biraz erken ayaklanmissin sanki. Ondan olabilir
Ay canım bende siz konuşunca alacaktım canım vazgeçtim şimdiCanım aynı durumdayım memintolar bakımından. Her emzirişimde ağlıyorum. Silikon göğüs ucu aldım ama şunu fark ettim bebel onu alınca normal memeyi almak istemiyor sanırım kolay geliyor silikonu almak o yüzden savaş verdi baya şimdi acı beynime kaçsa da memeyi veriyorum
Bendeki izlenim o oldu ne yazık ki... Bi emzik bi kaşık biberon bi silikon göğüs ucu olunca çocuğun aklı karıştı sanırım, memeyle mücadele ediyor resmen almak istemiyor zorluyorum. Meme reddi olacak diye ödüm kopuyor ama göğüs yaralarım inanılmaz kötü derecede nasıl emzirmekten korkuyorum şu anAy canım bende siz konuşunca alacaktım canım vazgeçtim şimdi
Manuel mı otomatik mı almak lazımCanım mochinin pompası var emzirirken diğerine onu takıyorsun çok güzel topluyor
Kuzenim manuel kullanıyordu emzirirken diğerine takıyorduManuel mı otomatik mı almak lazım
doğumdan once almama gerek var mı sence cnm bi göriim mi başıma geleceğiKuzenim manuel kullanıyordu emzirirken diğerine takıyordu
Yok canım bu hastanede artık bu uygulama maalesef hiç bahsedilmedi. Galiba direkt taburcu olacak.Uyum odaları vs oluyor ya onlar küvezden cıkan bebekler için olmuyor mu canım. Anneyle bebek 1-2 gün hastanede doktor gözetiminde olsa. Uyum odası diyince benim aklıma o geliyor nedense
Ah canım ya… tabii ki iyileşecek yaralar. Ama az sabır. Sancılar 1 hafta 10 gün içinde azalmaya doğru gider. Ağrın çok olursa günde 3 tane parol alabilirsin.Bu memintolar iyileşiyor değil mi nolur iyileşiyor deyin ağzı çok küçük bu bebenin asla tam alamıyor ben ağlıyorum artık çırpınıyorum her emzirişte
İnşallah canımAahh canın inşallah doruk kuşa çok güzel şeyler yakalamışsındırteşekkür ederim inşallah doruk kuşla beraber gezdiğiniz günlerde karşılaşırız bir gün
3 saatte bir 15 er dakika memeleri veriyorum. Sonra 30 ml mama. Ama mamanın 10 ml ni ancak alıyor. Meme ucumu sıktığımda 2 damla süt geliyor, o çekerken daha çok geliyodur umarım. Yarın kontrol var, değerler yine aynı olursa yoğun bakıma alırız dediler. Meme emerken de mama alırken de uyuyakalıyor yemiyorBesle canım. Yapacağın tek şey bu. Benim sütüm vardı meme içim vardı. Ama meme reddi yüzünden bebek beslenemedi. Sağolsun çocuk doktoru da inat etti mama verdirmedi. Kilosu düştü. Sıvı kaybından Sodyumu yükseldi. En sonunda mama verdik sık sık iki günde toparladı bebek. Besle canım gerekirse biberon ver mama ver. çok geçmiş olsun
İlk günler süt az olur diyorlar, şimdi ben göğsümü sıkıyorum 2-3 damla geliyor. Ama çocuk sürekli emiyor, ona daha mı çok geliyor acaba? Yoksa benim de mi az. Kaşık biberon çok boşaltıyor çocuğun ağzına, şırınga da akciğere kaçırıyor dediler. Ne yapacağımı şaşırdım belim felç oldu dikişlerim acıyor yok yemiyor bu çocukCanım sakin biz 15,40 ile yattık yoğun bakıma kilo kaybıda aynı şekildeydi şırıngayla bol bol mama ver kaşık biberonla ver biz 3 gün küvezde kaldık şuanki aklım olsa direk biberonla bile verirdim o hastane sürecine girmemek için çünkü benim sütüm az geldiğinden beslenemiyordu
Bende sonra aldım çünkü her bebek farklı canım her annede benden süt gelmiyor mesela bir diğerinden emzirirken bekle kendine göre hareket edersin bizimki küvözde kalınca sağmak zorunda kaldık baby mom aldık 380 tl otomatik bende memnunumdoğumdan once almama gerek var mı sence cnm bi göriim mi başıma geleceği
Canım benimde öyleydi hastaneden çıktığımızda 4günde 4 birim artmış değer sürekli uyumak istiyordu biz farkemedik üzerini tamamen soy gerekirse öyle uyanıyordu benimki3 saatte bir 15 er dakika memeleri veriyorum. Sonra 30 ml mama. Ama mamanın 10 ml ni ancak alıyor. Meme ucumu sıktığımda 2 damla süt geliyor, o çekerken daha çok geliyodur umarım. Yarın kontrol var, değerler yine aynı olursa yoğun bakıma alırız dediler. Meme emerken de mama alırken de uyuyakalıyor yemiyor
Merhaba ben doğum yaptım grubu sürekli takip ediyordum ama aktif değildim pekŞimdi ise hiç giremiyorum yoğunluktan baştan okumaya çalıştım ama ipin ucunu kaçırdım 13 Ekim’de 20:50de dünyaya geldi oğluşum Ahmet Yiğit. 2625gram doğdu. Kısaca doğum hikayemi anlatayım. 37. hafta rutin kontrolüme gittim hafif pembe akıntım vardı ama nişan olduğunu düşünmemiştim. Doktorum akıntım olduğunu söyleyince vajinal muayene yaptı açıklığımın 3cm olduğunu doğumun başladığını söyledi. Eve git eşyalarını al duş al gel dedi. Sonra doktorun muayenehanesinden çıkmadan suyum geldi eşim hemen eczaneden hasta bezi aldı ve beni hastaneye bıraktı. Suyum geldiği için doktor eve gitmemi istemedi. 15:50de hastaneye yatış yaptım. Eşim evin anahtarını bende unuttuğu için iki kez eve git-gel yaptı iş çıkışı trafiğine de yakalanınca akşam 8e doğru hastaneye valizle birlikte gelebildi Hastaneyle evin arası 35km biraz mesafe uzun. Çok şükür saat 6-7ye kadar sancı hissetmedim. Nst de sancılarım düzenli ve yüksek görünüyordu ama bende ağrı yoktu. Sonra suni sancı verdiler. (Neden verdiklerini bilmiyorum sormak aklıma gelmedi) Suni sancı başladığında epidural dozunu da yaptılar. Çok şiddetli ağrılar ve kasılmalar hissettim yanımda biri olmadığı için ayağa kalkmama da izin vermediler hep yataktaydım. Epidural takılmış hali öyleyse sancıların gerçeği nasıldır bilemiyorum ben epiduralsiz doğuramazmışım herhalde. Epidural %70 azaltır ağrıyı dediler çünkü. Sonra açılmam çok hızlı ilerledi saat 8i geçerken doktorum geldi eşim de gelmişti doğumhaneye geçtik. Açılmamın hızlı ilerlemesi suni sancıdan mı, haftada iki kez pilatese gittim ondan mı bilemiyorum. Annemler Ankaradan İzmir’e yola çıktılar yolda hep dua etmişler sağolsunlar ikisi de çok telaşlı ve heyecanlılardı. Normalde eşim doğuma girmeyecekti ama son anda girmeye karar verdi. Bebişim doğar doğmaz ağladı ve gözleri açıktı etrafı izliyordu. Göbek kordonunu eşim kesti. Epizyotomi açıldı. Dikiş esnasında hissettim epey. Ikınamadığım için ebe karnıma bastırdı. O şekilde doğum oldu. 37+5te aldım oğlumu kucağıma. Şimdi yeni bir hayatın yeni bir rutinin içindeyiz alışmaya çalışıyoruz. Emzir- altını değiştir- uyandırmaya çalış- tekrar emzir vesaire Sarılığımız başta yükseldi 12.9du sonra ikinci kontrolde biraz daha azalmıştı. Bebeğim doğum kilosunu geçtiği için sanıyorum doktor tekrar kontrole çağırmadı. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Aldığım kıyafetlerin içinde kayboluyor ben 3500 doğmuşum 2600 bebeğimin olması şaşırtıcı oldu. Eşimin ailesine çekmiş kilo konusunda. Sağlıklı olsun da büyür inşallah. Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. Tek nefeste inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?