2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba ben doğum yaptım grubu sürekli takip ediyordum ama aktif değildim pek Şimdi ise hiç giremiyorum yoğunluktan baştan okumaya çalıştım ama ipin ucunu kaçırdım 13 Ekim’de dünyaya geldi oğlum. 2600 doğdu. Kısaca doğum hikayemi anlatayım. 37. hafta rutin kontrolüme gittim hafif pembe akıntım vardı ama nişan olduğunu düşünmemiştim. Doktorum akıntım olduğunu söyleyince vajinal muayene yaptı açıklığımın 3cm olduğunu doğumun başladığını söyledi. Eve git eşyalarını al duş al gel dedi. Sonra doktorun muayenehanesinden çıkmadan suyum geldi eşim hemen eczaneden hasta bezi aldı ve beni hastaneye bıraktı. Suyum geldiği için doktor eve gitmemi istemedi. 15:50de hastaneye yatış yaptım. Çok şükür saat 6-7ye kadar sancı hissetmedim. Nst de sancılarım düzenli ve yüksek görünüyordu ama bende ağrı yoktu. Sonra suni sancı verdiler. (Neden verdiklerini bilmiyorum sormak aklıma gelmedi) Suni sancı başladığında epidural dozunu da yaptılar. Çok şiddetli ağrılar ve kasılmalar hissettim yanımda biri olmadığı için ayağa kalkmama da izin vermediler hep yataktaydım. Epidural takılmış hali öyleyse sancıların gerçeği nasıldır bilemiyorum ben epiduralsiz doğuramazmışım herhalde. Epidural %70 azaltır ağrıyı dediler çünkü. Sonra açılmam çok hızlı ilerledi saat 8i geçerken doktorum geldi eşim de gelmişti doğumhaneye geçtik. Açılmamın hızlı ilerlemesi suni sancıdan mı, haftada iki kez pilatese gittim ondan mı bilemiyorum. Annemler şehirdışından yola çıktılar yolda hep dua etmişler sağolsunlar ikisi de çok telaşlı ve heyecanlılardı. Normalde eşim doğuma girmeyecekti ama son anda girmeye karar verdi. Bebişim doğar doğmaz ağladı ve gözleri açıktı etrafı izliyordu. Göbek kordonunu eşim kesti. Epizyotomi açıldı. Dikiş esnasında hissettim epey. Ikınamadığım için ebe karnıma bastırdı. O şekilde doğum oldu. 37+5te aldım oğlumu kucağıma. Şimdi yeni bir hayatın yeni bir rutinin içindeyiz alışmaya çalışıyoruz. Emzir- altını değiştir- uyandırmaya çalış- tekrar emzir vesaire Sarılığımız başta yükseldi 12.9du sonra ikinci kontrolde biraz daha azalmıştı. Bebeğim doğum kilosunu geçtiği için sanıyorum doktor tekrar kontrole çağırmadı. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Aldığım kıyafetlerin içinde kayboluyor ben 3500 doğmuşum 2600 bebeğimin olması şaşırtıcı oldu. Eşimin ailesine çekmiş kilo konusunda. Sağlıklı olsun da büyür inşallah. Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum. Tek nefeste inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçimi rahatlattın teşekkür ederim canım. Artık daha rahatım. Benim ilki 5 saat sürmüştü bu da uzun sürmez umarım. Squatı aklıma kaydettim ben de yapayım. Tekrar geçmiş olsun sağlıkla büyüt kuzunu inşallah

Amin senin de gozunaydin..ne mutluki cok guzel bir kvusma hikayen var
ben de bugun 37+5im.nst de sanci cikti ve doktor alttan muayene yapti 2.75cm aciklik vardi.ilk cocugumu 38+1 de dogurmustum bu da erken gelecek gibi dedi.her an gelebilir 1 hafta da surebilir acilman dedi.bakalim insallah en hayirli vakitte saglikla gelsinler.suan sancim agrim yok gibi ama hisetmeyedebilirim belli bir acikliktan sonra daha agir oluyor cnku..

Bu memintolar iyileşiyor değil mi nolur iyileşiyor deyin ağzı çok küçük bu bebenin asla tam alamıyor ben ağlıyorum artık çırpınıyorum her emzirişte
Dikişlerimden de sızıntı devam ediyor doğurduğum gün daha ağrısız sancısızdım 1 hafta geçti daha iyi olması gerekmez mi ?
Annemle kaynanamda mutfağımı baştan dizayn ediyor çocuk odada tek başına yani tartışmamak için kendimi zor tutuyorum o niye orda bu ne kahve köşemi bozmuşlar şimdiden

Dikislerinde ne sızıntısı var canım. Doktorun bilgisi var dimi

hayirli olsun canim allah anali babali saglikli bir omur nasip etsin
haaka diye bir marka canim .

Dikislerinde ne sızıntısı var canım. Doktorun bilgisi var dimi
Var canım ödem olabilir dedi açık sarı su gibi hafif kanlı kuru tut dedi ama nasıl kuru tutucam açık bıraksam pijamalarım bacaklarıma kadar su oluyor ped koyuyorum oraya oda nemlendiriyor

hayirli olsun canim anali babali saglik bir omru olsun yavrunun

suni sanci kendi sancimiz gibi yavas yavas gelmiyor malesef, bir anda vurdugu icin daha agrili oluyor. cok sukur hepsi gecmis gitmis
ooo benim annem coktan kahve makinasi vs herseyin yerini degsitirdi. karismiyorum cunku yemegi o yapiyor butun gun mutfakta
biz tabi 2 kisi yasadigimiz icin yemek takimim 6 kisilik, kaselerim yetmiyormus kase fln aldik annemler gidince artik hepsini depoya kaldiricam

Var canım ödem olabilir dedi açık sarı su gibi hafif kanlı kuru tut dedi ama nasıl kuru tutucam açık bıraksam pijamalarım bacaklarıma kadar su oluyor ped koyuyorum oraya oda nemlendiriyor
Antibiyotik kullanıyorsundur zaten. Geçmiş olsun canım. Cok ayakta oturur pozisyonda kalmamaya çalış. Çocukla zor ama. Mümkün olduğunca uzan. En azından akıntı az olur belki.

Eşimde diyor karışma biraz boşver ben sonra senin istediğin gibi düzeltirim diye ah bu analar

Yarayı açık tut birşey koyma üstüne ki Bir an önce kapansın. İç çamaşırı pijamayi çek üstüne islansin.

Eşimde diyor karışma biraz boşver ben sonra senin istediğin gibi düzeltirim diye ah bu analar
eniste beye katiliyorum kuzum sen Mehmet’in ile ilgilen bosver geri kalanini.
yarin oburgun bir bayram onlara kalmaya gidince, sende bazi degisimler yaparsin onlarin evlerinde

Yarayı açık tut birşey koyma üstüne ki Bir an önce kapansın. İç çamaşırı pijamayi çek üstüne islansin.
Tamam canım ben çok çabuk ayaklandım önceki gün pazar market falan gittim doktor muayenesi günü çok hareketten mi oluyor acaba unutup kanepe falan ittiyordum

eniste beye katiliyorum kuzum sen Mehmet’in ile ilgilen bosver geri kalanini.
yarin oburgun bir bayram onlara kalmaya gidince, sende bazi degisimler yaparsin onlarin evlerinde
16-18 saat uyku normal diyorum birde durmadan uyandırıyorlar çocuğumuu Allahh sevdim bu fikri

Gözün aydıın canımm sağlıkla büyüt insallah

Uzandığım sürelerde kuruluyoruz ama gazlı bez ile değil yani uzanabildiğimiz sürelerde kısıtlı sende biliyorsun

Kendine dikkat et canımm benim sen ne kadar iyi olursan bebeğinde o kadar iyi olacaktır. Çocuk büyüyor bir şekilde ama senin sağlıgın da önemli. Evide boşveer bırak her yer karışsıın valla bak yemeğini hazırlayan evini toprlayan vs varsa gerçekten çok iyi. Şurda herkes kendi evine çekilecek daha yeni doğum yaptık o zaman baş başa kalınca evinle yeniden düzenlersin

Tamam canım ben çok çabuk ayaklandım önceki gün pazar market falan gittim doktor muayenesi günü çok hareketten mi oluyor acaba unutup kanepe falan ittiyordum
Dikişler alınmamıştır daha dimi. Bir hafta oldu diye biliyorum. Biraz koru canım kendini. Bebeği bile kucağına verebilirler daha çok erken. Yatağa yatarken kalkarken dikkat et. Tam karından destek alıyoruz çünkü. Ben 10 gün oksurmedim hapsirmadim bile. Sen biraz erken ayaklanmissin sanki. Ondan olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…